Navigation Menu

Arman Macit / 6 Aylık Oldum


Merhaba;

Ben Arman Macit Yılmaz, anne babamın ilk ve tek evladıyım, yani şimdilik :) 10 Mart 2015 te dünyaya bas bas bağırarak geldim.

Sırma saçlı, güleç yüzlü, annemin tabiri ile  tontik bir bebeğim
.

Bu ay Rehacığıma gittik gitmesine de, doktor 100 Gram almış deyince anacığımın beti benzi attı, ne kadar; normaldir, zaten önde gidiyordu deseler de bu annemin yıkıldığı andı gözlerinde gördüm.


Benim için ise süper oldu Rehacım ek gıdaya geçebileceğimizi, meyve, sebze püresi ve yoğurt yiyebileceğimi söyledi. Ohh valla istersen iğne vur bunları söyledin ya diyecektim ki çıkardı iki tane iğne ve aşı yaptı. Şom düşünceliyim cidden (şom ağızlının konuşamayanı böyle oluyor)

Ben aylardır bizimkiler yerken masada yalanıp duruyorum, aşının acısı da neymiş bunun yanında, vur valla gıkım çıkmaz :)


Babamın kucağında pür dikkat neler yemem gerektiğini, nasıl hazırlanacağını dinliyorum, annem yanlış bişey yaparsa müdahale edeyim diye, bir ara ağzımın suyunun da aktığı doğrudur, işte beklediğim an.

Artık menülere rahat rahat bakabilirim duydun di mi anne, artık Rehacım yiyebilir dedi...


Doktor bile şaşırıyor, "sizden daha dikkatli dinliyor, maşallah" diyor. E herıld yani, sonuçta benim mideme girecek...


Ayıptır söylemesi kakam birkaç gündür yeşil renkteydi, dilim de. Dişlerim çıkmaya yakın diye bana verdikleri melisalı uyku çayından olmuş meğersem. Annem anında bıraktı, aslında zararı yokmuş ama işi garantiye almak istedi sanırım.

Sağlık ocağından demir damlası veriyorlarmış, annem almadı, ne belli ihtiyacı olduğu oğlumun diye, aferin valla akıllı kadın.

Kent Hastanesinde kan vermeye gittik, offf ki ne offf parmağımı delik deşik ettiler, sonra sıktılar, ben cıyak cıyak ağladım, 3 damla kanım var zaten, sömürdünüz uleyn, erkeğiz biz ne ağlatıyorsunuz.

Babam, ananem, Müco teyzem yanımdaydı, annem mi o taaa hastanenin girişinde beklemiş, beni acı çekerken duymak istemiyor, valla anacım ben de ağlamak istemezdim ama çok fena acıttılar napayım.

Aslında laboratuvardaki kızlar falan güzel de, içlerinde cani gizli demek ki. Dünyada öğreneceğim çok şey var, iyi görünen her şey aslında iyi olmayabiliyor gibi :)


Doktor değerlerime baktı ve demire ihtiyacım olmadığını söyledi, fazla demir bebeklerin vücudunda zehirlenmelere, metabolizmanın bozulmasına vs yol açıyormuş, iyi olmuş kullanmadığım.


Delin ulen bugün, delebildiğiniz kadar diye bağıracaktım, sünnet yaptırdığım yere pipimi göstermeye gideceğimiz aklıma geldi, maazallah oraya da vurmaya kalkarlar, fazla uçmayayım en iyisi 

Durum iyimiş ama 1 yaşında bir defa daha canımı yakacakmış bu Cengiz kişisi, tombul bebeklerde biraz müdahale gerekebiliyor dedi, hıhh şimdi uyu uyuyabilirsen 1 yaşına kadar, ver anne şu uyku çayından bana, bir kere yattık önüne bak bir daha yatarsam ne olayım. Zırt pırt ellenir mi o canım, mahrem diye bir şey var.



Büfff büfff diye sesler çıkarttıkça bizimkiler kahkaha atıyor, sanırım ben onların dilini sökmeden onlar bebekçe konuşmaya başlayacak, etrafımda herkes büf diye gezmeğe başladı çünkü.



Sabah yoğurt, akşamüstü sebze yada meyve püresi yiyince artık uyku saatlerim de uzadı, hemen acıkmıyorum, oh be aylardır melül melül bakıyordum, en sonunda dileğim gerçekleşti. Karnımın doyması ile değil, gözümün doyması ile alakalı o uyku.


Bu ay harika bir olay oldu, ilk defa yurtdışına çıktım, artık benim de pasaportumda vize var yuppiii. Midilli gezisi muhteşem oldu, bol bol yedim, uyudum, güzel kızlarla tanıştım. Annem ayrıntılı yazmış okumak isteyenler buraya tık tık lütfen :)



Ben asıl bir hafta sonra gideceğim Almanya için heyecanlıyım, babam söylerken duydum orası sırf sarışınmış, evet bildiniz tam da benim tipim :)


Valla bizimkiler de bir hoş, hiç gözlerini korkutamamışım demek ki, minicik bebekle 10 gün Almanya Romantik Yolu adım adım gezecekler, yetmeyecek meşhur bira festivaline katılacaklar, gülerler adama.

Neyse Almanya'yı size bir sonraki yazımda anlatırım, o güne kadar kendinize iyi bakın.


Bol bol agucuklar gönderiyorum hepinize...


Bu nazar boncuğu da göze gelecek, fazla yazma, hastalanır diye bikbik yapan bıyıklı için gelsin o zaman  :)





Arman'ın günlük yazıları;
  1. Arman Macit / 1 Aylık oldum
  2. Arman Macit / 2 Aylık Oldum
  3. Arman Macit / 3 Aylık Oldum
  4. Arman Macit / 4 Aylık oldum - Yeni !!
  5. Arman Macit / 5 Aylık Oldum - Yeni !!
  6. Arman Macit'in Bebek Odası
  7. BABY SHOWER HAZIRLIKLARI
  8. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  9. Doğum Çantasında Neler Olmalı
  10. Hamilelikte 32.Haftada Çalışabilir Raporu Almak
  11. Hem Normal Hem Sezeryan;İşte Doğum Hikayem
  12. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  13. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  14. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti
  15. SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit
  16. Sevgili Günlük / Arman'a son 1 hafta
  17. Özlem'in Bebeğimi Bekliyorum Partisi

2 yorum:

  1. Yerim ya Armiyi maşallah :)
    Özellikle dondurmaya bakarken ki fotoğrafına bayıldım çok masum bakmış kıyamam .. Bir de çıplak hali varya ona bittim :) Isırasım geldi..

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar