Navigation Menu

SİNGAPUR İÇİN AYRINTILI GEZİ REHBERİ


Uzakdoğu ya gidiyoruz cümlesini söylerken ben bile kendime inanamadım ilk zamanlar, evet o çekik gözlü, sakin ruhlu, hızlı yürüyen insanların yanına,
gökdelen ve yüksek binaların cirit attığı, 200 metre yükselikteki havuzu ile beni deli eden, bir uçtan diğerine taksiyle 1 saatte gidebildiğin güzel bir ada ülkesine gidiyordum sonuçta.

Hızlılar gerçekten :)
Oğlum Arman 2 yaşına Singapur uçağında bastı, bu yüzden biraz da stresliyim, sonuçta Asya'ya gidiyoruz ve O'nun damak tadına uygun yiyecek bir şeyler bulmak sıkıntı olacak. Çocukla bu seyahati yapacağımı duyanların "çılgınlık" diye nitelendirdiği Singapur gezim başlıyor.

Şimdi sıkı tutunun çünkü baştan sona hızlı bir Singapur turu yapıyor olacağız. 

Yasakların, eğlencenin, abartmanın eşanlamlısı olan Singapur hakkında zıt iki grup var, biri insan eliyle yapılmış bir ülkenin kime ne faydası var tezini savunurken diğeri hem eğlence, hem estetik hem de kaliteyi aynı anda bulabildikleri bu ülkenin tadından yenmeyeceğini düşünüyor.

Ben gidince hangi gruba dahil olacağımı deli gibi merak etmiştim.


Tatil bitti evime döndüm, sakin kafayla düşündüm veee cevabım; Singapur'u gez gez bitiremedim, her anından çok keyif aldım. 4 tam gün geçirdim ama bir 4 daha olsaydı yapılacaklar listemdeki birçok aktivitenin daha üstünü çizebilirdim, bana yetmedi, az geldi, tadı damağımda kaldı. İşte ben de bu gruptanım :)

Not: Yazıda geçen Dolar kelimesi bizim bildiğimiz Amerikan Doları değil, Singapur Doları (SGD), Kurları birbirinden çok farklı. Kafa karışıklığı olmasın diye başlamadan belirtmek istedim

Singapur Yasakları

Singapur, dünyanın en pahalı ülkeleri arasında başları çekerken aynı zamanda da en ilginç yasakların ülkesi ve buna mukabil bu yasaklara verdiği ağır cezalarla da kendinden bolca bahsettiriyor.

Hem şehir hem de ülke olan Singapur, nasıl bu kadar temiz ve düzenli kalıyor, şehir planlamacılığı nasıl bu kadar düzgün sağlanıyor sanıyordunuz siz?


Ülkede medikal durumlar haricinde sakız çiğnemek yasak, hemen uyarı alıyorsunuz ama bu kadar değil mesela ülkede sakız ticareti yapmak da yasak. Ağır cezaları da var. Metro girişlerinde bu uyarı levhalarını görmek mümkün.

Turist olun yada olmayın ülkeye uyuşturucu sokmak, ticaretini yapmak ve kullanmanın idama kadar giden cezaları var. Biz oğlum için annemin tarhanasını ülkeye sokarken bile stres olduk ya uyuşturucu sanarlarsa diye. Hatta bir gün sevgiliyi, tarhananın içinde ne var, çorbası nasıl yapılıyor diye araştırma yaparken yakaladım :) Durum bu kadar ciddi yani :)

O yüzden poşetin üzerine adını her dilde açıkça yazdık, aman diyeyim.

Eee bunlar her ülkede olabilir diyorsanız, yanınızda 1 paketten fazla sigarayı vergisini ödemeden ülkeye sokmak, toplu taşıma araçlarında yeme-içme (ki bu bize çok tersmiş yaşayınca anladık), asansöre işemek (bununla ilgili ilginç sistemleri olduğu konuşuluyor), taşıma araçlarına Asya ya ait Durian isimli meyve ile binmek, arabanızı temiz tutmamak, araba üzerine yazı yazmak, graffiti sanatı, gay ilişki, ne sebeple olursa olsun silah taşımak ve bunun gibi sayısız yasak mevcut bu ülkede.

Hem de cezalar azımsanmayacak miktarlarda;


Biz alışmışız, elimizde poşetlerle binip çocuğun ağzına yiyecek bir şeyler sokuşturmaya meğerse. 500 Doları görünce elimizi usulca poşetten dışarıya çıkardık tabii :)


Ne zaman gidilir

Bilmediğimiz bir memleket için ilk düşündüğümüz şey sanırım hangi mevsim gidileceği, hele ki Tropik iklim adı verilen bol yağışlı hatta yağışı geçtim hortumlu havalardan korunmak için araştırıp dururuz, Bu durum Singapur için de geçerli. 

Ekvator a çok yakın olmasından dolayı daima "yeme de yanında yat" havası olan bu güzel ülkede sıcaklıklar 25 derece ve üzerinde seyrediyor. "Tüh bak ben de kar tatili yapmak istiyordum " demiyorsanız mükemmel bir seçim.

Bu ülkede her mevsim terlemek garanti bu birrr.


Hava sıcak ama yağmur her an size göz kırpabilir. Şemsiyesiz gezmemek de fayda var. Yağmur yağmazsa güneşlik yaparsınız bizim gibi yani her daim lazım. Taşımak istemezseniz etraftaki marketler de kolaylıkla bulunuyor (7/Eleven lar gibi) bu da ikiiii.

Bizim kaldığımız otel şemsiye veriyordu müşterilerine, konakladığınız yere sormanız sizi ufak da olsa bir maliyetten kurtarabilir :)

Bence en güzel mevsim ülkemizde kar kış soğuk yaşarken Singapur da güneşlenip denize girebilmek için Şubat-Mart ayı. Hem belki bizim gibi bir de Phuket sığdırırsınız gezinizin içine olur biter.

Aklınızda olması gereken tek şey; Kasım ayından Ocak ayına kadar süren Muson yağmurları canınızı sıkabilir. Biletler ucuz fakat yağmurlar şiddetli olacaktır. 

Singapur Vize

Türkiye'ye vize istemeyen bu güzel ülkeye girişte bir form doldurmak zorundasınız, bize uçakta dağıtıldı fakat eğer sizde yoksa endişelenmeyin, havaalanında pasaport polisinden geçmeden bu evrakların bulunduğu stantlar var. 

Orada hem giriş hem çıkış kısmını dolduruyorsunuz, girişte damgalayıp bir parçasını size veriyorlar, çıkışta geri alıyorlar, yani aslında sizin vizeniz bu evrak.

Eksik doldurursanız sıradan çıkarıp yeniden doldurmanızı istiyorlar!
Bu arada pasaport memurları her yerde olduğu gibi pek bir suratsız, bunlara özel eğitim verdiklerini düşünüyorum, bazılarının tipi müsait olmasa bile zorla surat asmaya çalışıyor gibi geldi bana. İşiniz bitince değerlendirme makinaları var basın en kötüye gitsin, belki zamanla değişir.

Bu makinalar da ilginç, her işletmeyi değerlendirmek mümkün. Yemek yiyorsunuz mesela hoop önünüze güleç emojiden asık suratlıya doğru sıralanmış memnuniyet durumunuzu gösteren bir ipad geliyor. Başınızda bekleyip gözünü sizin parmaklarınızdan bir an olsun ayırmayan garsona rağmen kötüye basabilir misiniz bilemem tabi :)

Pasaport sırasında bizi güyya bebekliyiz diye öne geçirdikleri memur, kağıtta tek bir gereksiz yer boş kaldı diye stantların oraya geri gönderdi. Tek kelimeyi yazalım burada dedik, kabul etmedi, dünya kadar çantayla döndük durduk.

Singapur Havaalanı

Singapur'un uluslararası manada ilk ve tek havaalanı olan Changi, 1981 yılında faaliyete geçtiği günden bu güne kadar en fazla ödül sahibi olması ile tanınıyor. Cenova da verilen "Dünyanın en iyi havalimanı" ödülünü defalarca alması boşuna değil.

Changi Havalimanı Pasaport Kontrol
İçine girdiğimiz anda yerlerin tertemiz halı ile kaplı olduğunu görüp ilk şoku yaşıyoruz. Ardından canlı ayçiçeği bahçesini görüp alışıyoruz, kelebek bahçesini görünce ise artık şaşırmaz oluyoruz.



Bunlardan başka Kaktüs, Bambu, Orkide bahçeleri de kesinlikle görülmeye değer.

Burada 3 terminal var, uçağınızın hangi terminalden kalkacağını bilirseniz taksi sizi önüne kadar götürebilir yada terminaller arasında ücretsiz işleyen Skytrain yardımı ile ulaşabilirsiniz


Havayolu firmalarına göre uçulacak terminaller de değişiyor.
Şekil 1A daki bavullardan sizde de varsa ve uçuşunuz geç saatte ise çok iyi bir uygulama olan Emanet Bavul Hizmeti bulunuyor. Biz terminal 3 den uçacağımız için oradaki emanete verdik, Sanırım her terminalde var.


Fiyatlara bu tablodan bakabilirsiniz;


Havaalanının içinde ayak masajı yaptırabilir, yatıp dinlenmek için rahat koltuklar bulabilirsiniz. Terminal 4 ve 5 in planları da yapılmış, kısa zaman sonra onları da bitirirler diye düşünüyorum.

5 saatten fazla transit zamanı olanlar için ise; Singapur Turu Hizmeti veriliyor. Adamlar daha ne yapsın :)

Free İnternet var, bunun haricinde info desk ten alacağınız şifre ile orada bulunan bilgisayarlardan internete bağlanmanız da mümkün.

Bunlardan başka minik bir ücretle Transit Hotel de havuz keyfi yapabilir, atari salonlarında zevkli vakit de geçirebilirsiniz.

Bu havalimanı insana uçağını kaçırtır diye boşuna demiyorlar.

Singapur'a Nasıl Gidilir

İstanbul dan THY ve Singapur Airlines ile uçarsanız direkt gidebilir, yada bizim yaptığımız gibi Qatar Airways'in kampanyalarına denk gelip neredeyse %60'lara varan indirimlerle yolculuk yapabilirsiniz. (Biz Doha aktarmalı uçtuk)


Tabi aktarmasız, 11 saatte gidilecek yolun molalarla birlikte iyi ihtimal 17 saati bulması şartıyla :( Ama daha ucuz! Para işin içine girdi mi tercihler bizim gibi aktarmalıdan yana oluyor genelde !

Qatar Airways, THY ile kıyaslanamayacak gibi olsa da biz koltuklarından ve ikramlarından memnun kaldık. Sadece müzik dinlemek isterseniz sistemde Kur'an-ı Kerim'den başka bir şey olmadığını belirtmek isterim, filmler ve oyunlar için ise sıkıntı yok.

Hatta Baby Tv olması bizim 2 yaşındaki Arman ile yolculuğumuzun keyifle geçmesini sağladı diyebilirim.


Arman'ın uçağa biner binmez bir kavanoz yemeği kucağımıza ve koltuklara çıkarmasından! dolayı  hostes ve hostlarının kibar, bunun yanında yardımsever olduğunu da söyleyebilirim :O

Singapur Konaklama

Şimdi başta da belirttiğim gibi Singapur pahalı bir şehir, konaklamayı ucuza getirmenin yolu metronun geçtiği ama şehirden uzak muhitleri bulabilmek.


Biz çocuklu olduğumuz için merkezde (Mandarin Orchard Hotel) bir otel ayarladık. Gitmek isteyenlere kesinlikle tavsiye edebilirim, pırıl pırıl bir otel, güleryüzlü personeli çok yardımcı oldu bize. Sevgilimin ve oğlumun doğum günü diye gitmeden yazdığım için odamızda enfes bir pasta da bizi bekliyordu ayrıca.


Yeri Orchard'ın kalbinde, akşam canınız mı sıkıldı atın kendinizi kapının önüne, Singapur'un en kalabalık ve en şık caddesindesiniz.

Şimdiii Singapur'a geldik de ülkenin simgelerinden biri olan Marina Bay Sands de kalmasa mıydık, 200 metre yükseklikte, 57. katındaki muhteşem manzaralı havuzuna da girmese miydik diye düşünüp, bir gece de burada konakladık.


Genelde çoğu turist bizim gibi burada sadece 1 gece konaklamayı tercih ediyor, tamamen duygusal! sebeplerden ötürü :) Yani gecelik fiyatı asgari ücret gibi olunca el mecburrr :O

Fakat şu manzara tüm acımızı unutturuyor gerçekten. Bu resmi 2017 yılının en havalı özçekimi ilan ediyorum kendim için :)


Kalacağınız yer Orchard yakınlarında olursa hem taksi parasından, hem de sıcakta çok yürüme derdinden kurtulabilirsiniz, otel arayışınızda dikkate alırsanız daha keyifli olacaktır diye düşünüyorum.

Dönüş uçağımız arızalanıp kalkmayınca Qatar Airways bizi Jen Hotel Tanglin'e yerleştirdi, odaları Mandarin kadar büyük olmasa da tertemizdi ve harika bir mutfağı vardı. Orchard da yer alan bu otel aslında bir zincirmiş, metroya yakın uygun bir Jen bulursanız kaçırmayın derim ben.

Oteller çok kalabalık olduğu için sıra da oluyor haliyle, eğer sra beklemeden otelden çıkmak istiyorsanız bizim gibi bu kutuları kullanabilirsiniz.


Otelden bahsedince size minik bir tüyo vereyim, bizim kaldığımız otellerde vardı ama hepsinde var mı bilmiyorum yine de anlatayım.

Otel odalarında infocus adında içinde 4g internet olan cep telefonları bulunuyor, otelin içinde ve dışında rahatça kullanabiliyorsunuz. İster ailenizi arayın, ister video seyredin, sosyal medya hesaplarınıza girin, navigasyonu kullanın tamamen ücretsiz.


Bunun haricinde infocus'lardan aldığımız biletlerden de güzel indirimler kazandık. Hayvanat bahçesi, Universal Studios, Cloud Forest, Cable Car biletlerimizi hep infocus'tan satın aldık, tabii önceden internetten fiyat kontrolünü yapmayı da ihmal etmedik :) Gerçekten ucuz :)


Singapur Para Birimi

Yazının başında da belirttiğim gibi Singapur'da dolar kullanılıyor ama bu bizim bildiğimiz Amerikan Doları değil, Singapur Doları (SGD). Bizim gittiğimizde (2017 Mart ayında) 2,6 TL ediyordu kendileri.

Biz Türkiye de tüm paramızı dolar yaptırdık, orada çevirmesi kolay oldu.

Gardens by The Bay, sabah ayrı gece ayrı güzel :)

Singapur da dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri olan, ilave vergiler var bir de.

Mesela oteli tuttun, ayrılırken senden fazla para çektiler, dur hemen adamın yakasına yapışma diye yazayım. Burada fiyatların hepsinin üstüne, %7 vergi, %10 Hizmet Bedeli ekleniyor.

Şaka değil, yemek yedin diyelim hoop hizmet bedeli ilave oluyor, menü deki fiyat hayal oluyor bu durumda. Toplamda seni yoruyor elbette bu durum.

Şehir İçi Ulaşım

Metro

Singapur baştan sona metro ağı ile donatılmış bir ada ülkesi, metroya MRT (Mass Rapid Transit) / Hızlı Toplu Taşımacılık ) deniliyor aklınız karışmasın.


Gece 12 ile sabah 5 arasında MRT çalışmıyor, diğer zamanlarda emrinize amade.

MRT istasyonları sıcak ve nemli bir havası olan Singapur için serin bir çözüm oluyor, yakın mesafeleri yürümek yerine Metro yu tercih edebilirsiniz.

İstasyonlarda bilet makinaları var. İster harita üzerinden, isterseniz de ismini yazarak istasyon seçebilirsiniz. 

Fiyatlar oynak o yüzden bir şey diyemiyorum; 1,5-2 SGD arasında değişti bizim gittiğimiz istasyonlar. Uzaklığa göre fiyatlanıyor. Aldığınız bileti makinalardan doldurabiliyorsunuz, bu da birkaç defadan sonra indirim sağlıyormuş, biz geç gördük ne yazık ki, her defasında yeni bilet aldık


Herkesin bir bileti olması gerekiyor, tek biletle birkaç kişi geçemiyor. Kart geçmezse hoop diye bir görevli başınızda bitiveriyor haberiniz olsun. Biz biletleri karıştırıp geçemeyince gözgöze geldik sert bakışlı bir bayanla oradan biliyorum.

Metroya girişte bastığınız kartı, çıkarken de basıyorsunuz, bu sizin gittiğiniz yere kadar ödeme yapmanıza yarıyor.

Bunun haricinde günlük yada 3 günlük turist bileti de alabilirsiniz. Biz taksi de kullandığımız için pek de uygun gelmedi gözümüze. 3 Günlük turist bileti için tek kişi 26 SGD ücret istediler. Normal bileti 2 SGD den bile hesaplasan 13 defa metroya binmemiz gerekecekti ki bizim için bu çok yüksek bir rakam. O yüzden biz Turist bileti almadık

Metro ların koltuk sayısı genelde az
Metro, Havalimanı, alışveriş merkezleri gibi yerlerde mutlaka üzerinize bir hırka almanız gerekiyor, dışarısı ne kadar sıcaksa, içerisi bir o kadar dondurucu çünkü. Aman ne olacak demeyin buzdolabının içine hapsolmuş gibi hissedebilirsiniz kendinizi !

Havalimanından merkeze de Metroyu rahatlıkla kullanabilirsiniz, Changi'den 6 dakika sonra ulaştığınız Tanah Merah istasyonunda aktarma yapmanız gerekiyor sadece. Şehre gitmek yaklaşık olarak 25-30 dakikayı buluyor.

Terminal 2 ve 3 de MRT istasyonları bulunuyor, yani eğer ki Terminal 1 de indiyseniz havalimanının içinde ücretsiz çalışan Skytrain lerden faydalanabilirsiniz.

Burada da kafalar hep önde :)
Bilet ücreti gideceğiniz yere göre farklılık gösterse de yaklaşık 3 Singapur Doları tutacaktır.

Makinalardan kağıt para ile bilet almak isterseniz, sadece 2 ve 5 SGD kabul ediyor haberiniz olsun. Daha büyüğü ile işlem yapamıyorsunuz, bozdurun gelin :) Metal paralarda sorun yok.

Otobüs

Otobüsler de ulaşım için büyük kolaylık fakat o sıcakta insanın canı pek de gün yüzüne çıkmak istemiyor açıkçası. Biz sadece hayvanat bahçesi için aktarma yaparken mecburen kullandık.


Otobüse girişte paramızı atıp yolculuğa devam ettik. Bozuk para vermezseniz, biri bana para üstü versin diye beklemeyin sakın, attım gitti köy sandığına dersiniz :) Böyle garip kuralları da var.

Havaalanından merkeze gelmek, metro ile aynı fiyata ama daha uzun süren bir yolculuk (yaklaşık 1 saat) demek. İlle otobüs isterim diyenler için tüm terminallerde duraklar bulunmakta.

Taksi

Bir de taksiler var elbette. Şöyle bir durum var Singapur da, mesela aynı gün üstüste aynı yere gittiniz fakat fiyatlar birbirini tutmadı. Tutmaz kardeşim bunlar taksimetreleri saatlere göre ayırmışlar. Bir ödediğin tutarı yeniden görebilmek imkansız. 

Ayrıca bir de ekstralar var, mesela havaalanından bindin ekstra, saat farkı var ekstra, hatta çok bavulun var... var oğlu var. Kaçış yok, kural kuraldır :) Biz ekstrasız çok nadir ödedik taksi ücretini.

Bu arada taksi şoförleri ile çok içli dışlı olduğumuzdan rahatlıkla söyleyebilirim ki konuşmayı çok seviyorlar. Yaşlılarından uzak durun ama, sevgili gideceğimiz otelin adını söyledi, tarif etmedi diye gidene kadar ders verdi amcanın biri, bi sus adam diye çıkışmadı ya, valla sabrına bir kez daha hayran kaldım sevgilimin.

Sarı ve mavi taksilerde kredi kartı geçiyor !

Değişik renkte taksiler var burada, dikkat etmeniz gereken sadece Sarı ve Mavi taksilerde kredi kartı geçiyor, diğerleri nakit para ile çalışıyor. (Havaalanından Orchard'a 26 SGD ödedik, gece 12 yi geçmemişti tabii)

Burası çok da büyük olmayan bir ada, bir uçtan bir uca yaklaşık bir saatte gidilebiliyormuş taksiyle.

Eğer ki gece taksi kullanacaksanız tarifeler katlıyor haberiniz ola, o zaman da Shuttle Servisi ve gece Otobüslerini kullanabilirsiniz.

Yeme- İçme

Singapur da 30 un üzerinde yemek kültürü bulunuyor, öne çıkan mutfakları; Malezya, Hint ve Çin . Bu demek oluyor ki, buharda pişmiş, oğlumun bile köşe bucak kaçtığı pilavlar, tavuk ayakları, yengeçler saracak tüm yanınızı :)

Pilava bir türlü alışamadım :(
Evet şaka bir yana da Chili Crab (acılı yengeç) buranın meşhur lezzetlerinden ama gayet acı yani öyle böyle değil haberiniz olsun. 

Chili Crab
Her türlü deniz ürünü bulmanız mümkün, hatta kaldığınız otelde açık büfe büyük ihtimal yüzde 80 deniz ürününden oluşacaktır. Bizim öyleydi ve kabukludan pek hoşlanmayan sevgilim için pek de iştah açıcı olmadı.



Benim çeşit ve kalite bakımından en beğendiğim yer; Takashiyama Alışveriş Merkezinin altında (-2.kat) bulunan Food Court oldu. Arman için alıştığı tarzda spagetti bulabildiğimiz (sos koyma deyince yüzündeki ifadeden korksak da) nadir yerlerdendir kendileri.

Buradaki pancake ler, çikolata ve meyveler aklımızı başımızdan aldı. Ayrıca aynı katta marketi de var.

Genelde alışveriş merkezlerinin altı bu şekilde yiyecek bölümü olarak kullanılıyor. En gösterişli alışveriş merkezlerinden biri olan ION'un altında da mutlaka zevkinize göre bir yiyecek bulursunuz diye düşünüyorum.

Noodle ın her türlüsü bulmak mümkün, özellikle deniz mahsullü olan enfes
Tabii benim gibi Hong Kong mutfağı diyerek oturup, tavuk ayaklarını görünce yemeden de kalkabilirsiniz :)

Bunların haricinde Çin mahallesinde bulunan sokak satıcılarından da afiyetle karnınızı doyurmanız mümkün, devlet kontrolünde olduğundan ve ağır cezalardan dolayı içiniz rahat olsun. Buyrun size bir örnek :)

Ben vitrinde bunları görünce iştahım kapandı o ayrı :)
Son olarak buraya kadar gelmişken Singapur Sling içmeden de dönmeyin, bu lezzetli ve pahalı kokteylin adresi ise; Raffles Otel in Long Barı.

İlk defa 1915 yılında Raffles Otelde kadınlar için yaratılmış bu albenili kokteyl, bunca yıldan sonra sevenlerini katlayarak arttırmış ve Singapur kültürünün bir parçası haline gelmiş. Artık turistler için toplu üretilip, buzla karıştırıp servis yapıldığı söylenip ünü sarsılmaya çalışılsa da, Singapur'un en beğenilen uğrak yerlerinden sayılıyor.


Eğer ki transit yolcuysanız, Cahngi Havaalanında Terminal 3 de yer alan Long Bar by Singapore'da da bu içkiyi tadabilirsiniz. Ne demiştik, Changi gerçekten muhteşem :)


Singapur da Ev Sahibi Olmak

Şimdi bu kadar pahalı bir ülkede oturmak için inanılmaz vergileri ödemeyi, bir Türk olarak tüm yasaklarına uymayı göze aldığınızı düşünelim, yine de adama soruyorlar Singapur vatandaşı mısın yada daimi oturma iznin var mı diye, hayır mı! Kusura bakma kardeşim deyip sırtını sıvazlayıp geri yolluyorlar ne yazık ki.

Yabancıya ev satışı yapılmıyor ve kendi vatandaşını maaşından yüzde 20 keserek ev sahibi yapıyor. Evleri devlet yapıyor ve tek ev alma hakkına sahipsin. Mesela evleneceksin ama nişanlın da devletten ev almış, o durumda birini satmak zorunda kalıyorsun.

Filtre istemeyen ülke; Singapur
Bizim taksici 1996 yılında bu şekilde devletten 70 bin Singapur dolarına ev almış, şimdiki değeri ise 400 Bin Singapur Doları olmuş. Halkın yüzde sekseni Housing Development Board (HDB) bu şekilde ev sahibi oluyormuş.

Bu arada özellikle havalimanından gelirken sağda kalan evlerin tüm ışıklarının yandığını göreceksiniz, Singapur da ortak kullanım alanlarında ışıkların yanması mecburiymiş de bazıları  abartmış diye düşünüyorum çünkü balkonlar bile ışıl ışıldı. Yılbaşı ağacı gibi resmen.

Singapur'dan Hediyelik Ne Alınır?

Singapur'un milli çiçeği orkide, bu yüzden üzerinde orkide resmi bulunan her türlü eşyayı bulabilmeniz mümkün, masa süsleri ve tshirtler gerçekten albeniliydi mesela.


Bunun harici Merlion heykeli de aynı orkide gibi her türlü eşyanın üzerinde mevcut.


Çin mahallesinde, el boyaması tahtadan tepsiler, süsler de göz alıcı, içinden alınacak bir hediye bulabileceğinizi düşünüyorum. Biz şık bir tahta tepsi aldık mesela. Ayrıca yine bu mahalledeki cep telefonu kılıflarına bayıldım.

Singapur denilince akla elbetteki öncelikle elektronik eşyalar geliyor, çeşit çok fazla fakat kurdan dolayı fiyatlar çok da cazip değil.

Bir de kırtasiye ürünlerinin en cici halini bulabileceğiniz mağazaları ıskalamayın derim ben.


Bunun yanında Universal Studios hediyelik için bir cennet, çizgi film karakterleri ile donatılmış her türlü aksesuar var. Özellikle çocuklu aileleri uzun bir mesai bekliyor burada.

Çocuk demişken oyuncak arayanları, Marina Bay Sands oteldeki Hamleys'i önerebilirim, çeşit fazla ve indirimli ürünler mantıklı rakamlara denk geliyor.

Singapur'da Gezilecek Yerler ?

Singapur'da nereleri gezmeli, en zevkli aktiviteler neler, Universal Studios, Sentosa adası mutlaka görülmeli mi, Marina Bay Sands Otelinin 200 metre yükseklikteki müthiş havuzunda yüzmek nasıl bir duygu, gecelik fiyatı ne kadar, adayı gezmek için kaç gün yeter diye soranlar için ayrıntılı bir Gezi Rehberi oluşturdum.

Okumak için;
http://www.yollardahayatvar.com/2017/05/singapur-gezilecek-yerler-rehberi.html

Seyahatle Kalın,


Sevgiler



İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

  1. ADATEPE KÖYÜ / KAZDAĞLARI GEZİSİ - Yeni !!
  2. AYVALIK'A GİTMEK İÇİN 10 HARİKA NEDEN
  3. Almanya / Heidelberg
  4. Almanya / Heidelberg-Frankfurt
  5. Almanya / Schillingsfürst - Feuchtwangen
  6. Almanya / Wertheim - Würzburg
  7. Almanya Gezisi / Rothenburg
  8. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  9. BADEMLİ - DİKİLİ / FAME BEACH
  10. BERGAMA ASKLEPİON GEZİSİ
  11. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  12. Divan Palmira Otel - Bodrum
  13. Doğanbey (Domatia) Rum Köyü
  14. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  15. EJDERHA MAĞARALARI (Drach Caves) / MALLORCA - Yeni !!
  16. EN GÜZEL PİKNİK ALANLARI
  17. Ege'de Çok Bilinmeyen 30 Gezilecek Yer
  18. FETHİYE GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  19. Fethiye'de adrenalin dolu bir tatil için 5 öneri
  20. GAZİANTEP GEZİ REHBERİ
  21. GAZİANTEP GEZİSİ - 1
  22. GAZİANTEP GEZİSİ - 2
  23. GAZİANTEP GEZİSİ - 3
  24. GAZİANTEP GEZİSİ - SON :(
  25. GAZİANTEP TEN NELER ALDIM
  26. GEZİMANYA SÖYLEŞİM...
  27. GÖBEKLİTEPE - BALIKLI GÖL
  28. Güzeller güzeli; Mordoğan-Karaburun
  29. KAHVALTI MEKANLARI - PART 4
  30. KARAGÖL GEZİSİ
  31. KAYRA BEACH / DİKİLİ
  32. KIBRIS (Cyprus) ADASI GEZİLECEK YERLER
  33. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  34. Kozak ve Çam Fıstıkları
  35. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 1.BÖLÜM - Yeni !!
  36. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 2.BÖLÜM - Yeni !!
  37. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 3.BÖLÜM - Yeni !!
  38. MALLORCA İÇİN HAZIRLIKLAR...
  39. MAYORKA GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  40. Midilli (Lesbos) Adası Gezi Rehberi
  41. MİDİLLİ GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  42. MİDİLLİ GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  43. MİDİLLİ GEZİSİ - 3.BÖLÜM
  44. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  45. MİDİLLİ'DE YAZ - 1.Bölüm
  46. MİDİLLİ'DE YAZ - 2.Bölüm
  47. MİDİLLİ'DE YAZ - 3.Bölüm
  48. MİDİLLİ'DE YAZ - 4.Bölüm


4 yorum:

  1. Asya tarafına gitmeye gözüm kesimiyor çocukla.Sayenizde gezmiş kadar olduk:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek konusunda yorulduk ama bugune kadar en zevk aldigim gezilerden biri oldu. Bence bir daha dusunun 😍

      Sil
  2. Yasaklar çok ilginçmiş tabii bazıları normal şeyler ama sakız çiğnemek çok ilgincime gitti :) Singapur benim de görmek istediğim yerlerin başında geliyor diyebilirim , kaldığınız otel zaten muhteşem canım.. Yemek konusunda ya ben nereye gidersem aç kalırım herhalde , deniz ürünlerinin hiçbirini yiyemiyorum en başta da balık :).. Devlet bize de el atsa bari bizde ev alsak İstanbul da o kadar uçuk ki en kötü evler 280'den başlıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok ilginc yasaklari var gercekten. Insallah en kisa zamanda ev sahibi olursun aminnn ;)
      Deniz urunleri sevmemek mi aaa inanamiyorum 😲

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar