Navigation Menu

Fethiye'de adrenalin dolu bir tatil için 5 öneri


Masmavi koyları, yeşilin her tonunu barındıran doğası ve tarihi kalıntılarıyla Fethiye adeta cennetin bir yansıması gibi.
Bu eşsiz coğrafyada yapılacak şeylerse sadece tüm gün denize girmek ve güneşlenmek değil. Fethiye ve çevresinde macera ve adrenalin tutkunları için de çok sayıda seçenek var. Yamaç paraşütünden raftinge birbirinden eğlenceli ve heyecan verici bu aktiviteleri keşfetmeye hazır olun. Uygun fiyatlı Fethiye Otelleri bulmak için Enuygun.com Fethiye Otelleri sayfasına bakabilirsiniz. 

Dalaman Çayı'nda rafting

Fethiye'de gün boyu düzenlenen tekne turlarına katılarak çevrede bulunan muhteşem koyları keşfedebilir ve denize girebilirsiniz. Ancak aradığınız biraz daha hareketli bir şeylerse Dalaman Çayı'nda rafting macerası sizi bekliyor. İlkbaharın başlarından yazın son günlerine dek burada rafting yapmak mümkün. 

Yamaç paraşütü ile gökyüzüne dal

Fethiye demek bir anlamda Türkiye'nin yamaç paraşütü merkezi demek. Beldenin bu konuda ününü artık  duymayan kalmadı. Siz de Babadağ'dan Ölüdeniz'in nefes kesen doğasına doğru atlamak isterseniz rotanızı Fethiye'ye çevirebilirsiniz. Burada yamaç paraşütü yapmak için daha önce deneyimli olmanıza da gerek yok. Profesyonel eğitmenlerle birlikte atlayışınızı tamamlayabilirsiniz.

Gece olunca yürüyüş 

Bölgede özellikle son yıllarda yapılan gece yürüyüşleri de oldukça popüler. Genellikle kalabalık gruplar halinde yapılan yürüyüşlerde engebeli ve biraz zorlu rotalar takip ediliyor. Yanınıza alacağınız el feneri gibi yardımcı malzemeler sayesinde gece de yolunuzu kolaylıkla görebiliyor ve çevreyi farklı bir gözle keşfedebiliyorsunuz. Kimi zaman oteller tarafından da düzenlenen bu yürüyüşlere katılmak için otelinizle görüşebilir veya internette arama yapabilirsiniz. 

Kayaların üstünde gezinti 

Bölgede uzun zamandır yapılan ancak yine popülerliği son yıllarda daha da artan aktivitelerden biri de kaya tırmanışı. Doğanın kalbinde gerçekleşen bu etkinliklerle yardımcı ekipmanlar sayesinde hem güvenli hem de son derece heyecan verici bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kaya tırmanışı için önceden bir deneyiminiz yoksa buranın yeni başlayanlar için de harika bir rota olduğunu da söylemekte yarar var. 

Metrelerce yüksekten aşağı 


Tüm bu aktiviteler de kesmezse biraz daha adrenalin yüklü bir seçenek olan bungee jumping var. Metrelerce yüksekten kendinizi aşağı bırakacağınız bungee jumping yapmayı düşünmeden önce kalbinizin yeterince dayanıklı olduğundan emin olun. Eğer bu konuda kendinize fazla güvenmiyorsanız Fethiye'nin masmavi denizinde derinlere dalabilir veya parasailing ile gökyüzüne daha güvenli bir yolla çıkabilirsiniz.  

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar