Navigation Menu

BALİ DE NERELERİ GÖRMELİ ? BALİ PLANI NASIL YAPILIR ?



Bali ye gitmeye karar verdik, tüm filtreli fotoğraflarına baktık, bolca iç geçirdik, "gidip de sevmeyen yoktur" düsturunu da aldık,  artık ruhen hazırız.

Hazırız da nereden başlasak, bir ton gezilecek yer, yapılacak aktivite var. O kadar yol gidip  hiçbirini ıskalamak istemiyoruz sonuçta, yansımalı kapıda bol like lı fotoğrafımız olmasın mı bizim de:)

Gün gün Bali de neler yapılır, şoförle nereleri gezmeli, nerede kaç gün kalmalı hepsini ayrıntısı ile yazacağım. Umarım kafanızdaki o kocaman soru işaretini gidermeye ve unutulmayacak bir Bali rüyası yaşamanıza katkım olur.

Siz de aynı planı uygulayabilirsiniz, en azından gezinin en zor kısmı olan planlamayı kafanızdan silmiş olursunuz böylece. 

Altta bahsi geçen koca olur kendileri :)

Siz de durumlar nasıl bilmiyorum ama bizim evde, sevgilim, plan işini direkt benim üzerime yıkmış durumda, hatta gittiğimizde bir şey aksarsa tur acentası sanarak laf soktuğu, ilgili bölgeyle ilgili rehberlik hizmeti beklediği de bolca oluyor. Kocalarınıza saygılarımla, bu yazıdan sonra sen rahat ol, tüm plan ben de diye havanızı atmayı da unutmayın :)


Bu yazıda, Bali Planı Nasıl Yapılır, Bali Otelleri, Bali de Ne Yemeli, Bali nin Popüler Mekanları ve Bali'de Balayı için ihtiyacınız olabilecek tüm bilgileri paylaşmaya çalıştım.


Bali de Kaç Gün Kalmalı

Öncelikle (en az) 1 gün geliş - 1 gün gidiş olarak 2 günün yolda geçtiğini hesaba katıyoruz, ve iznimizi almadan önceki son günlerde müdürümüze şirin gözüküp 2 haftalık bir tatili kapıyoruz. Bali için bu süre muhteşem olacaktır.

Baktınız müdür gıcıklık yaptı ve 1 haftanız var, bu durumda sadece Ubud ve Seminyak olarak tatilinizi planlayabilirsiniz. 



Daha azı ile yetinmek zorunda kalırsanız da üzülmek yok; en azından Ubud'u hakettiği gibi görebilirsiniz ama tadı kesinlikle damağınızda kalacak, dönerken bu güzel adaya çok da doyamamış olacaksınız haberiniz olsun

Biz Bali de 2 hafta bolca keyif yaptıktan sonra dönüş uçağımızı Kuala Lumpur aktarmalı alıp, 3 gün de Malezya'yı keşfettik.

Fakat KL de bindiğimiz taksi şoförlerinin tamamı,; "şehrin göbeğinde 3 gün ne işiniz var, bir geceyi buraya, 2 geceyi de Langkawi ye ayırsanız daha güzel olurdu" diye bolca söylenince hak vermedim değil açıkçası.

Petronas kuleleri manzaralı şımarmaca

Bence dönüşte KL ye uçmalı, 1 gece kalıp Petronas Kuleleri ile bolca şımarıklık yaparak fotoğraf çekilmeli, ardından Langkawi nin muazzam sahillerinde keyif yapmalıymış.

Kuala Lumpur haricinde; Singapur yada Doha aktarması da yapılabilir, bunca yol gelmişken bir ülke daha görebilmek mantıklı bir tercih. Tabii tüm bu planlar aktarmasız uçuş seçtiğiniz anda kayboluyor.

Konfor mu, Keşif mi? Seçim senin :)


Bali'de Nerede, Kaç Gün Kalmalı ?

Eğer 2 hafta tatil yapabilecekseniz altta belirttiğim plan, hem zaman olarak hem de Bali nin başlıca bölgelerini görebilmek açısından çok mantıklı.

Doğa tatili yerine, şehir tatili seviyorsanız, Seminyak için Ubud dan 1 gün daha çalabilirsiniz.


Seminyak: 2 gece
Canggu: 1 gece
Ubud: 5 gece (2 gecesi sonsuzluk havuzlu, 3 gecesi merkezi bir otelde konaklamalı)
Gili Adaları: 2 gece (Eğer ki adaya geçmek istemiyorsanız denizde yüzebilmek için Nusa Dua da tercih edilebilir)
Jimbaran: 1 gece


Bali de Telefon Hattı ve Taksiler 

Grab ve Blue Bird uygulamalarını mutlaka telefonunuza yükleyin diye okumuştum gitmeden önce. Bu ikisi, taksi uygulamaları içinde turistlerin en çok kullandığı uygulamalar 

(Yerel taksiler sıkıntı çıkardığı için bazı yerlerde bu taksileri kullanmak yasak, aklınızda olsun, sizi merkezde değil de biraz dışında alıyorlar). 

Fakat herkesin çok da bilmediği Endonezya menşeili GOJEK uygulaması çok daha avantajlı, biz bunu kaldığımız otelin sahibinden biraz geç öğrendik ama faydasını bolca gördük. Fiyat olarak daha mantıklı ve çok ilgililer, ayrıca kendi halkının kazanması benim içimi rahatlattı. (Grab ise Malezya menşeili, onu da Kuala Lumpur da tercih etmeli). 



Adadaki masaj salonlarının çoğunun yabancı ülke vatandaşlarına ait olduğunu, 3 kuruşa sabahtan gecenin bir körüne kadar çalıştıklarını düşününce hak verirsiniz siz de .

Bu uygulamaları kullanabilmek için adaya ayak basar basmaz ilk işiniz Bali hattı almak olmalı. Biz Bali ye gece yarısı ineceğimiz için aktarma noktamız olan Jakarta dan almıştık hattımızı. 



Telkomsel marka hattımızın 17 Gb internet paketli hali için 200.000 IDR (14 USD ödedik) 2 hafta için bol bol yetti :) 


  • Seminyak

Uçuş saatinin uzun sürmesi ve yol yorgunluğu gibi sebeplerle en konforlu seçenek olan havaalanına yakın bir yerde konaklamayı tercih ettik.

Gece yarısı Denpasar Havalimanına indik, bu yüzden havaalanından 40 dakika mesafede bulunan Seminyak'da 2 gece konaklayarak Bali'ye önce şehir hayatı ile başladık.

Seminyak da başlayıp, Ubud a doğru ilerledik. Şehir hayatının karmaşası yerine en huzurlu noktada tatili bitirmek istedik. Bu rota çok doğru bir tercih oldu bizim için :) 

Eğer siz de başlangıç ve bitiş noktası düşünüyorsanız, Seminyak'dan Ubud'a doğru ilerlemek, her adımda daha da güzelini keşfedebildiğimiz için, Bali'yi çok daha güzel hatırlamamıza neden oldu :)


Seminyak da; Kynd Community de enfes bir kahvaltı (tavsiyem Bali yazılı bir Smoothie Bowl), ardından Coffee Cartel'de isminize özel enfes bir kahve, Sea Circus (Kuta), The Bistrot, The Fat Turtle, Clean Canteen gibi restoranlarda leziz bir öğle yemeği yedikten sonra güneşi mutlaka ama mutlaka tasarımı ve ortamı ile çok keyifli olan Potato Head Beach de batırıyoruz.

Potato Head Beach, hayal ettiğimden daha keyifliydi

Akşam yemeği için mekan arıyorsanız açık ara Seminyak ın en tarz mekanı da Motel Mexicola ! Meksika yemekleri güzel fakat asıl atmosferi için görülmeye değer.

Instagramlık noktaları görüp, enfes lezzetler tattıktan sonra otele girmeden hemen önce  Gaya Gelato Lab'dan dondurmamızı alıp günü tatlı bir şekilde bitiriyoruz.


Seminyak Otel

Biz otel olarak; farklı tasarımı ve merkezi bir yerde olması sebebi ile (elbette bütçe dostu olması da var) Dash Oteli tercih ettik. Temiz, kahvaltısı yeterli ve çok merkezi.

Bali ye gelirken kurduğumuz hayaller; yeşilliklerin arasında, cibindirikli bir otel olsa da, Dash; bildiğimiz şehir oteli. 



Merkezden biraz daha uzaklaşarak villa kiralayabilir ve hayallerimizi gerçekleştirebilirdik fakat yeşilliklerin arasında, sonsuzluk havuzlu konaklama hevesimizi Ubud tarafına sakladık.

Eğer ki; Dash Otel de konaklamasaydım aynı tarzda olan; Sense Otel yada Grandmas'ı tercih ederdim. Hepsi uygun, temiz ve merkezi konumda.



  • Canggu

Seminyak dan Canggu'ya Grab taksi ile geçtik, yakın mesafe diye yolu çok hesaba katmamıştık ama trafik feciydi. O yüzden planladığımızdan çok daha geç saatte varabildik. 

Sonradan anladık ki trafik denen sinir bozucu olay tüm ada için geçerliymiş.Yolda geçecek süreyi geniş tutmak daha tutarlı plan yapmak için olmazsa olmaz.

Burası daha yeni turistik olmaya başlamış, sörf, yoga dersleri alabileceğiniz, henüz tam anlamıyla oturmamış ama birbirinden güzel mekanlar barındıran bir yer. "Sokaklarda takılayım"dan çok, hangi mekanları görmeliyim diye plan yapmak gerekiyor.

Sonsuzluk havuzlu Finns de bolca dinlendik

Biz Finns Beach e gittik ve güneşi okyanus kenarında batırdık, enfes yemekler yedik. Hiç pişman değiliz hakim bey:) (Hesabı ödeyen sevgili de aynı fikirdedir diye umuyorum)



Tadilatta olduğu için göremediğimiz La Laguna, Canggu da mutlaka uğranılacaklar listesindeydi benim için. Buranın teması çingene kültürü. Deniz kıyısında canlı müzik, hatta fal bakan tarotçular var desem bana hak verirsiniz sanırım.

La Cabina ise "yüzen kahvaltısız güne başlayamam" diyenler için buradaki doğru adres.

Not: Canggu için şunu söyleyebilirim ki, bizim için olmasa da olurmuş. Canggu yerine Seminyak da bir gece daha kalabilirmişiz.


Canggu Otel:

Biz arkadaşımızın bizden önce konakladığı Eastin Ashta Resort ta konakladık. Temizdi ve açık büfe kahvaltısı biraz yetersiz geldiyse de fena değildi. 

Canggu daki otelimiz


Burada belli bir merkez yok, mekanlar dağınık olarak bulunuyor. 

Lüks Otel tercih ediyorsanız; Como Uma, Ametis Villa mantıklı tercihler. Hostel için ise; The Farm Hostel ve Gypsy Moon Bali ye bir göz atabilirsiniz. Bir de gidenlerin çok beğendiği Exotica Bali var.  


  • UBUD:

Bali'nin olmazsa olmazı, yemyeşil güzel Ubud. 

Benim tatilimin en güzel anıları hep buraya ait. Uçsuz bucaksız pirinç tarlaları, enfes Bali masajı, birbirinden güzel hediyelik eşyaları, Kecak dansı ile kalbimde yeri hep ayrı ve kısmet olur da yine Bali ye gidersem sanırım Ubud başköşesinde olacak tatilimin:)

Ubud için 5 gece ayırmamın sebebi bunun 3 gününü şoförle yapılacak gezilerin dolduracak olmasıydı. Sıkılır mıyız diye tereddüt etsem de şunu söyleyebilirim ki 2-3 gün daha olsaymış tadından yenmezmiş :) 


Şoför ile Bali yi Gezmek

Ubud ve çevresinde bolca görülecek yer var. Grab yada Gojek ile gezmekten daha konforlu ve uygun olan seçenek, kendimize bir şoför ayarlamak oluyor.

Zaten turistlerin hemen hepsi bu yolu tercih ediyor.Günlük şoför, kulağa biraz nasıl desem sosyetik gözükse de, burada olmazsa olmazlardan. 
Sempatik şoförümüz;Dewa

Günlük 40-50 USD arasında 10 saate yakın geziyorsunuz ve rehberlik hizmeti alıyorsunuz. Ayrıca en güzel tarafı tek bile gitseniz bolca fotoğrafınız oluyor :) Çünkü fotoğraf çekmeye bayılıyorlar. Şoförler bu ücret dışında ekstra bir ücret almıyor, yemek yada otopark gibi (Biz içimize sinmediği için yemeklerini ısmarlamak istedik ama kabul etmedi)

Şoför için önerebileceğim iki isim var. Bunlar Türkler tarafından en çok tercih edilen, sıcakkanlı, rehberliği seven şoförler; Dewa ve Komang.

Burada minik bir parantez açayım. Dewa o kadar çok tercih ediliyor ki sezonunda giderseniz (bir gün öncesine kadar size "ben geleceğim" dese de) her günü sizinle geçirmiyor, başka bir şoföre yönlendirebiliyor.
Şifacı ile görüşmek için sarong bağladım, bekliyorum

Yani sosyal medyada Dewa hakkındaki yorumları okuyup, onsuz yola çıkmam diyorsanız hayalkırıklığına uğramayın diye belirtmek istedim. Çünkü biz Bali de aynı anda 3 Türk aileydik ve birbirimizle iletişim kurunca, hepimize aynı günler için söz verdiğini öğrendik, elbette ki bolca fotoğraf çeken Dewa yı beklerken , bizimle gezmek yerine aracında oturmayı tercih eden bir şoförle gezmek beni üzdü.

Seçim yaparken bu nokta aklınızda olsun. İletişim bilgilerini isterseniz bana mail ile ulaşmanız yeterli. Buradan yazmıyorum çünkü daha programını hazırlamadan rezervasyon yapıp sonradan gitmeyenler oluyormuş, çok zor durumda kalıyorlarmış. Bu durum yaşanmasın diye lütfen kesinleşince iletişime geçelim kendileriyle.
Pandemi öncesi bile bu kadar kalabalık bir havuza girememiştim

Eğer belirlediğiniz çok farklı bir bölgeyi görmek yoksa bence bırakın planlamayı şoförünüz yapsın, çünkü Bali trafiğinde 10 saate nereleri sığar, en iyi onlar biliyor. İletişime geçince size istediğiniz gün sayısına göre program gönderiyorlar. Kabul edebilir yada bizim yaptığımız gibi belli yerleri çıkarıp şifacı randevusu ekleyebilirsiniz :)

*Minik bir not; mesela Seminyak'tan Ubud a gideceksiniz, Sizi Seminyak'tan alıp, program çerçevesinde gezdirip Ubud a bırakabiliyorlar. Yani arayı taksi ile gitmek zorunda değilsiniz. Tabi konuşup programı ona göre yapmanız lazım ki nereleri yetişir bilgi verebilsin

Örnek Programlar;

Sabah 09:00 da otelden alınıp, 18:30 da otele geri bırakılıyorsunuz her birinde.

Araç başı: 45 USd
*Tanah Lot Temple
*Ulun Danu&Bratan Lake Temple
*Iconic Bali Handara Gates
*Wanagiri Hidden Hill View


Araç Başı 40 USd
Elephant Safari Park
Monkey Forest
Tegallalang Rice Terrace
Luwak Kahve Denemesi
Tirta Empul Temple

Araç Başı 50 USd
Besakih Temple
Lempuyang Temple (Burada fotoğraf çekilebilmek için yaklaşık 3 saatlik bir beklemeyi göze almak gerekiyor, çeken kişi kameranın altına bir ayna koyuyor böylece yansımalı bir fotonuz oluyor)
Tirta Gangga

Bu sunuları tapınaklarda, yollarda devamlı görüyoruz

Araç ile gezmekten kalan günler için tavsiyelerim;

- Ubud için Tripadvisor da ilk sırada yer alan; Ubud Traditional Spa da 1,5 saatlik "Rice Farmer" masajı yaptırmak (Arayıp rezervasyon yapınca, ücretsiz olarak gelip sizi otelinizden alıp, bırakıyorlar)

Yaptığım en büyük hata Arman bekliyor diye 1 saatlik masaj yeterli diye düşünmek oldu, şimdiki aklım olsa ne kadar fazla o kadar iyi :) Aslında Arman'ı da o kadar güzel eğlendirmişler ki bırakıp gitmek bile istemedi

Hepimiz pamuk gibi olmuşuz :)

- Eğer ki daha instagramlık bir noktada kendinizi şımartmak istiyorsanız ise 25 dakika mesafedeki Fivelements bunun için biçilmiş kaftan, tabii fiyat olarak ne kadar ekmek o kadar köfte diyelim :)

- Ubud Art Market'in sokak aralarında paranız bitene kadar alışveriş yapmak :) Türkiye de 50 Usd lik orijinal Rattan çantaları orada 10 USD ye görünce (pazarlık şart tabii ki) gözünüzde belirecek o ışığı düşünün :)

Aman dikkat!Bali ye gittiğinizi duyan herkes bu çantadan istiyor

- Tukies de Bali nin en lezzetli, üstü çıtırlı, hindistan cevizli dondurmasını yemek (servisi, hindistan cevizi kabuğunda istemeyi unutmayın) İddia ediyorum böyle lezzetli bir dondurma tatmadım daha önce :)

- Birbirinden güzel Bali Sanatı mağazalarını ve müzeleri gezmek, özellikle ağaç oymacılığı bir harika

- Bali ye özgü Kecak Dansını izlemek (Ubud sarayı önünde devamlı bilet satanları göreceksiniz)

- Ubud Sarayını gezmek

- Campuhan Ridge Yolunda manzaralı bir doğa yürüyüşü yapmak

- Jungle Fish de takılmak ve Bambu Indah da akşam yemeği daha kaliteli zaman geçirmek için ideal

- Pirinç tarlaları yada yemyeşil doğanın içinde sonsuzluk havuzlu bir otelde takılmak

- Yorulduğunuzda önünüze ilk çıkan masaj salonunda ayak masajı yaptırmak

1 saatlik ayak masajı; anlatılmaz yaşanır :)


- Yolda yürürken normal bir restoran gibi duran Lotus Cafe'nin arka tarafındaki gizli Nilüfer bahçesi ve tapınağı keşfetmek, bunun için Starbucks'a da oturabilirsiniz ama Lotus Cafe'nin ortamı hoş ve seçenek biraz daha fazla :)
Gizli nilüfer bahçesinin güzelliği

Gördüğünüz gibi Ubud da yapılacaklar bitmiyor :)

Kendini İtalya'da sananlar :)


Bu arada yerel lezzetlerden bolca tüketen turistler Bali Belly sendromu dedikleri bir tür mide bozulması yaşayabiliyorlarmış. Biz o yüzden Uno İtalyan Restoranında (limonatasını  mutlaka deneyin) ve OIA Greek Restoranında bolca yedik, beğendik, tavsiye ediyoruz efenim :)


UBUD Otel

Bali tatilini planlarken, otel seçimine en uzun sürede karar verdiğim yer Ubud oldu, beklentim büyüktü burası için, sonsuzluk havuzlu oteller, yüzen kahvaltılar, balayı modunda bir konaklama hayal ediyordum. Ve tatil bitiminde şunu söyleyebilirim ki Ubud beni kesinlikle hayalkırıklığına uğratmadı.


Bolca araştırdıktan sonra 2 ayrı otelde konaklamaya karar verdik.

Pertiwi Bisma 1 : 

Bu otel, gözalabildiğine bir yeşilliğin tam ortasında 2 adet sonsuzluk havuzu ile gönlümü çalmıştı gitmeden önce gördüğüm fotoğraflarda. 

Gidince çalışanların nezaketi, yemeklerin kalitesi ile de çok doğru bir seçim yaptığıma ikna oldum. 1 günü otelde dinlenmeye ayırdık, bolca yüzdük, fotoğraf çekildik, yedik içtik yattık :)

Ladera Villa:

Konakladığımız diğer otel ise; merkeze yürüme mesafesindeki Ladera Villa oldu. Odalarda kendine ait bir havuzu bulunan, wc ve duş un Bali usulüne göre bahçede olduğu, kendimi kraliçe gibi hissettiğim bir otel oldu burası. 

Özel havuzlu odamızı çok beğendik :)

Hemen yanındaki spa ise yaptırdığım ayak masajları ile bu tatilde aklımdan çıkmayanlardan:)

Not: Bali kültürünü yansıttığı ve çok ilginç durduğu tartışılmaz olan; evin dışında tuvalet ve duş olayı, gece sık sık wc ye giren biri olarak, klozetin üstünde karşılaştığım gecko lardan dolayı  bana açıkçası çok cazip gelmedi. 

Otel seçerken wc-duş'un bahçede mi, odada mı olduğuna dikkat etmenizi öneririm. (ki çoğunda odanın dışında)
Yumurtalı ekmek yapmayı öğrettik otele, gidince siz de isteyin :)

Her yer yemyeşil olduğu için ve buranın kertenkeleleri olan Geckolar da ışığa gelmeyi çok sevdiğinden gözgöze geldiğinizde şaşırmayın derim :) Bu arada zararsızlar ve çok ürkekler ama yine de ne bileyim, biraz uzak dursam fena olmaz gibi sanki :):):)

Tam bir balayı oteli


Ubud da otel ayarlarken tavsiyem 2 ayrı otelde kalmanız, otel değiştirerek hem Bali konseptini tadabilir hem de merkeze yürüme mesafesinde olabilirsiniz böylelikle maliyet de düşmüş olur :)

Bu oteller haricinde;

Eğer bütçeyi ayarlayabilirseniz lüks ve en hoş otellerden olan 5 yıldızlı Hanging Gardens of Bali veya Viceroy Bali yi tercih edebilirsiniz

Tegallalang Pirinç Tarlalarına bakan Pondok Sebatu Villa yine arkadaşım ayagimintozuyla.net blogunun sahibi Melike nin kalıp da çok memnun ayrıldığı yerlerden.

Otel seçerken Ubud Palace'ı merkez olarak düşünebilirsiniz, buraya yürüyüş mesafesinde olan oteller merkezi konumda yer alıyor demektir.



  • Gili Adaları

Bali'nin denizi maalesef çok iç açıcı değil, bazı noktalarda çok dalgalı, bazı yerler yemyeşil, kirli olan yerler de az değil. Eğer ki tatil, denizsiz olmaz diyenlerdenseniz en iyi seçenekler Nusa Dua ve Gili adaları. 

Biz ikinci seçeneği tercih ettik çünkü nispeten ıssız bir adada olmak, motorlu taşıt yerine at arabası yada bisiklet ile ulaşım sağlamak, tüm günü çıplak ayak geçirmek ve deniz kaplumbağası görme fikri çok cazip geldi

3 tane Gili adası mevcut, kısaca bahsetmem gerekirse;

Gili Trawangan: Adalar içinde en çok turist çeken bu ada. Daha kalabalık, parti adası kıvamında, gençlerin daha bol olduğu ama bunun yanında daha fazla tekne trafiği ve tekne atığı demek. Yani benim kafamdaki ıssız ada konseptine pek uymadığından vazgeçtik. 

Gili Meno: Denizin altında bulunan heykel müzesi de dahil olmak üzere dalış için tercih edilen bir ada. Diğer adalardan çok daha sessiz. 

Gili Air ise; iki adanın karışımı tadında. Turist dolup taşmıyor, yüzmeye daha elverişli, denizi tertemiz. Akşam partiler olmasa da canlı müzik ve eğlenceli kumsallara sahip yani tam da hayalini kurduğum yer :)

Gili Air Otel

Gili Air adasında, Sunrise otelde konakladık. Burası gel-git olayının en az olduğu bölge, o yüzden akşamları ölü mercanları değil de denizi izleyebiliyorsunuz. Fakat biz gittiğimizde batı kısmı daha dalgasız ve yüzmeye elverişliydi, ayrıca akşamları daha eğlenceliydi. 
Gili Air deki güzel odamızdan

Gezerken gözüme hoş gelen oteller oldu, notumu aldım bir daha gidersem buralarda konaklamak istiyorum. Mola Mola Resort, Pinkcoco Hotel (deniz içindeki meşhur salıncağı ve ortam olarak çok keyifliydi)
Adada bir Arman daha bulduk :)

Gili Air'de, bizdeki mangal kültürünün olduğu bir restoran bile bulduk; De'Daiq Restaurant. Balık, tavuk veya etinizi (hatta mısır bile) dolaptan seçip mangalda pişirtiyorsunuz. 

Bu arada ücretsiz bir açık büfesi de var, salata, çorba, pilav, makarna, sebze olan. Buradan da dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Arman ın yemeği böylece bedavaya geldi bize. 3 kişi doya döküm yedik 522.000 IDR (35 USD civarı) ödedik.

Tam da hayal ettiğim gibi bir ada:)

Bunun haricinde Mama Pizza ve özellikle biraz geç servisinin haricinde bayıldığımız Olala Cafe yi tavsiye ederim. Hamburgeri, makarnası ile gönlümde yeri ayrı. Fiyatı da oldukça makul


  • Jimbaran

Son günümüzde Ubud dan 2 saat uzaklıktaki Jimbaran da takıldık. Burayı seçmemizin en önemli sebebi, ertesi gün uçuşumuzun olması ve buranın da havaalanına en yakın noktada bulunmasıydı (yaklaşık 10 dakika). 

Ayrıca okyanus kıyısının keyifli atmosferinde güneşi batırırken, balık ürünleri yemeden ve Uluwatu Tapınağını görmeden de dönemezdim  :)
Yollarda Hayat Var; Jimbaran da 

Jimbaran a gelirseniz; Single Fin de takılmayı, tazecik deniz ürünlerini (özellikle de kabukluları) tatmayı, Uluwatu Temple'ı ziyaret etmeyi, profesyonel sörfçülerle takılmayı ve güneşi okyanus kenarında batırmayı unutmayın derim



Not: 
Jimbaran için 1 tam gün yeterli geldi bize. Ubud dan gün çalarak, daha fazla zaman ayırmamak çok doğru bir seçimmiş.

Kumsal akşamüstü balık restoranlarının masaları ile doluyor. Jimbaran'da okyanusa karşı deniz ürünleri yemek, olmazsa olmazlardan. 


Sipariş ettiğiniz balıklara değişik bir sos sürüp pişiriyorlar, biz tadını pek sevmediğimiz için peçete ile sildik. Siz baştan sossuz sipariş verebilin diye not düşmek istedim :) 

Bu arada pilav, kapaklı bir ekmek sepetinde bolca geliyor, çocuklu aileler için burada dursun  bu bilgi de :)


Jimbaran Otel

Bali için bir de AIRBNB deneyimi yaşamak istedik ve hakkında övgüyle bahsedilen, bir ev ayarladık. "Aahh Bali" 

Taş işçiliği muazzam

Sahipleri çok ilgili (nerede yemeniz gerektiğinden, Gojek'ten taksi çağırmaya, nereleri görmelisinize kadar her şeyi zevkle anlatıyor, kahvaltınıza eşlik ediyorlar), odaların tarzı ilginç ve kocaman, kahvaltısı güzel (yumurtalı ekmek vardı), tertemiz ve tv nin bile internet bağlantısı var :) (Çocuğu olanlara güzel haber)

Açık hava duşu muhteşemdi


Bu arada Türkiye'yi de çok yakından takip ediyorlar, kedileri, köpekleri ile anılarımızda çok güzel bir yere sahip oldu.



Lüks olsun bir daha mı geliyorum dünyaya diyenler için ise; InterContinental Bali Resort, Keraton Jimbaren Resort, Ayana Resort tercih edilebilir.


Biz 4 yaşındaki Arman ile birlikte çok keyifli bir tatil geçirdik Bali'de, umarım planlama yaparken size bir nebze olsun yardımcı olabilmiştir yazım. 
Tatlı için Chocolate Cafe'yi bulmayı unutmayın :)



Aklınıza takılan her türlü soruyu yorum olarak yazabilirsiniz, şimdiden unutulmaz bir tatil olmasını dilerim




Sevgiler,





İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar;

  1. ADATEPE KÖYÜ / KAZDAĞLARI GEZİSİ
  2. AMERİKA DA DOĞUM HAKKINDA MERAK EDİLENLER - Yeni !!
  3. AYVALIK'A GİTMEK İÇİN 10 HARİKA NEDEN
  4. Almanya / Heidelberg
  5. Almanya / Heidelberg-Frankfurt
  6. Almanya / Schillingsfürst - Feuchtwangen
  7. Almanya / Wertheim - Würzburg
  8. Almanya Gezisi / Rothenburg
  9. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  10. BADEMLİ - DİKİLİ / FAME BEACH
  11. BALKANLAR TURU İÇİN NASIL PLAN YAPILIR
  12. BARBAROS KÖYÜ VE OYUK FESTİVALİ URLA - İZMİR
  13. BERGAMA ASKLEPİON GEZİSİ
  14. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  15. Divan Palmira Otel - Bodrum
  16. Doğanbey (Domatia) Rum Köyü
  17. Dünyanın En Pahalı Eti; Kobe Bifteği - Yeni !!
  18. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  19. EJDERHA MAĞARALARI (Drach Caves) / MALLORCA
  20. Ege'de Çok Bilinmeyen 30 Gezilecek Yer
  21. Enuygun.com Otobüs Bileti Hizmetini İnceledim - Yeni !!
  22. FETHİYE GEZİ REHBERİ
  23. Fethiye'de adrenalin dolu bir tatil için 5 öneri
  24. GERMİYAN KÖYÜ / ÇEŞME-İZMİR
  25. GEZİMANYA SÖYLEŞİM...
  26. HATAY DA GEZİLECEK 20 MUHTEŞEM YER - Yeni !!
  27. HATAY GEZİ REHBERİ
  28. Hangi Ayda Hangi Ülkeye Gitmeli ?
  29. JAPONYA JR BİLETİ NEDİR? NASIL ALINIR?
  30. KAHİRE İÇİN 1 GÜNLÜK GEZİ PLANI ? - Yeni !!
  31. KATAR / DOHA DA NE YENİR NE İÇİLİR?
  32. KATAR / DOHA: BİR AKTARMA NOKTASINDAN FAZLASI
  33. KAYRA BEACH / DİKİLİ
  34. KIBRIS (Cyprus) ADASI GEZİLECEK YERLER
  35. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  36. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 1.BÖLÜM
  37. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 2.BÖLÜM
  38. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 3.BÖLÜM
  39. MALLORCA İÇİN HAZIRLIKLAR...
  40. MAYORKA GEZİ REHBERİ
  41. MAYORKA NIN EN GÜZEL PLAJLARI
  42. MOSTAR GEZİ REHBERİ
  43. Midilli (Lesbos) Adası Gezi Rehberi
  44. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  45. MİDİLLİ'DE YAZ - 1.Bölüm
  46. MİDİLLİ'DE YAZ - 2.Bölüm
  47. MİDİLLİ'DE YAZ - 3.Bölüm
  48. MİDİLLİ'DE YAZ - 4.Bölüm
  49. NARA GEYİK PARKI VE TAPINAKLAR - Yeni !!
  50. OCTOBERFEST !!!
  51. OHAL Nedir? Bizleri Nasıl Etkileyecek?
  52. OSAKA / JAPONYA GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  53. Ortaçağa ışınlanmak; Dubrovnik Gezi Rehberi
  54. Palamutbükü-Datça / 2014
  55. Phuket / Tayland Gezi Rehberi
  56. RODOS'UN MUHTEŞEM GÜZELLİKTE 10 PLAJI
  57. ROMA'yı Keşfetmeye Hazır Mısın?
  58. ROMANTİK YOL / ALMANYA GEZİ REHBERİ
  59. RİZE GEZİ REHBERİ / DOĞU KARADENİZ
  60. RİZE GEZİLECEK YERLER / DOĞU KARADENİZ
  61. SAKIZ (Chios) ADASI PLAJLARI
  62. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  63. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  64. SAMOS (SİSAM) ADASI GEZİ REHBERİ
  65. SEYREK - HOBİ PARK
  66. SHARM EL SHEIKH (Şarm El Şeyh) GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  67. SPLIT; DALMAÇYA'DA İZMİR'İ YAŞAMAK
  68. Sevgili Günlük / Almanya'ya doğru
  69. SİNGAPUR GEZİLECEK YERLER REHBERİ
  70. SİNGAPUR İÇİN AYRINTILI GEZİ REHBERİ
  71. TOKYO / 3 GÜNDE GEZİLECEK YERLER REHBERİ
  72. TRABZON GEZİ REHBERİ / DOĞU KARADENİZ
  73. Taşlaşmış Şehrin laneti; POMPEI
  74. TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OTOMOBİL MÜZESİ / KEY
  75. Türkiye'nin En Büyük Uçak Restoranı
  76. UCUZ UÇAK BİLETİ NASIL ALINIR
  77. YENİÇAROHORİ / KÜÇÜKKÖY; AYVALIK'IN GÖZBEBEĞİ
  78. YUNANİSTAN KAPI VİZESİ-2018: EN GÜNCEL HALİ
  79. ÇOCUKLA / BEBEKLE SEYAHAT REHBERİ
  80. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  81. İTALYA GEZİSİ - SİENA / Palio Yarışları
  82. İTALYA GEZİSİ / CENOVA
  83. İTALYA GEZİSİ / FLORANSA
  84. İTALYA GEZİSİ / MİLANO
  85. İTALYA GEZİSİ / PİSA KULESİ
  86. İTALYA GEZİSİ / San Gimignano - Orvieto
  87. İTALYA GEZİSİ / VENEDİK
  88. İZMİR'İN EN KEYİFLİ 10 KÖYÜ
  89. İtalya İçin Ayrıntılı Gezi Rehberi
  90. İtalya'nın serseri çocuğu; Napoli
  91. İzmir'in Meşhur Köyü; KOZBEYLİ

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar