Navigation Menu

SAKIZ (Chios) ADASI PLAJLARI


Pırıl pırıl, sakin, tertemiz plajları, güleryüzlü insanları, muhteşem lezzetleri, ortaçağdan kalma köyleri, dekorasyonuna hayran bırakacak evleriyle, yeniden ve yeniden gitmek istediğim yerlerin başında geliyor Sakız adası.

Gitmeden nasılsa küçük bir ada diye düşündüğüm Sakız, arkasından Mayorka gezim olmasına rağmen aklımdan bir türlü çıkmadı.

Çeşme den kalkan feribotlar sayesinde yarım saatte bu keyifli adaya ulaşabilir, Yunan mutfağının harika lezzetleri ile "tatil işte budur" diyebilirsiniz.

Bundan önce Sakız Adası 1.Bölüm ve Sakız Adası 2.Bölüm yazılarımda en ince ayrıntısına kadar anlattım bu güzel adayı.

Bu yazımda ise muhteşem plajları ile gözümüz gönlümüz şenlensin diyorum, ne dersiniz ?


Agia Dynami Plajı



Denizinin muhteşem rengi ile adadaki favori plajlarımdan biri olur kendileri, Olympi  tabelasından sağa dönüp U dönüşü yaparsanız, Olympi Mağarasını göreceksiniz, mağaraya girmeden yola devam ederseniz de yolun sonunda karşılaşacaksınız bu güzellik ile.

Geç saatte gittiğimiz için suyu hafif dalgalı olsa da; sıcaklığı, üzerimize yapışmayan kumu ile iyi ki geldim dedirtti bize.

Etrafında cafe tarzı bir yer yok, hatta şemsiye ve şezlong da, ağaç altına havlunuzu serip keyfini çıkarabilirsiniz, tamamen bakir bir koy burası. O yüzden arılara karşı temkinli olun derim ben, zira bir tanesi havluma yapışmıştı ve kurtulana kadar bayağı dans etmek zorunda kaldım.

Dilerseniz taşların üzerinden biraz ilerideki minik koya da yürünebiliyor, biraz zahmetli olsa da o rengi görünce siz istemeseniz de ayaklarınız kendi gidiyor zaten.

Plaja gelmeden önce suyunuzu ve yiyeceğinizi yanınıza almayı unutmayın.


Mesta Liman



Mesta köyünde parkedecek yer ararken kendimizi bir anda Mesta Liman tabelasının önünde buluyoruz, uzunca bir süre yanmış ağaçların arasında, kötü bir manzara eşliğinde yol aldıktan sonra, bizi büyüleyen Limana varıyoruz.

İşte burada minik taşlı bir deniz var, inanılmaz güzel ve sakin. Burada denize girdikten sonra sahilindeki şirin restoranlarda afiyetle Yunan yemeklerinin tadına da bakabilirsiniz.


Mavra Volia Plajı


www.sakizadasi.net
Volkanik bir patlama sonucu oluşmuş, siyah çakıl taşlı ve bu yüzden de gayet koyu renkli gözüken bir plaj fakat bunun yanında inanılmaz derecede temiz. Merkeze 30 Km uzaklıkta bulunuyor ve adanın güneyinde yer alıyor.

Mavra Volia plajının bulunduğu bölge Emporia olarak geçiyor, etrafında bolca cafe-restoran ve otel bulmak mümkün.

Komi Plajı


www.sakizadasi.org
Komi Plajını genelde adadaki gençler tercih ediyor, yaz aylarında şenlikler ve festivaller düzenlendiği için pek bir hareketli. Etrafında bir sürü cafe, restoran yer almasının yanında, hediyelik eşya dükkanları da bulunuyor.

Buraya merkezden düzenli şekilde bulunan otobüs seferleri ile de rahatça ulaşabilirsiniz.

Apothika Plajı


realchios.gr
Mesta yakınlarında bulunan bu plaj, adada scuba diving ve su sporlarını yapabildiğiniz nadir yerlerden. Taşlı bir plaj olan Apothika'ya merdivenlerle inmek gerekiyor, içinde bir de dalış okulu mevcut.

Giderken bir tarafınız uçurum olsa da keşfetmeye değer, suyu biraz soğuk, yukarıda bulunan cafesinden plaja servis yapılıyor, üst kısımdan ise manzara harika. 

Vrulidia Plajı


www.chiosonline.gr
Emborios Köyüne gelmeden az önce Dotia Tower yazan tabeladan sağa dönüp yolun en sonuna kadar giderseniz, kıvrıla kıvrıla adanın en güney ucundaki Vrulida Plajına varıyorsunuz. Arabayı yukarıda bırakıp yaklaşık 30 metre merdivenlerle aşağı inmeniz gerekiyor muhteşem güzel bir plaja ulaşmak için.

Kalın kumlu yada şöyle söyleyeyim minik çakıllı kumsalı var fakat bunun yanında ne bir cafe ne de şezlong-şemsiye mevcut. Hazırlıklı gitmek de fayda var.

Glari Plajı


kangurular.com
Merkezden kuzeye doğru ilerlerken Kiliseyi geçtikten sonraki plajda durmayıp ilerliyoruz, tam virajda arabaların yol kenarına park ettiğini görünce anlayacaksınız Glari'ye vardığınızı.

Çeşme manzaralı bu plajda telefonlar çekiyor, yuppiiii :) Denizin rengi ve temizliği muhteşem, şezlong-şemsiye, müzik ve büfesi de var, daha ne olsun.

Mersinidi Plajı



Glari plajı sanarak girdiğimiz, olmadığını anladığımızda ise içinden çıkmak istemediğimiz bir plaj burası. Kesinlikle adadaki en sevdiğim plajlardan birisi oluverdi bir anda. Hemen bir ağaç altı bulup serdik havlularımızı.

Merkezden kuzeye ilerlerken yaklaşık 8 Km sonra, yol kenarına araçların park ettiğini görüp girdik, biraz daha ilerleseydik Glari'yi keşfedecektik.

Burası Glari kadar kalabalık değil, ailelerin tercih ettiği, kendi şemsiyesini kendi getirenlerin yeri.

O yüzden gelmeden önce yemeğinizi, suyunuzu yanınıza almanız gerekiyor, ellerinde frappeleriyle gelen gençleri görünce anladım ben de bunu. Pırıl pırıl, üzerinizden yağ gibi kayan bir denizi var, ne soğuk ne sıcak.

Sakız adasından sonra kesinlikle çakıl taşlı plaj sevmeye başladım, o kadar temiz ki, suyun içinde olduğunuza inanamıyorsunuz.

Agia Fotini Plajı



Bizim adada konakladığımız otelin hemen önünde yer alıyor Agia Fotini Plajı, sabah bu güzelliğe uyanıyoruz daha iyi ne olabilir ki.


İnsanın ayağını acıtmayan çakıl taşlı, tertemiz bir denize sahip. Adadaki en beğendiğim plajlardan bir diğeri de burası.

Sahil bandında çeşit çeşit cafeler ve lezzetli yemekler yapan restoranlara sahip. Adanın gençlerinin uğrak noktası oluyor kendileri. Gece saat 10 da bile şezlongların üstü insan dolu, 24 saat yaşayan bir plaj.

Benim gibi taşlara aşık bir yavrunuz varsa hele tadından yenmez.

Karfas Plajı



Adanın merkezine 5 Km mesafede bulunan  kumlu bir plaj Karfas. Boydan boya uzanan kumlu bu plajın etrafında şezlong ve şemsiye bulmak mümkün. Cafelerinde karnınızı doyurabilir, buz gibi frappenizi yudumlayabilirsiniz.


Bunun yanında su sporları için alternatifler de mevcut. Git git derinleşmeyen, dalgasız bir denizi var, çocuklu aileler bu yüzden fazla ilgi gösteriyor Genel olarak Türkleri en çok göreceğiniz yer burası, sanırım merkeze yakın olmasından ve her gelenin birbirine tavsiye etmesinden kaynaklanıyor bu durum.

Benim için ise Karfas, adadaki diğer muhteşem plajlarla kıyaslandığında ancak sonlarda bir yer bulabiliyor kendine.

Lithi Plajı



İncecik, tertemiz, yumuşacık kumlar, sakin, pürüzsüz bir deniz, bolca restoran, şezlong, şemsiye. İşte size Lithi. Tek kelime ile bayıldım bu plaja.

Adadaki diğer yerlerde olduğu gibi cafelerinden bir şeyler yer içerseniz şezlong ve şemsiye ücretsiz ya da dilerseniz havlunuzu serip dilediğinizce keyif yapabilirsiniz.


Lithi ye gelmeden yol üstünde bir kilise var, burada minik bir mola verip, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Elinda Plajı

craigmanley.com
Geniş ve çakıl taşlı bir sahili var, denizi ise biraz soğuk. Herhangi bir tesis bulunmuyor, ağaç altı bulursanız şansınız var demektir.

Didyma Plajı


www.sakizadasi.org
Mesta Limandan kuzeye doğru devam ederken yunancada ikiz anlamına gelen Didyma plajı ile karşılaşıyorsunuz.

Tesis, şezlong ve şemsiye bulunmuyor, kendi şemsiyeni kendin getir plajı burası. 

Nagos Plajı



Merkeze 30 Km mesafede bulunan, adanın neredeyse en kuzeyinde yer alan bu plajın etrafında birçok taverna yer alıyor.

Merkezden kalkan otobüsler sayesinde bu şirin plaja ulaşılabiliyor. Adanın en çok rağbet gören plajlarından birisi de burası. 

Şimdilik benden bu kadar...

Bu yazdıklarımın haricinde birbirinden güzel koylara da ev sahipliği yapıyor Sakız, yoldan geçerken  yada ıssız bir yerde gezerken bir anda güneşlenenleri yada denize girenleri görebilirsiniz, deniz yine pırıl pırıl, şezlong şemsiye bulunmuyor sadece, zaten adada çok fazla şemsiye arayan da yok. Daha sayamadığım nice güzel plajları var adanın, keşfetmek size kalmış.

Ada yukarı saydığım bir kaç plaj dışında genel olarak taşlı bir denize sahip . Fakat pırıl pırıl, sıcaklık yukarılara çıktıkça düşüyor ve dalgalı hale geliyor.

Gitmeden önce 2 gün yeter diye okumuştum fakat eğer burayı hakkıyla gezmek, köylerinin keyfini çıkarmak, altını üstüne getirmek istiyorsanız en az 1 hafta gidilmeli diye düşünüyorum. Burayı çok sevdim en kısa zamanda Allah tekrarını nasip etsin inşallah :) Amin

Umarım sizin için de unutulmaz anılarınızı biriktirdiğiniz bir tatil olur, güzel mesajlarınız için bir kez daha hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, iyi ki varsınız :)

Seyahatle kalın


Not: Eğer gezilerimde bana eşlik etmek isterseniz Instagram ve facebook hesaplarımı takibe almayı unutmayın...

Sevgiler,

Yunan Adaları Gezi Rehberleri
Sakız (Chios) Adası
Midilli Adası


İlginizi çekebilecek diğer yazılar;
  1. Almanya / Heidelberg
  2. Almanya / Heidelberg-Frankfurt
  3. Almanya / Schillingsfürst - Feuchtwangen - Yeni !!
  4. Almanya / Wertheim - Würzburg
  5. Almanya Gezisi / Rothenburg
  6. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  7. BADEMLİ - DİKİLİ / FAME BEACH
  8. BERGAMA ASKLEPİON GEZİSİ - Yeni !!
  9. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  10. Dağmaran Kahvaltı Evi
  11. Divan Palmira Otel - Bodrum
  12. Doğanbey (Domatia) Rum Köyü - Yeni !!
  13. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  14. EN GÜZEL PİKNİK ALANLARI
  15. ESKİŞEHİR BALMUMU MÜZESİ
  16. Ege'de Çok Bilinmeyen 30 Gezilecek Yer
  17. Egenin akciğeri; URLA
  18. Eskişehir Gezi Rehberi / 2.Bölüm
  19. Eskişehir Gezi Rehberi/1.Bölüm
  20. Fethiye'de adrenalin dolu bir tatil için 5 öneri Yeni !!
  21. GAZİANTEP GEZİ REHBERİ
  22. GAZİANTEP GEZİSİ - 1
  23. GAZİANTEP GEZİSİ - 2
  24. GAZİANTEP GEZİSİ - 3
  25. GAZİANTEP GEZİSİ - SON :(
  26. GAZİANTEP TEN NELER ALDIM
  27. GEZİMANYA SÖYLEŞİM...
  28. GÖBEKLİTEPE - BALIKLI GÖL
  29. Günübirlik Gezilecek Yerler / 2.Bölüm
  30. Güzeller güzeli; Mordoğan-Karaburun
  31. Haydi tatile; KUMBURGAZ 'a
  32. KAHVALTI MEKANLARI - PART 4
  33. KARAGÖL GEZİSİ
  34. KAYRA BEACH / DİKİLİ
  35. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  36. Kozak ve Çam Fıstıkları
  37. Midilli (Lesbos) Adası Gezi Rehberi - Yeni !!
  38. MİDİLLİ GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  39. MİDİLLİ GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  40. MİDİLLİ GEZİSİ - 3.BÖLÜM
  41. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  42. MİDİLLİ'DE YAZ - 1.Bölüm
  43. MİDİLLİ'DE YAZ - 2.Bölüm
  44. MİDİLLİ'DE YAZ - 3.Bölüm
  45. MİDİLLİ'DE YAZ - 4.Bölüm
  46. OHAL Nedir? Bizleri Nasıl Etkileyecek? - Yeni !!

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar