Navigation Menu

Sevgili Günlük / Arman'a son 1 hafta


Muhteşem bir Mart sabahında oturdum bilgisayarımın başına ve yazmaya başladım. Masaya pek yaklaşamıyorum malum göbeciğim
şu an ramazan davulu gibi kocaman ve gergin. Tek farkı benimkinden ses çıkmıyor daha çok eğrilip bükülüyor. Görseniz içinde 10 kişilik bir ekip yılbaşı partisi veriyor sanırsınız.

Yemek konusunda da aynı problem, sevgilimle şöyle gözgöze oturmak sorun oluyor, ben masaya yaklaşamadığımdan, Hürrem gibi arkama yaslanıp gel keyfim gel şeklinde yiyorum çoğu zaman.

Artık bu son haftam, 10 Mart' a kadar Arman Bey de bize eşlik edecek sıcak yuvamızda. Havalarında güzelleşmesiyle yürüyüş haftası ilan ediyorum ve günde 6 Km topuğa kuvvet tüm sahili arşınlıyorum.


Bunun yanında temizlikçi doğuma kadar yeniden gelemeyeceği için evde sıkıyönetim de ilan edilmiş bulunuyor. Eeee Gestapo'nun karısı olmak kolay mı?

Kurallar belli, sevgilimin taptığı kabuklu fıstıklar rafa kaldırıldı, Armoş'a kadar kabuklu çerez yemek, yerlere kırık dökmek yassahhh :)

Evlendiğimizden beri ilk defa açık renk koltuklarımızın üzerine örtüler örtüldü, kıyafetleri bir defa giyip ortalığa da atmıyoruz :)

Yattığımız odayı süsledim püsledim, annelerin tabiriyle "el emeği göz nuru", benimse köylü odasına benzettiğim kanaviçeli, satenli, dantelli örtülerle donattım :) Pek benim tarzım değil sanırım bunlar.



Anneme de diyorum bebiş olunca, hazır siz büyükler buradayken ne kadar dantel masa örtüm, şimentablam, minik minik, kare kare örtülerim, ıvıdık zıvıdık ne varsa çıkar kullan. En azından kadının içinde kalmasın, daha evimde, oluk oluk para akıtarak yaptırdığı hiçbir şeyi göremedi. Alsın hevesini.




Sevgilim bendeki bu garip değişiklikleri görünce eminim ki "bittik biz" moduna girmiştir de hamile kadınlara bulaşmanın sonuçlarını tahmin ettiğinden ölü böcek taklidi yapmaya devam ediyordur.

Ölü böcek deyince şaka yaptığımı sanmayın gerçekten yapıyor.

Mesela otururken ona "artık beni güzel bulmuyorsun, eskisi kadar sevmiyorsun" diyorum, ondan hiç ses çıkmıyor, bir bakıyorum bacaklarını havaya kaldırmış, dilini yandan dışarı çıkarmış, gözleri kaymış, hayal edin diyeceğim ama hayal gücünüz o kadar geniş mi bilemem.

Ne faydası var demeyin, ben sevgiliye gülmekten, acaba neye kızmıştım, en son ne demiştim unutuveriyorum, beynim tanımlayamadığı bir cisim gördüğünden ambale oluyor sanırım...
Beyler bu taktik çok işe yarıyor haberiniz olsun.


Evde oturmaya hala tam olarak alışamadım, bu TV kanalları bence ev kadınlarının beyinleri küçültmek, düşünmelerini engellemek için yapılıyor.

Bir kere sabahki dizilerin hepsi tekrar bölümler, kendimi geçmişe ışınlanmış gibi hissediyorum bazen. 

Meryem Uzerli sendroma girdi çıktı, kendini aştı, bebelendi, yeniden Türkiye'ye geldi, biz hala Sülümannnnn diyen Hürrem'in bilmem kaçıncı bölümünü izliyoruz, Kuzey-Güney desen ona keza, şu aralar pazar akşamları tarzı beni benden alan Şeref meselesi dizisinin Yiğit'i; Kerem Bürsin'i; lise talebesi olarak Güneşi beklerken de izlemek özellikle benliğimde derin yaralar açıyor.

Hadi dizileri geçtim, evlenip boşanma rekoru kırmış Seda Sayan'ı evlilik programı sunarken izlemek desem başka bir şey yazmama gerek kalmayacak sanırım. 

Çalışmanın kıymetini bilememişim diye düşünüyorum şu aralar, Arman gelince fikirlerimin değişeceğine de eminim, bunu da atlamayalım.

Bu hafta doğuracağım ve daha 7,5 kg aldım, başta kafaya fazlaca taksam da şu anda gayet mutluyum. Devekuşu yumurtası yutmuş yılan gibi gözüküyorum sanırım, arkadan hamile olduğum anlaşılmıyor, öndeki devasa göbek olmasa ben bile unutacağım o derece iyi hissediyorum, maşallah.


 



Bir dahaki Sevgili Günlük yazısını Armanım yanımdayken yazacağım artık büyük ihtimalle. Blogumda tatlı yorumlarınızı okuyorum, beni en çok mutlu eden, oyalayan şey bu. Bu arada sevgiliye de akşamları okuyup hava atıyorum haberiniz olsun :)

Birlikte düşe kalka büyüteceğiz artık :) Güzel tavsiyelerinize, fikirlerinize her daim ihtiyacım var sakın beni yalnız bırakmayın olur mu?


Hafta hafta hamilelik günlüklerimi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Fırsat buldukça soluğu 2.çocuğum olan blogumda alacağım inşallah. 

Bu arada yazımı;
Hamileliğim boyunca süper bir baba olacağını defalarca ispatlayan, her zaman korkuyla yaklaştığım bebek fikrini "iyi ki senden bir çocuğum olacak" şeklinde algılamama neden olan, sabah başucuma hiç bıkmadan suyumu bırakan, beni öperek yatırıp, kocaman bir gülümsemeyle uyandıran, sevdiğini, değer verdiğini utanılacak bir eylem değil de herkesin ortasında gururla taşıyacak bir madalyon olarak taşıyan, tanıdığım en hassas kalpli erkeğe, sevgilime, kocama, Bodrum kedime, babasının tabiriyle Güzel Çocuğa teşekkür ederek bitirmek istiyorum.


Gözlerinin yeşilini ilk gördüğüm günden beri beni dünyanın en mutlu kadını ve daha sonrasında da en huzurlu annesi yaptığın için, bu kadar iyi bir insan olduğun için de çok teşekkür ederim.


Bir sayfa teşekkür yazabilirim yine de az gelir senin için. 

Kadrodaki eksiğimiz tamamlanınca görüşmek dileğiyle...



Sevgiler...




İlginizi çekebilecek diğer günlük yazıları;

  1. 2013 NASIL GEÇTİ / 1. Bölüm
  2. 2014 YILINA MERHABA
  3. ACI BİR BABALAR GÜNÜ...
  4. AYAKKABI BAVULUMDA NELER VAR
  5. BABY SHOWER HAZIRLIKLARI - Yeni !!
  6. BAKARSINIZ OLUR ???
  7. BİR BLOGGER'IN KLAVYESİNDEN
  8. Doğum Çantasında Neler Olmalı - Yeni !!
  9. KARDEŞ RUHUN GIDASIDIR
  10. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  11. Müthiş Bir Evlilik Yıldönümü !
  12. SEVGİLİ GÜNLÜK / 01.02.2013
  13. SEVGİLİ GÜNLÜK / 01.04.2014
  14. SEVGİLİ GÜNLÜK / 01.11.2013
  15. SEVGİLİ GÜNLÜK / 02.02.2013
  16. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.02.2013
  17. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.03.2014
  18. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.04.2013
  19. SEVGİLİ GÜNLÜK / 04.02.2014
  20. SEVGİLİ GÜNLÜK / 06.02.2013
  21. SEVGİLİ GÜNLÜK / 06.06.2013
  22. SEVGİLİ GÜNLÜK / 07.02.2013
  23. SEVGİLİ GÜNLÜK / 07.05.2013
  24. SEVGİLİ GÜNLÜK / 07.05.2014
  25. SEVGİLİ GÜNLÜK / 09.02.2013
  26. SEVGİLİ GÜNLÜK / 09.03.2013
  27. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.02.2013
  28. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.09.2013
  29. SEVGİLİ GÜNLÜK / 12.02.2013
  30. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  31. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.11.2013
  32. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.04.2013
  33. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  34. SEVGİLİ GÜNLÜK / 17.02.2013
  35. SEVGİLİ GÜNLÜK / 18.07.2013
  36. SEVGİLİ GÜNLÜK / 21.02.2013
  37. SEVGİLİ GÜNLÜK / 22.03.2013
  38. SEVGİLİ GÜNLÜK / 22.08.2013
  39. SEVGİLİ GÜNLÜK / 26.12.2013
  40. SEVGİLİ GÜNLÜK / 31.01.2013
  41. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti
  42. SEVGİLİ GÜNLÜK / Doğum Günüm
  43. SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit
  44. SEVGİLİLER GÜNÜ / 2014
  45. SEVGİLİLER GÜNÜNE DAİR
  46. Sevgili Günlük / 2015 Geliyor
  47. Sevgili Günlük/Sevgililer Günü 2015 - Yeni !!
  48. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  49. ÇEŞME DE 2 BLOGGER...
  50. ÖZLEM PILATES YAPIYOR
  51. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  52. Özlem'in Bebeğimi Bekliyorum Partisi - Yeni !!
  53. İNSANI DELİRTEN 30 ŞEY
  54. İZMİR E GELDİM DEMEK İÇİN...



19 yorum:

  1. Canım yazını okurken duygulandım ne yalan söyleyeyim. Annelik sana çok yakışacak. Allah sağlıklı sıhhatli dünyaya getirmeyi nasip etsin canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne guzel yazmissin cok tesekkur ederim canim. Allah once guzel bir dugun ardindan da hazir hissettiginiz anda guzel bir yavru versin insallah yuvaniza. Operim

      Sil
  2. Merhaba, blogunuzu uzuun denebilecek bir süredir ara ara sessiz ve derinden takip ederim. Her zaman, siz konuşuyor da ben dinliyor gibi okurum yazdıklarınızı. Allah sağlıkla mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin minik Arman'ı... Sevgiyle kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok seviyorum boyle tatli okuyucularimdan gelen yorumlari. Neden sessiz takip ediyorsunuz, bak ses verince beni ne cok mutlu ettiniz :)
      Cok tatli dilekler bunlar, sevgilerimi yolluyorummmm

      Sil
    2. Cok seviyorum boyle tatli okuyucularimdan gelen yorumlari. Neden sessiz takip ediyorsunuz, bak ses verince beni ne cok mutlu ettiniz :)
      Cok tatli dilekler bunlar, sevgilerimi yolluyorummmm

      Sil
  3. Allahü teala hayırlı, kolay doğum nasip etsin.
    Ev hanımları ile ilgili düşüncelerinize katılmıyorum.Çalışmayan bayanlar televizyon seyrediyor diye bir kural yok ki programlar,çalışmayan bayanlara göre düzenleniyor olsun..istanbul universitesi,eğitim fakültesi mezunuyum.Tercihen çalışmıyorum televizyon seyretmiyorum böylelikle vaktimi televizyon karşısında öldürmüyorum.Bu şekilde de bir çok arkadaşım var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. Tv konusunda beni yanlis anladiniz diye dusunuyorum, calismayan bayanlar tv izliyor zamanini tv basinda geciriyor demedim hatta zaten izlenecek de bir sey bulabilmek zor. Dediginiz gibi ancak zaman öldürmek olur bunun adi.
      ben tv yoneticilerine kiziyorum daha guzel programlar koysalar, egitici, gelistirici yayinlar olsa.
      ben de 1 sene kadar calismayacak bir bayanim, sadece dilek benimkiler. Sevgiler

      Sil
  4. Allah hayırlısıyla sağlıklıca kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Bizi merakta bırakmayın. Haberinizi bekleyeceğim. Çiçeği burnunda anne-babanın hikayelerini okumak çok güzel olacak. Hadi bakalım sağlıkla inşallah. Duygulandım :')...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Hep babasına takılmaktan sıkılmıştım, az da miniğe takılırım artık :) Çok az kaldı heyecanlı ve sabırsızım :)
      İnşallah dualarınızla her şey çok güzel olacak, sevgiler...

      Sil
  5. Özlem ablacim heycanini paylasiyorum yaninda olup sarilmak istedim sana yaziyi okuyunca hersey istedigin gbi olur inşallah bizi dogumdan sonra merakta birakma armos la seni güzel yazilarinla beklemedeyiz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fistik cok tesekkur ederim sizler boyle yazdikca cok mutlu oluyorum. Armoş um gelsin dunyamiza biraz alissin haberlerini yazacagim elbette :)
      Size anlatmayacagim da kime anlatacagim di mi ama :) opuyorum kocaman

      Sil
    2. fistik cok tesekkur ederim sizler boyle yazdikca cok mutlu oluyorum. Armoş um gelsin dunyamiza biraz alissin haberlerini yazacagim elbette :)
      Size anlatmayacagim da kime anlatacagim di mi ama :) opuyorum kocaman

      Sil
  6. Merhaba ozlem hanim hayirlisiyla sag salim kucaginiza almak nasip olur insallah cok guzel ozel telaslar bunlar doguyolar ve o kadar cabuk buyuyolar ki inanamiyor insan zamanin nasil gectigine arman bebek annesine kadinlar gunu surprizi yapar mi ki :) guzel haberlerinizi bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) insallah surpriz yapsin gelsin bu aksam cok merak ediyorum karnimda tekme aran o minicik ayaklari :)
      Sevgiler

      Sil
    2. Cok tesekkur ederim :) insallah surpriz yapsin gelsin bu aksam cok merak ediyorum karnimda tekme aran o minicik ayaklari :)
      Sevgiler

      Sil
    3. Cok tesekkur ederim :) insallah surpriz yapsin gelsin bu aksam cok merak ediyorum karnimda tekme aran o minicik ayaklari :)
      Sevgiler

      Sil
  7. merhaba,sanırım minik bebeğiniz geldi,tebrik ederim,sağlıklı,huzurlu büyütün.doktor tavsiyesi istemişsiniz sanırım facete görmüştüm.naçizane ben de yar.doç.dr.ayşe özkul u tavsiye edebilirim.kendisi istanbulda ve ankarada çalışmış ve şimdi de izmir medikalpark yenigirnede sanırım.ben randevu aldım fakat götürememiştim.arayınca 1 hafta sonraya veriyorlar en erken randevuyu,çocuk ta acil hastalandığından biz doğa tıp merkezinde çalışan mehmet çağlar'a götürdük.o da gayet iyi bir doktordur bu arada.yeğenimi götürmüştük 2-3 kez özelde bakıyordu o zamanlar,teşhisleri çok isabetliydi.doktor olayı çok önemli.biz de bulunduğumuz yerdeki doktorlara maalesef güvenemiyoruz artık,örneğin en son çocuk hastalandığında burda özel hastanedeki doktor zatürre dedi,sonra mehmet beye götürdük o bronşiolit dedi ve benim gözlemim ben akhisarda yaşıyorum,burada isim yapmış doktorlar da dahil her hastalığa hemen bir ventolin-pulmicort veriyorlar ve nebulazatör diye bir aletle bunu günde 4-5 kez nefes açıcı olarak kullanmanızı istiyorlar.en son olayda dr. yine verdi bize bu tedaviyi,fakat ben istemeye istemeye uyguladım ama 4 dediyse 2 kez yaptım mesela.sonra mehmet bey muayene ettiğinde sorduk kullanalım mı diye hiç gerek yok dedi.zaten bunu eskiden hiç vermezlerdi çocuklarda,yeğenimden biliyorum,o da özel doktora da gitti dokuz eylül aciline de.hiç bir zaman da alın bu aleti evde yapın diyen olmadı,ama maalesef şimdi moda gibi her dr. veriyor ve ben artık gittiğim doktor normal bir soğuk algınlığında verirse o doktora güvenim sarsılıyor.mesela talha akile biz de götürdük tavsiye üzerine ama ne yazık ki o da bize bu aleti kullanmamızı,hatta elimizde yoksa ondan alabileceğimizi elindeki aletin çok gelişmiş olduğunu falan söyledi,ben şok oldum.bir de aynı doktor kulak iltihabı varken çocukta bizden bisürü kan testi istedi,sadece kan sayımı,bakteri testi falan değil çölyakı bile istedi.mavişehirde karşı blokta özel bir laboratuvarda yaptırın getirin dedi bize,biz de gittik bize 600 tl fiyat çıkardılar ve hemen tüydük oradan.akhisarda özel hastanede dr.a aynı tahlilleri çok daha düşük fiyatla yaptılar.yani anlayacağınız bu doktor bana göre çok paragöz ve genellikle mali durumu iyi olan kişiler gittikleri için de aman çocuğum iyi olsun başka bişey istemem diyerek hiç sorgulamıyorlar.onun dışında neden bu doktor tutuluyor bilemiyorum,belki de çocuklarla ilgisi,şakalaşmaları davranışı nedeniyle olabilir,çünkü biz duygusal bir millet olduğumuzdan doktor ya da herhangi bir kişi ile duygusal iletişim ön palna çıkabiliyor,ama bence mesleki deneyim çok daha önemlidir,yani benimle ya da çocuğumla şakalaşmasın,muhabbet etmesin yeter ki işini iyi yapsın doğru teşhis ve tedavi uygulasın.ben böyle düşünüyorum şimdiye kadar yaşadığım tecrübelere göre.bence bu ayşe hanımı araştırın aklınıza yatarsa,ben eniyihekim.com da 30 tane tavsiye yazısı yorum gördüm.hocam neden bizi bırakıp gittiniz istanbulda şimdi kime güveneceğiz,izmirliler çok şanslı diye yorumlar vardı.bir de sanırım bu doktor hemen antibiyotiğe sarılmıyor,gereksiz ilaç kullanımını sevmiyormuş,ayrıca da çok sevecen yaklaştığını söylüyorlardı,bilginize.yalnız tek kötü tarafı özel muaynesi olmadığından ve sanırım talep te çok olduğundan randevu almanız acil durumlarda zor olabilir,ama sağlıklıyken bir kere götürürseniz sonra acil bir durumda belki telefonla irtibat kurup hemen götürme şansınız olabilir,bilemiyorum.tekrar bebeğinizle sağlıklı,mutlu günler geçirmenizi diliyorum,sevgilerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar