Navigation Menu

KATAR / DOHA: BİR AKTARMA NOKTASINDAN FAZLASI


Japonya gezisi planlarken Pegasus'un yüzde 40 indirim kampanyasını görüp ışık hızıyla kendimize Katar biletlerini
alıverdik

Tabii bu hızda, sevgili arkadaşım Gülçin'in de etkisi büyük, ne zamandır görüşmek için Ayvalık'a onu bekliyordum fakat kampanyayı görünce "biletleri alıp geliyorsunuz" diye bolca gazı verdi bize.

3 ay öncesinden biletlerimizi cebimize koyup, 2 haftalık Kore-Japonya gezisini de aradan çıkardık. Bu arada siz de benim gibi Japonya aşığı iseniz buradaki yazıma mutlaka göz atmalısınız. Sakura mevsiminde gittiğimiz Japonya tüm güzelliği ile ağırladı bizi.


Bugüne kadar hep aktarma noktası olarak kullandığımız Katar hakkında pek de bir şey bilmiyorduk gitmeden önce, tek bildiğim Temmuz ayında Singapur gezisine giderken, uçağa binene kadar olan bir sürede resmen kavrulduğumuzdu. O gün termometre 51 dereceyi gösteriyordu çünkü.


Kime Katar desem "off çok sıcak" yanıtını alsam da umudumu hiç kaybetmedim, ne de olsa henüz Mayıs ayındaydık değil mi:)

Gideceğim hafta 39 derece ile Katar benim gönlümü kazandı, 51 beklerken 39 çok az geliyor insanın gözüne, tabii henüz kum fırtınası çıkacağından, havanın 47 derece ile bizi pişireceğinden habersizdim :)


Bir de nasıl giyineceğim konusunda kafamda deli sorular vardı, Gülçin "sorun yok" dese de sonuçta bir Arap ülkesi ve İran örneği insanı korkutmaya yetiyor.

Önyargılarımla gittiğim Katar, beni hem güzelliği ile hem de modernliği ile tepetaklak etti. Birlikte tanımaya hazırsanız işte karşınızda Basra Körfezinin parlayan incisi;


Katar Hakkında

Katar yukarıda da bahsettiğim gibi bir Arap ülkesi, adını son zamanlarda yaşadığı kriz, Karadeniz'de yaptığı yatırımlar, kestiği ağaçlar, QNB (Qatar National Bank) Finansbank ve ülkemize gönderdiği sıcak paralar ile duyuyoruz bolca.

Neredeyse birçoğumuzdan genç! bir bağımsızlık tarihi var; 1971. İşte bu yıldan sonra ülke tam bir inşaat alanına dönmüş, parası da bol olunca şık ve inanılmaz pahalı Avm ler, doldurma adalar, devasa yollar, inanılmaz modern bir kütüphane ve tasarım harikası binalar ile yükselmiş.


Henüz 47 yaşında, eminim ki bundan 10-15 yıl sonra bambaşka bir ülke olacak.

Ülkenin tek gelir kaynağı Petrol ve Doğalgaz. Bu sayede kişi başına düşen milli gelir ile dünya sıralamasının en başını çekiyor. Petrol ve doğalgaz bulunmadan önce insanlar balıkçılık ve İnci avcılığı yapıyorlarmış. Bu yüzden Katar'ın sembolü; inci. Çok fazla yerde inci süslemesi görmeye hazır olun.

Farklı bir ülkede olduğunu her an hissedebilmek :)

Petrol ve Doğalgaz haricinde ne bir şey yetiştiriliyor ne de herhangi bir üretim var. 

Katar da her milletten insanı görmek mümkün, yabancıların hepsi ülkeyi yeni baştan şekillendirmek için vargücüyle çalışıyorlar.


Şöyle açıklarsam daha net olacak sanırım, ülkede 3 milyon kişi yaşıyor ve bunların sadece 300.000 i Katar'ın yerlisi :) Gerisi yabancılardan oluşuyor.

Bu arada Katar 2022 yılında FIFA Dünya kupasına ev sahipliği yapacak, bununla ilgili çalışmalar son sürat devam etmekte. Bu inşaat görüntüsünün en önemli nedeni de bu Dünya Kupası sanırım.

Katar'ın yönetim şekli Monarşi, yani babadan oğula geçen bir emirlik sistemi var, zaten binaların üzerinden, arabaların arkasına kadar Emir in resmi ile dolup taşıyor bu ülke. Ve gördüğüm kadarı ile de Emir genç biri.

Avm ler bunlarla dolup taşıyor

35 kişilik bir danışma meclisi oluşturuyor ve meclisin seçtiği kanunları dilerse veto etme hakkı da bulunuyor. 

Katar 20.YY'ın başına kadar Osmanlı himayesinde kalmış, ardından uzun yıllar İngiliz egemenliğindeymiş, 1971 de ise bağımsızlığını ilan etmiş ve petrol-doğalgaz rezervleri sayesinde dünyanın en zengin ülkesi haline gelmiş.

İngilizler nasıl bırakmışlar peşini şaşkınlık verici bir durum.

Havaalanındaki Urs Fisher imzalı şirin ayıcık

Başkenti Doha, Arapça da Büyük Ağaç anlamına gelen "Ad-Dawha" dan geliyor.

Cuma günleri Müslümanların bayramı sayıldığı için tatil, yani bizdeki haftasonu orada Cuma-Cumartesi.

Pazar günleri ise Katar'da işgünü :)


Katar İçin Uçak Bileti

Katar ülkemizden yaklaşık 4 saatlik bir mesafede yer alıyor. (en hızlı gidişler 04:05-dönüşler ise 04:20 saat sürüyor), İzmir de oturanlar için direkt uçuş bulunmasa da İstanbul aktarmalı olarak ulaşmak mümkün, biz bu şekilde tercih ettik tabii bu da aktarmalarla birlikte yaklaşık 10 saatimizin yollarda geçtiği anlamına geliyor:(

THY, Pegasus, Qatar Airways sıklıkla uçuyor Katar'a. Benim baktığım tarihlerde en pahalısı Qatar idi, sonra THY ve en uygun da Pegasus geliyordu. Katar için yapılan en güzel kampanya sanırım Pegasus'un yüzde 40 indirimi.

Bol bol inci görmek :)

Biz 3 kişi İstanbul aktarmalı olarak, gidiş-dönüş 2.500 TL gibi bir rakama uçtuk. Ne yazık ki bu paranın içinde 1 tane su ikramı bile yok, sadece el bagajına izin vardı.

Hatta dönüşte, sırt çantamızı kafaya takıp Arman kucağımda uyurken bizi 1,5 saat ayakta beklettiler, bolca güzel? cümle saydım. Bunu birazdan anlatacağım.

Ramazan geliyor... görevli uçarak yanımıza geldi bu fotoğraftan sonra :)

Mayıs ta 3 kişi Katar'a 2500 TL ye gittik, aynı fiyata Temmuz ayında 4 kişi Trabzon'a gidebiliyoruz, o yüzden kabin boy insanıysanız Pegasus'un kampanyalı bu bilet fiyatı uygun :)


Katar İçin Vize

Katar Türklerden vize istemiyor, herhangi bir belge de doldurmuyorsunuz, sadece geçerli pasaportunuz, gidiş-dönüş uçak biletiniz olsun yeter. Ve 30 günlük vizeniz cebinizde. Fakat 30 gün dolunca çıkmak durumundasınız uzatma ihtimali yok..

Çöl enerjisi diye bir şey var :)

Türkleri inanılmaz çok seviyorlar, havaalanında Arman'ın çantasında silah var diye arayacakları sırada, biz Türküz deyince, çantayı kapatıp bize vermişlikleri bile var yani o kadar seviyorlar.

Şunu da dip not olarak ekleyeyim, mağazaların camlarında Cumhurbaşkanımızın çeşit çeşit fotoğrafları asılı, gidin hiç yabancılık çekmeyeceksiniz orası kesin :)


Katar Para Birimi

Katar'da kullanılan Katar Riyali (QAR) biz gittiğimizde TL ye yakın seyrediyordu (yaklaşık 1.18 TL), ben bu yazıyı yazana kadar paramızın değersizleşmesi ile 1,26 TL oluverdi. (Mayıs 2018)

Biz yanımızda USD götürdük, orada Riyal'e çevirdik. Villaggio AVM de hemen Carrefour'un yanında bir döviz bürosu var. Niye burayı söyledim çünkü Katar'da en beğendiğim AVM burasıydı :)

Tavanı bulutlarla dolu, ortasında gondolla seyahat edebildiğiniz, çocuklar için lunaparkı bulunan ferah bir yer burası.


Katar'a Hangi Mevsim Gitmeli ?

En kısa ve net hali ile yazın uzak durmalı bu ülkeden, çünkü 50 dereceler normal sayılıyor. Güneşin tepenizden eksik olmadığı Katar'da gezmek için en ideal zaman Kasım-Mart arasında olan aylar.

20'li derecelerde gezmek gibisi yok, aksi halde yüzünüze fön makinası tutulmuş hissi ile, sürekli ıslak ve öfleyerek turlayacaksınız demektir.

Ya da Avm lerden dışarı adımınızı atmak istemeyeceksiniz diyelim biz ona kısaca :)


Katar'da Ne Giymeli, Yasaklar Var mı?

Biz Katar'a Ramazan ayı yaklaşırken gittik bu yüzden hem serbest hem de bir nebze de olsa tutucu diyebilirim.

Ramazan ayında özellikle kapalı alanlara girerken (AVM gibi) omuzların ve dizlerin örtülü olmasını istiyorlar. Kapılarda yazılar mevcut ve eğer ki açık giyinirseniz gelip sizi uyarıyorlar ki bu pek de hoş bir durum değil.

Souq Waqif te sergilenen ulusal kıyafetleri

Peki Ramazan öncesi rahat mı? Ben omuzları açık ve diz üzerinde beyaz elbise giydim. Hava çok sıcak olduğu için insan çok da kapalı giymek istemiyor açıkçası.

Souq Waqif te mutlaka ara sokaklara girmeli

Kimse beni uyarmadı ama özellikle yerel halkın bol olduğu kısımlara girince hafif bir rahatsızlık duydum. Fakat, kısa giyimli bir çok turistin keyifle gezdiğini de gördüm.

Bunun yanında havuz kenarında, güneşin altında, yüzleri bile gözükmeyen siyah çarşaflarıyla güneşlenen kadınlar ise beni şok etti..

Bayanlar için; Katarlılar rahatsız etmese bile başka ülkelerden gelen çalışanların tanışma isteklerine maruz kalınabilir özellikle Hintliler bu konuda ünlenmiş durumda.

Çok fazla açık giyinmedikten sonra sorun yok diye düşünüyorum, tabii Ramazan ayı haricinde.

Bu arada Cuma günleri namaz vakti (11:30-12:30 arası) tüm işletmeler ve mağazalar kapanıyor, Ramazan'da ise iftara kadar tüm restoranlar off durumda. Dışarıda yeme-içme de yasak. Taşlanmamak adına ya kaldığınız odada yemeğinizi yiyin yada oruca devam :)


Katar'da Konuşulan Diller

Resmi dili Arapça olmasına rağmen ülkede İngilizce bilmeyen yok gibi. Dil bu ülkede pek sıkıntı olmuyor..


Ayrıca Türkçe ile de bir sürü kelimesi ortak. O yüzden sakın kimseye kızıp da "hayvan" demeyin, anında yersiniz tokadı :)


Katar'da Ne Yenir?

Katar'da çeşme suları içilmiyor, nedeni ise suyun Basra körfezinden alınarak arıtılması. Mutfak olarak genelde Arap ve Ortadoğu hakimiyetinde. Fakat bunun yanında muhteşem Japon mutfağı yada Michelin yıldızı şefleri ile de başarılı olarak dünya mutfaklarına göz kırpıyor.

Kebaptan, künefeye alışkın olduğumuz lezzetlerden, Amerikanın zincir restoranlarına kadar seçenek bir hayli fazla.

Burada çok yer işgal etmemek adına ayrıntılı olarak anlattığım Katar'da Ne Yenir / Ne İçilir ? yazıma mutlaka göz atın, Katar, Türkler için tam bir mide şöleni sunuyor, hazırlıksız yakalanmayın :)


İçki konusuna gelirsek, elini kolunu sallayıp deniz kıyısında, arkadaşlarla bir cafede oturup alkolün dibine vurmak yassah ! Kokusunu bile içinize çekemiyorsunuz, çünkü yok!

İçki satılan tek dükkan QDC, içki içebileceğiniz tek yer ise 4 ve 5 yıldızlı Oteller.


Katar'da Ulaşım

Katar'da ne yazık ki henüz bir toplu taşıma sistemi yok yani bu demek oluyor ki; metro hattı yada otobüs kullanamıyoruz. Metro ile ilgili çalışmalar yapılıyor ama yakın bir zamanda kullanıma açılır gibi gözükmedi bana açıkçası.

Eee ille tanıdık mı lazım o zaman gezmek için, elbette ki hayır! Araba kiralayabilirsiniz, yada yerel taksiler, bunun yanında daha profesyonel çalışan Uber emrinize amade.

Trafik bir hayli karışık, ortam dev bir inşaat alanı olduğundan biz araç kiralamayı tercih etmedik, tabii en düşük trafik cezasının 600 Katar Riyali (650 TL) olmasının da bu kararda etkisi büyük :)

Çölde 4 arkadaş :)

Bir de tabii arkadaşlarımız cidden süper evsahipleriydi bunu da es  geçmeyelim :)

Bu arada aklıma gelmişken, arkadaşım Türkiye'de Uber cezası yemiş, ilk defa duydum hala inanamıyorum böyle bir cezanın varlığına :)

Topu 18 Riyal (25 TL) olan dondurmalarımız 

Taksiler ülkemiz ile kıyaslandığında bize uygun geldi, Uber'e yarım saatlik bir yol için yaklaşık 40 TL ödeme yaptık, Türkiye'de bu fiyata taksi kullanmak mümkün değil.

Gitmeden Uber aplikasyonunu telefonunuza indirmeyi unutmayın!!!


Doha'da Gezilecek Yerler

Doha'da ilk göze çarpacak nokta şu, tüm binalar kum rengi yada ona çok yakın tonlarda. İnsan binaların arasında, kumu görmese bile çölde olduğunu iliklerine kadar hissedebiliyor.

Bu tonu bozan tek şey; denizin müthiş maviliği...


Souq Waqif

Katar'da yapılacaklar listesinin en üst sırasında; bu rengarenk, bizdeki kapalı çarşı benzeri pazar geliyor. Pamuklu, renkli kumaşlardan, porselen takımlara, kuruyemişten, en leziz restoranlara kadar ne ararsanız var içinde.

Devasa bir labirent gibi, daracık sokakları ile inşaat alanına dönmüş ülkenin özünü burada hissedebiliyorsunuz.


Atlı askerler belli bir düzende meydanda dolaşıyor, nargile içen beyaz elbiseli erkekler, siyah çarşaflı kadınlar ile dolu cafelerine oturup etrafı seyretmek bile keyifli.

Souq Waqif'in hemen içinde bir de Gold Souq yer alıyor, anlaşılacağı üzere, Souq; çarşı demek :) Burada değerli takıların doldurduğu vitrinlere bakmak isteyebilir, yada içerideki ustaların altını nasıl şekillendirdiklerini izleyebilirsiniz.


Biz Souq Waqif'in her yerini gezdiğimizi sanalım, Gülçin gelince labirentin başka parçalarını da görme imkanımız oldu. Siz sakın çarşıyı bizim gibi bitti sanmayın, başka noktasından girerek şansınızı arttırın derim :)


Falcon Souq (Şahin Pazarı)


Souq Waqif'in yine hemen yanında yer alan şahin pazarı ilgi çekici bir başka nokta. Gözleri bir maske ile kapatılmış olarak yeni sahibini bekleyen şahinler, benim biraz içimi burktu. Kimbilir ne kadar süredir karanlıkta ve aynı noktada tünüyorlar.

Tabii gözlerinin açık olması sizi hedef alıp, saldırabilecekleri anlamına geliyor, ayakları bağlı olsa da insanı tedirgin etmeye yetiyor bu düşünce.


Katar'da şahinlere inanılmaz değer veriliyor, hatta avda yaralanan şahinlerini tedavi ettirmek için bir şahin hastanesi bile bulunuyor, burada manikür pedikürünü yaptırmaktan, bakımına kadar her türlü olanak mevcut.

Bir asırlık bir gelenek bu, şahinlerin her biri ise binlerce dolar ediyor (5000-200.000 QAR arası)

Hiç çekinmeden yanyana bulunan dükkanlara girebilir ve fotoğraf çekebilirsiniz, almak zorunda değilsiniz. Bu çarşıda çeşit çeşit şahin aksesuarı da görmek mümkün, çünkü Katarlıların genelinin bahçesinde mutlaka bir tane şahini olurmuş, bizdeki kedi-köpek besleyenler gibi düşünülebilir.

Katara Cultural Village

Biz fırsat bulup gidemesek de sizin zamanınız varsa mutlaka uğrayın derim ben. İnci adası ve West Bay arasında kalan bölgede yer alıyor. Katarın kültür kasabası sayılıyor.

Opera binası (Lafa geldi mi beğenmeyiz Arap ülkelerini), amfi tiyatro, sanat galerileri, sergi alanı ve müzelerle birlikte, yaklaşık 1 milyon kilometrelik bir alana yayılmış durumda.  Her türlü sanatsal organizasyon burada düzenleniyor.

Burada en instagramlık yerler; güvercin kuleleri ve Katara Camii :)

Pearl Adası

Pearl yani inci adası, uzun yıllar yasak olan yabancılara ev satışı hakkındaki kanunun değişmesi ile birlikte, doldurma işlemi ile yapılmış.

Bakmışlar ki bu karardan sonra Katar'ın içindeki evler hızla tükeniyor hemen bu adayı oluşturmuşlar. Burada yapılan evler yabancıların konut sorununu çözmek için tasarlanmış.

Pearl Adası

Fiyatları inanılmaz pahalı ama tabii bunun yanında kiralar da aynı oranda yüksek, krizden dolayı insanlar biraz daha tereddütlü yaklaşsalar da yine de güzel bir yatırım diye düşünüyorum.

Toplam yüzölçümü 4 milyon metrekareyi geçiyor, müthiş renkli bir denizin içinde, cafeleri, palmiyeleri ile görülmeyi kesinlikle hakediyor.

Binaların rengi hep kum rengi

Orta doğu da insan eliyle yapılmış en büyük projelerden birisi burası. Çok fazla yabancı olduğu için kıyafet konusunda Katar'da daha rahat edilebilecek yerlerden.


Qatar National Library (Katar Ulusal Kütüphane)

Kütüphane ne alaka demeyin, Katar'a geldiyseniz mutlaka buraya uğrayın, sonra da iç çekin.

Burası bildiğiniz kütüphanelerden biraz daha farklı. Salıncakları, yerde uzanıp okuyabileceğiniz yatakları, yerin altında ve üstünde inanılmaz estetik şekilde sıralanmış kitap rafları ile muazzam.

Bir görevliye ihtiyaç duymadan emanet kitap alabilir yada verebilirsiniz, ayrıca salıncakta yada raflar arasında efsane fotoğraflar çekilebilirsiniz.


Siyah çarşafları ile yerde yatmış kitap okuyan kadınları görünce ilk başta şaşırsam da, her milletten insanın elinde kitap olduğunu görmek çok keyifli geldi.


Gezilecek yerler listenizin üst sırasında mutlaka ulusal kütüphane olmalı. Burası üniversite alanı gibi çok büyük bir oluşumun içinde yer alıyor, o yüzden ana yola çıkarken biraz kaybolmayı göze almalı.


The Museum of İslamic Art (İslam Eserleri Müzesi)

İşte favori noktam burası Katar'da. Öncelikle etrafının sularla çevrili olması ben de çok önemli eserleri sakladığı hissi uyandırdı ki kesinlikle doğru.


Taksinin bizi indirdiği kapıdan girince yanlış yerde olduğumuzu öğrenip, uzunca yürüyerek, üst kattaki kapıdan içeri girebildik.

Omuzlar kapalı olsun diye hırkamı giydim ama diz kapaklarım işi bozdu, onun içinde ücretsiz bir örtü verdiler ve ben belime bağladım.


Osmanlı'ya ait de bir çok islam eseri olması ve eserlerin çok korunaklı muhafaza edilmesine bayıldım. Karanlık bir ortamda özel ışıklandırılmış bu eserler bir hayli ilgi çekici ve bilgilendirici.


Müzedeki eserler

İlk girişte sağ tarafa döndüğünüzde wc yi göreceksiniz, işte oradaki kapıdan dışarı çıkarsanız  buranın en güzel manzaralarından birine denk geleceksiniz.



Otantik kemerlerin arasından gökdelenleri, çöl kumlarının havada bıraktığı bulanıklık ile birlikte görmek Katar'ı özetliyor sanırım.

Eserler güzel, çekilen fotoğraflar harika çıkıyor, pahalı ama lüks hediyelik eşya mağazası ve bunun yanında bir de beyaz koltuklu, manzaralı bir  cafesi var.

Giriş katındaki manzaralı cafesi

Ayrıca müzenin bulunduğu alanın içinde tam uç noktada bir de Mia Park (Museum of Islamic Arts Park) var. Denizin kıyısında ve West Bay ın devasa gökdelenlerinin olduğu enfes bir manzaraya sahip.


Corniche (Korniş)

İzmir'in Kordonu neyse (aynen Beyrut'un olduğu gibi) Katar'ın da Kornişi de o. İslami eserler müzesinden başlayarak Sheraton Hotel'e kadar yaklaşık 5 Km boyunca uzanıyor.

Çimlerin üzerinde denize karşı keyif yapmak isteyenler için güzel bir seçenek.


Çölde Çeşitli Atraksiyonlar

Çöl olur da eğlence olmaz mı hiç :) Katar, çölü ilk defa gördüğüm yer, gitmeden inanılmaz heyecanlıydım bu yüzden.

Görünce ben de yarattığı etkiyi henüz üzerimden atabilmiş değilim. Nasıl insanın canı denize girmeyi çekerse benim de artık çöl de ATV kullanmayı arzuluyor.


Çöl için çeşitli turlar mevcut, bu turlar genelde jeeplerle safariyi ve deveye binmeyi içeriyor, bazılarındaysa çöl akşamında yemek ve eğlence de var. Fakat fiyatlar çok uçuk (Katar da her şey de olduğu gibi) (en düşük tur 350 TL gibi bir rakam)

Onun yerine araç kiralayıp çöle gelebilir ve burada çeşit çeşit ATV lerden kiralayabilirsiniz. Biz pazarlıkla orta karar bir atv'nin 1 saatini, 2 kişi 100 TL ye kiraladık.

Develerin yanına gidip yakından gördük ama Tayland'tan sonra hayvanları mutsuz eden eğlencelere katılmamaya karar vermiştik, binmeden geri döndük.

Belli bir ücret karşılığında gezebiliyorsunuz

Çölde yemek konusunu ardımızda bırakıp Katar'da Ne Yenir ? Ne İçilir? başlıklı yazımda da belirttiğim Red Lobster'da aldık soluğu :) Bizim eğlencemiz de enfes karidesler yemek oldu :)

Katar'a gelirseniz ne yapın, edin çöle mutlaka gidin, Atv ile kum tepelerine tırmanmak, hatta bazen tırmanamamak, kumları yağmur gibi kocanızın tepesine saçmak :) (bundan sadece ben zevk almış olabilirim) motoru kapatıp kumun müziğini dinlemek, hava kararınca yolu kaybetmek gibi müthiş eğlenceleri var :)


Alışveriş Merkezleri

Avm leri çok sevdiğim için değil ama Katar'da yazılmadan geçilemeyecek bir konu bu. Havanın sıcaklığından dolayı insanlar klimalı ve kapalı ortamlarda bulunmak durumunda kalıyorlar doğal olarak.

Düşünsenize 50 derecelik bir günde açık havada yürümenin işkencesini, yüzünüze gözünüze fön makinası tutuluyor hissi ile nefes almayı.


Hal böyle olunca birbirinden şık ve lüks alışveriş merkezleri dolduruyor Katar'ı.

Benim en beğendiğim Villaggio'nun içinde çocuklar için bir lunapark var, tavanı bulutlarla kaplı ve adının hakkını vermek için ortasında bulunan suda gondol ile gezebiliyorsunuz. Ortamı çok keyifli, mutlaka bir AVM görecekseniz burayı gidip görmenizi tavsiye ederim.

En çok beğendiğim avm

Bunun haricinde bir de en büyük Avm si olan Mall Of Qatar var. İçinde Chesecake Factory ve üst katında tantuni yiyebileceğiniz bir restoran da var ayrıca :)

Bunlar benim tavsiye edeceklerim tabii bunlar haricinde de bir çok AVM görmek mümkün

Qanat Quartier

Venedik'ten özenilmiş, deniz suyu ile doldurulmuş kanalları ile gerçekten huzur verici bir ortamı var. Burası Corniche'in devamında yer alıyor, bahçeli, manzaralı harika evlere sahiplik yapıyor.

Deniz suyu ile dolu kanallar

Tam kanalların kenarında, müthiş manzaralı, tatlı bir cafesi de var, fakat serin havada gitmezseniz (bizim gibi) o sıcakta oturabilmek ne mümkün :)


Buradan genelde Katar'la ilgili bloglarda bahsedilmiyor, fakat siz doğru yerdesiniz :) Katar gezinizde Venedik'teki Rialto köprüsünün kopyası da dahil olmak üzere 15 köprü, 200 mağaza ve yat limanı bulunan Qanat Quartier'i ıskalamayın :)


Katar'dan Ne Alınır?

Souq Waqif te yer alan bizdeki kapalı çarşı tarzındaki dükkanlarda renk renk kumaşlardan, hediyelik eşyalara, otantik bir çok hediyelik bulabilirsiniz.

Biz çölde başımıza takmak için örtü aldık, sonradan takmayı unutsak da Arman'ı, deli gibi soğuttukları uçakta ısıtmama yardımcı oldu, sonradan masa örtüsü bile olabilir kendisi.

Gold Waqif'te bulunan bir sürü kuyumcudan (pahalı olmakla birlikte) takı alışverişi yapabilirsiniz. Gold Waqif, Souq Waqif'in hemen yanıbaşında yer alıyor.

Katar'ın her noktası fotoğraflık

İslam Sanatları Müzesinin alt katında hediyelik eşya mağazası var. Yine pahalı olmakla beraber  lüks ve orijinal hediyelikler bulunuyor.

Daha ucuz ve turistik olanlar ise enfes tadıyla hurma, magnet ve minik develer olabilir.

Sonsuz bir kum denizi

Kimi zaman aile fertlerinden bile daha değerli olan şahinleri, gözalabildiğine uzanan çölü, her yerinden fışkıran zenginliği, bugüne kadar görmediğimiz birbirinden lüks araçları, incecik kumlu denizi, klimaları ile alıştığımız hayattan farklı bir ülke görmek isteyenleri tüm sıcaklığı! ile karşılıyor Katar.

Sıradan bir otopark :)

Sadece bir aktarma noktası olarak görmek, bu ülkeye büyük haksızlık ...


Seyahatle kalın,

Sevgiler



İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

  1. ADATEPE KÖYÜ / KAZDAĞLARI GEZİSİ
  2. AYVALIK'A GİTMEK İÇİN 10 HARİKA NEDEN
  3. Almanya / Heidelberg
  4. Almanya / Heidelberg-Frankfurt
  5. Almanya / Schillingsfürst - Feuchtwangen
  6. Almanya / Wertheim - Würzburg
  7. Almanya Gezisi / Rothenburg
  8. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  9. BADEMLİ - DİKİLİ / FAME BEACH
  10. BALKANLAR TURU İÇİN NASIL PLAN YAPILIR - Yeni !!
  11. BERGAMA ASKLEPİON GEZİSİ
  12. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  13. Divan Palmira Otel - Bodrum
  14. Doğanbey (Domatia) Rum Köyü
  15. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  16. EJDERHA MAĞARALARI (Drach Caves) / MALLORCA
  17. EN GÜZEL PİKNİK ALANLARI
  18. Ege'de Çok Bilinmeyen 30 Gezilecek Yer
  19. ALİAĞA - İZMİR
  20. AYVALIK-CUNDA (CENNET)
  21. AĞVA GEZİSİ...
  22. BAŞTAN SONA MALDİVLER
  23. BEYRUT GEZİSİ
  24. BODRUM BODRUM...
  25. BOZCAADA GEZİSİ - Yeni !!
  26. BÜYÜKADA ; BEN GELDİM...
  27. BİRGİ / ÖDEMİŞ - Yeni !!
  28. CAVİT İN YERİ / GÜZELBAHÇE
  29. CUMARTESİ KEYFİ / AMRİTA SPA
  30. DALYAN VE İZTUZU PLAJI
  31. DENİZ UÇAĞINDAN MALDİVLER
  32. DEĞİRMEN (TİRE)
  33. DOĞU YA DOĞRU - 1
  34. DOĞU YA DOĞRU - 3 
  35. DOĞU YA DOĞRU-2
  36. EFES ANTİK KENTİ (SELÇUK)
  37. ESKİ FOÇA - İZMİR
  38. ESKİ FOÇA ŞENLİĞİ
  39. Emirgan Korusu, Laleler ve Köşkler.. 
  40. Evlilik Teklifi, Kız Kulesi, Ağva
  41. FASULİ - İSTANBUL
  42. GEYİKLİ BOZCAADA ÇANAKKALE
  43. GÜNÜBİRLİK GEZİLECEK YERLER
  44. HAVA ALANINDAN...
  45. Hediyelik Eşya Günleri
  46. ITHAA / SU ALTI RESTORAN
  47. KAHVALTI MEKANLARI - PART 2
  48. KAHVALTI MEKANLARI PART - 1
  49. KISA BİR YUNUS ŞOV...
  50. KIZ KULESİ HAKKINDA...
  51. MALDİVLER / MANTA BALIĞI
  52. MALDİVLER BALAYI / 1.Bölüm
  53. MALDİVLER BALAYI / 2.Bölüm
  54. MALDİVLER BALAYI / 3.BÖLÜM
  55. MALDİVLER DE YÜZMEK...
  56. MANTA BALIĞI (MALDİVLER)
  57. MASAJ / JAKUZİ (Maldivler)
  58. MERCANLARDA ŞNORKELLING
  59. MİNİATÜRK / İSTANBUL
  60. NAZAR KÖY 'E YOLCULUK
  61. OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ
  62. PRAG GEZİSİ (Metin Yılmaz)
  63. PRAG GEZİSİ II (KARLOVY VARY)
  64. SEVGİLİM VE DEV BALIKLAR
  65. SIĞACIK/SEFERİHİSAR (cittaslow)
  66. TANDIR ZEVKİ (GİZLİ BAHÇE)
  67. TESTİ GARDEN RESTORAN
  68. TİRE - KAPLAN
  69. WAFFLE - TURUNÇ
  70. YEMYEŞİL MALDİVLER...
  71. ÇANDARLI / DİKİLİ-İZMİR
  72. İZMİR İÇİN LEZZET DURAKLARI
  73. ŞIK RESTORANLAR
  74. ŞİRİNCE

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar