Navigation Menu

Doğum Çantasında Neler Olmalı


Ben herkesin "aman daha dur, çok erken, kötü birşey olursa üzülürsün" sözlerine inat yavrukuşum için hazırlıklara erkenden
başladım. Yani ne zaman ki bulantılarım 3 ay sonra bitti, ben gerek internetten gerekse bebek mağazalarından çıkamadım.

Çalışan ve haftanın sadece tek günü tatil yapabilen bir bayan olarak çok iyi yaptığımı düşünüyorum. Ayrıca yukarıdaki cümleyi söyleyen insanlara da "eğer kötü bir şey olursa aldıklarım için değil yaşanan olay için üzülürüm" demek en doğrusu sanırım.

7.aya gelince doktorum da artık çantanı hazırlayıp kenara koyabilirsin dediğinden, başladım araştırmalara. İşime yarayacak, elimin altında olmasını istediğim şeyleri belirledim. İnternetteki listelerden kendimce gereksiz olanları eledim, arkadaş tavsiyelerine göre eklemeler yaptım.

Neyse efendim sonuç olarak kendimce bir liste çıkardım.

Ben 3 adet hastane çantası hazırlıyorum; kendim için çekçekli bir bavul, oğluşum için bebek malzeme çantası ve oda süslemesi-hediyeler vs için ayrı bir çanta.

Şimdi kendi listemi yayınlayayım, siz düzeltme yapmak istediğiniz yerler olursa yorum yazın, diğer arkadaşlara da fikir olsun.

Bu arada doğuma girip çıkınca hangileri lazım oldu, boşa götürdüğüm var mı, ya da daha neler olmalıymış diye bir düzeltme de yayınlayacağım. Yaşamadan bilmek zor.



ANNE İÇİN HAZIRLANACAK ÇANTA

Birkaç adet gecelik/pijama ve sabahlık
Sezeryan olanlar genelde gecelikle, normal doğum yapanlar ise pijama ile rahat ediyormuş diye öğrendim. 

Ben normal doğum diye gidiyorum ama bu işler belli olmaz, o yüzden bir tanesi kokoş (resimlerde güzel çıksın, misafirlerime şık gözükeyim diye) diğeri spor olarak 2 adet pijama ve 1 adet de gecelik götürüyorum.

Pijamalarımın resimleri;




Her birinin sabahlığı da mevcut, yürütürlerse (ki narkoz alırsam kesin) hem üşümeyeyim hem de millete ince bir gecelikle gözükmeyeyim diye düşündüm.

Terlik-Saç Bandı
Gecelik ve pijamalarımla uyumlu olsun diye krem rengi rahat bir terlik arıyordum, Twigy deki ponponlu bu modele bayıldım. Tam da istediğim gibi.



Aslında çok süslü olarak tacıyla takım olan terliklerimi Lohusa Sepetinden almıştım. Fakat onları hastanede kullanmaya kıyamadım, bebek mevlüdünde kullanacağım.



Saç bandı çok önemli :) Ben 'Armanın Annesi' yazılı tacımı yine Lohusa Sepetinden aldım.



Fakat arkadaşlarım ille de kırmızı almam gerektiğini, üzerimdeki ağırlığı yokedeceğini söylediler.



Batıl inançlarla aram limoni olsa da, aldım attım çantama bir tane de kırmızı, ne olur ne olmaz :)

Çorap
Çoğu forum sitesinde doğum yapan kadınlarda kan kaybından, narkoz vs nedenlerden dolayı üşüme-titreme olduğu yazıyor. O yüzden ben de çantama 2-3 adet kalın çorap koyuyorum.

Dudaklar için nemlendirici
Hamile kadın doğum öncesinde ağrısından ve artık göbeğinin baskısından dolayı burnundan tam nefes alamıyor, sürekli ağızdan nefes alıp vermek ise dudaklarda fazlaca kurumaya neden oluyor, işte bu kurumayı en iyi önleyen şey ise bu nemlendiriciler ki ben normal hayatta da lipstick olmadan yaşayamayan bir tipim :)

İç çamaşırı 
Kullan at lohusa külotlarının çok pratik olduğunu okudum ve kendime 3'lü paketlerde satılanlardan aldım (Hello Baby den)

Normal iç çamaşırlarımdan da 3-4 adet aldım yedek olarak. Kanama olacağından dolayı kendimizi garantiye almak en iyisi.


Hijyenik kadınbağı
Ben 2 Paket Orkid'in en büyük boy pedini yanıma aldım. Çoğu hastane pedleri kendisi veriyormuş ama ihtiyaç anında hemşire aramak yerine yanımda bulunması daha çok içimi rahatlatacak gibi.

Çıkışta giyilecek kıyafetler
Doğumda kilo kaybediyoruz ama hemen ertesi günü fit bir vücuda kavuşmak hayalden öte bir şey değil. O yüzden çıkışta giymek için hamilelik kıyafetlerimizden bir takımı çantaya koymak gerekiyor bence.

Emzirme pedleri
Emzirirken sızan sütün sütyene geçmemesi, iç çamaşırımızı kirletmemesi için kullanılan pedlerden aldım. Valla hemen ilk günden böyle şarıl şarıl süt gelir mi ondan biraz şüpheliyim ama bulunsun bakalım :)



Arkadaşım bu pedleri, göğüs uçları dışarıdan çok belli olmasın diye kullanmış, bunu duyunca iyi ki aldım dedim ben de :)

Lansinoh markasının 60 adetli olanından aldım. Fiyatı ; 14,99 TL

Emzirme sütyeni ve atleti
Henüz daha çantama koyamadım çünkü 8. ayda almak daha mantıklıymış, M&S da çalışan bayan söyledi. Ben henüz 7 ayı bitirdiğimden dolayı biraz beklemek daha uygun olacak sanırım.
M&S da 2'li olarak satılıyor fiyatı; 120 TL.

Fakat oradaki tipler üstten açılmalı, ben yarısından açılanlardan gördüm arkadaşlarımda ve çok daha pratik geldi. En üstten açılınca altta toplanma yapıyor, çocuğun yüzüne denk gelebilir. Araştırmalara devam...

Meme ucu çatlakları için krem
Bebek emmeye başladıktan sonra kimi bayanların göğüs ucunda resmen yarıklar-yaralar oluşuyor. Bunları önlemek için doğuma 1 ay kala yumuşatmaya başlıyormuşuz. Emzirirken de kullanıyoruz ve silip temizlemeye gerek yok diye okudum üzerinde.



Ben Lansinoh marka aldım; hem doğum yapan arkadaşlarım hem de internette herkes bu markayı methediyor diye. 

Göğüs kalkanı
Çatlamış, yaralı göğüs uçlarının iç çamaşırınıza değmesini engelleyen bu kalkan, aynı zamanda bebiş emmediğinde sütünüzün içinde birikmesini, çamaşırınıza akıp, ziyan olmamasını ve sonradan sütü kullanabilmenizi sağlıyormuş.



Aldık bakalım :) 
Havlu, nevresim takımı
Kendi havlumu kullanmak her daim tercihim o yüzden yumuşacık bir havlu götüreceğim.

Nevresim takımı için hala kararsızım, hele ki normal doğum olursa o ağrıyla çarşafları değiştirmek ister miyim, yada otel gibi bir hastanede bulunan çarşaflar beni rahatsız eder mi henüz karar veremedim :)

Tarak, Saç fırçası
Bayanız her şart altında bakımlıyız :) Doğuma kadar bilemem ama çıkınca, ziyaretçilerim gelmeden önce lazım olacak. Hele ki hayatımın en büyük aşkı oğlumun beni bakımlı görmesi önemli değil mi :)

Sezeryan olsa çek fönünü, yap makyajını öyle git ne güzel ama ya normal olursa?

Deodorant,diş macunu,diş fırçası,sabun, makyaj malzemeleri gibi kişisel ihtiyaçlar
Hastaneye ne şartta gideceğimi bilemediğimden hepsini almak ve yanımda bulunmasını istiyorum.

Kirli torbası
Bu da önemli bence, kanamadan dolayı ne olacağı belli olmaz.

Süt Pompası
Arkadaşlarımdan bazıları hemen sütün gelmiyor yanında pompa götür, sağ o şekilde ver dediyse de doktorum hiç gerek yok diye diretti. Henüz almadım ama hala kararsızım.

Hemşirelerin sütüm gelmiyor diye mama vermesini istemiyorum, bebeğimle yada makinayla o sütü vermem lazım diye düşünüyorum çünkü ilk gelen süt bebek için çok faydalıymış.

Hastaneden kiralarım yada hiç olmadı, sütüm gelmezse hastanenin karşısındaki eczaneden aldırırım sevgilime :)


BEBEK İÇİN HAZIRLANACAK ÇANTA
Bebek için gereken malzemelerin çoğunu gruplayarak ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyarak çantanın içine yerleştirdim. Hem çok minicikler ve  çantada aramak zor olmasın diye hem de çantanın içindeki hijyen açısından.

Ben Mart ayında doğum yapacağım için çantamı ona göre hazırladım. Siz mevsime göre daha ince yada kalın olarak ayarlama yapabilirsiniz.

Malzeme Çantası
Bu çantayı hem hastaneye giderken hem de ileride çocuk arabasının içinde kullanırım diye bol gözlü aldım. Daha arabasını almadığımdan dolayı rengini de soft seçtim ki hepsine uysun :)

Termos koruyucusu, araba bağlama kiti, bez torbası, alt açma bezi de içindeydi.



Yanında bu minik aslancığı da hediye verdiler, biz pek sevdik, Max dondurmanın Aslanı gibi :)

Yenidoğan Seti
Biz 3 takım almışız hepsini götürüyorum.

Alttan Çıtçıtlı body
Ne olur ne olmaz diye uzun kollu, alttan çıtçıtlı bodylerden yedek olarak 4-5 adet yanıma aldım.

Bol miktarda bebek bezi / Alt Açma Bezi
Yaptığım araştırmalar sonucu herkesin memnun kaldığı Pampers Prima Premium Care'ın altını pislettiğinde ortasındaki çizgi rengi değişen bezlerinden (1 numara) 15-20 Adet yanıma aldım.



Minicik bir bebeğin neler yapabileceği belli olmaz :)

Hazır kullan-at alt açma bezi de yanıma alıyorum, hem hijyenik hem de pratik.

Emzik
Bu da bir arkadaş tavsiyesi. İlk başta memeyi tutmazsa, çığlık çığlığa ağlamasından daha faydalıymış. Hatta doğum sonrası yaşlı bir hemşire gelip kendisine gizlice tavsiye etmiş bunu.

Eğer bebeğinizi emziremiyorsanız Biberon / Su
Biberon vermeye mesafeliyim çocuğun memeyle bağını koparıyor diye. Ben içine biraz su koyup kaşığın ucuyla bebeğime vermek için götürüyorum.

Bu anane yöntemi, bu şekilde sarılığa yakalanmıyor bebişlerimiz. Arkadaşlarımın hepsi denedi sonuç olumlu. Hatta doktoruma da sordum, ananeler hep en doğrusunu bilir dedi.

Eskiden doğum yapanlar serum yada şekerli su verirlermiş, şimdi hastanelerde hepsi yasak ama sarılık olan çocuk sayısı da bir hayli fazla.




Çantaya koymadan önce güzelce yıkadım ve prospektüsünde yazdığı gibi 5 dakika boyunca kaynattım. Aynı işlemi; emzik, emzik kılıfı, biberon, göğüs kalkanı için de yaptım. Hijyen önemli.

Mama
Eğer hiç sütünüz gelmezse, sağamazsanız, bebişimiz aç kalmasın diye mama vermemiz gerekecek. Benim doğum yapacağım hastane ekstra olarak mama ihtiyacını karşılıyor. Her ihtimale karşı çantaya konabilir.

Önlük
2-3 Adet önlük aldım

Çorap / Eldiven
Genelde Yenidoğan setlerinin içinde bulunuyor, ben yedek olarak 3-4 çift çorap ve eldiven aldım yanıma.

Bebeğin kusması ihtimaline karşı küçük el bezleri
6-7 Adet el bezi aldım, pamuklu ve tülbent tercihim.

Battaniye
Daha yeni doğmuş yavrumuz üşümesin diye penye bir battaniye  yanıma aldım.

Yelek-Hırka
El örmesi yeleklerden birini yanıma aldım. Tabi mevsimine göre değişebilir.

Hazır popo silici kağıtlar
En iyisi su ve pamuk ile temizlemek, hazır almayacağım diye düşünürken, Uni Baby yenidoğan ile tanıştım. Sadece pamuk ve saf sudan oluşuyormuş.



Kullanan herkes "al ve stokla" diye tembihleyince, doğru bir tercih olduğunu anladım.

Kalın Battaniye / Astronot..vs
Bebeğimizi hastaneden çıkarırken hava şartlarına göre battaniye yada diğer koruyucu ekipmanlara sahip olmamız gerekiyor. Yaz mevsimi için çok problem olmasa da Mart bebeği olacak oğlum için astronot tarzı bir mont almayı uygun buldum.





Hem pek şirin hem de Kanz daki %50 indirimle 64 TL gibi bir fiyata geldi, çok da beğendim. (1 Aya kadar kullanım)

Bebeğinizi taşımak için ana kucağı ya da koltuğu
Kucakta taşıyabilirsiniz, takılma düşme ihtimaline karşı böyle bir ekipman kullanmak da fayda var.



***ODA İÇİN GEREKENLER ÇANTASI

Fotoğraf makinası - kamera
Doğum fotoğrafçısı tutmuş olsanız dahi ailenizden birinin çektiği gizli ve doğal bir video, yada en mutlu anınızın resmi hiçbir şeye değişilmez.

İkram için Çikolata / Lokum
Hem gelen ziyaretçilere hem de hemşirelere ikram etmek için. Bu arada isterseniz doktorunuza teşekkür etmek için ayrı bir paket daha almanızda fayda olabilir.

Ben Mabel'den süslü paketlerde çikolata siparişi verdim. Hastane odası ve ilk eve gelen ziyaretçiler için 50-60 adet yeterli olur diye düşünüyorum.

Şimdiden eve getirmiyorum ki sıcakta kötü olmasınlar. Normal doğum olursa ben hastanedeyken biri gidip alacak, sezeryan olursa bir gece önceden alacağım.

Ziyaretçiler için hediyeler
Minik lokumluklar aldım ve simli tüllerle süsledim, hem çok şık oldu hem de zahmet edip yanıma gelen tanıdıklarıma minik bir jest.





Benimle ilgilenen hemşirelere de vereceğim ve ayrıca onlara minik bileklikler vs almayı da düşünüyorum. O psikolojideyken suratsız insanlar görmek istemiyorum etrafımda çünkü :)

Atıştırmalıklar
Kendim için yanıma fındık-fıstık-kayısı tarzı şeyler alacağım ki midem kazınırsa sağlıklı şeyler tüketeyim.

Yanımda bulunan ailem ve gelen ziyaretçiler için ise limonata ve börek ikramı yapmayı düşünüyorum.

Bardak-Çatal
Hastaneye cam bardak taşımak istemediğimden dolayı, plastik şarap kadehleri satın aldım, etraflarını lastikli kurdele ile süsleyip, kelebek yapıştırdım. Tak-çıkar şeklinde.

Masa örtüsü - Oda süsleme malzemeleri / Kapı Tülü - Süsü
Evmizde bulunan kapılar normalde 8 mt tül ile (+) şeklinde süslenebiliyor, Ben hastane için 10 mt Kristal-mavi tül aldım, ayrıca üzerine takmak için kapı süsü aldım. Süsleme işini teyzem üstlendi sağolsun.



Özel hastanelerde genelde süsleme işi yapan firmalar var. Fakat 2 balon ve tek tip kapı süsüne para vermektense bu işi kendim yapmayı daha uygun buldum.

Benim listem şimdilik bu kadar. Umarım en güzel şekilde, acısız, bir doğum geçirelim ve sağlıklı yavrularımızı kucağımıza alalım en önemlisi bu bence. :) Gerisi nasılsa hallolur :)

Sevgiler...



İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

  1. 2013 NASIL GEÇTİ / 1. Bölüm
  2. 2013 NASIL GEÇTİ / 2. Bölüm
  3. 2014 YILINA MERHABA
  4. ACI BİR BABALAR GÜNÜ...
  5. ALİAĞA - İZMİR
  6. AYAKKABI BAVULUMDA NELER VAR
  7. AYVALIK TA 2 BLOGGER
  8. BAKARSINIZ OLUR ???
  9. BEN GELDİM...
  10. BEZ PASTA NASIL YAPILIR?
  11. BUTİK KURABİYE - NÜANS
  12. Bodrum-Bitez-Turgutreis-Gümüşlük
  13. BİR BLOGGER'IN KLAVYESİNDEN
  14. BİR PARÇA TİYATRO...
  15. BİZ NASIL AŞIK OLDUK !!!
  16. DOĞU YA DOĞRU - 3
  17. DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ....
  18. Dağmaran Kahvaltı Evi
  19. Denize girmek için en güzel plajlar
  20. DÜĞÜN DAVETİYESİ
  21. DÜĞÜN HAZIRLIKLARI...
  22. DÜĞÜN İÇİN SLAYT GÖSTERİSİ
  23. DİNİ NİKAH...(EVLENİYORUZZZ)
  24. EV-LE-Nİ-YO-RUUUUMMMMM...
  25. EVİMİN DEKORASYONU GELMİŞ
  26. En İyi Blog Yarışması Sonuçlandı
  27. Evlenince ilk defa anne demek!
  28. Evlilik Teklifi, Kız Kulesi, Ağva
  29. Evlilik; AŞK'ı Öldürür mü?
  30. GAZİANTEP TEN NELER ALDIM
  31. GEZİMANYA SÖYLEŞİM... - Yeni !!
  32. Gaziantep Hediyelerini Kim Kazandı ?
  33. HAVA ALANINDAN...
  34. Hissetmek
  35. KARDEŞ RUHUN GIDASIDIR
  36. KEYİFLİ SOFRA ...
  37. KEYİFLİ SOFRA da neler oluyor...
  38. KIZ İSTEME MERASİMİ
  39. KUAFÖR GÜNLÜĞÜM...
  40. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  41. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı - Yeni !!
  42. LAZER EPİLASYON HAKKINDA...
  43. Muhteşem Çekiliş (Saatini Yarat)
  44. Müthiş Bir Evlilik Yıldönümü !
  45. NİŞAN TÖRENİMİZ...
  46. PALAMUT BÜKÜ / DATÇA
  47. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.03.2014
  48. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.09.2013
  49. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  50. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  51. SEVGİLİ GÜNLÜK / 26.12.2013
  52. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti
  53. SEVGİLİ GÜNLÜK / Doğum Günüm
  54. SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit - Yeni !!
  55. SEVGİLİLER GÜNÜ / 2014
  56. SEVGİLİYE HEDİYE...
  57. Sevgili Günlük / 2015 Geliyor - Yeni !!
  58. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  59. Sevgiliye sürpriz video ...
  60. Seyahat Tutkunu, bize geldi :)
  61. Türkiye'nin ilk otomobili;Devrim
  62. YILBAŞINDA BURCU GÜNEŞ..
  63. Yalıkavak-Türkbükü-Yel Değirmeni
  64. Yol Arkadaşım; KİNDLE TOUCH
  65. YÜKSEK YÜKSEK TEPELERE...
  66. ÇEKİLİŞ İÇİN HEDİYELERİM...
  67. ÇEŞME DE 2 BLOGGER...
  68. ÇİKOLATA KURSU...
  69. ÖZLEM PILATES YAPIYOR
  70. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  71. İZMİR E GELDİM DEMEK İÇİN...

13 yorum:

  1. Güzel bir liste olmuş benim aklıma gelmeyenleri de getirdin :)
    Yalnız geçenlerde normal doğum yapan bir arkadaşımı ilk odada ben karşılamıştım. Neler gerektiğine birebir şahit oldum. Bi kere normal doğumda normal kadın pedi yeterli olmuyor, hasta bezi hatta mümkünse yatak koruyucu da yanında olmalı. En büyük ihtiyaç bu. Bir de normal doğum sonrasında kendini iyi hissedersen bir banyo çok iyi gelecektir. Duş jeli, şampuan, lif ve saç kurutma makinası da gerekebilir.
    Geceliklerin çok hoş güle güle kullan ama keşke en az birinin sabahlığı uzun olsaydı o gün leke çıkma ihtimali ya da altında bir bez olacağından dışardan belli olma ihtimalini göz önünde bulundur derim... Haricinde her şey detaylı düşünülmüş tebrikler... Şimdilik bunlar aklıma geldi. Yakında ben de hazırlamaya başlayacağım bakalım. Sana da kolay gelsin Özlemcim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi acaba hasta bezi mi almalı hatırlattığın iyi oldu. Sana da kolay gelsin umarım hep gülümseyerek hatırlayacağımız bir doğum gerçekleştiririz, sağlıkla kucağımıza alırız minikleri :) Sevgiler

      Sil
  2. benim naçizane tavsiyem doğumdan sonra mutlaka bebeği beslemek,biz hastaneye mama biberon falan götürmüştük,gerçi benim sezeryandı.sezaryen olunca ameliyatta anestezi verecekleri için birgün önceden aç kalman gerekiyor,o yüzden mi bilmiyorum ama bizimkisi doğduğundan itibaren sürekli ağlıyordu,biz de yanımızda götürdüğümüz mamayı hazırlayıp çay kaşığı yöntemiyle vermiştik ve sesi kesilmişti.ama odada mamayı gören hemşireler bize şimdiden mama mı getirdiniz,hiçbişey vermenize gerek yok,anne sütü yeterli diye güldüler,alay ettiler.ama benim sezaryen olduğundan zaten 3 gün sonra sütüm geldi ve eğer 3 gün beslemesek mutlaka serum bağlanırdı eminim.çünkü bir arkadaşın çocuğu kanşekeri düşmüş serum takmışlar minicik bebeğe,tabi sarılık ta cabası.mesela bizimki sarılıkı falan çok hafif atlattı,sadece beşiğine tülbent örtmüştük,sarı işık falan yaktık galiba öyle bişeyler yani.o yüzden doktora hemşireye bakmayın sütün gelene kadar verin mutlaka derim ben.normal doğumsa zaten çok daha hızlı gelir diye düşünüyorum.bir de en önemlisi stres yapmamak,hiçbişey için kaygılanmamak .ben ya gelmezse diyerek göğüs pompasıyla o kadar zorladım ki göğüs uçlarım çatlamıştı,ne yaparsan yap,ortandan da çatlasan zamanı gelince oluyor herşey doğal sürecinde yani.bana o zaman da 4-5 gün sonra geldi sütüm diyenler oldu ama ben heyecandan kaygıdan hiç kulak asmadım ve kendimi boşu boşuna zorlamışım,şimdi gülüyorum tabi o hallerime ama o anda ya gelmezse ya geri giderse diye çok endişelenmiştim.sen benim hatama düşme,çok rahat ol,sakin ol,herşey çok güzel olacaktır zaten.bir de dediğim gibi endişe stres,üzüntü sütü çok etkiliyor.ben bebek mevlüdünden önce büyük bir stres yaşamıştım,hiç inanmazdım söylenenlere ama kendim yaşadım ve gördüm.daha önce musluk gibi akan süt bir anda yarı yarıya gitti.o yüzden diyorum herşeyden önemli olan sadece sen ve bebeğinsin.başkalarını hiç önemseme,ilk önce senin rahatın ve konforun,sağlığın önemli.ben de yaşadığım stres yüzünden hastanede sabahladım falan yani,ayrıntıya girmek istemiyorum fazla ama ertesi gün de bisürü insan mevlide gelecek ne yapcaz şimdi yandık,rezil olcaz,iptal mi etsek acaba derken farkında olmadan çok stres olmuşum herhalde.o yüzden hiç gerek yok herşey olacağına varır,hiçbirşey mükemmel olacak diye kendini üzme yorma derim ben.çünkü hayat sürprizlerle dolu,önemli olan bunları nasıl karşıladığın.umarım vasfiye teyze gibi içini karartmamışımdır.şimdiden hayırlı doğumlar olmasını dilerim,umarım sağlıkla huzurla kavuşursunuz miniğinize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğumdan sonra aç kalan bebişlerde sarılık çok fazla oluyormuş.
      Her şeyin başı psikolojini iyi tutmak sanırım, tabii lohusalık psikolojisiyle takılmayacak her türlü şey kafamızda halay çekecektir eminim ama artık elimizden geldiğince.

      Sil
  3. Hasta bezini hatırlatan arkadaş çok haklı normal pedler kesinlikle yeterli olmuyor zaten hastanede de hasta bezi kullanmak gerektiğini söylemişlerdi...göğüs çatlağı için kremi çok iyi düşünmüşsünüz bana da hastanede doktorum lansinoh'u tavsiye etmişti fakat mutlaka temizlemek gerekiyor temizleme işlemi de zaten çatlak ve yara olan göğsü hırpalıyor ben onun acısını çok çektim...lansinohin temizlenmesi gerektiğini bir değil en az üç doktordan duydum ama madecassol'un temizlenmesine gerek yok bunu da bir çok doktordan duydum...ben o dönemde akla gelen her kremi denemiştim sadece ve sadece madecassol'dan fayda gördüm ki temizleme gerektirmemesi de iyileşmeyi hızlandıran bir sebep...göğus ucu yarası çok acı veren bir şey ben kan ama aka emzirmiştim doktor kanlı da olsa emmesi gerekiyor diyordu..doğumdan önce göğüs ucunu nemlendirmelisiniz ben onu yapmamıştım ancak göğüs ucunun uyarılması erken doğuma neden olabileceği için krem sürerken lütfen masaj şeklinde değil,mümkün olduğunca dokunmadan sürün lansinoh kremi...ama emzirirken lansinoh tavsiye etmem dediğim gibi...
    Hayırlı kolay doğum olur inşaallahü teala

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ve faydalı yorumunuz için çok teşekkür ederim, Lansinoh'un üzerinde temizlenmeden kullanım içindir yazıyor ben de o yüzden aldım. Bakalım deneyip göreceğiz artık :)

      Sil
  4. Azdaha unutuyordum :) özlem hanım, göğüs pedlerinde süt birikince az bir beklemeyle bile nemden ötürü kötü koku olabiliyo o yüzden ben pek sağlıklı bulmuyorum ama süt çok olunca ihtiyaç oluyor...bu pedleri kullandıktan sonra veya kullanmasanız bile doğumhaneden çıkınca,ayrıca başka zamanlarda da emzirmeden önce göğsü silip gemizlemek için chicco markanın ıslak mendilleri oluyor içinde zararlı madde barındırmayan...bu mendiller zaten göğsü temizlemek için...ben çok acemiydim sezeryan doğumdan sonra doğumhaneden çıkar çıkmaz hemsireler bebeği göğsüme verdi halbumk hastanenin kiri,ter derken göğü bence temizletilmeliydi bebeğimin ağzında o nedenle pamukçuk olduğunu düşünuyorum yeni doğduğu günlerde...chicconun mendillerini daha sonrasında sürekli kullandın ve bir sorun olmadı.dışarıda emzirirken de gerekli oluyor.

    YanıtlaSil
  5. merhaba. yazı ıcın teşekkürler. sormak ıstedıgım, pıjama takımınızın markası:) cok begendım ınsallah sağlıkla gıymıssınızdır. sevgıler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba internetten lohusa sepeti.com dan aldim ve cok memnun kaldim tavsiye ederim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. merhaba Mavi pijamayı cok beğendim Özlem hanım nerden temin edebiliriz.:)

    YanıtlaSil
  8. Internetten lohusa sepeti isimli siteden aldim cok memnun kaldim tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  9. ama tükenmiş maalesef :( ben de o kadar baktım hep kadınsı modeller . sizinki spor güzel bir modelmiş

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar