Navigation Menu

Türkiye'nin En Büyük Uçak Restoranı


Pazar günü istikameti  Adatepe Köyü olarak belirleyip düştük yollara, Aliağa’dan 180 Km’lik bir yolu sadece bir köy görmek için gitmek bazılarına göre saçmalık olsa da
biz en ufak tatillerimizde bile yeni yerler keşfetmeyi seviyoruz ve artık yakın civarın hepsini hatmettik. O yüzden yanımızda minik bir yol arkadaşımız olmasına rağmen kilometreler bize zul gelmiyor.

Burhaniye’den geçerken yolun sağında devasa bir uçak farkediyor sevgili, “Burhaniye de en büyük uçak restoran” diye okuduğum minik bir notu hatırlıyorum. Eyy koca, burayı görmezsem Adatepe bile beni kendime getiremez ona göre :)


Gerçekten büyük, 200 kişi kapasiteli, uzunluğu 76 metre, kabin genişliği ise 6 metre. Türkiye’nin en büyük uçak restoranı unvanını hak ediyor bence de :)

Bu gezide babam da bize eşlik ediyor, benim gezenti genlerimin sahibidir kendisi, hoş bu gezinin sonunda esneye esneye eve girerken pişman olmuş mudur diye düşünmeden edemedim ama Türkiye’yi bir uçtan bir uca, arkasına yatak yorgan attığımız Mazda panelvan arabamızla gezdiren kendisidir, yollar babamı yoramaz :)

Uçak gerçekten büyük, THY de yıllarca çalışıp miadını dolduran Airbus A340 yolcu uçağı, açık arttırma ile satılmış, garsonun anlattığına göre 2 Trilyonmuş ederi.



İlk gördüğümüzde hemen karşısında Balıkesir Koca Seyit Havaalanı olmasından mütevellit kolay taşınmıştır diye düşünsek de İstanbul’dan geldiğini öğrenince hemen fikrimizi değiştiriyoruz. Hayır sanki karşı yoldan gelse kolay olacakmış, uçak uçup da oraya konacakmış gibi, bir hoşuz biz de :)

Devasa uçağın içini koltuklarla doldurmuşlar, arka kısımda mutfağı, kokpitin arkasında ise çay-kahve servisi yaptıkları bölüm var. Alt kısımdaki kargo bölümü; wc ve bebek odası olarak düzenlenmiş. Bir çok ünlü restoranda bebek odası olmayıp da burada olması hem şaşırttı hem de buraya karşı sempati duymama sebep oldu.


Uçağın kanadı cafe olarak hizmet veriyor, sıcak günlerde veya akşamları püfür püfür eser diye tahmin ediyorum. Dış kısmı biraz fazla betonarme geldi gözüme, ağaçlandırma yapılsa çok daha hoş olacaktır.

Arka kısımda çocuk parkı mevcut, çocuklu aileler bunun değerini çok iyi bilir sanırım, biz mesela mızmızlanan Arman’ı bu sayede mutlu edebildik, elbette ki, ayrılırken eski moda hemen dönüş yaptık o ayrı :)

Çocuk parkı haricinde geniş boş bir alan da mevcut, düğün, nişan, kutlamalar için. Uçakta, kadınlar matinesi bile yapıldığını okudum :)

Biz tatlı mı yesek çay mı içsek derken, bir anda menüden yemek seçerken bulduk kendimizi, kiremitte köfte, ızgara köfte ve et güveç siparişi verdik. Önden içtiğimiz çorbalar dahil hepsi gayet lezzetliydi, çaylar geç geldiyse de garsonlar ilgili ve hızlıydılar.


Bilgi istediğimiz garson tüm işini bırakıp bize uzun bir zaman ayırıp bildiği her şeyi anlattı. Öndeki kokpiti gezebileceğimizi de ekledi.

Kokpit hastası sevgilim ve babam yerinde durur mu bu tekliften sonra, hemen keşfe başladılar. Buradan bayağı malzeme sökülse ve bence gerekli şekilde bakılmamış olsa da yine de içinde olmak insana kendini bir garip hissettiriyor. 


Sevgili de hemen havalara girmiş bakar mısınız, hadiii hopp kemerleri takalım kalkıyoruz cümlesinden sonra kalkamıyoruz ama kopuyoruz tabii ki :)

Merdivenleri çıkarken motorlar insanı büyülüyor, hoş içindeki motor kısımları çıkarılmış, boş boş dönüp duruyor ama o bile yetiyor düşünün artık büyüklüğünü.

Haziran 2016 başında hizmete giren restoranda garsonlar, host ve hostes kıyafetleri içinde servis yapıyor, uçak ambiyansı korunmuş, bence güzel de olmuş.


Demem o ki eğer yolunuz Burhaniye tarafına düşerse Koca Seyit Havalimanının karşısında geniş bir arazide bulunan bu restorana uğrayın, bol bol resim çekilin. Bu arada uçak fobisi olanlar için de güzel bir başlangıç fırsatı olabilir diye düşünüyorum.

Reklam tabelaları biraz yetersiz, eğer ki uçağı gördükten sonra karar verirseniz geri dönmek biraz sıkıntılı oluyor, keşke gelmeden büyük bir tabela konulabilseymiş.

Biz karnımızı doyurup Adatepe’yi keşfe gidiyoruz, çok bilinmeyen rotaları keşfe devam, siz de bize katılır mısınız?

Seyahatle kalın,


Sevgiler.


2 yorum:

  1. Biz de görmüştük bu uçağı geçen senelerde Ayvalık'a giderken, ama restoran olduğunu bilmiyordum. Sayende öğrendik. Bu arada zaman kısa diye bir yere gitmeyi ertelersen hiçbir yere gidemiyorsun. O açıdan size katılıyorum. Sevgiler. Melike - Ayağımın Tozuyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin gitmediğin bir yeri yazabildiğime sevindim gerçekten :)

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar