Navigation Menu

TOKYO / 3 GÜNDE GEZİLECEK YERLER REHBERİ


Japonya gezimizin son noktası olan Tokyo'da, 3 tam gün geçirdik, Kyoto'nın geleneksel yaşantısından sonra kocaman
bir şehir olan Tokyo'da gezilecek yerlerin bolluğu ve parklarının muhteşemliği ile harika bir kapanış oldu bizim için.

Japonya gezisi için plan yaparken; hangi havayolu daha ucuz, neler yenir, koskocaman Japonya'yı gezmeye nereden başlamalı gibi önemli bilgileri paylaştığım; Japonya Ayrıntılı Gezi Rehberi ve ucuz bir seyahat için JR Bileti Nedir? Nasıl Alınır? başlıklı yazılarımı okumayı unutmayın!!!

Altta ayrıntısı ile anlatacağım gezilecek yerlerin büyük bir bölümünü 3 güne sığdırabildik, gün gün hepsini yazacağım, eğer biraz daha zamanınız olursa diye önceden araştırdığımız ama fırsat bulup gidemediğimiz yerleri de paylaşıyor olacağım.



Şimdiden güzel bir gezi olmasını dilerim,

Biz Ebisu istasyonu civarında konakladık ve gezilecek çoğu yere yakın mesafedeydik. Eğer ki bir nebze daha ucuz olsun derseniz Ebisu civarı tercih edilebilir.


Japonya için tüm konaklamalarımızı Airbnb (ev yada oda kiralama) ile hallettik. Tokyo da kaldığımız evin linkini buraya bırakıyorum. (İlk defa kaydolacaksanız yada yeni bir email kullanarak 130 TL indirim kazanmak isterseniz bu linkten giriş yapabilirsiniz)

Özellikle Yamonote Line'ın yakınlarında konaklamak fayda sağlayacaktır çünkü bu hat görülecek tüm turistik noktalardan geçiyor.


**Ulaşım için Google'ın yol tarifi çok işe yarıyor, hangi metroya bineceksiniz, saat kaçta kalkıyor, hangi durakta aktarma yapacaksınız hepsi yazıyor. Google sayfasında gideceğiniz yeri yazıp, alttaki yol tarifine tıklamanız yeterli .


TOKYO GEZİLECEK YERLER


Tokyo'da 1.Gün


Hachiko Heykeli:

Shibuya istasyonunun hemen önünde bir kalabalık toplanmış ve herkes fotoğraf çektirmek için sıraya girmişse doğru yerdesiniz. Burası Profesör Ueno'nun bebekken sahiplendiği köpeği; Hachiko'nun heykelinin bulunduğu yer.

Çaktırmıyorum ama Hachiko'nun diğer yanı insan dolu :)

Yıllarca her sabah işe giderken, sahibi ile birlikte metro istasyonuna kadar gelip, dönüşte yine aynı noktada beklemiş. Bir gün sahibi Ueno kalp krizi geçirip ölmüş, Hachiko ölümden ne anlasın, sahibi gelecek diye yıllarca heykelinin bulunduğu noktadan ayrılamamış.

Etrafta bulunan esnaf, karnını doyurmuş, bakımını üstlenmişler ama o hiç bir yere gitmemiş, taa ki son nefesini verene kadar.

İnsanları bu sadakat o kadar etkilemiş ki öldüğü yere heykelini dikmişler, her sene hayvanseverlerin buluşma noktası olmuş. Sevenleri ülke sınırlarını aşmış yani.

Heykeli burada ama ziyaret etmek isterseniz, mumyalanmış bedeni Ulusal Bilim Müzesinde sergilenmekte.

Ulaşım: Yamanote Line (JR Hattı) yada Ginza Line (Turuncu Hat) Shibuya  istasyonu


Shibuya Kavşağı

Hachiko heykelinde fotoğraf molası verdikten sonra trafik ışıklarının olduğu noktaya kadar yürüyün. Tamam işte burası, dünyanın en kalabalık kavşağı unvanını elinde bulunduran Shibuya Kavşağı.

Matrix den bir sahne görmeye hazır mısınız?



İnanılmaz bir insan selinin içinde Japonlar gibi koşmadan, kimseye çarpmadan, kimsenin önüne geçmeye çalışmadan sakince yürüyün. Pek bizim ruh halimize göre değil sanırım :)

İş saatini düşünemiyorum :)

Yolun ortasında fotoğraf makinasına gülümseyenler (biz de onlardan biriydik) yolu biraz karıştırsa da, filmlere, kliplere konu olmuş bu kavşakta yürümek bile çok keyifli.

Burayı izleyebileceğiniz en popüler yer ise Starbucks. Kapıdan girince inanılmaz bir sıra görürseniz korkmayın, ille bir şeyler içmek zorunda değilsiniz.

Starbucks dan bir şey almadan çıkmak zor :)

Sıranın arka tarafında bulunan merdivenlerden üst kata çıkın. Zaten cam önleri büyük ihtimal, önündeki kahveyi 3 saat önce almış, soğutmuş ama yeri kaptırmamak için hala içiyor numarası yapan insanlarla dolu olacak. 

Artık oturanların tepelerinden, yanlarından manzarayı izleyip, kameraya çekme hüneri de size kalmış :)

Shibuya'da görülecek yerler bu kavşakla sınırlı değil elbette, Japonya'nın en büyük tiyatrosu olan Tokyu Theatre'da burada yer alıyor. Ayrıca Meiji Jingu Shrine en popüler dini merkezlerinden biri.

Ulaşım: Ginza Line (Turuncu Hat) yada Yamanote Line (Yeşil JR Hattı) Shibuya istasyonu.


Shinjuku

Shinjuku istasyonu buranın ikinci en büyük istasyonu sayılıyor. Metroda savaşa gider gibi bir selin ortasında kendinizi bulunca daha iyi anlayacaksınız zaten bunu.


Fakat ilginç olan, metro tıka basa doluyken (sıkışmamak için nefes bile almamak gerekiyor) kimseden çıt çıkmaması. Sanki gece yarısı tek başıma yolculuk yapıyorum o derece sessiz :O

Kimse yanındaki ile konuşmuyor. Herkes ya kulaklıkla video izliyor yada oyun oynuyor. Telefonla konuşan bile yok, tabii ben şok!

Shinjuku, yanyana mağazaların bulunduğu upuzun caddelerden oluşuyor. En önemlilerinden biri Isetan. Özellikle yemek bölümü ve tatlıları görülmeye değer :)

Film sahnesi gibi; Shinjuku

Akşamları kalabalık sokaklarında dolaşmak eğlenceli bir aktivite :) Bunun yanında temalı bir cafe olan Robot Restoran da yine burada yer alıyor. 

Shinjuku Golden Gai'de 250 den fazla pub var ve inanılmaz kalabalık. Eğlence seviyorsanız burayı kaçırmayın derim. 

12 metrelik bir Godzilla kafası görmek isteyen var mı, o zaman Shinjuku Toho Building'in 8.katına alalım hemen :)

Ulaşım: Yamanote Line (Yeşil JR Hattı) yada Marunochi Line (Kırmızı Hat) Shinjuku istasyonu


Harajuku

Tokyo'nun marjinal bölgesi Harajuku, anime karakteri gibi giyinmiş kızları, temalı cafeleri (Monster Cafe) ile gezilebilecek keyifli yerlerden.

Japonya'dan beklenmeyecek hareketler bunlar :)

Bi kedi gördüm sanki :)
Yine her yerde mağazalar, upuzun cadde boyunca keyifli bir yürüyüş ve etraftaki ilginç Japon gençleri seyretmek, Harajuku'nun olmazsa olmazları. Ortaköy'ün Japonya versiyonu burası.

Biz Yoyogi Parkın hemen önündeki durakta inip caddenin sonuna kadar mağazalar arasında yürüyerek, Kawaii Monster Cafe'de uzunca bir sıra bekledik (rezervasyon şartmış) ve yemeğimizi canavar kızların elinden yedik :) ilginç bir deneyim oldu


Kozmetik ve aksesuar alışverişlerinizi buraya saklayabilirsiniz.

Ulaşım: Yamanote Line (Yeşil JR Hattı) Harajuku istasyonu yada Chiyoda Line (Yeşil Hat) Meiji-jingumae istasyonu ve 5 dakikalık bir yürüyüş


Yoyogi Park

Bu park zaten Harajuku'nun tam başında yer alıyor. İkisini aynı gün gezebilirsiniz. Genelde Japonya'ya giden arkadaşlarınızın sake fıçılarının önünde poz verdiği yer de burası oluyor ayrıca. (Benim gibi fotoğraf çekilmeyi unutmayın)

Sırtta Arman, Yoyogi Parkın girişindeyiz

Sake fıçılarının hemen karşısında ise Fransa'dan gelen şarap fıçıları var onları da atlamayalım :)

Burası Tokyo'nun en büyük parkı, yaklaşık 700.000 metrekare. İçinde bir de Meiji adında Şinto Tapınağı bulunan bu parkı 15 dakikada gezip, çıkarım demek komik elbette.

Meşhur Sake fıçıları

Özellikle evlenen çiftlerin bizdeki gibi, yeşillikler arasında dış çekim yaptırdığını görünce şaşırıp kalıyoruz.

Bol yeşil, bol oksijen işte size Yoyogi. Biz park, bahçe hakkımızı Gyoen parktan yana kullanmayı planladığımızdan kısaca bir yürüyüş yapıp, ayaklarımızın altı zonklarken ayrılıyoruz. Tokyo'yu 3 günde gezmek çılgınlık demiş miydim :)

Ulaşım: Yamanote Line (yeşil JR Hattı) Harajuku istasyonundan yaklaşık 10 dakika yürüyebilir yada Chiyoda Line (Yeşil Hat) Meiji-jingumae istasyonundan 5 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşılabilirsiniz

Tokyo'da 2.Gün


İmparatorluk Sarayı (Imperial Palace)

Tokyo'nun kalbinde bulunan İmparatorluk sarayını gitmeden önce bloglarda okumuş ve özellikle sakura zamanı mutlaka görmeli diye tavsiye edildiği için aklımın bir köşesine kazımıştım. 

Uyanır uyanmaz, İmparatorluk Sarayını sayıklamam ve acele edelim diye sevgilinin başının etini yemem bu yüzdendir :)

Sarayın surları

Gittim gördüm peki ben tavsiye ediyor muyum? 
Hayır :) 

Tokyo'da Sakura çiçeklerinin güzelliğini görebilecek o kadar çok park var ki buradaki eziyete değmez.

Sıkıntı şu ki, burada lafta da olsa gerçek bir İmparator ailesi yaşıyor (tabii biz onun evini yılbaşı ve doğum  günü harici göremiyoruz) o yüzden güvenlik inanılmaz sıkı.

Metro'da indikten sonra her yerde askerler, devamlı ellerindeki megafondan, beyninizi kazırcasına Japonca direktifler verip, koyun sürüsü gibi yönlendiriyorlar.

Karınca gibi gözüken insanları görebiliyor musunuz? 

Kapının önünden girmenize izin vermek yerine o sıcakta kocaman bir dikdörtgen çizdirecek şekilde yürütüp içeriye alıyor. 

Tabii ağırlığından şikayet etsek de çocuklu olmanın faydası burada devreye giriyor, yaşlılar ve çocuklular direkt güvenlikten geçip girebiliyorlar. Birinin sizi yönlendirmesini beklemeyin, arada kaynayabilirsiniz, bu sizin hakkınız.

Biz 2 km daha az yürüsek de yine de aradığımızı bulamıyoruz burada. Basit binaları görünce "bu muymuş İmparatorluk sarayı" diye iç geçiriyoruz.


Yine etrafta bir sürü asker direktifler veriyor, biz biraz fotoğraf çekildikten sonra, gelin bir de bizim ülkedeki sarayları görün diyerek, trip atıp çıkıyoruz :)

İmparatorluk Sarayındaki binalar böyle gösterişsiz

Çıkışta bulunan müzeler, sarayın kendisinden bile daha ilgi çekici.

Bu saray, Kitanomaru isimli enfes bir parkın içinde yer alıyor. Surların içinde gezmektense bu parkta zaman geçirmek beni daha çok mutlu etti açıkçası.

En güzel hangisi?
Bir Japon'un elinden :)

Ulaşım: İmparatorluk sarayı için Marunochi (Kırmızı Hat), Otemachi istasyonuda inip Ote-mon Gate için yaklaşık 5 dakikalık yürüyüşle Sarayın doğu bahçesinden girmek en kısa yol bence. Bu kapıyı dönüşte bulduk ve çok mutlu olduk açıkçası :)




Akihabara

Elektroniğin, bilgisayar oyunlarının ve anime karakterlerinin cenneti burası. Özel bir ilginiz yoksa bir ikisini görüp çıkabilirsiniz. Hepsini gezmek mümkün değil zaten.

Madarake isimli bu mağazanın üst katlarında canlı gibi duran oyuncak bebekler var

Anime karakterlerine ait hediyeler almak istiyorsanız burada 8-10 katlı mağazaları var, ben aradığım karakterleri hiçbirinde bulamasam da, etiketten, suluğa, posterden, kıyafete kadar incik cincik bir sürü hediyelik var.


Burada birinci ve ikinci el elektronik eşya bulabilmek mümkün fakat çok da ucuz değil. Şöyle bir durum var, Japon sistemine uyumlu olanlar ucuz ama onlar bizim ülkemizde çalışmıyor, Avrupa sistemine uyumlu olanlarsa Singapur'dan ithal ediliyor o yüzden fiyatı uygun olmuyor. 

ABD bu konuda Japonya'dan iyi sayılır (tabii kurları düşünüyorum da o bile artık pek parlak değil gibi)


Akihabara'da bir de Fransız hizmetçi kıyafetli kızların garsonluk yaptığı Home Cafe bulunuyor. Sevgilim de gitmek için bir hayli çabaladı ama nafile :) 

Onu canavarlara götürdüm, hoş onların da buradakilerden pek bir farkı yokmuş :) Değişik bir deneyim için tercih edilebilir (pişt yanlış anlamayın sakın, instagramlık fotoları kastettim ben)

Sakin bir yer bulmak zor

Ulaşım: Yamanote Line (Yeşil JR hattı) yada Hibiya Line (Gri hat), Akihabara istasyonu.


Ueno Park

Tokyo'daki parkların çoğu birbirine benziyor, fakat Sakura çiçekleri, Shinobazu Göleti, Yushima Tenjin ve en büyük tapınağı olan Kaneiji nin içinde bulunduğu bu park en fazla turist ağırlayanlardan bir tanesi.  Zamanınız varsa mutlaka ziyaret edin derim.


Özellikle karnınız açsa :) Çünkü pişirdiklerini satan seyyar satıcılar sayesinde muazzam bir öğün atlatma şansınız var :) Noodle, tütsülenmiş balık, ızgara ahtapot, karides gibi seçenekler bir hayli fazla.

Rickshaw yani insanın çektiği faytonlar Asakusa da çok meşhur, içiniz elverirse tabii :(

Ayrıca Ueno Parkın en güzel yanı içinde Ueno Zoo adında büyük bir hayvanat bahçesini barındırması. Penguenden, file ve gergedana kadar birçok hayvanı görebilir ve hatta dokunabilirsiniz.

Resim Google dan

Ayrıca müze yönünden de Ueno harika bir seçim. Özellikle Tokyo Ulusal Müzesi ve çikolata müzesini ziyaret etmenizi öneriyorum. Burası Tokyo'nun en hareketli parklarından biri.

Ulaşım: Yamanote Line (Yeşil JR hattı), Ginza Line (Turuncu hat) yada Hibiya Line (Gri hat), Ueno istasyonu.

Japonya'da kadınlar için özel vagonlar var


Ginza

Eğer "Yen" karşısında yeterince hırpalanmadıysanız, sizi Ginza'daki lüks mağazalara alabiliriz, aradığınız tüm markalar burada sizleri bekliyor olacak :)

Gittik, gördük ama görmeseydim de olurdu dediğim yerlerden, Japon kültürünü görmek için bu kadar yol yaptıktan sonra yanyana sıralanmış mağazalar beni pek tatmin etmedi açıkçası.


Bir sürü alışveriş merkezi, cafe, ve lezzetli (tabii ki pahalı) restorana ev sahipliği yapıyor olması ile Tokyo'nun en meşhur yerlerinden, siz bana bakmayın bu lüks caddeyi gidip görün :)


Tabii burası sadece mağazalardan ibaret değil, Shibuya kavşağından sonra en kalabalık kavşak olan Sukiyabashi Kavşağı da Ginza da yer alıyor. 

Bronz Melek Heykeli, özellikle sabah erken saatlerde inanılmaz görüntülere sahne olan Tsukiji Balık Market de yine Ginza da.

Fotoğraf çekmeye bayılan millet :)

Tapınak yok mu sandınız, yanıldınız. Tsukiji Hongwanji Budist tapınağı ziyaret etmeniz için tüm heybeti ile burada bekliyor.

Ginza daki mağazalardan örnek :)

Ulaşım: Ginza Line (Turuncu Hat), Hibiya Line (Gri Hat) yada Marunouchi Line (Kırmızı Hat) Ginza istasyonu.


Roppongi

Son bir gayretle gece hayatının kalbi olan Roppongi'ye uğruyoruz. Barlar ve gece kulüpleri ilginizi çekiyorsa doğru yerdesiniz.


Fakat bazı mekanlar sadece Japonlara açık, bu da aklınızda olsun. Asosyal olan ve konuşarak duygularını aktarma konusunda sıkıntılı Japon gençleri için devletin desteklediği bir sistem bu.


Amaç gençler kaynaşsın :)

Sonunda çubuksuz bir yemek yiyelim diye düşünüp, Hard Rock Cafe için gidiyoruz biz Roppongi'ye, çünkü önümüzdeki kanguruda Arman varken barlar bizi pek hoş karşılamayabilirdi diye düşünüyorum. Zamanında Octoberfest bira festivalindeki çadırlara girmiş olsak bile :)

Peki Hard Rock'ta yiyebiliyor muyuz, Hayır!


Neden peki; çünkü üstünde kocaman bir gitar olan binanın önündeki iki kapıdan yanlış olanını seçmişiz :(

O kadar emin olarak girdik ve menü o kadar çok benziyordu ki, ancak hesap öderken idrak edebildik durumu :) Yada çok açtık bilemiyorum.

Olsun tecrübedir, siz dikkat edin sağ kapıdan gireceksiniz :) sol bambaşka bir yer. Neyse en azından mağazasından alışveriş yaptık da keyfimiz yerine geldi :)


Buralara kadar geldiyseniz, 200 den fazla restoran ve mağazanın bulunduğu Roppongi Hill de alışveriş yapmak isteyebilirsiniz, bu da bir kenarda dursun :)

Snoopy seviyorsanız müzesini gezebilir, Roppongi Kingyo restoranda tiyatrocu ve dansçı kızlar eşliğinde yemek yiyebilirsiniz.

Shiba Park ve Hinokicho Park da yeşile doyabilirsiniz. Tokyo parklar bakımından inanılmaz dolu bir şehir :) Darısı ülkemizin de başına

Ulaşım: Hibiya Line (Gri Hat) Roppongi istasyonunda inebilirsiniz


Tokyo Kulesi

Eyfel kulesinin turuncu bir kopyası olan Tokyo Tower, anteni dahil 333 metre. Şehrin göbeğinde olduğu için manzarası keyifli, tek sıkıntısı etrafının camlarla kaplı olması. 

Asansörle 150 metreye çıkıp, başka bir asansöre binerek 250 metreye kadar daha çıkabilmeniz belli bir ücret karşılığında mümkün (1900 yen)


Çok sıra olduğu için (her turistik noktada olduğu gibi) biz çıkmadık. Eğer manzara görmek istiyor ama para vermek istemiyorsanız, 242 metrelik, 48 katlı Tokyo Metropolitan Government Building'in (Devlet binası), çatı katına çıkabilirsiniz.

Roppongi Hill, 120 metre yüksekliğindeki Bunkyo Ward Office (Devlet binası), Rainbow Köprüsü  de ücretsiz manzara için tercih edilebilir :)

Ulaşım: Hibiya Line (Gri Hat), Kamiyacho İstasyonunda inebilirsiniz.


Önde 17 kg lık Arman sırtta ona ait 15 Kg lık çanta ile biz bu kadar gezebildik, siz de yorgunluktan bayılmadan, günü tamamladıysanız kendinize kocaman bir aferin diyerek, yatakta sızıp kalabilirsiniz :) İkinci gün de tamamdır :)


Tokyo'da 3.Gün


Shinjuku Gyoen Gardens

Tokyo'da en sevdiğim yerlerden biri de bu park. Özellikle Sakura zamanı gelecek kadar şanslıysanız bence en az yarım günü buraya ayırmalısınız.

Kambersiz düğün olur mu?

Hemen yakınındaki 7Eleven marketten, yiyecek bir şeyler ve üzerine oturmak için bir örtü alarak, Japonların arasında piknik yapmak bence Tokyo'daki en güzel aktivitelerden.


Üzerime dökülen Sakura çiçekleri, etrafımızda mangalsız, dumansız, sushileri ile mutlu, sessiz ve saygılı Japonlar. Sanırım bu huzuru kolay kolay yakalamak mümkün olmayacak kısa süre içinde.


Bu park Sakura çiçeklerini izleyebildiğimiz en güzel yerdi Tokyo'da. Tabii sadece sakuralar yok, göllerin etrafını dolduran, her bölümün değişik bir ağaç kültürüne ait olduğu sayısız bahçe de var.

Parkın içindeki çay bahçeleri ilginç bir deneyim sunuyor

Ölü gibi duran korkutucu ağaçlardan tutun da, kollarını size sarılacakmış gibi açanlara, Japon bahçelerine kadar her bölümünü gülümseyerek gezeceğiniz garanti :) Yani en azından bana böyle bir etkisi oldu :)



16:00 gibi kapılarını girişlere kapatıyor bu güzel bahçe, giriş 200 Yen

Ulaşım : Marunouchi Line (Kırmızı Hat) Shinjuku-Sanchome istasyonu

Japonların Hanami Pikniği :)


Odaiba Bölgesi


Tokyo'da görülmesi gereken yerlerin başında geliyor bu bölge, çünkü meşhur sembollerinden biri olan Rainbow Köprüsünü içinde barındırıyor. 

2 katlı köprü, gece muhteşem şekilde ışıklandırıldığından, seyrine doyum olmuyor. Üst katı otoban, alt katı ise metro ve araç trafiğine ayrılmış. Tabii yayaların muhteşem manzara eşliğinde yürümesi için kullanılan yollar da var.

Kim der ki burası Japonya diye :)

Bunun yanında 1998 yılında "Japonya'daki Fransız Yılı" etkinliklikleri çerçevesinde yapılan Özgürlük anıtının ufak bir kopyası da yine nehir kenarında yer alan Odaiba bölgesinde yer alıyor aynı Madam Tussauds'un da içinde bulunduğu Palette Town gibi.

Burada ayrıca nehir gezintisine çıkmak da bir başka aktivite. 

Ulaşım: Yurikamome Line, Shibaura-Futo istasyonu. Doğu çıkışından, 5 dakika yürüyerek Rainbow köprüsüne ulaşabilirsiniz.


Asakusa Bölgesi

Gece uçuşumuz var ama ben hala Japonya'ya doyamamışım, sevgilinin "acele et" serzenişlerine aldırmadan Asakusa'ya çeviriyorum yüzümü.

Son olarak gördüğümüz ve "iyi ki" dediğimiz Asakusa, bayram yeri havasında. Senso-ji Tapınağı, sağlı sollu hediyelik eşya satan tezgahları geçtikten hemen sonra karşımıza çıkıyor.


Çok kalabalık ama çok eğlenceli. Bu arada sadece tapınağın önündeki kalabalık caddede gezmeyin, etrafındaki ara sokaklara da mutlaka girin. Harika ama tabii biraz pahalı hediyelikler, el işi çantalar, birbirinden değişik şemsiyeler dolduruyor dükkanları.

Şemsiyelerin şirinliğine ne dersiniz?


O yüzden alışveriş kısmını buraya saklamak mantıklı. Biz Arman'a Shinkansen (Japonya'nın meşhur hızlı treni) ve bana da minik japon kızları satın aldık, çantama takıp şıngır mıngır geziyorum :)


Asakusa da 1853 yılında açılmış Asakusa Hanayashiki eğlence parkı ise adrenalin sevenleri bekliyor olacak. İstasyonunun çıkışında yer alan Sumida Park, tokyo'daki kaçıncı park sayabilmiş değilim :)

Ulaşım: Asakusa Line (Pembe Hat) yada Ginza Line (Turuncu Hat) Asakusa istasyonu. Kalabalığı takip etmeniz yeterli :)


Sky Tree

Asakusa'ya gelmişken Tokyo Skytree yi görmeden olmaz tabi. 

Tokyo'nun sembollerinden biri olan Sky Tree, Tokyo Tower dan çok daha uzun, tam 634 metre. Tabii sonuna kadar çıkılmıyor, en fazla 451. metresinden manzaraya doyabiliyorsunuz.


Özellikle akşamları ışıklandırılmış halini izlemek büyük keyif.

Ulaşım: Asakusa Line (Pembe Hat) Oshiage (Skytree) İstasyonu



Daha Fazla Zamanı Olanlar İçin;


Sumida Nehir Gezisi: 

Değişik çok fazla şey sunmasa da Tokyo'ya bir de nehirden bakmak isteyenler için harika bir deneyim.


Tokyo Dome City:

Yılda 35 milyon kişi tarafından ziyaret edilen ama Türkçe olarak pek de bilgi bulamadığım Tokyo Dome, kocaman bir eğlence kompleksi. Paten, Beyzbol, bowling, uzay müzesi, spa kompleksi, çocuk parkları ile özellikle çocuklu aileler için biçilmiş kaftan.

Tokyo Disneyland:

1 günü buraya ayırmaya karar verdiğimizde biletlerin tükendiğini öğrendik, o yüzden Japonya'ya gitmeden önce mutlaka biletlerinizi alın derim. 

Gidenlerin bayıla bayıla anlattığı, çocuklardan çok kendilerinin eğlendiğini itiraf ettiği bu park kaçmaz :)


Universal Studios:

Çeşit çeşit tema parkların yer aldığı Universal Studios eminim ki Tokyo'da da çok eğlencelidir. Biz Singapur'daki parka gitmiş bayılmıştık, Japonya'da biraz daha fazla zamanımız olsa mutlaka gitmek isterdim.

Yokohama:

Tokyo'ya trenle 30 dakika mesafede bulunan Yokohama, Meiji Restorasyonu sırasında yabancıların ikametine açılan ilk Japon yerleşim yerlerinden biri. Çin mahallesi, sayısız tarihi binasıyla görülmeyi hakeden bir liman şehri. 

Japonya'da kilolu olarak gördüğüm tek kişi

47 Ronin Mezarı:

47 Ronin filmini Japonya'ya gitmeden mutlaka izlemenizi öneririm o zaman neden bu mezarı görmek istediğimi daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum. 

Nikko:

Tokyo'dan trenle 2 saat uzaklıktaki Nikko, doğal güzellikleri ile ünlü. Bunun yanında Japon mimarisinin en güzel örneklerini de yine burada görebilmek mümkün.

Fuji Dağı:

Japonya'nın en önemli sembollerinden biri olan Fuji Dağının asaletini sadece karşıdan gördüğüm , bir gece bile olsun konaklayamadığım için hala çok üzülüyorum. 

Etrafındaki köyleri, birbirinden güzel Ryokan'ları (Geleneksel Japon Evleri) ile Fuji, Japon kültürünü anlamak için en iyi yerlerden biri kesinlikle.


Son olarak Japonya'da enfes sushiler yemeden sakın dönmeyin :)



Tokyo'da Favori Konaklama Noktaları  

Ginza, Fuji, Shinjuku, Shibuya, Asakusa, Odaiba, Ebisu ve yakınları.

Aslında metro durağına yakın herhangi bir noktada konaklama yapılabilir. Tokyo'nun her yanı raylarla döşenmiş durumda, kısa sürede istediğiniz noktaya kolayca ulaşabilmek mümkün. Yine de otel ararken nokta atışı da yapabilirsiniz üstte yazdığım yerlerin birinde kalıp.

Tokyo'yu şöyle bir gezmek için bile en az 3 gün ayırmak gerekli çünkü mesela Akihabara bile 1 tam gününüzü alabilir :)


Bunun yanında özellikle Sakura zamanı gitme şansına sahipseniz Shinjuku Gyoen Parkta en az yarım gün Tokyolularla birlikte pikniğe zaman ayırmak, burada yaşayabileceğiniz en güzel tecrübelerden biri olacaktır.

Üzerimize kar gibi yağan Sakura çiçekleri ve bunu kutsal bir saygıyla karşılayan Japonlarla birlikte zaman geçirmek, bu ülkeyi daha çok sevmeme neden oldu.

Japonya gezisini planlarken en fazla zamanı Kyoto ve Tokyo'ya ayırmak gerekiyor (en az 3'er gün) diye düşünüyorum, diğer şehirleri 1 güne sığdırabilmek mümkün.

Bir yanda Geyşaları, diğer yanda apartmanların içinden geçen hızlı trenleriyle Japonya, beni hiç hayalkırıklığına uğratmadı, gözümde büyüttüğüm kadar varmış :)

Merak ettiğiniz ne varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.

Seyahatle kalın,


Sevgiler,





İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
  1. AKHİSAR DAN EMİRALEM E...
  2. AKÇAY GEZİSİ
  3. ALİAĞA - İZMİR
  4. AYVALIK-CUNDA (CENNET)
  5. AĞVA GEZİSİ...
  6. BALKONUMUZDAN BALIKLAR
  7. BAŞTAN SONA MALDİVLER
  8. BEYRUT GEZİSİ
  9. BODRUM BODRUM...
  10. BOZCAADA GEZİSİ - Yeni !!
  11. BÜYÜKADA ; BEN GELDİM...
  12. BİRGİ / ÖDEMİŞ - Yeni !!
  13. CAVİT İN YERİ / GÜZELBAHÇE
  14. CUMARTESİ KEYFİ / AMRİTA SPA
  15. DALYAN VE İZTUZU PLAJI
  16. DENİZ UÇAĞINDAN MALDİVLER
  17. DEĞİRMEN (TİRE)
  18. DOĞU YA DOĞRU - 1
  19. DOĞU YA DOĞRU - 3 - Yeni !!
  20. DOĞU YA DOĞRU-2
  21. EFES ANTİK KENTİ (SELÇUK)
  22. ESKİ FOÇA - İZMİR
  23. ESKİ FOÇA ŞENLİĞİ
  24. Emirgan Korusu, Laleler ve Köşkler.. - Yeni !!
  25. Evlilik Teklifi, Kız Kulesi, Ağva
  26. FASULİ - İSTANBUL
  27. GEYİKLİ BOZCAADA ÇANAKKALE
  28. GÜNÜBİRLİK GEZİLECEK YERLER
  29. HAVA ALANINDAN...
  30. Hediyelik Eşya Günleri
  31. ITHAA / SU ALTI RESTORAN
  32. KAHVALTI MEKANLARI - PART 2
  33. KAHVALTI MEKANLARI PART - 1
  34. KISA BİR YUNUS ŞOV...
  35. KIZ KULESİ HAKKINDA...
  36. MALDİVLER / MANTA BALIĞI
  37. MALDİVLER BALAYI / 1.Bölüm
  38. MALDİVLER BALAYI / 2.Bölüm
  39. MALDİVLER BALAYI / 3.BÖLÜM
  40. MALDİVLER DE YÜZMEK...
  41. MANTA BALIĞI (MALDİVLER)
  42. MASAJ / JAKUZİ (Maldivler)
  43. MERCANLARDA ŞNORKELLING
  44. MİNİATÜRK / İSTANBUL
  45. NAZAR KÖY 'E YOLCULUK
  46. OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ
  47. PRAG GEZİSİ (Metin Yılmaz)
  48. PRAG GEZİSİ II (KARLOVY VARY)
  49. SALVADOR DALİ SERGİSİ
  50. SEVGİLİM VE DEV BALIKLAR
  51. SIĞACIK/SEFERİHİSAR (cittaslow)
  52. TANDIR ZEVKİ (GİZLİ BAHÇE)
  53. TESTİ GARDEN RESTORAN
  54. TİRE - KAPLAN
  55. WAFFLE - TURUNÇ
  56. YEMYEŞİL MALDİVLER...
  57. ÇANDARLI / DİKİLİ-İZMİR
  58. ÖZGÜRLÜK ANITI VE OSMANLI
  59. İZMİR İÇİN LEZZET DURAKLARI
  60. ŞIK RESTORANLAR
  61. ŞİRİNCE


0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar