Navigation Menu

UCUZ UÇAK BİLETİ NASIL ALINIR


Uçak bileti kampanyalarını yakalamak, en ucuz ve bunun yanında en kısa süreli uçuşu bulmak, gezginlerin uzmanlık
alanlarından biri oluyor zaman geçtikçe.

Plan yaparken; nereleri gezeriz, hangi restoranda otururuz, ne yeriz diye düşünmeden önce, bütçemizi nasıl ayarlarız diye oturup kafa yoruyoruz genelde.


Konaklama, yeme-içme masrafları bir kenarda dursun da, bizim belimizi büken, ayırdığımız paranın büyükçe bir kısmını oluşturan en sıkıntılı kalem ise uçak biletleri.

Mail kutuma en çok gelen soruların; "bu kadar gezecek parayı nereden buluyorsun", "yurtdışına gitmek çok mu pahalı" "en ucuz uçak bileti nasıl alınır" olması tesadüf olmasa gerek. Hepimizin belli bir parası var ve bu para ile iznimizin yettiğince, en eğlenceli ve en keyifli tatili yapmayı planlıyoruz.

Uçak biletini ucuza getirebilmemiz demek, eğlenceye ve aktivitelere daha fazla para ayırabilmek anlamına geliyor ki bu da gezimizi daha unutulmaz hale getirmekle eşdeğer.

Maldivler

Bu yazıda; "Nasıl yapsak da, en önemli masraf kalemini ucuza getirebilsek " konusunda minik ipuçları vermeye çalışacağım.

Ucuz uçak bileti bulmak herhangi bir uzmanlık gerektirmiyor, bir sihir de değil sonuçta. Sadece bazı ayrıntılara dikkat etmek şart. Yada şanslı günümüzde olmak, güzel tesadüflere denk gelmek mesela :)


Ucuz Uçak Bileti Almanın Püf Noktaları


Herkesin Tatile Çıktığı Dönemlerden Uzak Durmak

Tatil planlarında esnek olmak, herkesin tatile gidip, uçakları hıncahınç doldurduğu tarihlerden uzak durmak kesinlikle fiyat avantajı yaratıyor. 

Uçaklar tüm koltuklarını dolduruyorken, herhangi bir indirim yapmayı düşünmüyorlar genel olarak. Eğer ki imkanınız varsa Kurban-Ramazan Bayramı, Yılbaşı, Noel gibi önemli günler dışındaki bir tarihi seçmek fiyat avantajı yaratacaktır.

Mostar

Eğer ki bu tarihler dışında plan yapamıyorsanız, mümkün olduğunca erken bilet almak durumu kurtarabilir.

Unutmayın çoğu insan 1 sene öncesinden resmi tatil günlerini belirleyip, planlarını yapıyor. Son dakikaya kaldıysanız, sabah çok erken yada çok geç saatteki biletlere bakabilir, yada haftasonunu feda edip hafta içi bir güne biletinizi alabilirsiniz. Hafta sonları bilet fiyatları en yüksek seviyeye çıkıyor çünkü.

Uçak Biletinizi Erkenden Almak

Uçak bileti fiyatları, uçuş tarihi yaklaştıkça, özellikle de tatile 2-3 hafta kaldığında en yüksek seviyelere çıkıyor.

Phuket

Millet olarak erken rezervasyona bir türlü alışamasak ve yüzde 60 gibi bir oranda ucuz uçak bileti yakalayamasak da yine de geç kalmış sayılmayız.

Tatil planını yaptığımız an, mümkünse en geç 3 ay öncesinden bilet arayışlarına başlanmalı.



Uçak Bileti Arama Motorlarını Kullanmak

Hatırlıyorum eskiden her uçak firmasının sitesine girip, tek tek arama yapar, hangi ülkelerde hangi firmalar var diye Google lar, en sonunda da kafam karmançorman olduğundan gider birini alır, ertesi gün fiyata tekrar baktığımda kalp krizi geçirirdim.


Oysa şimdi arama motorları işimizi çok kolaylaştırıyor, tüm uçak firmalarını gözden geçirip, en uygun yada en hızlı uçak bileti fiyatlarını birkaç saniye içinde önümüze döküyor. Bize sadece aktarma ve fiyat seçmek kalıyor.


Farklı Bir Rota Belirlemek

Planladığımız ülkeye direkt gitmek pahalı, aktarmalı da bütçeyi hayli aşıyorsa ve zamanımız varsa başka bir ülkeye yada şehre bilet alıp, aradaki mesafeyi ayrıca ayarlamak mantıklı olabiliyor.

Mesela Sakura mevsimi için Japonya'ya uçak bileti bakıyorum 3 kişilik ailemiz için 10 bini gözden çıkarmam gerekiyor hem de aktarmalı olarak. Ve gün geçtikçe fiyat artmaya devam ediyor.

Singapur

Peki nasıl ucuza getirilir derseniz yöntem şu, 2 gününü Güney Kore'ye ayırıp Seul gidiş-Dönüş uçak bileti alıyorum ve aradaki mesafeyi ya uçakla yada feribotla geçiyorum, kazancım neredeyse yarı yarıya :) Sizce de iyi değil mi :)

Pahalı olan ülkeye uçmaktansa, daha ucuz olan yakın bir komşusuna uçup, arada transfer sağlamak genellikle fiyat avantajı yaratıyor.


Planlarda Esnek Olmak

Bazı tarihlerde uçmayı planladığınız gün bileti almayıp, ertesi güne aldığınız an yarı yarıya bir avantaj yakalayabilirsiniz desem ne dersiniz. Ucuz bilet aratırken, bir kaç gün önceye ve sonraya bakmak, hafta sonundansa, hafta içine program yapmak, ucuz uçak bileti almak için etkili bir yöntem.

Mayorka

Bir de mesela, gideceğiniz yer olmazsa olmaz bir yer değilse, o an kampanyadaki en çok görmek istediğiniz yere odaklanabilirsiniz. 

Siz Prag düşünürken, Singapur bileti yerlerde geziyorsa, bırakın Prag'ı, atlayın Singapur'a gidin gibi  mesela:) 



Yakın olan Havaalanlarını Ekleme

'Yakındaki Havaalanlarını Ekle' seçeneği tatilinizin seyrini değiştirecek sonuçlar doğurabilir, mesela en popüler havaalanı pahalıyken, bir otobüs kullanarak ulaşabileceğiniz diğer havaalanı inanılmaz indirimli olabiliyor.

Neuschwanstein Şatosu / Füssen

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları arasında genelde olduğu gibi.


Uçak Doldukça Fiyatlar Artar

Bilet fiyatının artmasına en çok etki eden neden, o uçağın doluluk oranı. Uçak boşken ilk önce  kampanyalı biletler satışa sunuluyor, tabii çabucak da bitiyor. Uçak dolmaya başladıkça ise her dakika fiyatlar katlanarak artıyor.

Almanya

Bazen ise, bilet fiyatı çok pahalı iken, 1 gün sonra bir bakmışsınız inanılmaz düşmüş, bunu genelde ek seferler eklendiği zamanlar görebiliyoruz. O yüzden iş gibi her gün bilet fiyatına bakmak faydalı olacaktır.


Arka Arkaya Fiyat Aratmamak

Bugüne kadar çoğu kişinin farkında olmadığını düşündüğüm bir konuya değinmek istiyorum.

Bilet almak için bilgisayarın başına geçtiniz, firmanın sitesine girdiniz, arama yaptınız, o an karar veremediniz, yada sistemsel bir bir problem oldu ve işlem iptal edildi.

İtalya
Hemen arkasından tekrar girdiniz ve bir baktınız ki 3 dakika önce almaya çalıştığınız biletin fiyatı artmış. Bir anda etekleriniz tutuştu, eyvah demek ki uçak doluyor, hemen bileti almalıyım psikolojisine girdiniz!!! işte tam da sizden yapmanızı bekledikleri hareket.

Her defasında aynı olayı yaşayana kadar ben de bu duruma anlam verememiştim, sonra sosyal medyada bu problemi yaşayan kişilerle görüştüm ve bunun tamamen "yetişen alıyor, acele etmeli psikolojisi" olarak tasarlandığını anladım.

Çoğu mağazada siz alışveriş yaparken, bangır bangır hareketli müzik çalmaları gibi...

Singapur

Eğer yeniden girip bakmanız gerekiyorsa, ya farklı bir bilgisayardan yada telefonunuzdan deneyebilirsiniz. Ertesi gün kontrol etmek de bir seçenek elbette.


Uçak Firmalarının Mail Adresine Kaydolmak

Firmaların yaptığı kampanyalardan en kısa zamanda haberdar olmak istiyorsanız, mail adreslerine kayıt olmak şart.

Çeşme

Eşten, dosttan da bilgi sahibi olabilirsiniz ama bilgiler ilk önce maile kayıtlı olanlara gönderildiği için büyük bir ihtimal siz alana kadar çoğu promosyonlu bilet satılmış olacaktır. 

Gerekirse tüm mağaza, alışveriş sitesi bildirimlerinden çıkın ama uçak firmalarının sitelerinden asla! Tabii mail adresleri yanında face ve instagram gibi sosyal medya hesaplarını da takip etmeyi atlamayın. Her an tetikte olmak lazım :)

Kredi Kartlarınızı Mil Biriktirenler Arasından Seçmek

Kartların milleriyle eskiden çok rahat mil biriktirilip, uçulsa da gün geçtikçe şartlar zorlaştıkça zorlaşıyor. Yine de hiç yoktan iyidir diyelim.

Millerinizle uçmak istiyorsanız, kartların kampanyalarını takip etmek gerekiyor. Bazen birkaç katı mil kazanabilmek, bonus mil alabilmek mümkün oluyor bu sayede. Alacağınız büyük tutarlı ürünler için kampanyaları beklemek, kampanyalı günler de tanıdıklarınız için kendi kartınızı kullanmak güzel mil biriktirmenize yardımcı olabilir.

Zlatni Rat - Brac Adası

Milleriniz uçak bileti için yeterli gelmeyecekse ekonomi sınıfı biletinizi Business sınıfına çevirmek için de kullanabilir, uzun yolculuğunuza konfor ekleyebilirsiniz bu sayede.


Firmaların Kampanya Dönemlerini Tahmin Edebilmek

Belli firmaların belli dönemlerde kampanyaları oluyor, mesela Qatar Airways'den aldığım indirimli bilet tarihlerine baktığımda hep Ocak ayını işaret ediyordu.

O yüzden uzun süreli ve pahalı uçuşlarımı Qatar Havayollarının Ocak döneminde yapacağı indirimlere göre planlıyorum çoğu kez.


Kampanyalı biletlerinizi aldığınız tarihleri not etmek, hayat kurtarıcı olabilir. Genelde hangi tarihlerde biletlerinizi ucuza almışsınız, bir sene sonra o tarihlerde de büyük ihtimal güzel bir indirim olacaktır anlamına geliyor bu.

Denemekte fayda var :)

Maldivler


Yazıda anlattığım çoğu seçeneği zaten siz biliyorsunuz yada kulaktan duyma bir bilginiz var, etrafınızda birileri anlattı ama diğer kulağınızdan uçup gitti değil mi?

Samos

Bana hep öyle oldu çünkü, sonra bunu bir iş olarak düşünmeye başladım, sonuçta 13 bine de biletimizi alabiliriz, 5 bine de değil mi? Aradaki kar cebimde kalsın istedim. Kampanya tarihlerini takip ettim, mail adreslerine üye oldum gibi kendimce basit ama etkili önlemler aldım.

Sveti Stefan Adası - Karadağ

Sonuçta; (hala çok erken izin alıp plan yapamasam da) biletimi çok daha uyguna alabiliyor, farkıyla da benim için özel olan bir tatili daha eğlenceli hale getirebiliyorum :)

Kampanyalı uçak bileti arıyorsanız, biletbayi sitesinden temin edebilirsiniz.

Sizin de eklemek istediğiniz, hap gibi tavsiyeleriniz varsa yorum bırakmayı unutmayın. 

Seyahatle Kalın


Sevgilerimle,






İlginizi Çekebilecek Diğer Gezi Yazıları

  1. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 1.BÖLÜM
  2. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 2.BÖLÜM
  3. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 3.BÖLÜM
  4. MALLORCA İÇİN HAZIRLIKLAR...
  5. MAYORKA GEZİ REHBERİ
  6. MAYORKA NIN EN GÜZEL PLAJLARI
  7. MOSTAR GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  8. Midilli (Lesbos) Adası Gezi Rehberi
  9. MİDİLLİ GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  10. MİDİLLİ GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  11. MİDİLLİ GEZİSİ - 3.BÖLÜM
  12. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  13. MİDİLLİ'DE YAZ - 1.Bölüm
  14. MİDİLLİ'DE YAZ - 2.Bölüm
  15. MİDİLLİ'DE YAZ - 3.Bölüm
  16. MİDİLLİ'DE YAZ - 4.Bölüm
  17. OCTOBERFEST !!!
  18. OHAL Nedir? Bizleri Nasıl Etkileyecek?
  19. Palamutbükü-Datça / 2014
  20. Phuket / Tayland Gezi Rehberi
  21. ROMA'yı Keşfetmeye Hazır Mısın?
  22. ROMANTİK YOL / ALMANYA GEZİ REHBERİ
  23. SAKIZ (Chios) ADASI PLAJLARI
  24. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  25. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  26. SAMOS (SİSAM) ADASI GEZİ REHBERİ
  27. SEYREK - HOBİ PARK
  28. Sevgili Günlük / Almanya'ya doğru
  29. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  30. Sutüven Şelalesi / Hasanboğuldu
  31. SİNGAPUR GEZİLECEK YERLER REHBERİ
  32. SİNGAPUR İÇİN AYRINTILI GEZİ REHBERİ
  33. Taşlaşmış Şehrin laneti; POMPEI
  34. Teos Park-Sığacık/Seferihisar
  35. Türkiye'nin En Büyük Uçak Restoranı
  36. Urla'yı 7 geçe; ÖZBEK KÖYÜ
  37. Yunanistan Vizesi Hakkında Herşey
  38. YÖRÜK MÜZESİ / FETHİYE
  39. ÇOCUKLA / BEBEKLE SEYAHAT REHBERİ - Yeni !!
  40. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  41. İTALYA GEZİSİ - SİENA / Palio Yarışları
  42. İTALYA GEZİSİ / CENOVA
  43. İTALYA GEZİSİ / FLORANSA
  44. İTALYA GEZİSİ / MİLANO
  45. İTALYA GEZİSİ / PİSA KULESİ
  46. İTALYA GEZİSİ / San Gimignano - Orvieto
  47. İTALYA GEZİSİ / VENEDİK
  48. İtalya İçin Ayrıntılı Gezi Rehberi
  49. İtalya'nın serseri çocuğu; Napoli
  50. İzmir'in Meşhur Köyü; KOZBEYLİ



0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar