Navigation Menu

ARMAN MACİT / 18 Aylık Oldum


Merhaba;

Ben Arman Macit Yılmaz, anne babamın ilk ve tek evladıyım, yani şimdilik :) 10 Mart 2015 te dünyaya bas bas bağırarak geldim.

Sırma saçlı, güleç yüzlü, annemin tabiri ile  tontik bir bebeğim :) (anneme göre hiç büyümüyorum sanırım)

Bugün eski günlük yazılarımı okudum da ne kadar ayrı kalmışım sizlerden onu anladım, son yazımda henüz bebekmişim, şimdi büyüdüm kocaman çocuk oldum, ya tamam hadi kocaman demeyelim de çocuğum yani bari onu kabul edin :)

Bakınız kendi çantamı bile kendim taşıyorum;


Aslına bakarsanız oteller vs beni 2 yaşına kadar hala bebek kabul ediyor, para bile almıyor, uçaklar desen ona keza, şu tipe bakın ya benden bebek mi olurmuş. Annemler az para ödesin diye buna sevinmeli miyim yani?

Artık bizimkilerin yatağını da kaptım, benden arta kalan kenarlarda uyumaya çabalıyorlar;


Bu ay 18. ayımı dolduruyorum, ya şuna 1,5 yaş deyin, yok olmaz illa ay hesabı, Allahtan gün söylemiyorlar, başta öyleydi benim bile kafam karışıyordu, 98 günlük teyzesi! oğlum neyim ben 98 gün ne eder, biri bana söylesin diye içimden az saydırmadım :)

Bu yıl Yunanistan, Almanya, Kıbrıs, Mallorca diye beni götürmedik yer bırakmadılar, başta kıllık yapıp yemek yemesem de baktım kaçış yok ben de keyfini çıkarmaya başladım. 


Bazen kulak misafiri oluyorum da, "ayyy ne kadar mutlu Arman" diyorlar. Yahu popom kanguruya yapıştı, daha oturduğum yere alışamadan hooop başka yerde aldım soluğu, sabah akşam bu Almanya denen yerde patates çorbası içmekten bağırsaklarım kurudu, hele zorla bir domates çorbası verdiler içine balık koy 10 yıl kokmaz o kadar tuzlu. Sonra da Arman mutlu, yok yaaaa.

Bıyıklı desen beni taşımaktan yamuldu resmen, annem elinde yemeklerle etrafımda koşup duruyor, alın size tatil, ben sizi az süründüreyim de görün.

Artık konuşulanları gayet iyi anlıyorum, fakat bizimkiler biraz geç öğreniyorlar sanırım, bu kadar zaman oldu hala şu bebekçeyi çözemediler (ne yapalım böyle kabul edeceğiz artık), mesela bir gün boba boba diye dolanıyorum, bizim bıyıklının koltuk altları kabarmış durumda, herkese hava atıyor onu sayıkladığımı sanıp, ne zamanki "nazar boncuğu" dediğimi anladı, bayağı bir bozuldu. 

Ama haklarını da yemeyeyim, mesela "Şüveee" dediğimde su istediğimi, dada dediğimde dayı demek istediğimi, nene dediğimde ise annemden bahsettiğimi anlıyorlar artık.

Anladıklarında bir mutlu oluyorlar ki sormayın, geçenlerde peçete dedim, anlatmadık insan bırakmadılar. Neymiş arkadaş bu peçete, sanki ıssız adaya gitsem yanıma alacağım, bana ne tür bir faydası var bunu söylemenin acaba :)

Nene (anne den daha sevimli değil mi siz söyleyin) diyorum ya annem cinnet geçirecek, 35 yaşına kadar bekledim sonuç olarak bana "nene" diyor diye yakınıyor, canım ya bak ben sana yakında neler söyleyeceğim, babamın gözüne baka baka aşkım diyeyim de gör sen.


Annem iyi de, bıyıklı bu ara gözüme çok batıyor, geçen annemi öperken yakaladım, uleyyn benim o, hemen tuttum kafasını çevirdim bi de üstüne yanağına şaplak! Ayağını denk al, aynı kadına aşığız ona göre ve ben daha şanslıyım. 


Çaktırmadan gözünü çıkarmaya, burnuna basmaya, yüzüne kafa atmaya başladım. Sesini çıkarırsa da son ses ağlıyorum, kıyamıyor hemen susuyor. bıyıklıyla bir anlaşma yapmalıyız yoksa yazık olacak, annemi öpmek yok, hatta yanına yaklaşmak da.

Bıyıklı gözüm üstündeeee!!!
Annem geçen bilerek yaptığımı tam anlıyordu, hemen U dönüşü yaptım, sanki ben öpmesini istiyor gibi kafasını yaklaştırdım, bıyıklı mest oldu. Dur sen durrr daha...

Anneme yaklaşmasa iyi adam aslında, beni direksiyona oturtup mahsusçuktan araba kullandırıyor, ne istesem hoop alıveriyor, hakkını da yemeyeyim.


Bu ay bayram vardı, iki gülücük attım hoop gelsin paralar, bana elletmiyorlar pismiş, ne pisi be ben onlarla çikolata, boy boy araba satın alacağım, kumbaraya niye koyuyorsunuz.

Canım annemle çok iyiyiz, işe başladı ve ben onu çok özlüyorum, öğlen geliş saatini bekliyorum, kapıda karşılayıp öpüyorum bol bol. 

Bu arada artık kızınca her şeye kafa atmaya başladım, bizimkiler başta "aman yavrum yapma" diye tuttular, sonra "kafanı kıracaksın" diye kızdılar. Baktılar ki ben daha çok yapmaya başladım "ilgilenmeyelim belki ilgi çekmek istiyor" dediler. 


En son wc nin eşiğindeki taşa kafa vurdum hepsi şok, yazık yeni ebeveynler de böyle nasıl davranacaklarını bilmiyorlar işte :)

Aileye Nuray teyzem de dahil oldu, bakıcımmış. Benimle bütün gün oyun oynuyor, yemek yedirip uyutuyor, çok seviyorum, çok eğleniyoruz birlikte.

Büyüdüm dedim size; araba, baba, taş, köpek, tanker, kedi, lamba..vs bir sürü şeyi söyleyebiliyorum, neee! çok anlaşılmıyor mu, hadi canım anlayan anlıyor, niye alkış yapsınlar anlamasalar değil mi ama.

Siz görmeyeli yürümeye de başladım, hatta koşuyor da denebilir, gayet hızlıyım hele ki ucunda istediğim bir şey varsa, misal meme :)

Bu arada konuşurlarken duydum, ne zaman bıraktırsak diyorlardı, kabus olmalı bu, size ne yahu, benim o, bana sorsanıza, ben askere giderken bırakırım diyordum, çok seviyorum lütfeeennnn...


Çok güleryüzlü, sıcakkanlı, sevimli bir çocuk diyorlar benim için, kimi görsem hemen öpücük atıyorum, büyükler bayılıyor buna, kucaktan kucağa geziyorum bu sayede. 

Bunun yanında bir de bowling oynayanları izlemeye bayılıyorum, ne zevkli bir oyun bu arkadaş, el çırpmaktan ellerim kızarıyor o kadar heyecanlanıyorum. 


Çok kısa sürede yeniden görüşebilmek dileğiyle hepinize el sallayıp, öpücükler gönderiyorum.

Sevgilerle;

Arman Macit Yılmaz

1 yorum:

  1. Maşallah görmeyeli kocaman olmuş. İlerde çok kızın canını yakacak yakışıklı :)

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar