Navigation Menu

Divan Palmira Otel - Bodrum


Bu otele üç defa gitme şansım oldu ve her defasında memnuniyetle ayrıldım o yüzden
bloguma not olarak yazmak istedim.

Bodrum'da tatil yapacaksam, deniz mevsimi ise Türkbükü'ndeki bu otelde, diğer zamanlarda ise Bodrum merkezdeki Marina Vista otelde kalmayı seviyoruz ailecek.


Özellikle 3,5 aylık bebeğimizle yaptığımız ilk tatilde burayı tercih etmiştik, bu sene de oğlum neredeyse 1 yaşında biz yine Divandayız, hem tertemiz oluşu, denize kapısının önünden girilebilmesi, hem de kaliteden asla ödün vermemesi en önemli faktörler bizim için.

Bebeğimle geliyorum deyince, bebek arabası ile rahat edelim diye odamızı alt katta bulunan bahçeli ve büyük olanından verip, satın aldığımız standart odayı upgrade ettiler. Çok inceler gerçekten.

Hep merak etmiştim, otellerdeki bebek karyolası nasıl bir şeydir diye, bildiğimiz park yatakmış meğersem.


Yemyeşil bir bahçede, kocaman tertemiz havuzu ile sizi kucaklayan bir otel burası.


Otele ilk girişte sıcaktan bunalmış misafirlerini limonata ve ıslak havlu ile karşılayıp, hizmette sınır yoktur mottosu ile ağırlıyorlar.

Girişte doldurduğunuz formda hangi gazeteyi okumak istediğinizi soruyorlar ve ta taaammmm her sabah kapınızda.

Odaya her gün taze meyve ve cam şişede su geliyor, bunun haricinde belki yeterli olmaz diye ayrıca pet şişe su da ilave ediyorlar, ücretsiz elbette.


Sabah kahvaltıları muhteşem, ne kadar anlatsam az kalır. Sezon sonlarında açık büfe değil ama o bile çoğu yerin sezon kahvaltısından güzel. 

Masaya oturunca yumurtanızı nasıl yemek istediğinizi soruyorlar, ister pastırmalı, ister peynirli çeşit çok fazla, dilediğiniz kadar taze sıkma portakal suyu içmek de sevgilimi bir hayli mutlu ediyor, valla ben sayısını karıştırıyorum; 3 mü 4 mü 5 mi bilemiyorum artık.

Sezondaki açık büfesinde ise yok yok, yani şöyle ki ben İzmir'de ismi lazım bir yerde kahvaltı yaparken, kurutulmuş domates yemek istemiştim, garsonla birbirimize girdik, onlar domatesi akşam yemeğinde veriyorlarmış da, kahvaltıda hiç duymamışlar da. Yok daha neler.

Siz gelin de Divan da bir kahvaltı edin o zaman, meyvesinden, simidine, çeşit çeşit reçelinden, krebine, kurutulmuş domatesine yok yok.

Sevgilim, ben ve Armi her sabah koşa koşa kahvaltıya gidip ardından balıklarla birlikte tertemiz denizde yüzmek için sahildeki iskelesinde alıyoruz soluğu, giderken havlu götürmenize hiç gerek yok, orada hemen uzanacağınız şezlonga bir tane seriyorlar, kurulanmanız için ayrıca bir tane daha  bırakıyorlar.

Eğer maddi olarak size ağır gelmeyecekse en öndeki havuz manzaralı köşe odalardan tutmanızı öneririm. 


Kötü tek tarafı ise internetin paralı ve pahalı olması. Aman ne olacak deyip kullanırsanız çıkışta sizi güzel bir sürpriz bekliyor olabilir.

Daha otele varmadan bebek yatağımız hazırdı, fakat akşam serin olunca ilave yorgan ve hatta elektrikli ısıtıcı bile getirdiler. Peki gerek kaldı mı elbette ki hayır :)

Otel oda+kahvaltı olarak hizmet veriyor, fakat denizin kenarındaki büfesinde güzel bir öğle yemeği şansınız var ve hatta yanındaki pastanesinde muhteşem Divan pastalarının da tadına bakabilirsiniz, ben özellikle antepfıstığı dolgulu olanı tavsiye ederim, içinde kıtır kıtır fıstıklarla enfes, 2015 kişi başı ufak pastası 20 TL idi.

Otelde sevmediğim tek konu fotoğrafçısı, sürekli etrafınızda deklanşöre basıp duruyor, kahvaltıya giderken elinizde selfie çubuğunuz var mesela yok arkadaş kendi kendinize çekilmeniz mümkün değil, hemen yanınızda bitiveriyor. Sonra da ne zaman bakacaksınız resimlerinize diye taciz ediyor resmen.

Geçen sene ona gözükmeden kaçmıştık otelden, bu sene oğlumuzun ilk denize girişi vs derken bi bakalım dedik, tanesi 35 TL, yok yok öyle photoshop falan da yok, çekip print ediyor. Hadi dedik bu tatil özel bizim için; 5 tane aldık, aldıklarımızı e-mailde atar mısınız dedik, öldür Allah kabul etmedi, ya arkadaş zaten aldım ne yapacaksın onları sileceksin yazık değil mi :(

Seneye tekrar gittiğimizde çekmesini istemeyeceğiz ortak karar aldık sevgilimle.


Aynı yerde hamile kalmadan önce, hamileyken de resimlerim vardı, bu sene oğlum karnımdan çıktı kucağıma oturdu, bakalım önümüzdeki yıllarda ne kadar artacağız :)

Bodrum tatilleriniz için bu otele bir göz atmanızda fayda var, gönlünüzce güzel zamanlar geçirmeniz dileğiyle...


Sevgiler...




4 yorum:

  1. çok güzel bir tatil olmuş, bu fotoğrafçılar çok fena , bir de ayrıca mail atar mısın dediğinde para isteyeni de biliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet daha da çektirmem ben de, maile para demek ha o da iyiymiş

      Sil
  2. Tatlım Bodrum da denize mart ayında girebildiniz yani :)
    Hava da pek güzelmiş. Biz balayında Kıbrısa gideceğiz Türkiye de tek sıcak olan yer Antalya diye düşününce (Nisan ayında) Kıbrısı tercih edelim dedik. Ama şu an böyle görünce pek içim gitti. Gerçi Egenin suyu soğuk olur ben alışkınım ama nişanlıcığım o konuda pek alışkın değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıbrıs bence çok iyi bir tercih olmuş, yazın çok sıcak oluyor tam zamanı :) Mutlu hatıralarla dönün inşallah

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar