Navigation Menu

DÜĞÜN İÇİN SLAYT GÖSTERİSİ


      Evlilik koşuşturmasının içinde (önceki yazılarımda bahsetmiştim izne ayrıldığım gün; kına gecem oldu, o kadar yoğun çalıştım diye) düğünümdeki slayt gösterimi kendim hazırlamak istedim. (Kına gecem için tıklayın!,   Düğünüm için tıklayın!)

Gündüz çalışıyor, akşamları mobilya, kınalık, gelinlik...vs alışverişini hallediyor, geceleri de slayt gösterimi hazırlıyordum. Müzik firmasına resimlerimizi versem onlar yapacaklardı ama ben, bize ait olsun istedim, aradaki cümleler benim cümlelerim olsun. Benim elim değsin, emek sarfedeyim.

Düğünümüzde yayınlanırken mutluluktan havalara uçtum, bir de baktım ki büyükler kopmuş  ağlıyor. Benim ve sevgilimin bebekliğinden itibaren izlemek çok mutlu etmiş onları.

Şimdi ben bu işlerden çok mu iyi anlarım elbette ki “hayır”. Ama bu gibi durumlarda kendimi motive cümlem “yapanlardan neyin eksik” olduğundan başladım internette araştırmalara.

Tek tecrübem ; birkaç ay önce araştıra araştıra sevgilime doğum gününde bir slayt gösterisi hazırlamaktı. Herkesi tek tek kamera ile çekmiş yaniiii “Metiin iyi ki doğğğdun” dedirtmiş, sonrasında bu videoları kesip, kırpıp tek bir slayt gösterisinde toplamıştım. Hatta sanki ustasıyım gibi kamera arkası görüntülerini bile eklemeyi ihmal etmemiştim :)

Düğündeki slayt gösterisi için ise internette sürüyle video izledim, bir sürü fotoğraf , müzik ve aralarda yazılar olacak; format bu , diğerinden daha kolay olacak gibi. Her bilgisayarda olan Windows Movie Maker programı kurtarıcım oldu.


Slayt gösterimin son bölümüne; nişanımı evde yaptığımdan ve çoğu sevdiğim kişinin görememesinden dolayı nişan törenimdeki resimleri de koydum. Sadece ikimizin değil bizimle resim çekilenleri de koydum, böylece düğünde kendilerini ekranda izleyenler çok şaşırdılar ve çok da mutlu oldular.

Bizim için çok keyifli geçti ve çok da duygulandık. Ben ayrıca “aferim bana” diye diye de bayağı gururlandım :)

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar