Navigation Menu

LAZER EPİLASYON HAKKINDA...

        

Epilasyonu yaptırmaya başladığım günden itibaren kim öğrense milyonlarca soru cevaplamak zorunda kalıyordum, hem de nerede olduğu hiç farketmiyor; pazarda, evde, işte, kuaförde...


LAZER, LASER, ALEXRANDRITE, KIL, KURTULMAK, EPİLASYON, AĞDA, TEMİZLİK, NDYAG, IŞIK BAZLI, IPL, FOTOEPİLASYON, DİODE LAZER, RADYO FREKANS,DOKTOR, MUAYENEHANE, GÜZELLİK, SALONU, SAĞLIK

Baştan sona tekrar tekrar anlatmaktansa burada ayrıntılarıyla anlatmanın, yaptırmak isteyen insanlara daha faydalı olacağını düşündüm. Yine de aklınıza takılan yerler olursa tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışırım.

Çok uzun süre sağlıklı olup olmadığı konusunda kararsız kaldım hatta bir kaç sene geçti ben karar verene kadar. Sonra ne avantajları olduğunu tek tek sıraladım işte o an hiç düşünmeden karar verdim.

Soru: Düşünün yaz mevsimi bir anda arkadaş grubunuz aradı hadiii denize diye ne düşünürsünüz?

Cevap: üf bacaklarımı almadım, jiletle alsam kızarır,kesilir, ağdaya zaman yok. (Kısa bir süre sonra arkadaşlar aranır, herhangi bir bahane bulunur) mal mal evde oturulur

Soru : Sevgiliniz gün içinde aradı, işten çıktıktan sonra sizi şık bir restorana götüreceğini söyledi ne giyersiniz?
Cevap: Onun bana çok yakıştırdığı elbisemi giymeliyim..., aaa yok yok sanırım pantolon bana daha çok yakışacaktır di mi, yani yapacak başka birşey yok!

* Hava soğuk bacakların donar, hava sıcak ağda cıvır yapışır ..vs

işte liste böyle uzayıp gidiyordu,kararımı verince internetten aramaya başladım hangisi sağlıklı, yan etkileri var mı , nereye gitmeliyim. 

Altta mutlaka dikkat etmeniz gereken noktaları belirttim. size de ışık tutması dileğimle;

Lazer epilasyon cihazlarını tanıyarak başlayalım

1 - Alexrandrite Lazer : Türk insanına en uygun lazer cihazıdır. Yani koyu renk kıllar ve açık renk bir ten. Cildinizden yaklaşık 3 cm uzak tutulduğu için hijyen açısından çok avantajlıdır. Işınlar kıl köküne kadar ulaşmaktadır ama öteye gitmez bunun için deneme atışı yapılır ve gerekli ayarlamalar yapılır. Cildinizi yakma riski yoktur. En iyi lazer ödülünü almıştır.

2 - NdYag Lazer : Bronz tenlerde de kullanılabileceği söylenmektedir, yüzeysel bir etki bırakır bu yüzden kıl köklerine ulaşamaz ve geçici çözümler üretir. Uygulama sayısı fazladır ve kalıcı şekilde kıllardan kurtulmak genelde mümkün olmamaktadır. Yanık riski her zaman vardır.

3 - Işık Bazlı Sistemler (IPL, Mavi ışık, Fotoepilasyon) : Bunlar kesinlikle lazer değildir, yoğunlaştırılmış ışık sistemleridir. Kıl köküne kadar ulaşamadığı için modern ağda yöntemleri de diyebiliriz. Cilde sürtülerek yapılır bu yüzden hijyen konusunda sıkıntı çekebilirsiniz.

4 - Diode Lazer : İnce ve zayıf kıllarda iyi fakat Vücuttaki derin köklü, sert kıllarda ise sonuçlar pek iç açıcı  olmamaktadır. Genelde yüz kılları için uygundur. Bu cihaz da kullanılırken cilde temas etmektedir ve hijyenik değildir.

5 - Radyo Frekans Dalgaları : Lazer diye anlatılsa da sadece radyo dalgalarıdır. İnce ve zayıf kıllarda başarılı sonuçlar verir deseler de araştırmalar sadece kıl kökündeki nemlenmeyi aldığı ve kılların bir süre sonra eski formuna kavuştuğunu söylemektedir.

Şunu unutmamak lazım , 

Gerçek lazere sadece Doktor Polikliniklerinde izin veriliyor ve sağlık bakanlığı tarafından denetleniyor. O yüzden çok sıkı denetleniyor, lisanslarını kaybetmemek için o kadar hijyenik ki, muayenehaneye girdiğiniz andan itibaren ne kadar doğru seçim yaptığınızı anlayacaksınız.

Ama baktınız güzellik salonunda yapılıyor ve Belediye denetliyor anlayın ki size ne derlerse desinler o lazer değil ve kıllarınız bir süre sonra yeniden çıkmaya başlayacaklar.

Ben Alexrandrite Lazer i araştırdım ve İzmir de bir Estetik doktorunun muayenehanesinde yaptırmaya başladım

6 seans için anlaşma yapıyorlar, daha 6 yı geçeni görmemişler.

Özel Bölge, Bacak, Kol, Yüz, Koltuk altı, erkeler için omuzlar, saç kökleri, sakal bitiş yerleri... neresi aklınıza gelirse yapılabiliyor.

Bacaklarınızı jiletle almalısınız (Venüs traş bıçağı öneririm) ve aldıktan 3 gün sonra kıllar çıkmaya hafif hafif başlayınca seansa gitmelisiniz.

Kökten asla almıyorsunuz sadece jilet.

Acı meselesine gelince (sanırım en çok sorulan sorulardan biriydi) bacaklarda sadece sinirlerin yakın olduğu yerlerde sinek ısırığı gibi bir acı oluyor, ama makina soğuk hava da üflediği için hemencecik kayboluyor. Özel bölgede hassaslık olduğu için acı da biraz daha artıyor. Dura dura az az yapılırsa dayanılmayacak gibi bir acı değil.

En uzun süren yer yüz bölgesi, orası için seansa gittikçe ödüyorsunuz paket programı yok. 

Ben 3 bölge yaptırdım, ilk seansı 1 saat sürdü, ara seansa 15 gün sonra gittim kalanları da aldı.
2. seansa 1 ay sonra, 3.ye 2 ay sonra.....gibi araları açılarak devam ettim. 4. ve 5. seans aralığım 1 sene, son bir seansım kaldı ona da gidince bitecek nasipse.

Ücret de diğer bir merak konusu, Ben peşin ödeme yaptım ki indirim yapsınlar diye. 1.750 TL ödeme yaptım, bence artık lazer yapan yerler çoğaldığı için siz biraz daha indirim yapabilirsiniz, arkadaşıma da bu aklı verince o 1,700 e yaptırdı , bakalım siz ne kadar indirimcisiniz?

Şimdi durum ne mi  1 sene boyunca bacaklarım pırıl pırıl geziyorum, son aylarda 30-40 kadar kıl çıkıyor o kadar, o da kalmayacak artık. Kalsa bile ben razıyım .

Bronzlaşmak yasak , çünkü lazer koyu rengi görüyor kıllarınızı öyle algılıyor, ama siz de koyu renk olursanız yakma ihtimali oluşabilir o yüzden yaza girmeden seansa gitmeniz gerekiyor, programınızı yaz tatilinize gitmeden yaptıracak şekilde ayarlayın.

Lazer de en iyi sonucun alınması için, koyu renk güçlü kıllar ve açık ten olması gerekiyor. 

Nemli bölgeler kıldan daha zor kurtuluyor, en rahat bacak kıllarından kurtulmak.

İlk seanstan sonra kıllar yanıp tende kalıyor, dökülür diyorlar ama siz de benim gibi 5-6 gün sonra da dökülmeyince strese girmeyin işlem başarısız oldu diye! 10-15 gün sonra dökülüyorlar hiç korkmayın.

Lazer uygulaması teninizden 3 cm uzaklıktan, soğuk hava üfleyen bir aletin ucundan çıkan, ışığın ilgili bölge üzerinde dolanmasıdır diye basitçe bir anlatımda bulunabilirim. Endişe etmeyin sonucu görünce mutluluktan havalara uçacaksınız.

Bir de şu faydası var ki akıllara zarar; kıl batığının tek tedavisi lazer epilasyon. bacaklarımda olan ve hiç kurtulamadığım batıklardan da kurtulduğumu görünce çok doğru bir karar verdiğimi bir kez daha anladım.


Soru : Arkadaşlarınız hiç ummadığınız bir anda aradı denize gidelim mi diye ne dersiniz?
Cevap: Yupppiii hemen geliyorum

Sevgilimin en sevdiği elbiseyi de ne zaman canım isterse o zaman giyiyorum. 

Tereddüt etmeniz gereksiz sadece doğru lazer cihazıyla, doğru yerde yaptırmak önemli ! 

Hayatı içinizden geldiği gibi Özgür yaşamanız dileğiyle.... 






24 yorum:

  1. Ben de yüz bölgeme uzunca bir süre gittim ve bitmedi ne yazık ki. Sonunda pes ettim.
    Kollarıma da bir kaç seans gidip bıraktım. Anlayacağınız gitti paracıklar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim artık son seansım kaldı,1 seneden fazla oldu gitmeye gerek kalmadı. Benim için bu dünyadaki en büyük keşiflerden biri :)
      Yüz çok geç sonuç veriyor ve problemli oluyor ben cesaret edemedim mesela.
      Paracıklar konusunda haklısın :):):)

      Sil
  2. Merhaba Özlem,
    Ben de seneler once sımdı kapanan bir güzellik merkezinde bir cilt doktoruna yaptırdım ama acık tenli ve sarısın oldugum icin asla sıfırlayamadık. Koltukaltına o kadar zaman ve paradan sonra -sadece azaldı o kadar- agdaya devam etmek gercekten cok can sıkıcı. Ama yapacak bir sey yok. Ben Izmir'de oturuyorum. Gittigin doktorun adını buraya yazman mumkunse çok sevinirim. Sevgiler.
    Banu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cok memnunum daha 1 seansim olmasina ragmen 1.5 senedir gitmedim o kadar azaldi. Sarisin olmak dezavantaj haklisin. Ben izmir de mola estetik te yaptirdim. Telefon numarasi (0232) 463 1767. Umarim ise yarar

      Sil
  3. Cok tesekkur ederim. Deneyecegim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. çok açıklayıcı olmuş,sen ne zaman başlamıştın ve kaç kez gittin şimdiye kadar,gerçekten bir daha çıkmıyor mu,ben de düşünüyorum ama fiyat fazla geldi,gerçi doktor kontrolünde ise ve gerçekten işe yarıyorsa değer bence.çünkü ağdacıya bir kez gitmek en az 25 tl,ayda 1 gitsen senede 300 eder.yani 5 senelik ağda parası aslında,acısı da cabası.şu anda ne kadardır acaba,şu anda başlamak doğru zamandır diyebilir miyiz,yaza çok var daha,teşekkürler cevap için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben şu ana kadar 5 defa gittim hala 1 tane hakkım var ve 2 senedir gitmedim öyle düşün. Tabii ki hala tek tük var onu da çok sıkışırsam jiletle alıyorum bitiyor :)
      Bu fiyata kesinlikle değer, ağdanın acısı ya da uzatmak zorunda oluşunu düşününce bile laser fevkalade gözüküyor.
      Arada yine çıksa bile tek seanslar halinde yine gidebilirsin yıllar sonra, ben ona da razıyım yani. Ama sanmıyorum çıkacağını benim uzun yıllar oldu başlayalı sonuç süper.
      Yaz ayının tek sakıncalı tarafı bronzlaşınca alet bacağını da koyu görüp kılla karıştırıp yakması. Şu an bence çok doğru bir zaman. Yaza kadar en önemli kısmı halletmiş olursun zaten bi süre sonra 6 ayda ya da senede bir yaptırıyorsun.
      Umarım yardımcı olabilmişimdir

      Sil
  5. bir de yüksektopuklar diye bir sitede baktım ordaki bayan ilk seansım 15 dak. sürdü demiş,kişiden kişiye değişiyor mu acaba,sanırım o bayan sarışınmış.gerçi ben senin gibiyim,açık tenli ama tüylerim maşallah mızrak gibi sert ve uzun zamandır sir yaptırıyorum,ayrıca da çok kıl batığı olduğundan bu sisteme daha sıcak bakıyorum.ancak sanırım sen yüze yaptırmamışsın,neden cesaret edemedin,zor bir işlem mi yoksa işe yaramaz diye mi düşünmüştün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki kılın yoğunluğuna göre ya da bacak boyuna göre olabilir. Benim 1 saat kadar sürmüştü ilk seans sonraları 5-10 dakika da bile bitti çünkü kıllar azalmıştı.
      Yüzümü jiletle almak bana garip geldi bilmiyorum neden ya çirkin gözükürse falan diye düşündüm zaten çene altındaki bir kısım kıldan başka çok da yok. Bir de yüz çok uzun sürüyor 6 seansta bitmesi mümkün değil, hormonlar çok etkilediği için bitmek bilmiyormuş yaptıranlardan duydum. Tabi kıl yapının da uyması lazım. Kollarımı yaptırayım dedim, kıllarımı görmedi makina, ince gelmiş yaptıramadım mesela.

      Sil
    2. Batıklar için tek çözüm laser zaten. Ben de hiç kalmadı

      Sil
  6. teşekkür ederim,ben de düşünüyorum gitmeyi

    YanıtlaSil
  7. ALSA EPİDERM 'E GİTMEEE. Etiler şubesinde sarı tüye jilet vurunca siyah çıktığını bilmeyen bir doktor var. Bilgisiz elemanları çalıştırıp para koparmak için muhteşem bir hevesleri var. Hiç tüy çıkmayan yerde bile kıl çıkartmayı başardılar ve hormonal bozukluğum olmadığı halde var sadece bakarap var olduğuna karar veren doktor beni susturmaya çalıştı. Kısa ASLAAA EPİDERMMEEE GİTMMEEEE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok üzüldüm, büyük şanssızlık yaşamışsınız.

      Sil
  8. merhabalar evimin dekorasyonu gelmiş i görünce atladım bloğa,
    enfes bir blog,
    dekorasyonla ilgili soracağım çok soru var
    yardımcı olacağınızı düşünüyorum,
    inşallah her okuduğum başlıkta bir soru sormam:)))))

    bende lazer yaptırdım, alt bacakta40 -50 anca çıkıyordur ama üst bacakta hiçbir değişme olmadı...
    sizin üst bacakta ki durum nedir, toplam 5 seans yaptırdım.
    özel bölge 9 seans yaptırdım halen %50 si duruyor
    bende izmir de yaşıyorum, sizin üst bacağı merak ettim ince tellimiydi acaba, ben yaptırmadan önce zaten demişlerdi biraz zor görür diye, 4 seans alexandrite yaptırdım, 1 seansta başka bir yerde soprano lazer yaptırdım... özel bölge 9 seans alex yaptırdım, ben blogda kaybolmaya devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim killar sari degildi, koyu renkti. 5 seans yaptirdim komple vucut ve ozel bolge dahil hepsinde cok cok azaldi. Son seansim kaldi fakat 3 yildir gidemedim bir turlu onu da yaptirsam bitecek aslinda.
      Sizin tuyler cok ince yada sari olabilir o durumda zor goruyormus.
      Blogu begenmenize cok sevindim. Keyif aldigim herseyi yazmaya calisiyorum.
      Bol bol gez ve yorum birak ben mutlu olurum. Sevgiler

      Sil
  9. amaaaaa tebrik ederimmmmmmmmmmmmmmmmmmm şimdi okudum,
    hamileymişsiniz sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim...
    az önce eşimle mutfağınızı inceliyorduk,
    1,5 saat önce bloğuna girdiğim birinin hamilelik haberinin şebek bir gülümsemesi kaldı yüzümde

    bir de ismimim yazmayı unutmuşum Merhaba Ben Eda:)


    mutfağımızın şekli aynı ve aynısını yaptırmayı düşünüyorduk, görünce çok şaşırdık..
    bizde balkonu içeri alcaz
    Mutfakla ilgili çokkkk soru sorsam olur mu:)

    Eda.

    YanıtlaSil
  10. Arastirma yapiyordum bilgiler icin cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. Merhaba Lazerden bir önceki gün jilet vursam sorun olur mu ? Heryerde 3 GÜN yazıyorda kafam karıştı 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 gun once alirsaniz icinde kalir uclari ve lazer onlari gormez. O yuzden 3-4 gun once alin ki cildinizden ciksin kil uclari.

      Sil
  12. Ben de nazar epilasyon yaptırıyorum 11. seans olmasına rağmen hala tüylerim çıkıyor Ve baktıklarım da hala duruyor Ve ne zamanbiter bilemiyorum çok can sıkıcı olmaya başladı lazer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerede yaptiriyorsunuz acaba benim komple vucut 5 seansta bitti. Simdi biyik icin gidiyorum.

      Sil
  13. Ben de İzmir Menemen'de bir güzellik salonuna yaptırıyorum doğrusunu söylemek gerekirse lazer hakkında hiçbir fikrim yok bir anda gittim yaptırmaya karar verdim araştırma falanda yapmadım Çok çok çok pişmanım keşke araştırıp da düzgün bir yere yaptırsaymışm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzellik salonlarinda kullanilan makinalar ile doktor bulunan kliniklerde kullanilanlar farkli diye biliyorum. Cunku lazerli mekanlari saglik bakanligi denetliyor digerini belediyeler. Hatam varsa affola. Alexrandrite Lazer mi kullaniyorlar eger yoksa bence mekani degistirmenizde fayda var sonucta saglik

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar