Navigation Menu

AĞVA GEZİSİ VE AĞVA OTELLERİ




Ağva Otelleri, Marmara Bölgesinde ve İstanbul’da yaşayanlara sakin ve huzurlu bir hafta sonu kaçamağı vadediyor.

Şehir stresinden ve yoğun iş temposundan yorulan metropol insanlarının tatil ve dinlenme anlayışları gün geçtikçe değişiyor. Hafta içi trafik, iş, gürültü kirliliği gibi maruz kaldıkları sıkıntılardan arınmak ve rahatlamak isteyenler kendilerini Ağva Otellerinin konforuna bırakıyor. Ağva’da özellikle, baş başa vakit geçirmek isteyen çiftler için pek çok konaklama seçeneği de mevcut.


Ağva Doğası ve Tarihi

Ağva geçmişinde sırasıyla Roma, Bizans ve Cenevizlilerin egemenliği altına girmiş, Osmanlılar döneminde de Rumlara ev sahipliği yapmış. 

1920'de İngilizlerin kuşattığı Ağva, 1922’de Kurtuluş savaşı bitiminde yeniden sınırlarımız arasındaki yerini almış.  

Günümüze kadar ulaşabilmiş Roma - Bizans dönemi izlerine, Hititler ve Frigler’in kalıntılarına ve hatta mezar taşlarına rastlamak mümkün.

Ağva otelleri ile ilgili seçeneklere geçmeden önce İstanbul’un Şile ilçesine bağlı bu şirin sahil kasabasını biraz daha yakından tanıyalım.  


Aslında Ağva, her iki tarafında dere olan, yıllardır yeşilin ve suyun huzurlu atmosferiyle konuklarını ağırlayan bir balıkçı köyü. 

Özellikle konaklamalı bir tatil ile keyfi çıkacak olan bu balıkçı kasabası, 2,5 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde şifalı sayılan bir kum plaja da sahip. 


Göksu ve Çanak Dereleri arasında zamanla kendiliğinden oluşmuş olan Ağva’nın kelime anlamı; “iki dere arasında” demek. 

Yaz - kış ayrı güzelliğe sahip doğasıyla Ağva kış konaklamaları için de ideal. Soğuk bir kış gününde Ağva’da gününüze köy kahvaltısıyla başlayıp, doğa yürüyüşüyle devam edebilirsiniz. 

Akşamlarınızı ise bir kış geleneği haline gelmiş şömine karşısında sıcak şarap eşliğinde zenginleştirebilirsiniz. Özellikle Göksu Deresi üzerinde yer alan Ağva Otelleri misafirlerini yaz, kış farklı ve birbirinden konforlu seçeneklerle ağırlıyor.


Ağva’da Neler Yapılır?

Özellikle Ağva'daki oteller, sunduğu pek çok konforlu konaklama alternatifi ile ziyaretçi potansiyelinin artmasında doğrudan rol oynamış. 

Ağva’ya gittiğinizde bir tekne turuna katılarak Göksu ve Çanak Deresi üzerindeki büyülü koyların eşsiz güzelliğini keşfedebilirsiniz. Ya da kendinizi doğanın armağanı olan ve günümüzde az bulunan duyguya, yani huzura bırakarak doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.


Dilerseniz beklemenin ve beklediğiniz için ödüllendirilmenin hazzını tattığınız bir deneyim yaşayabilir yani balık tutmayı tercih edebilirsiniz. Bütün bu saydıklarımız size hitap etmiyorsa kendinizi deniz, güneş ve kumla ödüllendirebilirsiniz.

İstanbul’a sadece 97 km. uzaklıkta olan Ağva’da Cuma günleri kurulan ve yerel halkın yetiştirdiği ürünlerin satıldığı pazardan alışveriş yapmayı, dere kenarındaki restoranlarında taze balıklar tatmayı unutmayın. 

Yaz ya da kış fark etmez, konakladığınız süre boyunca fotoğraf çekmek için yanınıza kamerası iyi bir telefon ya da güzel bir fotoğraf makinesi almayı da ihmal etmeyin sakın.


Derede kano ile gezmek, denizde deniz bisikleti kullanmak, doğada yürüyüş yapmak, romatizmaya iyi gelmesiyle ünlü şifalı kumlarından faydalanmak Ağva’da yapabileceğiniz aktivitelerden sadece birkaçı.


Çocuklarınızın doğada vakit geçirmesi, günümüzde ne yazık ki sadece derslerden, televizyonlardan gördüğü deniz, dere, orman gibi tabiat güzelliklerini tanıması, hatta kimbilir belki de doğa yürüyüşünüz esnasında bir kaplumbağa ya da ceylanla karşılaşması için ailenizle birlikte gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.



Ağva'da bütçenize, beklentilerinize ve tatil anlayışınıza sahip pek çok olanak mevcut. Ağva’nın tarihi dokusu ve eşsiz güzellikleri bir yana, özellikle Göksu Deresi üzerinde yer alan Ağva Otelleri, size farklı konseptlerde konaklama olanağı sunuyor. 

Pansiyon, Otel, Bungalow gibi seçeneklerden dilerseniz 5 yıldızlı otel hizmeti sunan ve her türlü konforun düşünüldüğü butik otelleri tercih edin, dilerseniz seçiminizi balıkçı kasabasının ruhunu hissedeceğiniz salaş konaklama olanaklarından yana kullanın. 

Ağva’da huzurlu anlar yaşayacağınıza ve güzel anılar biriktireceğinize dair hiç şüphe yok.


Ağva’daki onlarca otel arasında en iyisini bulabileceğiz bir otel tavsiyem var; The Escape Hotel Ağva. Burası doğa ve nehir manzaralı harika bir otel. Dünya mutfağının en lezzetli yiyeceklerini ve damak tadınıza uygun şarap tatlarını bulabileceğiniz bu otelde keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Geri dönmeyi istemeyeceğiniz kadar güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle,

Seyahatle kalın.

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar