Navigation Menu

Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???


Hamile kaldığımdan bu yana gerek arkadaşlarım gerekse aile fertlerim "bi olsun zor görürsün gezmeleri, hem gitsen de rahat edemezsin, çocuğun rahatı için evde oturmak istersin,
o kadar eşya taşımak zor gelir...vs" gibi iç karartıcı birçok yorum yaptı.

Her zaman "yok ya tozunu attırırım, hem çocuğum da anası ile babasına çekerse gezenti olur" desem de aklımın bir köşesinde yer edip içimi karartmıştı bu sözler, ya gezemezsem, dan dan dannnnnnn

Armi ile doktor kontrolleri haricinde evde geçirdiğimiz 15 gün gayet mutsuzdum açıkçası, ne uykusu belli ne yemesi, böyle olursa bırak gezmeyi, oturup sakince kahve içebilirsem ne ala...

Sonra annem birgün otururken "yarı kırk gezmesi" dedi, hem de uzağa gitmeliymişiz ki ömrü uzun olsunmuş, oleyyyy işte beklediğim sözcükler...

Öncelikle teyzeme gittik, sonra hadi yeter bu kadar ev deyip, onu da attık arabaya Çandarlı'nın yolunu tuttuk.Mart sonu olmasından mütevellit hava biraz esse de denize karşı bol resim çekildik, cafe de karnını doyurduk, gayet de güzel geçti, eee tabi bana bir cesaret geldi açıkçası.


Sanırım 25 günlük falandı, doktor kontrolü sonrası bizim gestapo kocayı, çeşitli lohusa tripleri ve süzüm süzüm süzülmelerle Forum Bornova'ya gitmeye ikna ettim. 

Valla benim yerime başkası olsa çoktan pes ederdi, neden mi, her üç saniyede bir üşümesin, daha 40 bile olmadı, eyvah yüzünü gördüler nazar değer, uykusu geldi yazık...vs gibi cümlelere olgun, duyarlı cevaplar verdim çünkü :)

Fakat en kötü an, Joker de gezerken, herkesin ne kadarlık bu diye sorması oldu, Allahtan annem atmaca gibi atlayıp (benim doğrucu Davut olduğumu bildiğinden) kimine 2 aylık, kimine 3 aylık, hatta birine 4 aylık bile dediğini duydum, yuh artık daha 25 günlük ooooo... Neyse nazar değmesinmiş, hatta sevgilimin pek hoşuna gitti, bak annenden öğren bunları der gibi imalı imalı baktı yüzüme :)

Neyse efendim öyle böyle derken 40'ı çıktı, sevgiliden de "ehh işte" izni çıktı, yani bu demek oluyor ki; "gez dersem Özlem gözünü çıkartır, bari izin veriyormuş gibi yapayım yine de kontrol altında tutayım" izni :) Zaten üzerime kilidi vurup işe gitse o kadar rahat edecek, Armi üşümesinmiş, oğluuumm biz de anayız herhalde, benden çok düşünecek halin yok ya...



Bu izinden sonra her sabah, karnını doyurup altını değiştirdim mi ver elini deniz kıyısında kahvaltılar, kısır günleri, yürüyüşler. Yine olsa yine yaparım bizimki de maşallah anasından gezenti, pek mutluyuz bu şekilde.

Öyle böyle 3,5 aylık oldu Armi, ben artık buralarda gezmekten sıkılmış, Bodrum Bodrum şarkısı söylemekteyim, sevgili pek yanaşmıyor, tabi yanaşmıyor diyorum ama Eylül sonu için Almanya Romantik tur ve Octoberfest'e de uçak biletlerimizi aldı o ayrı :) 10 gün dağ tepe araba ile gezip en son da Almanların meşhur bira festivaline katılacağız 6 aylık oğlumuz ile :) Komik evet :)

Neyse en sonunda patlama maili attım sevgiliye ve O da duyarlı davranıp sürpriz bir şekilde Bodrum sürprizi yaptı karısına. Ama o kadar sürpriz oldu ki gideceğimiz sabah bavulları toplayabildik ancak :)

Gidişimizi uyku saatine denk getirdik, çok da iyi oldu Bodrum'a girene kadar mışıl mışıl uyudu bizimki. Yoksa arabada ana kucağını pek sevmiyor çıldırırdık sanırsam .


Gittiğimizi gören arkadaşlarım yanına neler aldın yazar mısın diye mesaj attı, 2 gecelik deniz tatili olduğu ve bebeğimin 3,5 ay olduğunu düşünerek, şöyle ki;

-Bol bol alttan çıtçıtlı body / kusuyor, terliyor, ıslanıyor..vs
-Zibilyon tane kıyafet :) Orada bir fotoğrafçı var ve sürekli deklanşöre basıyorrrr...
-Denize girmek için alt üst mayo (daha güneş kremi vermedi doktorumuz, fiziksel koruma bu aylar için en iyisiymiş)


-Deniz için mayo bez / Huggies'in Little Swimmers bezinden aldım, ben üzerine mayo da giydirdim ama tek olarak da gayet kullanışlı.
-Birkaç tane şapka (Çünkü denize şapka ile sokuyorsunuz ve o meret de bir türlü kafada durmuyor, denize uçuyor, kuma değiyor..vs)
-Medikal (Ateş düşürücü,fitil,serum fizyolojik,makyaj pamuğu,ıslak mendil, kullandığı vitaminleri varsa ilaçları)
-Oyuncaklar / Biraz kendinize vakit ayırmak isterseniz :)
-Bol bol ağız mendili / Kusacak, çileği, kirazı yalamak isteyecek ..vs
-Kozmetik (Şampuanı, bebe yağı, pişik kremi, losyonu, lifi, tırnak makası-törpüsü) Biz Armi ile birlikte duşa girdik, kucağımızda tutarak duşun altında yıkadık, çok da sevdi
-Çorap (Denizden çıktıktan sonra ayakları çok çabuk üşüyor, hemen ısıtmak en doğrusu)
-Havlu, Müslin Örtü / Bir defasında gittiğim otelde ensemde mantar olmuştu, sanırım kullandığım havludan dolayı yada yastıktan, o yüzden onun havlularını ayrı götürdüm, denizden çıktıktan sonra sarmak için panço havlu aldık o da çok işe yaradı, elbise gibi geçirdik üzerine hiç üşümedi.
Müslin Örtü ile de çok rahat ettim, 2 tane almıştım, kesmedi iki adet daha aldım, yatacağı yere seriyorum temiz olsun diye, üzerine örtüyorum, sineklerden korumak için kullanıyorum, kundak yapıyorum, havlusunun içine koyuyorum yumuşacık suyunu alıyor...vs. Sürekli çantamda, restorana bile gitsem koltuğa serip üzerine yatırıyorum.
-Bebek Telsizi / Uyuttunuz ama odanın bahçesinde kahve içmek istiyorsunuz, yada wc ye girmeniz gerekti,..vs çekim alanına göre özgürlük sağlıyor
-Bebek Bezi, kirli bezi atmak için poşet / Gideceğiniz gün sayısına göre sayısını ayarlamak gerekiyor.
-Nevresim Takımı / Otelden bebek yatağı veriyorlar ama yine de içime sinmiyor, Onların çarşafının üzerine oğlumunkileri serip öyle yatırdım, rahat ettim
-Bebek arabası, Kanguru / Yemek yerken oyuncak bağladığınız bebek arabası çok işe yarıyor, Kanguru olarak Boba4g aldık inanılmaz seviyor, bunu ayrıca yazmak istiyorum büyü gibi birşey :) Kalabalıkta araba ile gezmek çok zor koy Boba'ya rahat et :)




-Bebek İhtiyaç çantası / Plajda, gezerken sürekli el altında bulunacak malzemeleri koyduğunuz bir el çantanızın olması kolaylık sağlayacaktır.
-Ateş Ölçer / Bizim sürekli elimizde vallahi, Tedbirli olmakta fayda var.

Aklıma gelenler bunlar, herkesin bebeği farklı olduğundan bunlara ekleyip çıkarılacaklar da mutlaka olacaktır. Ben bunların hepsini aldım :)

Evet bavul olarak bir hayli fazlaydık ama araba ile gittiğimizden pek de sorun olmadı.


Minik oğlum ilk defa deniz ile tanıştı, doktorumuzdan kafasını sokmayın boynuna kadar serbest iznini aldım ki sevgili ık mık yapmasın oralarda. Şansımıza biraz rüzgarlıydı fakat deniz sıcaklığı fena sayılmazdı.

Fotoğraflarda ben mayolu çıkmayım diye sevgiliye veriyorum, Armi yi denize sok diye, o da ne ayağını değdiriyor, üşümesin diye hemen çıkarıyor, yawrum daha ne olduğunu anlamadan dışarıda. Baktım olmayacak önce ayağı, göbeği derken tertemiz denizde balıklarla bir yüzdürdüm oğlumu. Baktı ki sorun yok babamız da katıldı bize :)


Yalnız şu var, ben ağlar mı diye beklerken, göbeği bile değse hiç istifini bozmadı bizim paşa, sanırım suyu seviyor.


Bu sene denize karşı ayak fotoğrafı Armi'den gelsin...




Oteli anlatmayacağım çünkü o ayrı bir yazı konusu ama seçerken dikkat ettiğim birkaç konu vardı, öncelikle hijyen, Divan Palmira-Bodrum a daha Armi'ye 3 aylık hamile iken gelip, çok da memnun kalmıştık. Güleryüzlü, yardımsever, bir dediğinizi iki etmeyen çalışanları ile gayet nezih. Bebekle ilk tatilimizde bildiğimiz bir otele gitmek güven verdi bana, işi şansa bırakmamış olduk.

Gitmeden arayıp "oğlum küçük, bebek arabası ile geleceğiz, yardımcı olur musunuz" dediğimde, bize alt katlardan hem de upgrade ederek bir üst sınıf  oda ayarladılar sağolsunlar, içinde bebek yatağı ile birlikte.





Diğer önemli husus, denizin kapısının önünde olmasıydı. Çünkü Armi'yi denize soktuktan sonra üzeri değişecek ve hemen acıkacaktı. Aynen de öyle oldu, denizde eğlendik ardından odaya gelip, karnımızı doyurduk ve uyuduk. Tabi bazen odaya gelemeden de uyuyakaldık :)


Bu yüzden çok kolay oldu benim için Armi hemen uyuyunca biz de dönüşümlü olarak sevgilimle denize girebildik. Hatta bir gün, sırayla masaja gittik, rahatlayıp geldik odaya :)



Bu konuda aslında dertliyim, sevgilim masajdan 20 dakika sonra gelebildi diye, neyse dertleşmek için ayrıca tatil yazısı yazarım nasılsa, ben konumuza döneyim hemen, ne diyorduk hıhhh Deniz havası ve yorgunluk sayesinde neredeyse her yattığında 2 saat deliksiz uyudu.

Ne kadar yaz tatili de olsa sabaha karşı oda soğuk oldu ve ben o klima denen mereti bir türlü sıcak olarak ayarlayamadım. Resepsiyondan ilave bir çocuk yorganı, artı ufak bir elektrikli soba bile temin ettim. Ne yapalım yeter ki hasta etmeyelim :)

Çok eğlendik, hatta çocukluyken daha bir keyifli oldu sanki bu tatil, önceden güneşin altında sereperpe saatlerce güneşlenirdim nasılsa yapacak birşey yok diye, bu sefer öyle mi oldu, altı değişecek, karnı doyacak, hadi yüzdürelim, şimdi sıra bizde derken doludizgin eğlenceli bir kaçamak oldu bizim için.


Sabah kahvaltılarında yediğimiz meyve-sebzelerden tattı, kucağımızda denize girdi, etraftaki insanların ilgi odağı oldu, devasa yatakta mışıl mışıl uyudu, güneşlenip bol bol D vitamini aldı, şirin şirin resimler çekildi. Konuşabilse sanırım eve gelmek istemezdi :)




Demem o ki siz kimseleri takmayın, yeter ki cesaretli olun, aman daha ufak, ya ağlarsa ya etraftan bakarlarsa diye de sorun etmeyin. Ağlasın, siz sakin kalmaya çalışın çünkü siz gerildikçe o daha da rahatsız olacak unutmayın.


Hamile arkadaşlar, şekil 1A gördüğünüz gibi bebek olunca da keyifli tatiller yapılabiliyor sakın eyvah hayatım kaydı diye hamile bunalımına düşmeyin. Hayat bebekle daha fazla yaşamaya değer, siz eğlenin, mutlu olun ki evladınız da olsun. Önce siz! bu altın kural :)


Annesine bakarken ağzının suyu akan canım oğlum Arman ile, miniklerinizle beraber eğlenceli zamanlar dileriz...

Sevgiyle kalın...

İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

  1. 2013 NASIL GEÇTİ / 1. Bölüm
  2. 2013 NASIL GEÇTİ / 2. Bölüm
  3. 2013 İZMİR DE YILBAŞI
  4. 2014 YILBAŞI PROGRAMLARI
  5. AKHİSAR DAN EMİRALEM E...
  6. AKÇAY GEZİSİ
  7. ALİAĞA - İZMİR
  8. AYVALIK TA 2 BLOGGER
  9. AYVALIK-CUNDA (CENNET)
  10. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  11. AĞVA GEZİSİ...
  12. BALKONUMUZDAN BALIKLAR
  13. BAŞTAN SONA MALDİVLER
  14. BEYRUT GEZİSİ
  15. BODRUM BODRUM...
  16. BOZCAADA GEZİSİ
  17. Bodrum-Bitez-Turgutreis-Gümüşlük
  18. BÜYÜKADA ; BEN GELDİM...
  19. BİRGİ / ÖDEMİŞ
  20. CAVİT İN YERİ / GÜZELBAHÇE
  21. CUMARTESİ KEYFİ / AMRİTA SPA
  22. DALYAN VE İZTUZU PLAJI
  23. DENİZ UÇAĞINDAN MALDİVLER
  24. DEĞİRMEN (TİRE)
  25. DOĞU YA DOĞRU - 1
  26. DOĞU YA DOĞRU - 2
  27. DOĞU YA DOĞRU - 3
  28. Dağmaran Kahvaltı Evi
  29. Denize girmek için en güzel plajlar
  30. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  31. EFES ANTİK KENTİ (SELÇUK)
  32. EN GÜZEL PİKNİK ALANLARI
  33. ESKİ DATÇA VE SELİMİYE
  34. ESKİ FOÇA - İZMİR
  35. ESKİ FOÇA ŞENLİĞİ
  36. ESKİŞEHİR BALMUMU MÜZESİ
  37. Egenin akciğeri; URLA
  38. Emirgan Korusu, Laleler ve Köşkler..
  39. Eskişehir Gezi Rehberi / 2.Bölüm
  40. Eskişehir Gezi Rehberi/1.Bölüm
  41. Evlilik Teklifi, Kız Kulesi, Ağva
  42. FASULİ - İSTANBUL
  43. Fethiye'de Neler Yapılır - 1.Bölüm
  44. Fethiye'de neler yapılır - 2.Bölüm
  45. GAZİANTEP GEZİ REHBERİ
  46. GAZİANTEP GEZİSİ - 1
  47. GAZİANTEP GEZİSİ - 2
  48. GAZİANTEP GEZİSİ - 3
  49. GAZİANTEP GEZİSİ - SON :(
  50. GAZİANTEP TEN NELER ALDIM
  51. GEYİKLİ BOZCAADA ÇANAKKALE
  52. GEZİMANYA SÖYLEŞİM...
  53. GÖBEKLİTEPE - BALIKLI GÖL
  54. Günübirlik Gezilecek Yerler / 1.Bölüm
  55. Günübirlik Gezilecek Yerler / 2.Bölüm
  56. Güzeller güzeli; Mordoğan-Karaburun
  57. HAVA ALANINDAN...
  58. Haydi tatile; KUMBURGAZ 'a
  59. Hediyelik Eşya Günleri
  60. ITHAA / SU ALTI RESTORAN
  61. KAHVALTI MEKANLARI - PART 1
  62. KAHVALTI MEKANLARI - PART 2
  63. KAHVALTI MEKANLARI - PART 3
  64. KAHVALTI MEKANLARI - PART 4
  65. KAPUTAŞ PLAJI VE KAŞ
  66. KARAGÖL GEZİSİ
  67. KISA BİR YUNUS ŞOV...
  68. KIZ KULESİ HAKKINDA...
  69. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  70. Kozak ve Çam Fıstıkları
  71. MALDİVLER / MANTA BALIĞI
  72. MALDİVLER BALAYI / 1.Bölüm
  73. MALDİVLER BALAYI / 2.Bölüm
  74. MALDİVLER BALAYI / 3.BÖLÜM
  75. MALDİVLER DE YÜZMEK...
  76. MANTA BALIĞI (MALDİVLER)
  77. MASAJ / JAKUZİ (Maldivler)
  78. MERCANLARDA ŞNORKELLING
  79. Müthiş Bir Evlilik Yıldönümü !
  80. MİDİLLİ GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  81. MİDİLLİ GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  82. MİDİLLİ GEZİSİ - 3.BÖLÜM
  83. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  84. MİNİATÜRK / İSTANBUL
  85. NAZAR KÖY 'E YOLCULUK
  86. OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ
  87. PALAMUT BÜKÜ / DATÇA
  88. PRAG GEZİSİ (Metin Yılmaz)
  89. PRAG GEZİSİ II (KARLOVY VARY)
  90. Palamutbükü-Datça / 2014
  91. Pamuklar içinde PAMUKKALE
  92. ROMA'yı Keşfetmeye Hazır Mısın?
  93. SAKLIKENT KANYONU
  94. SALVADOR DALİ SERGİSİ
  95. SEVGİLİM VE DEV BALIKLAR
  96. SIĞACIK/SEFERİHİSAR (cittaslow)
  97. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  98. Suların yuttuğu; HALFETİ
  99. Sutüven Şelalesi / Hasanboğuldu
  100. TANDIR ZEVKİ (GİZLİ BAHÇE)
  101. TESTİ GARDEN RESTORAN
  102. Taşlaşmış Şehrin laneti; POMPEI
  103. Teos Park-Sığacık/Seferihisar
  104. Türkiye'nin ilk otomobili;Devrim
  105. TİRE - KAPLAN
  106. Urla'yı 7 geçe; ÖZBEK KÖYÜ
  107. WAFFLE - TURUNÇ
  108. YEMYEŞİL MALDİVLER...
  109. Yalıkavak-Türkbükü-Yel Değirmeni
  110. Yunanistan Vizesi Hakkında Herşey
  111. YÖRÜK MÜZESİ / FETHİYE
  112. ZEUGMA (BELKIS) KÖYÜ
  113. ÇAMLIK LOKOMOTİF MÜZESİ
  114. ÇANDARLI / DİKİLİ-İZMİR
  115. ÇEŞME DE 2 BLOGGER...
  116. Çanakkale'nin meşhur; Peynir Helvası
  117. ÖZGÜRLÜK ANITI VE OSMANLI
  118. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  119. Özel Araç ile Yurtdışına Çıkış
  120. İSKENDERİN MABEDİ; Mavi Dükkan
  121. İTALYA GEZİSİ - SİENA / Palio Yarışları
  122. İTALYA GEZİSİ / CENOVA
  123. İTALYA GEZİSİ / FLORANSA
  124. İTALYA GEZİSİ / MİLANO
  125. İTALYA GEZİSİ / PİSA KULESİ
  126. İTALYA GEZİSİ / San Gimignano - Orvieto
  127. İTALYA GEZİSİ / VENEDİK
  128. İZMİR E GELDİM DEMEK İÇİN...
  129. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI
  130. İZMİR İÇİN LEZZET DURAKLARI
  131. İtalya İçin Ayrıntılı Gezi Rehberi - Yeni !!
  132. İtalya'nın serseri çocuğu; Napoli
  133. İzmir'in Meşhur Köyü; KOZBEYLİ - Yeni !!
  134. İÇMELER / MARMARİS
  135. ŞIK RESTORANLAR
  136. ŞİRİNCE

11 yorum:

  1. Ayak fotoğrafına bittim.
    Anne sütü almadığı için otel mutfaklarını az kullanmadım. Hatta bir keresinde gece yarısı inmiştim otelin mutfağına.
    İnsan bebeğiyle daha huzurlu geziyor. 3,5 aylıkken gitmiştik bizde.
    Arabasında uyudu durdu temiz hava alınca.
    Daha uzun ve iyi tatilleriniz olsun.
    Gezmeyi seven ana babaya da gezmeyi seven bir bebek yakışır tabii ki.
    Maaşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insan huzur bulmak isteyince sorun etmek yerine cozum bulabiliyor ayni sizin gibi. Guzel dilekleriniz icin cok tesekkurler. Asil beni 10 gunluk Almanya heyecanlandiriyor bu aralar bakalim iklim degisikligi vs nasil olacak, birlikte kesfedecegiz.
      sevgiler

      Sil
    2. Insan huzur bulmak isteyince sorun etmek yerine cozum bulabiliyor ayni sizin gibi. Guzel dilekleriniz icin cok tesekkurler. Asil beni 10 gunluk Almanya heyecanlandiriyor bu aralar bakalim iklim degisikligi vs nasil olacak, birlikte kesfedecegiz.
      sevgiler

      Sil
  2. Biz de üşümesin diye az uğraşmadık sonra çocuk alıştı şimdi az soğuğa dayanıksız ama rahat annelerin çocukları kolay kolay hasta olmuyor bence bunu da unutmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oyle oluyor. Gayet rahat yetistirmeye calisiyorum

      Sil
  3. Çok tatlı bir tatil olmuş canım benim :) Arman daha şimdiden Bodrum kokusunu içine çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde oturmayi sevmiyoruz zaten. Bizi en iyi Bodrum paklar

      Sil
    2. Evde oturmayi sevmiyoruz zaten. Bizi en iyi Bodrum paklar

      Sil
  4. Maşallah, bayıldım yazınıza ve fotoğraflara

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar