Navigation Menu

Enuygun.com Otobüs Bileti Hizmetini İnceledim




Gezgin olmanın en güzel taraflarından biri uçaktan, trene, gemiden, otobüse her türlü ulaşım aracında mutlu olabilmek
sanırım. Yurtdışı gezilerim için bolca uçak seyahati yapsam da oturduğum yerin İzmir Havalimanına uzak olması sebebiyle üniversite yıllarında bolca mavi tren ve otobüs kullanmak zorunda kalmıştım, her bir yolculuğun hafızamdaki anıları apayrı. 

Gezi paylaşımlarımdan sonra en çok sorulan sorulardan birisi ulaşım ile ilgili oluyor. Güvenilir ve uygun bilet almak için nereyi tercih etmeliyiz?” sorusuna yanıt aramak için bugün bir inceleme yapmaya karar verdim.

Uçak bileti alırken sıklıkla kullandığım Enuygun.com, otobüs bileti için de satışlara başlamış. Bugün sizin için Enuygun.com’un otobüs bileti hizmetini inceledim. Bakalım uygun bilet bulmak için uçak bileti kadar kullanışlı bir yer mi?

Aramamı İzmir Otogarı – İstanbul Avrupa Yakası arasında yapıyorum. Arama kısmında tarih dışında “Bugün” ve “Yarın” başlıkları bulunması işlemleri hızlandırabiliyor. Karşıma 158 adet sefer çıkaran sistemde seçeneklerimin bol olması güzel. Sol menüde yer alan filtreler, daha doğru bir tercih yapmam için yardımcı oluyor. 


Sefer saatini hem zaman aralığı olarak seçebiliyorum hem de günün beş farklı saat aralığından birini tercih edebiliyorumSabah, öğle, akşam ve 2 farklı gece seçeneği bulunduran bu filtrede gece seçeneklerinden biri seyahat edeceğim günün ilk saatlerini diğeri ise son saatlerini barındırıyor.

En altta yer alan Firmalar filtresi sayesinde kullanabileceğim tüm firmaların isimlerini aynı anda görüp fiyat karşılaştırma listeme dilediğim firmaları ekleyebiliyor veya listemde istemediklerimi çıkartabiliyorum. 

Üstelik yaptığım aramada Alaşehir Sarıkız Turizm gibi yerli firmalardan Pamukkale ve Metro’ya kadar geniş bir isim yelpazesi de mevcut. 

Oturma düzeni otobüs yolculuklarında en dikkat ettiğim özelliklerden biri. Filtreleme seçenekleri arasında Oturma Düzeni sekmesi de bulunuyor. Bu sayede yalnız başıma seyahat edeceksem 1+1 veya ailemle seyahat edeceksem 2+1 ve 2+2 seçeneklerinden de yolculuğum için en uygun olanı tercih edebiliyorum. 

İzmir – İstanbul arasında açılan yeni otobandan haberdar mısınız, bilemiyorum ancak bilmeniz gereken ilk şey bu otobanın yolculuğu kısaltıp kolaylaştırdığı. Enuygun.com’da İzmir – İstanbul bileti alırken hangi seferlerin yeni otobandan gittiğini de gösteren minik bir etiket de var. Ayrıca yine sefer bilgileri altında Online İptal seçeneği sunulup sunulmadığı da yazıyor. 

Korona virüs sebebiyle otobüs firmaları önlemlerini alarak seyahat etmeye başlamışlardı. Sefer tercihi yaparken Sosyal İzolasyon etiketini görürseniz bilin ki tüm önlemlere uygun bir araç seçtiniz. İçimi rahatlatan bu etiketleme sistemini özellikle takdir ettim.



Büyük ve renkli etiketler dışında sefer saatinde kullanacağımız otobüsün özelliklerini gösteren minik işaretler de bulunuyor. Priz, İnternet, USB Girişi, Koltuk Ekranı gibi yolculuğu kolay ve keyifli hale getirecek özelliklerin hangisinden yararlanabileceğimi bilmek hoşuma gidiyor. 

Benim için en uygun olan seferi seçtikten sonra sıra koltuk seçmeye geliyor. Çıkan sekmede Duraklara tıklayarak otobüsün gireceği her otogarı saatiyle birlikte görebiliyorum. Ayrıca koltuk seçimini yaparken otobüs çiziminin bir köşesinde olan güneş işaretiyle gün ışığından kaçmak için nerede oturabileceğimi de anlıyorum. 

Koltuğumu seçip onayladıktan sonra karşıma ödeme ekranı çıkıyor. Eğer siteye üye olduysanız veya daha önce bilet satın aldıysanız bilgileriniz hazır bir şekilde ekranda beliriyor. Üstelik üye olmak da çok hızlı ve her hafta gönderdikleri seyahat bültenleriyle bir sonraki yolculuğum için ilham verebiliyorlar. 

İletişim ve Yolcu Bilgileri’nden sonra HES kodu da girmem şart. HES kodu hakkında bilginiz yoksa yardımcı olmak için bu alanda bilgi verici küçük bir kutu da bulunuyor. Bu metin yardımıyla HES kodumu da alıp ödememi tamamlıyorum. Güvenli alışverişimden sonra hem SMS hem de e-mail olarak yolculuk bilgilerime erişebiliyorum. 

Tüm adımları tamamladıktan sonra bu sitenin uçak bileti için olduğu kadar otobüs bileti için de hızlı ve güvenli bir yöntem tercih ettiğini düşünüyorum. Otobüs biletlerinin fiyatları her yerde aynı olduğu için hızlı, bol seçenekli ve güvenli bir site önceliğim haline geldi. Enuygun.com bunun için ideal bir site.  

Bir sonraki yolculuğum için heyecanla bekliyorum artık.

Umarım sağlıklı günlerde yeniden bol bol gezeceğiz.

Seyahatle kalın…

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar