Navigation Menu

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK OTOMOBİL MÜZESİ / KEY


Torbalı'ya defalarca gidip, onlarca farklı mekan yazmama rağmen itiraf ediyorum ki bu kadar muazzam bir müzeyi nasıl
atlamışım diye kendime hala kızıyorum.

Kısmet bugüneymiş diyelim :)

Henüz görmediyseniz burayı mutlaka not alın çünkü Münih'teki BMW müzesini gezmiş biri olarak diyebilirim ki, orada görmediğim birçok modeli bile burada yakından tanıma şansım oldu .

Key Museum gerçekten başarılı. Ayrıca ortam olarak da çok ferah, özellikle çocuklarla keyifli bir gün geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan.


Tabii benim gibi 3 yaş sendromu yaşayan bir çocuğunuz varsa ne düşünürsünüz bilemem :) Hoş bunların sendromları da hiç bitmiyor ya neyse :)


Key Museum Otomobil Müzesi Hakkında

Sadece İzmirin değil Türkiye'nin de en etkili sanayicilerinden olan Erdoğan Özgörkey'in oğulları Murat ve Selim Özgörkey'in, 2001 yılından beri dünyanın dört bir yanından eski klasik arabaları toplayarak başladıkları bu serüven, kendilerine ait 7 bin metrekarelik alanda böyle güzel bir müzeye dönüşmüş.

Birbirinden ilginç maskotlar :)



Özgörkey'leri Coca Cola'dan tanıyoruz aslında, Coca Cola tüm dünyada çalışma şeklini değiştirene kadar Ege ve Akdeniz'in şişeleme ve dağıtım işlerini yönetiyorlardı.


Başarılı bir aile ve başarılı bir müze.

1886 yılında üretilen ilk otomobilden günümüze kadar birbirinden şahane arabalar var. Bir nevi otomobil dünyasının görkemli bir anlatımı da diyebiliriz buraya.



Mercedes, Cadillac, Ford, BMW, Porsche gibi markaların ilk modellerini görebildiğimiz Key Museum'da, sadece 130 adet klasik araba yok, ayrıca ünlü markalara ait 39 adet eşarp, ilk üretildiği 19.yy dan yakın geçmişe 40 adet motosiklet, duvardan duvara 2.550 adet maket araba, 1900'lü yıllardan beri kullanılan orijinal benzin istasyonu ekipmanları ve dönemlerini yansıtan çizgileri ile özgün tasarımlı, birbirinden ilginç 300 parçalık araba maskot koleksiyonu da var. 


Yelpazesi çok geniş.

Kapısından girdiğimizde birbirinden parlak boyaları ile efsane arabalar göz kırpıyor bize. Gezerken hep aklımızda aynı soru, nasıl bu kadar yeni kalabilmiş bunlar :)

Favorim :)

Tabii ki orijinal halleri değil.

"Nuts and Bolts" dedikleri bir yöntemle, otomobilin en küçük vidasına kadar sökülüp, bu vidanın dahi yenilenmesi mantığıyla her araç renovasyondan geçmiş.

Çok zorlu bir süreç olan renovasyon'un amacı, otomobil ve motosikletleri ilk günkü kondisyonuna getirmekmiş. Yani işleri sadece biriktirmek değil, aracı, zaman yolculuğuna çıkarıp ilk günkü haline getirmekmiş :)


Tebrik ediyorum, çünkü o kadar şaşaalı, o kadar yeni ve göz alıcı ki her biri.

Filmde kullanılan orijinal Batcycle

Bu arada bahsetmeden geçemeyeceğim, kocaman binayı gez gez acıkırsanız, endişe etmeyin, enfes bir de cafesi var içeride. 


Özellikle çikolatalı muffin ve çayları bir harikaydı. Ben çoğu pastanede bu kadar lezzetlisini yememiştim o kadar diyeyim :)


Benzinlikler :)


Key Museum Ziyaret Günleri

Müze, sadece Pazartesi ve Salı günleri kapalı.
Diğer günler 10:00 - 17:00 arasında keyifle ziyaret edilebilir.

Filmde kullanılan arabanın birebir kopyası

Yani haftasonu günübirlik geziler için güzel bir tercih.


Giriş Ücreti (08.01.2018)

Tam 20 TL
İndirimli (öğrenci, öğretmen, 65 yaş ve üzeri) 10 TL
10 kişi ve üstü gruplar için kişi başı 15 TL
0-6 yaş çocuklar, Engelliler ve ona eşlik eden bir refakatçi de ücretsiz


Bu arada müze kartınız varsa, giriş ücreti üzerinden %25 indirim sağlayabiliyorsunuz.

Bizim gibi müze kartınız var fakat her daim evde bırakırsanız ise sadece gülümsüyorlar, o kadar :)


Key Museum Ulaşım

Adres: Çapak Mahallesi Özgörkey Caddesi No:5 Torbalı İzmir
Telefon: 0 (232) 850 35 35

Çevre yolunda Torbalı ayrımından çıkıp, Sanayi bölgesine doğru yol alıyoruz. Torbalı trafik lambalarına gelmeden sola sapıyoruz.

Burada zaten müze tabelaları başlıyor. Ve binaya gelene kadar kırmızı Key tabelaları devamlı bize eşlik ediyor.


Bu yolda düz ilerleyip yine sola ayrılan Özgörkey caddesine giriyoruz, yaklaşık 100 metre sonra , solda kocaman bir bina göreceksiniz. İşte harika bir klasik araba müzesi burada sizi bekliyor olacak.

Sevgilim, oğlum ve seyahatler. Benim için olmazsa olmazlar :)

Umarım siz de en az bizim kadar keyifle gezer, ülkemizde istenirse ne kadar başarılı işler yapılabildiğini mutlulukla izlersiniz.

Bu arada İzmir ve Çevresinde günübirlik gezilebilecek yerler arıyorsanız doğru yerdesiniz. Buraya tıklayarak ayrıntılı olarak yazdığım Günübirlik Rotalar yazıma ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Ege'de Çok Bilinmeyen 30 Gezilecek Yer'i de gördünüz mü bir bakın bakalım:)

Seyahatle kalın ,

Sevgiler





İlginizi çekebilecek diğer yazılar;



0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar