Navigation Menu

YILBAŞINDA BURCU GÜNEŞ..


Koskoca bir yıl var önümüzde...

Bugüne kadar yeni yıla hep üzülerek veya keyifsiz girdim, taa ki geçen seneye kadar, Beyrut ta yeni yıla sevdiğimle girdikten sonra tüm yılbaşılarımın süper geçeceğine inanmaya başladım, hani derler ya bir dönüm noktası diye işte Beyrut benim için öyleydi.

Bu sene de bi hayli güzel geçti, çok eğlendim.


İznimizin olmaması nedeni ile uzaklara gidemedik. İzmir için uzunca bir araştırmadan sonra yılbaşında izlemek için en beğendiğimiz sanatçıyı bulduk; Burcu Güneş, Balçova Termal Otel de sahne alacaktı.

Otel çok büyük bir alan üzerine kurulmuş, yeşillikler içinde, bu soğukta, açık sıcak su havuzları bile var. Programa katılanlara, konaklama kişi başı 90 TL, yılbaşı programı ise, sahneye yakınlığına göre 350, 250, 200 , 150 TL. 1.000 kişilik salonda arka tarafta oturanlar ne kadar görebildi bilemiyorum, sahneye yakın olmak biraz pahalı ama bunun yanında çok da keyifli.

Ordövr tabakları gayet başarılıydı, Program 20:30 civarı ilk sahneye çıkan Ersin ve Grubu ile başladı. Aslında sesi harika fakat program gereği mi bilmiyorum(enerjimizi Burcu ya saklayalım diye sanırım) hep damar şarkılar söyledi, garibime gitti çünkü insanlar genelde sevdikleriyle gelirler bu tür eğlencelere, ama şarkılar hep benden ayrıldın Allah cezanı versin modunda devam etti. Bu akşam eğlenemeyeceğiz diye düşünmeden edemedik ikimizde dinlerken.

Bu arada memleketimin cesaretli ve aşık erkeklerinden biri mikrofonu alıp sevgilisini ne kadar çok sevdiğini söyledi ardından da diz çöküp evlenme teklif etti. Biz mest olduk, bütün gece kıpkırmızı bir suratla ve sürekli gülümseyen gözlerle eğlenmelerini izledik. Çok güzeldi anlardı ahh ahhh


İhtiyaç molası dönüşünde tüm erkeklerin canla başla alkışladığını görünce anladım ki Dansözler sahnede :)  Fakat peçeli hatunlar bildiğimiz oryantal dışında bir performans sergilediler, folklorik birşeydi yaptıkları, davullar çaldılar hopladılar zıpladılar, eğlendik anlayacağınız.

Ana yemek olarak Hindi , Kestaneli İç pilav ve elma dilim patatesleri de indirdik mideye bu arada. İçki sınırsız olmasına rağmen 1 şişe Sevilen kırmızı şarabı birlikte içmeyi tercih ettik, ertesi günü düşünerek.

Bir süre sonra yeşil , sırtı açık bir elbiseyle (ki sevgilim bu elbiseyi beğenmedi) sahneye çıktı, ilk 3 şarkıda hiç konuşmadı, garipsedik biraz , herhalde görevini icra edip gidecek derken, sonra da program sonuna kadar susmadı. (Hatta keşke hiç konuşmasa mıydı diye de düşündük)
Televizyonda gördüğüm kadarı ile çirkin bir bayan olarak kalmış aklımda, fakat şirin, güzel, sempatik bir kızmış. Memleketi İzmir bu arada. Herkesle bıkmadan usanmadan resim çektirdi, ben dinlerken yorulduğum halde, 3 saat kesintisiz şarkı söyledi, oynadı. Sesi gibi seçtiği şarkılar da harikaydı, çok eğlendirdi bizi, nasıl teşekkür etsem kendisine bilemedim.
Bir ara sahneye ufak bir kız çocuğu çıktı, yeğeniymiş. O gürültü de sürekli gülümsedi belli ki bayılıyor teyzesine.
Gece 2 den sonra kestirmeli işkembe çorbamızı da içip geceyi kapattık.
Biz geceyi kapattık kapatmasına ama uzun bir zaman geçmesine rağmen kulisin önü resim çekilmek isteyen misafirlerle doluydu, ne kadar para alırsa alsın üzüldüm bu durumuna da.

Otel çok konforlu değil, termalin mineralli suyu olduğu için sanırım oda da garip küf gibi bir koku oluyor, rahatsız edici bir durum. Odalar böyle olunca termalini pek denemek istemedik, tabii buna yorgun olup bir an önce evimize gitme ihtiyacı da etkili oldu.
Lobiye dilek ağacı koymuşlar, kasede renk renk kurdelalar var (her rengin bir anlamı var) sen onlardan hangisini diliyorsan onu ağaca takıyorsun. Ben Pembe ve Kırmızı, sevgilim de pembe ve yeşil seçti. (yani benim tercihim mutluluk ve aşk, sevgilimin de mutluluk ve para ..)

Kocaman çam ağacını da fotoğraflayıp , bu güzel günü de burada noktaladık.

Geceden kalanlar

-          Aynı para olmasına rağmen sahne önünde oturmayalım boynumuz ağırır diye düşünmeyip en ön masada konuşlanacaksın
-          Fotoğraf makinalarının şarjı tam olsun çekerken abartıyor insan. Hala milyon tane Burcu Güneş resmini ne yapacağımı düşünmüyor değilim. Arkadaş hadi biri ikisini Face e koy, anı olarak sakla tamam da , neden kadının her mimiği de fotoğraflarsın ki
-          Sevdiğinle olduktan ve elini tutabildikten sonra dağ başı olsa fark etmez ama insan yine de yeni yıla eğlenerek girmek istiyor. (nasıl girersen öyle geçer inancından mı bilmiyorum)
-        Odaların; mutlaka istekler tam olarak belirtilip, önceden ayrılması gerekiyor. Çok kalabalık oluyor size en vasat odayı kakalamasınlar diye
-          Vestiyere birkaç saatliğine bıraktığınız ceketinizden 10 TL alıyorlar
-          Önceden ücretsiz olarak park ettiğiniz otoparktan 10 TL ücret istiyorlar.
-          Sizi sürekli çeken fotoğrafçılar var, tanesi 10 TL
-          Yanınızda bol bol 10 TL olsun diye yazıyorum bunları J


En güzeli de sevdiğiniz insanla geçirebilecek upuzun yepyeni bir yıl olması önünüzde.

2 yorum:

  1. yeni lyılda bu tatlı tebessümlerin şen kahkaha ya dönüşür işallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım, bu yıl herkesin kalpten dilediği herşey gerçek olsun...

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar