Navigation Menu

TESTİ GARDEN RESTORAN

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİR

Sevgilim ile Miniatürk gezimizden sonra anne ve babamızı da alarak Testi Garden Restoran'a geldik.Tabi gelmeden de bayağı namını duydum , nasıl lezzetli, nasıl güzel olduğuna dair.

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİR

Testi kebabının lezzetinden başka özellikleri de var. Mesela testiyi müşterilerine kırdırıyorlar ve tabi bunun için önce dilek tutmanız gerekiyor. Sevgilimin bundan önceki denemesinde testi tuz buz olduğundan dolayı yemeklerinin içinden testinin parçalarını ayıklamak zorunda kalmışlar, o yüzden o kırarken herkes gözlerini kapattı ona çaktırmadan :)
Ben acemi olmama rağmen büyük başarı elde ettim tek defada işlem tamam :) 

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİRTesti Garden Restoran; Yozgat iline ait bu otantik lezzeti tam 21 yıldır Sarıyer Tarabya üstünde pişiriyormuş, bu kadar yıl hiç bozmadan kalabilmek, hele de İstanbul gibi bir yerde takdire şayan diyorum. 

Testi Kebabı gayet hafif bir et yemeği ; hafifliği kullanılan testinin yemeğin fazla yağını çekmesinden kaynaklanıyormuş.  

Hazırlanışı hakkında kısa bir bilgi vermem gerekirse;
TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİREtler kuşbaşı doğranıyor, Domates ve biberler de kuşbaşından az daha irice doğranıp,ayıklanan sarımsaklar karabiber ve tuz da ilave ediliyor. Testiye doldurulup ağzı hamur ile kapatılır, serçe parmağı ile hamurun ortası delinir. Genelde açık havada etrafında odun ateşi yakılarak pişirilir, kaynadıktan sonra ateş azaltılarak 2 saat pişmeye bırakılır. Bu kadar az ateşte pişen kebabı da ne yapıyoruz; yemeyip yanında yatıyoruz elbette :)

İşte tarifi buymuş varsa ben daha iyi yaparım diyen babayiğit buyursun...

Biz içeride oturmayı tercih ettik ama bahçesi de yemyeşil ve harika gözüküyordu, bir daha gidersek mutlaka orada da yemek isterim.

Sarıyer Tarabya yakınlarına yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim, fakat 2 saatte piştiği için mutlaka gitmeden siparişinizi verin yoksa, 2 saat boyunca  herkesin ağız şapırtılarını dinlemek  pek hoş olmayacaktır.

Özlem gitti çok memnun kaldı, bu harika lezzeti siz de kaçırmayın diyor :)

 Not: Giderseniz içli köfteleri es geçmeyin

Rezervasyon Tel:  0 (212) 223 13 51- 262 01 15

3 yorum:

  1. Oyyy nefismiş.
    Bizde inşallah uğrarız
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok lezzetli ve kendin kırdığın için daha keyifli. İmkan varsa mutlaka uğrayın

      Sil
  2. İnşallah giderseniz bize yardımcı olan şef garson amcayı da bulun derim fotoğraftaki,çok hoş bir sohbeti vardı, afiyet olsun

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar