Navigation Menu

ACI BİR BABALAR GÜNÜ...


Küçücük bir kız çocuğu olduğum günlerden, bu güne gücün, kuvvetin, dürüstlüğün simgesi , o ilk hayran olduğum erkeğin ismi , ne yüz göz olduğum ne de mesafe koyduğum,  saygı duyduğum kelimenin tam karşılığı; Baba...



Çocuk yaşlarda kızsak mesela, hemen tehdit hazır “babama söylerim görürsün” diye. Hep imdada koşar çünkü. Başınız ne zaman dara düşse, O oradadır. Evlenecekseniz; maddi olarak yardımınıza koşar, mutluluktan parlayan gözlerini gördüğünüzde ise manevi olarak.


Çok konuşmaz babalar, anne kadar karışmaz ama bir konuştu mu da üstüne söz söylenmez, kızacağından değil elbet, yüzünü yere eğeceğinden korkarsın.

Sevgilinize, kocanıza bakın, yemek yemesinden, hitap şekline kadar büyüdükçe babası olur, aldığı terbiye size hep onu hatırlatır. Sık sık “biz babamızdan böyle görmedik” dediğini duyarsınız. Koltuklarınız kabarır, iyi ki böyle bir babanın evladısın diye.


Hayatını adar, çalışır, didinir eve getirir, çoğu sefer dışarıda tek başına yemez, evde çocuklarla daha lezzetli olur çünkü. Tabi kötüleri, bencilleri, şiddet uygulayanları da var ama ben onlara baba demem diğerlerinin yanında, ben üstüne basa basa, baktığında içinizi titretenleri bilirim.

Sorsan hayattaki en büyük mutluluk; çocuğunu ilk gördüğü andır onların, sen mutlu ol, daha iyi bir yere gel diye kendinden verir, o hep çalışır, hayatını elinin tersi ile iter ama çocuğu ezilmesin ister.


O nu yıkacak tek şey ailesinin gözündeki yaştır, çok sever çaktırmaz, anneyi aracı yapar, “neymiş derdi bir öğren bakalım, çözelim” dir cümlesi

Çınar ağacıdır o, yıkılmaz hep güçlü kalır, dallarıyla gölge olur, yağmurdan korur, sen kanat çırpıp kendi hayatına uçarken bile dallarını sana uzatır.

İster ki yanında seni çok seven birisi olsun, ona emanet etsin, gözü arkada kalmasın.

Hangimiz ailesini kaybettiğini kabus olarak görüp, korkular içinde uyanmamıştır ki zamanında.


Ve aynen kabuslarımızdaki gibi ; O koca çınarın başı bir gün karlar bağlar, rüzgarlar sert eser, yapraklarının ne kadar hızlı döküldüğünü bile farkedemezsin. Adını anmak istemeyeceğin bir hastalık gelip onu bulmuştur. Kendini avutursun; hayatta ya! önemli olan o, hastada olsa, var, nefesi bile yeter...


Zayıflamıştır, eline dokunurken incitmekten korkarsın, koca bir dağ gibi olan baban ufalsa da olsun, seni görünce aydınlanır yüzü. Sonucunu bile bile, göre göre yanına gidince gülümsersin, senden destek alsın diye, sonra dışarı çıkıp avaz avaz bağırıp, ağlasan da gülümsersin elini tutarken .


İşte ben böyle muhteşem bir babanın oğluna aşık oldum, kendi babama benzettiğim, birlikte güldüğüm, balık tuttuğum, eğlendiğim, bana olta yapmayı öğreten bir baba. 


Birkaç saat gören insanların bile gönlüne taht kurmayı becerebilen, son anına kadar hasta olduğunu kabul etmeyen. Bilen ama sevdiklerini bunları konuşarak üzmek istemeyen, her daim umut aşılayan.

Macit babam; çok daha uzun zamanımız olmasını isterdim, tavlada daha çok yenilmek de, torunlarını gör isterdim, onları da oğulların gibi dürüst yetiştir diye. Askerlik anılarını anlat, tekneye bindir ; onlara da gözlerin gibi mavi denizi sevdir diye.



Sevgilim her yaptığım yemekten sonra teşekkür edip, elimi öpüyor ise bu senin bana hediyen, bil ki sevdiğimde senin gibi bir baba olabilecekse eğer; çocuk sahibi olmak istemekte.

Bu babalar gününde ayrıyız, o boşluk dolmuyor, sesini duymak için, elimiz telefona uzanmak istiyor. Belki de artık telefona ihtiyaç kalmadı, sen nasıl özlendiğini söylemeden de  hissedebileceksin.

Hiç merak etme; Güzel çocuğa çok iyi bakacağım, huzur içinde uyu Komutanım...

Kızın Özlem...



Baban giderse;
Başı dumanlı dağın gider
Atan gider, sırtın gider
İki kapılı bu handa
Menzile erişen yolun gider
Baban giderse
Darda yetişen elin gider
Aklın gider , canın gider
Şu dağlanmış yüreğinde
Çoçuk kalan yanın gider
Baban giderse
Öpülecek elin gider

Bayram gider..




İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

  1. ALİAĞA - İZMİR
  2. BEN GELDİM...
  3. BUTİK KURABİYE - NÜANS
  4. BİZ NASIL AŞIK OLDUK !!!
  5. DOĞU YA DOĞRU - 3
  6. DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ....
  7. DÜĞÜN DAVETİYESİ
  8. DÜĞÜN HAZIRLIKLARI...
  9. DÜĞÜN İÇİN SLAYT GÖSTERİSİ
  10. DİNİ NİKAH...(EVLENİYORUZZZ)
  11. EV-LE-Nİ-YO-RUUUUMMMMM...
  12. EVİMİN DEKORASYONU GELMİŞ
  13. Evlenince ilk defa anne demek!
  14. Evlilik Teklifi, Kız Kulesi, Ağva
  15. HAVA ALANINDAN...
  16. Hissetmek
  17. KIZ İSTEME MERASİMİ
  18. KUAFÖR GÜNLÜĞÜM... - Yeni !!
  19. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  20. LAZER EPİLASYON HAKKINDA...
  21. NİŞAN TÖRENİMİZ...
  22. SEVGİLİYE HEDİYE...
  23. Sevgiliye sürpriz video ...
  24. YILBAŞINDA BURCU GÜNEŞ..
  25. YÜKSEK YÜKSEK TEPELERE...
  26. ÇİKOLATA KURSU...
  27. ÖZLEM PILATES YAPIYOR

14 yorum:

  1. teyzeciğim o kadar duygulu yazmışsınki ağlamadan duramadım.tekrar ikinizinde başınız sağolsun canım benim

    YanıtlaSil
  2. özlem hakikaten çok dokunaklı yazmışsın,banada dokundu ...başınız sagolsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sağolasın, hatırlıyorum sen de babanı kaybettiğinde bizler de çok üzülmüştük. Senin de bu vesile ile tekrardan başın sağolsun .

      Sil
  3. gözlerim doldu okurken, ne mutlu ona, size, eşinize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölüm cok uzucu hele ki aileyse dile bile getirmek zor. Allah hicbirimizi sevdiklerinden ayirmasin insallah

      Sil
  4. çok doğru :( blogunuzu okudum çok mutlu bir aile kurmuşssunuz her kelimenizden anlaşılıyor. binlerce maşallah… bunlarla avunmak lazım sanırım. amin diyorum… mutluluğunuzu paylaşmanız çok güzel, çünkü bulaşıcı.. takibe aldım :) severek izliyor olacağım… bana da beklerim. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. çok mutlu oldum güzellikler karşısında mutlu olan biri ile tanıştığım için. Allah her daim kalbinize göre versin. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Huzur içinde uyusunlar,çok zor bir durum. tarifi yok:'( Emeğinize kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Songül Hanım, inşallah orada burada olduğundan daha rahat ve mutludur. Çok acı gerçekten. Allah bunu yaşayan herkese bolca sabır, geride kalanlarına uzun ömürler versin.

      Sil
  7. Çok güzel yazmışsınız.1 yıl önce ben de babamı aynı adını anmak istemeyeceğimiz hastalıktan dolayı kaybettim. Ne zaman böyle bir yazı okusam göz yaşlarımı tutamıyorum.Çok güzel adamdı benim babamda .Çok şanslıyım onun çocuğu olduğum için.Hepsinin mekanı cennet olsun.Bütün güzel babaların,güzel insanların.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin de basiniz sagolsun Kadriye hanim. Acisi hic azalmiyor ne yazikki.
      Bir babanin en buyuk mirasi evlatlari bence.

      Sil
  8. Kaleminize bayıldım. Sizi yetiştiren anne babanin önünde saygıyla egiliyorum ki boylesine saygılı bir insan meydana gelmis. Babamin son gunleri geldi aklima agladim.Basiniz sagolsun, basimiz sagolsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basiniz sagolsun nur icinde yatsinlar insallah. Bu yazidan sonra esimin dedesini, 50 li yaslarindaki dayimi da kaybettik. Allah baska acilar gostermesin diyelim. Herkesi sevdiklerine bagislasin.

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar