Navigation Menu

Miami HAKKINDA HER ŞEY - GEZİ REHBERİ



Amerika'ya doğum için gitmeye karar verdiğimizde yer konusunda kafamız bir hayli karışıktı, kış bebeği olacağı için havası sıcak olsun, gezilecek yeri bol olsun, denizi yakın olsun derken seçenekleri eleye eleye Miami ye karar verdik.

Amerika'da doğum, çok mu pahalı, Amerika'da doğumun avantajları, dezavantajları, Amerika'ya girişte sorun çıkarıyorlar mı? gibi merak edilen tüm sorular için ayrıntılı bir yazı yazdım, üzerine tıklayıp okuyabilirsiniz;   Amerika'da Doğum Hakkında Merak Edilenler 

Peki bu işin maliyeti nedir? Ev kiraları çok mu fazla? Araç kiralamak gerekir mi? Hastaneye, doktora ne kadar ödeme yaptık? Aracı firma ile çalışmak gerekir mi, ücreti nedir? gibi sorular için ise bu yazıma tıklayabilirsiniz;    Amerika'da Doğum İçin Ne Kadar Harcadık

Miami de yaklaşık 2 ay kaldım ve Peri doğana kadar her gün bir başka yerini keşfettim, gezmelere ve yemelere doyamadım. Yerel halkı nasıl yaşıyorsa ben de aynı şekilde yaşadım, otobüs kullandım, ücretsiz looplara bindim, happy hour'ları takip edip ucuza yedim, içtim  :)

Miami yi bu kadar sevmişken, gitmek isteyenler için ayrıntılı bir de yazı hazırladım. Ee sonuçta kız tarafından buralı sayılırız :) 


USD bu seviyelere gelmişken sevgiliye "yeniden gidelim " cümlesini söylemek biraz ütopik olsa da geleli 6 ay olmasına rağmen oradaki yaşantımı çok özledim. 

Bu yazıda; Miami için en ideal mevsim, Amerika'da Araç Kiralama, Miami gezilecek yerler, Miami de nerede yemeli? Ne yemeli? Miami Ev Kiraları, Miami de Alışveriş gibi merak ettiğiniz her şeyi bulabileceğinizi düşünüyorum, yine de aklınıza takılan bir konu olursa yorum olarak paylaşabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım :)

Miami'ye Ne Zaman Gidilir

Miami'ye ne zaman gidilir değil de, ne zaman gitmek riskli ondan bahsetmeli belki de.

Kasırgaların olduğu Haziran-Ekim dönemi en fazla yağışın görüldüğü ve dolayısı ile en düşük mevsimi. Ömrü hayatımda bir de kasırga göreyim, yeter ki ucuz olsun derseniz buyrun :)

Tropikal kuşakta yer aldığı için bizdeki gibi bir kış mevsimi hiçbir zaman yaşanmıyor, 24 derecelik bir ortalamayla yıl boyu aslında ideal bir tatil rotası.

Ocak-Şubat ayları en soğuk zamanı diyebiliriz ki o zaman bile hava 16-28 derece arasında seyrediyor.  Biz bu aylarda Miami deydik, South Beach de denize girip, bolca bronzlaştık :)

Kasım, Aralık ayları nemden ve sıcaktan bunalmadan gezebileceğiniz, kasırgaların geçtiği, aynı zamanda deniz keyfi yapabileceğiniz güzel zamanları.



Fakat, Christmas, yılbaşı, ünlülerin akın ettiği, çok kıymetli spor karşılaşmaları olan Süperbowl Aralık ayına denk geldiği ve kalacak yer bulmanın zorluğundan dolayı fiyatlar yüksek sezondan hesaplanıyor, bilginiz olsun

Eğer sıcaklık ve nemden etkilenmem, ben zaten kültür gezisi için değil de, South Beach için geliyorum derseniz en ideal zamanlar Mart-Mayıs arası olacaktır. Sıcaklığın 25-35 derece arasında değiştiği, güneşin de bolca kararttığı aylar tam da bu zaman dilimi oluyor :)

Okyanus olduğu için deniz genelde dalgalı olsa da sıcaklığı konusunda rahat olabilirsiniz, çünkü her daim sizi mutlu edecek kadar keyifli.

Miami ye Ulaşım

İstanbul'dan THY ile direkt uçuşla 12 saatte ulaşabildiğimiz Miami'yi, genelde Lufthansa aktarmalarıyla daha ekonomik hale getirebiliriz.

İzmir'den uçmak isteyenler için de Almanya üzerinden tek aktarmayla kolayca ulaşılabilmekte.

Bileti gitmeden 3-4 ay önceden almış biri olarak, İzmir'den (İstanbul aktarmalı olarak) Miami uçuşunu THY ile kişi başı 650 USD ye ödeyerek, kocaman göbekli olarak :) gerçekleştirdim.

Miami İçi Ulaşım

UBER-LYFT

Miami için taksi kullanmak yerine, gelmeden telefonunuza Uber ve Lyft uygulamalarını indirip kullanmayı unutmayın. Ayrıca gideceğiniz yer için ikisini de kontrol etmek gerekiyor çünkü fiyatlar genel olarak birbirinden oldukça farklı çıkıyor.

Havalimanı - Merkez Arası Ulaşım

En ucuz çözüm olarak; havalimanından South Beach'e 150 numaralı otobüs ile 2,25 USD ye ulaşmak mümkün, Washington Ave 13 st'den binebilirsiniz. 

Lytf yada Uber kullanacaksanız 19 USD civarı tutacaktır. Lyft ilk kullanımda bize yüklüce bir miktar indirim yaptı. O yüzden ilk defa kullanacaksanız LYFT yi de deneyebilirsiniz ulaşım için. 

Bu arada çağırdınız ve 5 dakikadan fazla beklettiniz diyelim, bunun da cezası var; 5 USD  haberiniz olsun, geç kalacaksanız arayıp rica edin, bazen işe yarıyor. Buluşma noktasına dikkat etmeli, her zaman çağırdığınız yere gelmiyorlar , onlara ait bir bölüm olabiliyor. 

Loop ve Trolley 

ABD ye gitmeden önce kimse bundan bana bahsetmemişti, ilk günler bilmeden, taksilere servet bıraktığım günlere yanıyorum. 

Miami de ucuza yolculuk yapmak istiyorsanız, öncelikle App Store dan Miami-Dade Transit Tracker programını yüklemelisiniz. özellikle uzun süre kalacaksanız, trolley yada loop kullanmak inanılmaz bir ekonomi yaratıyor


Mesela South Beach den yaklaşık 12 USD ye Uber le geçtiğimiz Downtown'a, S harfli otobüsler ile 2.25 USD ye ulaşmak mümkün.

Oradan da Trolley, Loop yada metro ile istediğiniz noktaya ücretsiz ulaşabiliyorsunuz (Mesela Wynwood, Midtown gibi).

Bu ücretsiz Loop yada Trolleylerin haritasını gitmeden indirirseniz, Miami de ulaşıma çook az para ödeyerek gezebilirsiniz.  https://www.miamibeachfl.gov/city-hall/transportation/trolley/

Yine bir gün loop tayız :)

Biz ilk günler bolca Uber ve Lyft kullanıp, TL ye çevirince fahiş paralar ödedikten sonra akıllandık. Her yere ya ücretsiz Loop larla yada Trolleylerle ulaşmaya alıştık.

Bu tabelayı gördüğünüz yerlerden binebilirsiniz

South Beach de mesela Mavi olan bu trolleylerin 3 rotası var, mutlaka gitmek istediğiniz yerden yada yakınlarından geçiyor, çok modern sayılmaz ama ücretsiz olması harika.


Downtown da ise hem trolley hem de loop trenler var yine ücretsiz. Ayrıca bu ücretsiz loop trenler ile bedavaya şehir turu da yapabilirsiniz, oturup sadece etrafı seyretmek bile keyifli ve öğretici



Bisiklet Kiralama

Bunların haricinde devamlı önünüze çıkacak istasyonlardan bisiklet kiralayabilirsiniz, saati 6,50 USD, 24 saati ise: 24 USD.



Eğer uzun süreli kalacaksanız Washington Ave deki merkezlerine kayıt yaptırıp, çok daha ucuza kiralamayı unutmayın. Linki bırakıyorum; https://citibikemiami.com/

Miami Araç Kiralama

Hazır ABD'ye geldim benzin ucuz, araçlar da fevkaladenin fevkinde ve Türkiye ye göre çok uygun diyerek araç kiralama seçeneğini de değerlendirmek lazım. 

Türkiye'de Porsche lara ağzımızın suyu akarken orada Mustang ten aşağısına burun kıvırmaya başladık bir süre sonra. 

Karnımdaki Perikuş 9 aylık

Özellikle sevgilinizle gidiyorsanız araba kültürünüz de bir hayli değişiyor, Ben mesela, sevgilimin içinden çıkan devasa araba hevesini görünce şoka girdim, "kamyondan hallice" sözü beğendiği arabalar için çok uygun bir tabir olabilir :) 

Pembe Hummer Limuzin :)

Özellikle Sawgrass Outlett yada Key West gibi planlarınız varsa Uber den daha konforlu ve fiyat olarak uygun bir seçenek bile olabilir araç kiralama. 

Hem kim istemez ki üstü açık, kırmızı bir Mustang, Camaro yada devasa bir Suburban ile bolca instagram fotoluk bir gezi :)

Kiralama için 5.caddedeki Enterprise'ı önerebilirim. Biz buradan kiraladık, fiyatları gayet uygun ve seçenek hayli fazla.

Fakat eğer ki merkezde takılacak, deniz keyfi yapacaksanız hiç araç kiralamayın derim çünkü hem otopark bulmak büyük bir dert hem de otopark ücretleri belinizi bükecek kadar fazla. 


Biz 2 ayda sadece Orlando ve Key West e giderken araç kiraladık, Miami hiç yokuş olmayan, yürümesi inanılmaz kolay bir yer.

Turo Araç Kiralama

Peki tamam, araç kiralamanın daha uygun bir seçeneğini de biliyorum, onu da anlatayım :) Telefonunuza Turo isimli programı indiriyorsunuz, ardından sahibinden kendi özel aracını  çok daha uyguna kiralıyorsunuz. 

Yakın çevrenizde araç aratıp yürüyerek, kapısının önünden alabilirsiniz, sigorta için de bir miktar ödüyorsunuz tabi.

Hatta program üzerinden konuşarak, kanka olup bir telefonla (daha da uygun fiyata) kiralama yapan tanıdıklarım oldu burada. Siz yine de haklarınızı korumak adına program üzerinden yapın derim naçizane. Tabii bu araç kiralama şirketi gibi yasal bir durum değil, yapanlar çok memnun ama herhangi bir sıkıntıda nasıl çözümlenir pek emin değilim.

Biz pimpirikli bir aile olarak Enterprice dan kiralamayı tercih ettik, yine de böyle uygun bir seçenek olduğunu bilin istedim.

Miami Konaklama

Miami nin keyfini çıkarmak için, gökdelenlerle dolu olan Downtown civarında değil de South Beach bölgesinde kalmanızı önerebilirim. Otel bakarken, merkezi Ocean Drive olarak düşünebilirsiniz.

Downtown, konaklamak için çok cazip değil

Tabii Ocean Drive da fiyatlar genelde çok uçuk, o yüzden Lincoln Road yada Washington Ave (özellikle 10 ve 15.caddeler arasında) ye yakın yerlerde konaklarsanız her here yürüyüş mesafesinde olabilir, araç kiralamadan keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 

Biz uzun süre kalacağımız için ev kiralamayı tercih ettik, böylece fahiş fiyatlı otellerdense ev konforunda geçirdik günlerimizi. Burada Airbnb yasal değil ama yine de ev bulunabiliyor.

Biz emlakçı ile çalıştık. Eğer düşünüyorsanız size biri Türk diğeri Alman iki emlakçı önerebilirim, bana maille ulaşmanız yeterli.

Evimizin manzarası


Havuzu ve hemen önündeki denizi ile çok keyif aldık

Bizim kaldığımız yer Flamingo Point Center. Deniz kenarı, havuzlu, her yere yürüyüş mesafesi ile çok doğru bir karardı. Genelde Türklerin doğum için geldiğinde tercih ettikleri yer ise Hilton Garden Inn oluyor ama oradan merkeze araçsız gelmek biraz zor.

Ev fiyatları 1+1 ler için genelde 2000-5000 USD arasında değişiyor, biz erken davranıp tuttuğumuz için 2.200 USD ye bulabildik. Ev kiralarına emlakçı (200 USD), 1 defalık temizlik (200 USD) ve site ise genelde kayıt parası da ekleniyor (Kayıt parası için 25 USD ödeme yaptık).

Miami'yi Gezmek İçin Kaç Gün Yeterli?

Şunu belirtmek isterim, Miami kültür turu yapabileceğiniz, koştur koştur gezince çok da tatmin olacağınız bir yer kesinlikle değil.

Eğer görülebilecek noktaları göreyim yeter derseniz 5-6 gün yeterli olacaktır ama patenci kızlar, spor salonu yerine sahilde vücut çalışan erkekler, okyanus kıyısında güneşlenmek, sokakta çalan bir müzik eşliğinde dans eden ve daima gülümseyen insanlar, renkli gece hayatını deneyimlemek için en az 7-10 günü burada geçirin derim.


Burası görüp gezmelik değil de yaşamalık olarak daha keyifli bir yer diye düşünüyorum.


Miami Gezilecek Yerler

South Beach: 
Miami denilince akla gelen ilk şey sanırım South Beach oluyor. Baştan başa upuzun ve yumuşacık kumsalı, birbiri ardına sıralanmış rengarenk cankurtaran kuleleri, sizden devamlı yiyecek bir şeyler bekleyen martıları, masmavi bir gökyüzü ile gezinin en keyifli bölümü de burası oluyor zaten. 


Sobe yazısı görürseniz foto çekilmeyi unutmayın zira kendisi South Beach in kısaltması olmaktaymış :)

Ocean Drive: 
Art Deco binaları, akşamları son ses müzik, son model arabalar ve neon ışıklandırmalı eğlence mekanları, kalabalığı ile Miami nin en renkli ve en merkezi yeri kesinlikle burası. Yol boyunca bir çok otel, restoran ve bar var, en hareketli mekanları; devamlı ilginç gösterilerin yapıldığı Tropical Mangos (22:00 den önce bedavaya girebilirsiniz) ve Clevelander.


Yol üzerinde bulunan ikonik "Miami Saati"nde fotoğraf çekilmeyi, yol boyunca uzanan Lummus Parkta yürüyüş yapmayı unutmayın. 


Akşamüstleri bisiklet ile gezebilir, patenci kızları görüp iç çekebilir (9 aylık hamile olunca durum bu ) çocuk parkları, birbirinden güzel mekanlarında bolca zaman geçirebilirsiniz.



Burada belli günlerde stantlar kuruluyor, palmiyelerin altında tadına doyulmaz güzellikte  bir yer kesinlikle:)

Art Deco District: 
Ayrı bir mekan zannedip navigasyonda aratıp kendimizi Ocean Drive ın içinde bulduğumuz, ünlü mimarların tasarladıkları binalardan oluşan bölge :) 25 USD verip rehber eşliğinde tüm bu bina ve restoranları gezip, hikayelerini dinleyebiliyorsunuz bu arada.



Bu ilgi çekici binalar, akşamları neon ışıkları ile tam da Gangster filminden fırlamış gibi duruyorlar :)


Espanola Way:
 
Benim Miami de en sevdiğim yerlerden biri burası. Christmas da tüm Miami ölüm sessizliğine bürünmüşken rengarenk ışıkları, enfes müzikleri ve hıncahınç dolu mekanları ile gönlümde ayrı bir yere sahip kendileri.


Ufak ve trafiğe kapalı olan sokak, özellikle akşamları ışıl ışıl, hemen girişindeki Oh Mexico da Nachos yemenizi tavsiye ederim, karşı çaprazında bulunan Cigar Shop taki nargilenin çok başarılı olduğunu söyleyenler var. Oh Mexico restoranın yanında bulunan İtalyan Restoranında ise elde açma makarnalar enfes.



Yemek yemeseniz bile mutlaka gelip bu havayı soluyun, müziklere eşlik edin, bolca video çekin derim :)

South Point Pier: 

Güneşi batırmak için en güzel yerlerden. Yanınızdan geçip giden devasa Cruise gemileri, limanı, denizin kıyısındaki enfes yürüyüş alanları, çocuk parkı ve en uçta bulunan Pier. 


Alın kahvenizi ve okyanusun tadını çıkarın. 



Burada tek bir mekan tavsiye etme hakkım olsaydı, fiyatları pahalı olsa da müthiş manzarası ve leziz yemekleri ile; Smith&Wollensky olurdu.

Downtown: 
Gökdelenleri mutlaka uzaktan da olsa göreceksiniz, işte bu devasa yapıların olduğu kısım Downtown. Mağazaları, restoranları ile Miami'nin şehir merkezi. 

Bayside Market Place: 
İçinde mağazalar ve restoranlar bulunan, deniz kıyısında, gezerken canlı müzik ve dans gösterileri izleyebileceğiniz keyifli bir nokta. Tekne turuna çıkmak istiyorsanız doğru adres burası. Özellikle zenginlerin daha doğrusu ünlülerin evlerini görebildiğiniz tur çok revaçta.



Buranın hemen girişinde Forest Gump tan hatırlayacağınız Bubble Gump restoran bulunuyor, fotoğraf çekilmeyeni dövüyorlar diye duydum (ben çekilmeyi unutum çaktırmayın :)

Hard Rock Cafe de yine enfes manzarası ile bu bölgede yer alıyor

Collins Park: 
Miami bolca park barındırıyor, benim için en güzelleri; South Beach'i baştan başa kuşatan Lummus Park, diğeri de rengarenk taşları ile Collins Park. 


Tam da yanımızda yiyecek bir şeyler getirip, piknik yapmalık.

Özgürlük Kulesi : 
Modern sanatlar müzesi olarak hizmet verse de aslında 1925 yılında The Miami Times gazetesinin karargahı olarak kullanılmış. 


Kübalılara ithafen yapıldığı söyleniyor. İspanyadaki La Giralda'den esinlenerek yapılmış kule tam 255 metre.

American Airlines Arena: 
Eğer zamanınız varsa ve orada bulunduğunuz süre içerisinde bir NBA maçına denk gelebilecek kadar şanslıysanız hiç düşünmeyin derim. Biletleri pahalı olsa da (Miami de her şey pahalı ne yazık ki) izlediğiniz şey bir maç değil, kesinlikle bir şov olacak. Buranın içinde barı ve yiyecek bir şeyler bulacağınız restoranı da mevcut.


Ponpon kızların gösterileri ise tam bir şenlik

Wynwood Duvarları: 
Çok keyif aldığım mekanlardan birisi de Wynwood. Eskiden evsizlerin sığındığı bir depo iken, ucuza sanat merkezi arayan sanatçılara satılmış, ardından Miami'nin sanat merkezi haline gelmiş bir bölge burası.



Sadece duvarların olduğu yer değil etraftaki tüm sokak ve binalar dünyadaki en ünlü sokak sanatçıları tarafından boyanmış. Ortaya muhteşem bir mahalle çıkmış.



Sokakta devamlı çalan müzik, birbirinden ilginç mekanlar, restoranlar, ağzınızı açık bırakacak güzellikteki duvar sanatları ile tadına doyulmayacak bir yer. Yapılacaklar listenizde en üst sıralara eklemeyi unutmayın.

Little Havana: 

Miami'de Küba ve Latin rüzgarını bolca hissedip, insanın içini kıpır kıpır yapan salsa gösterileri izleyebileceğiniz keyifli bir nokta. Biz Uber çağırırken adres olarak Little Havana yazdık, bizi yaşadıkları evlerin ortasına götürdü (ilginç bir şey yok boşuna gitmeyin) o yüzden siz siz olun Cuba Ocho da inmek istediğinizi belirtin çağırırken, bu şekilde tam merkezde inebilirsiniz.

Ball&Chain de devamlı dans gösterileri yapılıyor

Burada ünlüler yolunda yürüyebilir, harika duvar resimleri ile fotoğraf çekilebilir, sokakta tanımadığınız yaşlı bir amcayla dans edebilir, Azucar'ın enfes dondurmasından yiyebilir yada dansseverler için çok meşhur olan Ball&Chain de canlı müzik dinleyip, bolca eğlenebilirsiniz.


Çocuk Müzesi: 
Kocaman bir oyun alanı olarak düşünebilirsiniz. Bankadan para çekmek gibi yetişkinleri taklit edebilecekleri aktiviteleri olsa ve çocuklar sevse de biraz araştırınca müzeden çok, büyük bir oyun alanı olduğuna karar verip gitmedik. Yine de eğer çocuğunuzla geziyorsanız keyifli bir alternatif olabilir diye düşünüyorum.

Bilim Müzesi
Miami de oğlum Arman ile en çok keyif aldığımız yerlerden birisi oldu. Önce dünyanın oluşumu üzerine bir film izledik, ardından çocuklara yönelik denemeli oyunların olduğu katları tek tek gezdik, üst katlarda bulunan muhteşem akvaryumuna hayran olduk, elimizle balıkları sevdik.





Özellikle çocukların harika bir gün geçirmesi için biçilmiş kaftan. 

Miami Design District: 
Burası alışveriş yapmalık değil vitrin gezmelik bir açık hava alışveriş merkezi benim için, çünkü her şey muazzam pahalı :) 


Peki neden bir gezi rotası olarak paylaştın derseniz, sokak süslemeleri ve etrafa serpiştirilmiş olan heykelleri için diyebilirim. Biz Midtown Alışveriş merkezine gelince burayı da gezdik. Birbirinden ünlü markalara ait mağazaların yanısıra, efsane duvar sanatları, etrafınızda devamlı çalan sanatçılar ile 1-2 saat gezmelik bir mekan.


Buralara kadar geldiyseniz ve canınız Türk-Yunan yemekleri çektiyse ve biraz da sıra beklemeyi göze alıyorsanız Mandolin Restoranı tavsiye ederim. Ayrıca Dior Cafe ve Swan da diğer tercih edilecek yerlerden aklınızda bulunsun.






Key West: 
Miami ye gelmeden önce yaklaşık 1700 adadan oluşan Florida Keys ve üzerindeki meşhur Seven Mile köprüsünü çok merak ediyordum. Dile kolay denizin üzerinde incecik bir yolla masaldan fırlamış gibi duran evlerin bulunduğu Keywest e gidebilecektim.


Hayal ettiğimden bile daha güzel bir yer karşıladı beni, Ernest Hemingway müzesi buranın olmazsa olmazlarından. Ayrıca Küba ya 90 mil yazısının bulunduğu duba da fotoğraf çekilmek için uzunca bir sırayı beklemeyi göze almak lazım, Truman Little White house, bir çok ABD başkanına ev sahipliği yapmış, ikonik "0 mil" tabelası ise diğer bir "mutlaka yapılmalı" durağı :)



Buraya kadar geldiyseniz mutlaka meşhur limonlarından yapılan Key Lime Pie dan yemenizi öneriyorlar. Pek bizim damak tadımıza hitap etmese de ekşi severler için keyifli olabilir. Hard Rock cafe tam da en popüler meydanı olan Duval Caddesinde. Bu caddede alışveriş yapabilir, akşamları canlı müzik eşliğinde eğlenebilir yada yemeğinizi yiyebilirsiniz. 


Bu arada, en uygun GAP ürünlerini buradaki fabrika satış mağazasından aldık, Miami ye dönüp fiyat farkını görünce şaşırdık açıkçası. Eğer Keywest e giderseniz mutlaka gözatın.


Everglades National Park, Hayvanat Bahçesi, Seaaquarium, Key Biscayne, Coral Cables diğer gezilecek yerler arasında. Çok uzatmadan burada bırakıyorum yoksa yazı çok uzayacak, Miami'de Gezilecek Yerler çok yakında blogda yerini alacak :)

Miami'de Alışveriş Tüyoları

Miami de ucuza alışveriş yapmak istiyorsanız bir kaç ipucu vermek istiyorum. 

Öncelikle hangi markayı seviyorsanız online olarak sitesini takip etmeli ve internet üzerindeki indirimlere, indirim kuponlarına bakmalısınız. Türkiye deki gibi çakma indirimler olmuyor, mesela internette size yüzde 15 lik indirim kuponu veriyor ve siz kasaya bunu gösterdiğinizde hesabınızdan direkt düşüyorlar.



İkincisi çok uygun mağazalar var, burada dünyaca ünlü markaları çok uygun fiyatlara bulmak mümkün fakat her aradığınızı ve her bedeni bulmak değil. Her ürün grubu bedenlerine göre ayrılmış, gidip bedeninize uyanlara bakıyorsunuz, istediğiniz marka yada çeşit varsa arasından alabiliyorsunuz.

Marshalls, Ross, Target, Burlington, Tj-Maxx ve Home Goods benim önerebileceklerim. Fakat her mağazanın stoğu farklı ve devamlı yeni ürünler geliyor, o yüzden denk geldikçe farklı mağazaya girip, farklı günlerde de gezin derim. Bir de beğendiyseniz hemen alın çünkü bir daha hiç gelmeyebilir kendileri :)



Bunlardan başka Amerika'nın en büyük Outlett i Sawgrass Mills de Miami ye 60 Km uzaklıkta. Buraya shuttle lar 25 USD ye götürüp getiriyor, taksi ile gitmek isterseniz 90 USD yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Genelde 1 günlük ucuz bir araç kiralamak daha iyi bir seçenek olabilir. Burası inanılmaz büyük, sanırım 350 mağaza var, tüm günü ayırmak şart.

Bir de bizdeki Boyner tarzı olan mağazaları Macy's var. Burası diğer saydıklarımdan biraz daha pahalı gibi dursa da özellikle online da devamlı indirimleri oluyor. Aradığınız ürünleri ve bedenlerini bulmak çok rahat.

Türkiye de 230 TL lik takımlar burada 10 USD

Midtown Shop ise; Marshalls, Target, Carters, Home Goods u birarada bulabileceğiniz bir alışveriş merkezi. Bir günde gezmek zor, buraya geldiyseniz Miami Design Disctrict i de görebilir, Mandolin restoranda keyifli bir yemek yiyebilirsiniz 



20 USD ye Tommy çanta


Bunun haricinde Aventura Mall, Brickell City Centre da diğer alışveriş merkezleri.

Crocs, Victoria's Secret, Skechers mağazalarındaki indirimleri de atlamayın. Ben crocs mağazasından bir alana 1 bedava kampanyası ile 25 USD ye 2 adet çocuk terliğini kaptım. İnternet sitesinde 9 USD ye bile bulabiliyorsunuz bu arada ama devamlı takip şart.

Market Alışverişi

Yiyecek, temizlik gibi ihtiyaçlara en kapsamlı ve uygun fiyatlı olarak cevap veren market bana göre PUBLIX. İçinde etinden, temizlik maddesine, hediyelik eşyadan, ekmeğine , meyvesine kadar her şeyi bulmak mümkün.

Biraz pahalı olmasının yanında sağıklı ürünleri bulabildiğimiz, kaliteli, aynı zamanda bol çeşitli Whole Foods Market'in en sevdiğim kısmı ise , marketten aldığım yiyecekleri oturup yiyebildiğim cafe si oldu. Gebelik şekeri çıkmış biri olarak çavdarlı ekmeği, somonu, salatası ve kızarmış organik tavuklarıyla bolca anımız mevcut kendisiyle :)

Üç  kuruş fazla olsun ama tamamen organik olsun derseniz ise Trader Joe's. Özellikle etleri bolca tavsiye ediliyor. Ayrıca kasiyerleri inanılmazdı, Arman'a hediye verip, poşetlerimizi yüzünde kocaman gülümseyerek yerleştiren siyahi arkadaşım , buradan sana kucak dolusu sevgiler

Son olarak tavsiye edebileceğim market ise Fresh Market. Kendisi pahalı olmasıyla ünlenmiş. Her türlü organik ürünü bulabildiğiniz, canlı çiçekleriyle rengarenk bir market burası.

En uygun markete gitsek bile aldığımız ürünün fiyatını TL ye çevirince, ateş pahası oluyor ne yazık ki. En basitinden oğlum bir salatalık canavarı, o yüzden her gün 1 paket aldık. İçinde 4 tane ufak salatalık var ve fiyatı 4 USD 

Burada uzun süre kalacaksanız TL ye çevirmeden yaşamaya alışmak gerekiyor :)

 
Amerika da Hangi Markaları Ucuza Alabilirim

Giyim: Forever 21, Nike, Victoria Secret, Michael Kors, Dkny, Lacoste, Nautica, OshKosh, Diesel, Tommy Hilfiger, Crocs, Carters, Quess, Calvin Klein, Ralph Lauren,
Kozmetik: The Ordinary, Mario Badescu, Too Faced, Anastasia, Mac, Olay, Dior, Chanel, Neutrogenia, Clinique, Body Shop,


Matara - Mug: Contigo, Stanley, Thermos   Çocuklar İçin: Skip Hop
Temizlik; Dyson, irobot gibi markalar çok uygun

Miami de Nerede, Ne Yenir?

Miami'de bana en garip gelen şey sanırım bahşişin zorunlu olması, yani vermeden kalkanı görmedim,  vermeyince ise gelip azarlıyorlar diye duydum. Hiç böyle bir riske de girmedim açıkçası.

Bir de zaten  çoğu yerde bahşiş hesaba direkt ekleniyor, ya da en kötü getirdikleri fişte tavsiye edilen bahşiş miktarı  yazıyor. Yani bahşiş; memnun kaldım da vereyim gibi bir şey değil Amerika'da, zorunlu.

Genelde hesabın yüzde 18-20 si kadar oluyor. Çifte bahşiş verip, çalışanları mutluluktan öldürmemek adına fişinizi mutlaka kontrol edin.

Servis parası hariç, menüde gördüğünüz fiyatlara bir de (alışverişte de) tax (vergi) ekleniyor. Yani ben 30 USD lik yedim hesap neden 45 USD geldi diye boşuna garsona çemkirmeyelim lütfen :)

Miami'de En Leziz Restoranlar;

Paul Cafe: Lincoln Road üzerinde yemeklerinden kahvesine kadar her şey leziz. Fransa'nın meşhur pastanelerinden biri burası. Bir de 2,95 USD ye aldığımız kahve ile 2 kişi patlayana kadar kahve içebiliyoruz, fakat yedek bardak istemeyin vermiyorlar, süt bardağı ile çaktırmadan takılın derim ben :) Ahh biz Türkler ...



Segafredo: Yine Lincoln Road da bulunuyor, dışarıda oturup gelen geçeni izlemek için ideal, Acun abimiz de genelde burada takılıyormuş, Miami ye gelince diye duydum. Kahveleri çok başarılı bu arada.

Five Guys Burger, Miami de yediğim en leziz cheeseburgerlere sahip çünkü eti dondurulmuyor, taze taze yapılıyor her gün :)  


Lincoln Road da Shake Shack de varmış ama kime sorsam burun büktü, yine de meraktan yedim ben de beğenmedim. Five Guys buranın favori hamburgercisi :)

Buranın başka bir özelliği de bedavaya verdikleri enfes yer fıstıkları. Hemen kasanın önünde duruyor ve siz dilediğinizce alabiliyorsunuz. Çoğu insan stok yapıp, sahile gidip birasının yanında yiyormuş diye duydum.

Kalamata Restoran: Burası bir Türk restoranı, sahibi İlyas Şef. Yaptığı iskenderin tadını Türkiye'de bile çoğu yerde bulamadım. İskender 15 USD, Gyros Sandviç yerseniz 9,5 USD. Eğer ABD de hamburgerden sıkıldıysanız çok leziz bir durak. 


Et, köfte,döner, salata ve tabii ki enfes Türk kahvesi yada çayı. Daha hafif olmakla birlikte antepfıstıklı baklavası ve efsane bademli keşkülü bile var. Evlere servis yapıyor.

Babylon Restoran: Yine Türk yemekleri yiyebildiğimiz ve hatta serpme Türk kahvaltısı ile gönlümüzde yeri ayrı olan Babylon. Arada Türk geceleri düzenliyorlar hatta dansöz bile var.

Oh Mexico: Esponala Way in hemen girişindeki bu Meksika Restoranı benim favorilerimden biri oldu. Özellikle nachos ve cipsleri harika. 

Oh Mexico Restoran

Zaten Esponala way yemek konusunda gerçekten çok başarılı. Elde açılan makarnalar, nargileciler, Japon restoranları ile dolu. Bu ufacık sokağın tadını bolca çıkarmanızı tavsiye edebilirim.



Moshi Moshi: Espanola Way e çok yakın olan Moshi Moshi de, Japonya'dan sonra yediğim en leziz Miso çorbasını ve Chicken Teriyaki yi buldum.



Mandolin Restoran: Miami Design District e çok yakın bu restoranın sahiplerinden biri Türk ve diğeri de Yunan. Menüdeki Ali Nazik ve mantı yazısını görünce mutlu olmamak mümkün değil. 


Yer bulabilmek için yarım saat sıra beklesek ve 15-16 mantı için 20 USD de ödesek de yediklerimiz gerçekten lezizdi. Burada tek tek sipariş vermek yerine tadım tabağı almak çok daha mantıklı ve uygun bir seçenek

Caffe di Mauro: Washington Ave de, Five Guys'ın hemen karşısında bulunan bu İtalyan restoranındaki elde açma makarnalar ve gözünüzün önünde pişirilen ekmekler hala gözümün önünden gitmiyor. 


Servis çok başarılı. Hatta fazla başarılı, yaşlı bir amca hep tepenizde bekliyor gibi, su mu bitti hoop doluyor, ekmeğin bittiğini daha siz farketmeden geliyor masaya o derece :)  


Bu restoranı farketmemek mümkün değil çünkü akşamları önünde mutlaka uzun bir bekleme sırası oluyor :).

Versace Mansion Restoran: Miami'de mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de ünlü modacı Versace nin evi. Ölümünden sonra restoran ve otel olarak hizmet veriyor, normalde gezmenize izin verilmiyor görmek için en uygun seçenek 'Lunch Special' saatlerinde verdikleri leziz öğle yemekleri.


Akşam yemeğinde 60 USD ye yiyebileceğiniz balık yerine, indirimli saatlerde 30 USD ye salata, yemek ve dondurma siparişi verebiliyorsunuz. Kendinizi film setinde hissedeceğiniz (Netflix'de; The Assassination of Gianni Versace isimli belgeseli var gitmeden mutlaka izleyin) hem ortamı hem de kalitesi ile Miami de favori mekanım oldu burası.

Ben ufak bir fark vererek deniz mahsullü spagetti yedim ve inanılmaz mutlu ayrıldım. Sevgili, tripadvisor daki yorumlara bakıp, üstüne de fark vererek çiğ Tuna balığı istemese o da aynı şeyi söyleyebilirdi sanırım :) Düşünün hem çiğ ve hem de ufak porsiyon, sevgilim için tam bir kabus :)

Smith&Wollensky; Miami South Point in eşsiz manzarasına karşı, deniz kenarında, üzerinizde uçan martılar eşliğinde, muazzam bir yemek isterseniz burası en favori yeriniz olacak. Miami de en keyif aldığım mekanlardan biriydi burası. Mutlaka gün batımından öncesine, deniz kenarı masalardan birine rezervasyon yaptırın ve güneşi burada batırın.


Herkes güneşi batırmak için Monty's i önermiş ama bence kıyas bile yapılamaz. Buranın kötü tarafına gelelim fiyatlar pahalı. O yüzden doya döküm yemek için pek uygun değil, daha çok içki içmelik diyelim.


Biz son akşamımızı burada geçirdik, hatırası olsun istedik ve enfes etini denemek istedik. Şu an bile yutkunuyorum o derece. 

Miami deki şubelerinde happy hour olmuyormuş, bizim gibi internette görüp adamlarla boşuna tartışmayın, müdürlerini çağırıp şikayette bulunmayın diye belirtmek istedim :) Çok utanıyorum :)

Farklı bölgelerdeki restoranlarında oluyormuş, internetteki bilgi sizi de yanıltmasın :)

Santorini Greek Restoran: Çok tavsiye ediyorum çünkü Happy Hour sayesinde böyle leziz yemekleri inanılmaz fiyatlara yiyebildik.


Türk bir garson da bulup sohbetler ettik, havuzun kenarındaki masalarda keyif yaptık. Özellikle Yunan tarzı kalın dönerini oğlum Arman çok beğendi. Burada belli akşamlarda Yunan geceleri de düzenleniyormuş eminim ki denk gelmek çok keyifli olacaktır. 

Ocean Drive a ve South Beach e çok yakın , yani denize girip bolca acıkıyoruz sonra hoop Santorini'ye :)

Cvi.Che105 Restoran: Son gecemizde keşfettiğimiz, tadına doyamadan Türkiye ye döndüğümüz şahane restoran :) Daha önce keşfetseydik müdavimi olacağımız kesin :)


Burası deniz ürünleri restoranı, biz tavsiye üzerine ortaya harika bir deniz ürünleri tabağı aldık Parrillada Mochica ve sonunda da efsane bir tatlı yedik. Tatlı ilk masaya geldiğinde basmışlar krem şantiyi diyerek burun büksem de, alakası bile yoktu, bayıla bayıla yedik. Çok çok çook tavsiye ederim. 

Önden gelen bu mısırlar çok leziz bir atıştırmalık

2 kişilik ama porsiyon küçük aklınızda olsun

Şahane Tatlısı


Lincoln Caddesine yürüyüş mesafesinde bulunuyor, her daim içi dışı kalabalık , ortamı keyifli , tercihlerinizi garsona sorarsanız çok yardımcı oluyorlar bizim yaptığımız gibi. Çünkü Peru yemekleri hakkında pek de bilgi sahibi değildik gitmeden önce..
------

Yazıyı daha da uzatıp sizi sıkmamak adına, diğer tavsiyelerimi topluca sıralıyorum; fırsat buldukça değerlendirebilirsiniz. 

Özellikle happy hour larını takip etmenizi öneririm çünkü Miami de karın doyurmak ciddi anlamda pahalı, happy hour larda yarı yarıya yemek yada içmek mümkün, her birinin tarih ve saati değişiklik gösteriyor, google amcadan takip edebilirsiniz:

Dior Cafe, Faena Otel Brunch, Swan (Wynwood), Juvia Roof Top (Lincoln Road), Te Lido Bayside Grill (Venedik adasında özellikle happy hour da mutlaka değerlendirilmeli), Joe's Stone Crab, Zuma Miami, Area 31, Rusty Pelican, Seaspice, Sugar, Monty's Bar (yine happy hour için harika bir tercih), Kimi on the river, Under The Mango Tree (Tatlı için), Tapelia (Paella başarılıydı). 

Tatlı seviyorsanız Lincoln Caddesine çok yakın Rosetta Bakery'i tavsiye ederim. Hemen yanında da Shake Shack Burger var.

Miami/Amerika benim en uzun kaldığım ülke oldu, kızım Peri ailemize burada katıldı, ayrılırken kendimi Miamili gibi hissetmem sanıyorum ki bundan kaynaklanıyor.

Bu yazıda Miami ile işe yarar bilgiler vermeye çalıştım umarım gitmek isteyen herkese bolca faydası olsun :)



Seyahatle Kalın,

Sevgilerle,


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar;

  1. ADATEPE KÖYÜ / KAZDAĞLARI GEZİSİ
  2. AMERİKA DA DOĞUM HAKKINDA MERAK EDİLENLER - Yeni !!
  3. AYVALIK'A GİTMEK İÇİN 10 HARİKA NEDEN
  4. Almanya / Heidelberg
  5. Almanya / Heidelberg-Frankfurt
  6. Almanya / Schillingsfürst - Feuchtwangen
  7. Almanya / Wertheim - Würzburg
  8. Almanya Gezisi / Rothenburg
  9. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  10. BADEMLİ - DİKİLİ / FAME BEACH
  11. BALKANLAR TURU İÇİN NASIL PLAN YAPILIR
  12. BARBAROS KÖYÜ VE OYUK FESTİVALİ URLA - İZMİR
  13. BERGAMA ASKLEPİON GEZİSİ
  14. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  15. Divan Palmira Otel - Bodrum
  16. Doğanbey (Domatia) Rum Köyü
  17. Dünyanın En Pahalı Eti; Kobe Bifteği - Yeni !!
  18. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  19. EJDERHA MAĞARALARI (Drach Caves) / MALLORCA
  20. Ege'de Çok Bilinmeyen 30 Gezilecek Yer
  21. Enuygun.com Otobüs Bileti Hizmetini İnceledim - Yeni !!
  22. FETHİYE GEZİ REHBERİ
  23. Fethiye'de adrenalin dolu bir tatil için 5 öneri
  24. GERMİYAN KÖYÜ / ÇEŞME-İZMİR
  25. GEZİMANYA SÖYLEŞİM...
  26. HATAY DA GEZİLECEK 20 MUHTEŞEM YER - Yeni !!
  27. HATAY GEZİ REHBERİ
  28. Hangi Ayda Hangi Ülkeye Gitmeli ?
  29. JAPONYA JR BİLETİ NEDİR? NASIL ALINIR?
  30. KAHİRE İÇİN 1 GÜNLÜK GEZİ PLANI ? - Yeni !!
  31. KATAR / DOHA DA NE YENİR NE İÇİLİR?
  32. KATAR / DOHA: BİR AKTARMA NOKTASINDAN FAZLASI
  33. KAYRA BEACH / DİKİLİ
  34. KIBRIS (Cyprus) ADASI GEZİLECEK YERLER
  35. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  36. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 1.BÖLÜM
  37. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 2.BÖLÜM
  38. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 3.BÖLÜM
  39. MALLORCA İÇİN HAZIRLIKLAR...
  40. MAYORKA GEZİ REHBERİ
  41. MAYORKA NIN EN GÜZEL PLAJLARI
  42. MOSTAR GEZİ REHBERİ
  43. Midilli (Lesbos) Adası Gezi Rehberi
  44. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  45. MİDİLLİ'DE YAZ - 1.Bölüm
  46. MİDİLLİ'DE YAZ - 2.Bölüm
  47. MİDİLLİ'DE YAZ - 3.Bölüm
  48. MİDİLLİ'DE YAZ - 4.Bölüm
  49. NARA GEYİK PARKI VE TAPINAKLAR - Yeni !!
  50. OCTOBERFEST !!!
  51. OHAL Nedir? Bizleri Nasıl Etkileyecek?
  52. OSAKA / JAPONYA GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  53. Ortaçağa ışınlanmak; Dubrovnik Gezi Rehberi
  54. Palamutbükü-Datça / 2014
  55. Phuket / Tayland Gezi Rehberi
  56. RODOS'UN MUHTEŞEM GÜZELLİKTE 10 PLAJI
  57. ROMA'yı Keşfetmeye Hazır Mısın?
  58. ROMANTİK YOL / ALMANYA GEZİ REHBERİ
  59. RİZE GEZİ REHBERİ / DOĞU KARADENİZ
  60. RİZE GEZİLECEK YERLER / DOĞU KARADENİZ
  61. SAKIZ (Chios) ADASI PLAJLARI
  62. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  63. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  64. SAMOS (SİSAM) ADASI GEZİ REHBERİ
  65. SEYREK - HOBİ PARK
  66. SHARM EL SHEIKH (Şarm El Şeyh) GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  67. SPLIT; DALMAÇYA'DA İZMİR'İ YAŞAMAK
  68. Sevgili Günlük / Almanya'ya doğru
  69. SİNGAPUR GEZİLECEK YERLER REHBERİ
  70. SİNGAPUR İÇİN AYRINTILI GEZİ REHBERİ
  71. TOKYO / 3 GÜNDE GEZİLECEK YERLER REHBERİ
  72. TRABZON GEZİ REHBERİ / DOĞU KARADENİZ
  73. Taşlaşmış Şehrin laneti; POMPEI
  74. TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OTOMOBİL MÜZESİ / KEY
  75. Türkiye'nin En Büyük Uçak Restoranı
  76. UCUZ UÇAK BİLETİ NASIL ALINIR
  77. YENİÇAROHORİ / KÜÇÜKKÖY; AYVALIK'IN GÖZBEBEĞİ
  78. YUNANİSTAN KAPI VİZESİ-2018: EN GÜNCEL HALİ
  79. ÇOCUKLA / BEBEKLE SEYAHAT REHBERİ
  80. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  81. İTALYA GEZİSİ - SİENA / Palio Yarışları
  82. İTALYA GEZİSİ / CENOVA
  83. İTALYA GEZİSİ / FLORANSA
  84. İTALYA GEZİSİ / MİLANO
  85. İTALYA GEZİSİ / PİSA KULESİ
  86. İTALYA GEZİSİ / San Gimignano - Orvieto
  87. İTALYA GEZİSİ / VENEDİK
  88. İZMİR'İN EN KEYİFLİ 10 KÖYÜ
  89. İtalya İçin Ayrıntılı Gezi Rehberi
  90. İtalya'nın serseri çocuğu; Napoli
  91. İzmir'in Meşhur Köyü; KOZBEYLİ

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar