Navigation Menu

İZMİR'İN EN LÜKS VE EN ŞİFALI 9 TERMAL OTELİ


Kara kış geldi çattı. Yağmur, soğuk, kar kapımızı çalıyor bu aralar. En iyi plaj aramaları rafa kalkıp, yerini Spa ve şifalı suların olduğu termal otel tatillerine bıraktı.

Çok da iyi oldu, sıcacık sular, hayat koşuşturmacası içerisinde tüm stresimizi alıp götürdü.

Biraz Termal Sulardan Bahsetmek Gerekirse;

Tıpta "Teromineral Sular" olarak adlandırılan Termal Suyun, kaplıcalarda ve bizim termal otellerde kullanılabilmesi ve fayda sağlayabilmesi için yeraltından çıkan, doğal su olması, sıcaklığının 20 derecenin üzerinde bulunması ve litresinde en az 1 gram mineral bulunması gerekiyormuş.

Ben de romatizma yok, ne gerek var demeyin hemen, ister müzmin hastalığınız bulunsun, isterseniz de sağlıklı bir birey olun herkesin yılda en az 1 kez kaplıca kürü almasını öneriyor uzmanlar.

Suyun çeşidine göre Beyin-Damar hastalıkları, Deri Hastalıkları, Kireçlenmeler, İltihaplanmalar, Romatizmal Hastalıklara çok iyi geldiği bilinmekte.

Bir de tabii saçların daha sağlıklı ve canlı hale gelmesi var ki hiçbir kadın tarafından göz ardı edilemez tarafı da bu oluyor sanırım :)

Bu kadar fayda, otellerin lüks ve konforuyla da birleşince insanda ne stres kalıyor ne de yorgunluk. 


İZMİR

İzmir kaplıcalarının kalitesi ve kapasitesi, dünya üzerindeki ülkeler arasındaki sıralamada ilk 10'a girmekte.

Avrupa'da bulunan çoğu Termalden, içinde bulundurduğu elementler, suyun debisi ve sıcaklığı bakımından çok daha iyi olduğu kanıtlanmış durumda.

İzmir'de ve özellikle de Çeşme de bulunan oteller, deniz kıyısında yer alması ve keyifli bir tatil bölgesi olması sebebi ile oldukça fazla rağbet görüyor.

Kış mevsiminde biz de hem rahatlamak hem de sağlık için termal otelleri tercih ediyoruz, bu sene Arman'da kollukları ile kapalı havuzda keyifle yüzebildiği için Çeşme'de güzel ve konforlu bir tatil yaptık, dönünce ilk işim oturup benim gibi gitmeden araştırma yapanlar için bu yazıyı yazmak oldu.

Umarım gitmek isteyenlere bir nebze de olsa yardımcı olabilirim.

İzmir'den sonra ülkemizdeki birbirinden güzel termal otelleri yazmaya devam edeceğim, sırada Bursa, Denizli ve Afyon var. 




Oda kahvaltı olarak hizmet veren, çam ormanları ile çevrelenmiş otel, 5 yıldızlı, lüks bir termal ve spa keyfi sunuyor misafirlerine.



Deniz veya doğa manzaralı lüks odaları, açık-kapalı termal havuzları, hamamı, saunası ile kaliteli bir dinlenme molası vermek isteyenler için harika bir tercih.



Yemekleri, temizliği ve misafirperver tavırları ile gidenlerden hep tam not almış Kaya Termal, gece 12 ye kadar spa'nın kullanabilmesi ile diğer otellerden bir adım öne çıkıyor.

Etrafı orman ile çevrili, bol oksijenli yürüyüş yolları mevcut, sakinlikten biraz uzaklaşmak isterseniz etraftaki alışveriş merkezlerinde zaman geçirebilir yada İzmir merkeze 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

Çift kişilik oda fiyatı 380 TL den başlıyor. Kahvaltı da bu ücrete dahil. (2017 yılı)

Adres: Ilıca Mah. Zeytin Sok. No:112 Narlıdere-İzmir



Bizim Balçova Termal Otel ile tanışmamıza, geçtiğimiz yıllarda yılbaşı için düzenlediği keyifli bir gece vesile oldu.

İzmir şehir merkezine 8 Km, Havaalanına 25 Km mesafede bulunuyor.


Otel, solarium sistemli kapalı yüzme havuzu, biri olimpik ölçülerde 2 adet açık yüzme havuzu, su kaydırakları, 2 adet Türk hamamı, Kaplıca ve Kür merkezi ile hizmet veriyor.


Tarihte Agamemnon Kaplıcaları olarak bilenen, 2500 yıldır şifa dağıtan sularda kurulan tesis, her yıl 3 binden fazla yabancı misafiri ağırlıyor.

Son 24 yıldır her yıl yaklaşık 1000 romatizmalı hastayı tedavi ediyor, tedavide başarı oranı ise % 95 lerde :)

Geniş bir alana kurulu bu otel, yetişmiş uzman ekibiyle, uluslararası standartlarda Türkiye'nin en büyük Termal Otel ve Tedavi Merkezi.

Oda+Kahvaltı olarak hizmet veren otelde, tek kişilik odada konaklama ücreti 165 TL (2017 yılı)

Adres: Vali Hüseyin Öğütcen Cd. No:2 Balçova - İzmir




Modern çizgilerle, deniz ve doğa manzaralı odalarla konaklama imkanı sunan otel, İnciraltı mevkiinde, Özdilek alışveriş merkezine 50 metre, havalimanına 23 km mesafede bulunuyor.


Qualitasspa Agamemon Termalinin içinde bulunan açık-kapalı yada termal havuzu Türk hamamı ve saunası keyif yapmak isteyenler için birebir. Konaklayan misafirler için Termal kullanımı ücretsiz bu arada.


Konaklamalı kalınacağı gibi, günübirlik de, hafta içi 90 TL haftasonu 100 TL ödeyerek termal havuzlarından faydalanılabilir. (2017 yılı) Gecelik konaklama ise 70 Euro


2.200 metrekare alana kurulu tesis, seçkin bir spa merkezinin sunabileceği tüm imkanları sağlıyor. 5 yıldızlı hizmet kalitesi için, personeli mesleki eğitimlerini alarak uluslararası standartları korumakta.

Bize tek kalan sağlığın ve huzurun keyfini çıkarmak :)




2013 yılında "Dünya'nın En İyi Termal Spa'sı" seçilen, 2.400 metrekarelik Botanica Thermal Spa'nın bu ödülü kazanmasının en büyük nedeni, dünyanın en nadide termal sularından birine sahip olması.


3 adet a la carte restoranı, 2 adet açık, 1 adet kapalı yüzme havuzu, hamamı, saunası, çocuk bakım hizmeti ile özellikle ailelerin zevkle tercih ettiği bir otel.


Otel Çeşme'ye 3 Km, İzmir merkeze 80 Km mesafede bulunuyor.

Sheraton'un kalitesini yaşamak, indirim zamanlarında 2 kişi kal 1 kişi öde ile oda+kahvaltı 247 TL ye konaklamak mümkün. Gitmeden mutlaka sitesindeki kampanyaları gözden geçirmek gerekiyor.

Adres: Şifne Cad. Celal Bayar Mah. 5152 Sok. No:43 Ilıca - Çeşme



Çeşme'ye 4 Km, Havalimanına 90 Km mesafede olan otel, konforun ön planda tutulduğu odaları, termal ve thalasso havuzları, çocuklar için Mini Club ve Aqua Toy City ile tatilden daha fazlasını vaat ediyor.


Özellikle çocuklar için olan Aqua Toy City, benim bile içine girip eğlenmeyi arzuladığım bir yer oldu. Su oyunlarının, dev su oyuncaklarının, kaydırağın, havuzunun bulunduğu kısım inanılmaz eğlenceli. Tek kötü tarafı hafta sonları inanılmaz kalabalık.


Ebeveynler de kendileri için hazırlanmış 1500 m2 lik havuzda yüzüp, dalgalı kanallarda rafting heyecanı yaşayabiliyorlar.


3500 m2 alana kurulu Spa merkezinde ise hem ruhumuzu hem de vücudumuzu dinlendiriyoruz. Hamamı, saunası, sağlık ve güzellik vaat eden termal havuzunun yanında yine çocuklar düşünülmüş ve su oyunları, kaydırakları ile mini bir oyun alanı yaratılmış.

Çift kişilik oda fiyatı 198 TL den başlıyor, kahvaltı da bu fiyata dahil (Ocak 2017) 

Çocuk dostu bu otele çok kalabalık bir döneminde gittik, bebek yatağının bir türlü odaya gelmemesi gibi bazı aksaklıklar yaşasak da halkla ilişkiler müdiresi o kadar kibar ve misafirperver yaklaştı ki, anılarımızda tatilimizin her anını keyifle hatırlıyoruz.

Adres: Altınyunus Mah. Boyalık Mevkii 3447 Sok. Ilıca Çeşme İzmir




Çeşme de bulunan en yeni Termal otel olan Radisson Blu, Dulcis Termal Spa & Hamam merkezi ile hem iyileşmeyi hem de sakinleşmeyi garanti ediyor.


Çeşme de bulunan termal suların iyileştirici etkisi eski çağlardan beri bilinmekte. Termal olarak otelde kullanılan şifalı sular haricinde, sulara karışmış sağlıklı yeraltı suları ile bembeyaz kumsala sahip denizin keyfi de çıkarılabilir.


Otel, 3500 metrekarelik alana kurulmuş spa merkezi, ısıtmalı kapalı havuzu, doğal termal havuzu, hamamı, saunası ve 21 adet masaj odası ile hizmet veriyor.

Spa ya giriş, otel müşterileri için 25 TL (herhangi bir spa bakımı alınırsa ücretsiz)

Oda+Kahvaltı 56 Euro'dan başlayan fiyatlara sahip, fakat erken rezervasyon seçenekleri ile çeşitli indirimler almak mümkün.

Biz 2 aile termal tatiline gidip, temizliğinden, yeniliğinden, havuzunun büyüklüğüne ve yemek çeşidine kadar oteli keyifli bulduk.

Tek keşke dediğim tarafı, çocuklarla ilgiliydi. Keşke güzel bir mini club olsaydı mesela. Çocuk oyun odası sorduğumuzda kenarda köşede bir oyuncak odası olduğunu ama başında bekleyen kimse bulunmadığını söylediler.

Söylerken de "bence götürmeyin" mesajını hemen aldık biz :)

Çocuklu ebeveynler olarak havuzun tadını bolca çıkardık, eminim yaz mevsiminde ihtiyaç kalmıyordur ama kış için çocuklu ailelere biraz daha özen gösterilmeli diye düşünüyorum.

Adres: Altınyunus Mah. 3435 Sok. No:25 Çeşme İzmir





İzmir'e 80 Km uzaklıkta bulunan ve 2004 yılında hizmete başlayan otel, 140 oda ile hizmet veriyor.


Termal & Beauty & Spa merkezi ile günün vermiş olduğu yorgunluk ve yıpranmışlıklardan keyifle kurtulabilirsiniz.


Pırıl otel, spasındaki suyun içeriğindeki elementler ve sıcaklığı ile Çeşme'de tercih edilen otellerin başında gelmekte. Türk hamamı, fin hamamı ve buhar banyosu ile zevkli bir tatil geçirmek isteyenleri bekliyor.


Bu arada Pırıl Otel yarım pansiyon olarak hizmet veriyor. Fakat Sömestre tatili için tam pansiyon konaklamaya geçilmiş. Termal havuz kullanımının ücretsiz sağlandığı otelde 179 TL den başlayan fiyatlarla konaklama yapmak mümkün. 

Termal kullanımı ücretsiz fakat bone takmak zorunlu olduğundan yanınızda getirmezseniz bir 10 TL nizi alıyorlar haberiniz olsun :)

Adres: İnönü Mah. Çeşme İzmir





İzmir'e 80 Km mesafede, Boyalık Mevkii, Kalem Burnu'nda bulunan otel, 140.000 m2 lik alanı ile Türkiye'deki en büyük otellerden biri.


1974 yılında hizmete açılmış, açıldığı zaman da Türkiye'nin ve Ortadoğunun ilk 1000 kişilik, birinci sınıf tatil köyü unvanını kazanmış.

Eski fakat, devamlı yenilemelerle modern bir otel olan Altın Yunus, altın rengi kumsalı, tertemiz denizi ve şifalı 37-40 derecelik termal suları ile her mevsimde keyifli bir tatil için tercih edilebilir.


Venüs Spa'da, tüm stresimizi unutturacak, tatil ve lüks kelimesini aynı anda yaşattıracak, unutulmaz bir deneyim vaadediyorlar.


Kahvaltı dahil oda fiyatı 204 TL den başlıyor. (Ocak 2017)

Adres: Altınyunus Mah. 3215 Sokak No:38 Çeşme İzmir



Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme

5 yıldızlı bu otel, Ege'nin en uç noktasında yer alıyor. Yeşil ve mavinin birleşimi ile huzurlu bir tatili garantiliyor.


Termal ve mineralli sular, çamurlar ile tüm stresin ve rahatsızlıkların parmaklarınızın ucundan akıp gittiğini, vücut direncinizin arttığını deneyimleyebilir, Türk hamamı, buhar banyosu, Sauna, jakuziler ve Zen bahçesi ile hem tatil yapıp hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.


Otel yarım pansiyon olarak hizmet veriyor ve gecelik fiyatları 289 TL den başlıyor. (Ocak 2017)


Çeşme de konforlu ve sağlıklı bir tatil isteyenler için Boyalık Beach Hotel doğru tercih olacaktır.

Sağlıklı, keyifli ve bol eğlenceli bir tatil geçirmenizi dilerim,

Seyahatle Kalın

Sevgiler,




İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar;

  1. ADATEPE KÖYÜ / KAZDAĞLARI GEZİSİ
  2. AYVALIK'A GİTMEK İÇİN 10 HARİKA NEDEN
  3. Almanya / Heidelberg
  4. Almanya / Heidelberg-Frankfurt
  5. Almanya / Schillingsfürst - Feuchtwangen
  6. Almanya / Wertheim - Würzburg
  7. Almanya Gezisi / Rothenburg
  8. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  9. BADEMLİ - DİKİLİ / FAME BEACH
  10. BALKANLAR TURU İÇİN NASIL PLAN YAPILIR - Yeni !!
  11. BERGAMA ASKLEPİON GEZİSİ
  12. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  13. Divan Palmira Otel - Bodrum
  14. Doğanbey (Domatia) Rum Köyü
  15. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  16. EJDERHA MAĞARALARI (Drach Caves) / MALLORCA
  17. EN GÜZEL PİKNİK ALANLARI
  18. Ege'de Çok Bilinmeyen 30 Gezilecek Yer
  19. FETHİYE GEZİ REHBERİ
  20. Fethiye'de adrenalin dolu bir tatil için 5 öneri
  21. GAZİANTEP GEZİ REHBERİ
  22. GEZİMANYA SÖYLEŞİM...
  23. Güzeller güzeli; Mordoğan-Karaburun
  24. HATAY GEZİ REHBERİ
  25. KAHVALTI MEKANLARI - PART 4
  26. KAYRA BEACH / DİKİLİ
  27. KIBRIS (Cyprus) ADASI GEZİLECEK YERLER
  28. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  29. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 1.BÖLÜM
  30. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 2.BÖLÜM
  31. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 3.BÖLÜM
  32. MALLORCA İÇİN HAZIRLIKLAR...
  33. MAYORKA GEZİ REHBERİ
  34. MAYORKA NIN EN GÜZEL PLAJLARI
  35. MOSTAR GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  36. Midilli (Lesbos) Adası Gezi Rehberi
  37. MİDİLLİ GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  38. MİDİLLİ GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  39. MİDİLLİ GEZİSİ - 3.BÖLÜM
  40. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  41. MİDİLLİ'DE YAZ - 1.Bölüm
  42. MİDİLLİ'DE YAZ - 2.Bölüm
  43. MİDİLLİ'DE YAZ - 3.Bölüm
  44. MİDİLLİ'DE YAZ - 4.Bölüm
  45. OCTOBERFEST !!!
  46. OHAL Nedir? Bizleri Nasıl Etkileyecek?
  47. Palamutbükü-Datça / 2014
  48. Phuket / Tayland Gezi Rehberi
  49. ROMA'yı Keşfetmeye Hazır Mısın?
  50. ROMANTİK YOL / ALMANYA GEZİ REHBERİ
  51. SAKIZ (Chios) ADASI PLAJLARI
  52. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  53. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  54. SAMOS (SİSAM) ADASI GEZİ REHBERİ
  55. SEYREK - HOBİ PARK
  56. SPLIT; DALMAÇYA'DA İZMİR'İ YAŞAMAK - Yeni !!
  57. Sevgili Günlük / Almanya'ya doğru
  58. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  59. Sutüven Şelalesi / Hasanboğuldu
  60. SİNGAPUR GEZİLECEK YERLER REHBERİ
  61. SİNGAPUR İÇİN AYRINTILI GEZİ REHBERİ
  62. Taşlaşmış Şehrin laneti; POMPEI
  63. Teos Park-Sığacık/Seferihisar
  64. Türkiye'nin En Büyük Uçak Restoranı
  65. UCUZ UÇAK BİLETİ NASIL ALINIR - Yeni !!
  66. Urla'yı 7 geçe; ÖZBEK KÖYÜ
  67. Yunanistan Vizesi Hakkında Herşey
  68. YÖRÜK MÜZESİ / FETHİYE
  69. ÇOCUKLA / BEBEKLE SEYAHAT REHBERİ - Yeni !!
  70. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  71. İTALYA GEZİSİ - SİENA / Palio Yarışları
  72. İTALYA GEZİSİ / CENOVA
  73. İTALYA GEZİSİ / FLORANSA
  74. İTALYA GEZİSİ / MİLANO
  75. İTALYA GEZİSİ / PİSA KULESİ
  76. İTALYA GEZİSİ / San Gimignano - Orvieto
  77. İTALYA GEZİSİ / VENEDİK
  78. İtalya İçin Ayrıntılı Gezi Rehberi
  79. İtalya'nın serseri çocuğu; Napoli
  80. İzmir'in Meşhur Köyü; KOZBEYLİ





0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar