Navigation Menu

HVAR; HIRVATİSTAN'IN LAVANTA KOKULU ADASI



Son zamanlarda gidilebilecek en iyi 10 adanın içinde yazılmaya başlanan Hvar, Dalmaçya kıyıları boyunca bir inci gibi parlıyor tertemiz bir denizin içinde.


HVAR HAKKINDA

Hırvatistan'ın birçok adası olmasına rağmen burası en popüler olanı, sosyetenin uğrak yeri, deniz ürünleri ile mideleri şenlendiriyor ve diğer birçok ada için geçiş noktası da sayılıyor


Müdavimlerinin büyük bir kısmını; eğlence hayatını sevenlerin oluşturduğu bu keyifli adayla tanışmamız, Ağustos 2017 de 9 günlük Balkanlar turuna çıkmamız sayesinde gerçekleşti.

Avrupa'nın yeni St Tropez'i olan Hvar'ı, zenginler keşfettikçe, fiyatlar hızla artmaya başlamış. Özellikle İtalyanlar rağbet ediyor, yaz aylarında çoğu Avrupalı burada alıyor soluğu.

Halkı turizm ve balıkçılık ile geçimini sağlıyor. Bu yüzden enfes deniz ürünleri yemeniz kaçınılmaz oluyor tabii :)

Tertemiz denizi, daracık sokakları, eski şehri ile akıldan çıkacak gibi değil.


Biz Split'te konakladığımız için sabah erkenden adaya geçip, akşam geri döndük. Feribottan iner inmez, herkesin buluşma noktası olan, geniş meydanında oturup bu muhteşem adayı izledik. İnsanın inanası gelmiyor o an, gerçekten Hvar da olduğuna.

Limanda birbirinden güzel ve "ben zenginim" diye bağıran yatlar çıkıyor karşımıza, oturup saatlerce "ahhh o gemide ben de olsaydım" diye şarkılar söylenebilir güzellikteler.

Kaybolmanın en zevkli hali

Masmavi, ışıl ışıl suyunda yüzmek için hemen denize koştuk, eski şehrin daracık sokaklarında kaybolduk, enfes deniz ürünleri yedik, alışveriş yaptık ve uzunca bir feribot kuyruğu bekleyip geri döndük.

Günübirlik gidip gelinebilir ama bence hakkını vermek için konaklamak şartmış. Özellikle eğlencesi için :)

Deniz ulaşımı Jadrolinija firmasına ait

Burası, 68 Km lik uzunluğu ile Adriyatik'in en uzun adası unvanını elinde tutuyor. Lavanta bahçeleri, şarap bağları ve Turizm, Hvar denilince ilk akla gelen kelimeler. Büyük bir ada ve gezilebilecek birçok yeri var. Jelsa, Stari Grad, Vrboska bunlardan sadece birkaçı.

Biz gitmeden Türkçe olarak çok ayrıntılı bir kaynak bulamamış, bayağı kafamız karışmıştı. O yüzden bölümler halinde, tüm ayrıntısıyla Hvar Gezi Rehberini yazmak istedim :)

Umarım tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz :)


HVAR MI? STARI GRAD Mİ?

Şu an bu soru sizin için çok önemli gözükmeyebilir ama feribot bileti almaya gittiğinizde, uzunca bir kuyruk bekledikten sonra görevlinin; "Hvar mı, Stari Grad mi" sorusunu sormasıyla, o cevaplamanız gereken 2 dakikalık sürede, bizim gibi gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalabilirsiniz : )

Çünkü bazı feribotlar Hvar'a bazıları da Stari Grad'a (eski şehir) gidiyor. 

Stari Grad, MÖ 384 de Yunanlılar tarafından kullanılmış, Şu anda Unesco tarafından Dünya Mirası Sit Alanı olarak korunmakta. Hırvatistan'ın en eski şehri, hatta Avrupa'nın da belki :)

Palmiye sever aile

Görevliye, "sizce hangisi görülmeli" diye sorarak, üzerimizdeki sorumluluğu ona devrediyoruz.
O da "en popüleri Hvar" cevabını veriyor tüm ciddiyetiyle.

Biz de akıllı turistler gibi sözünü dinliyoruz elbette ablanın.

Hvar'ı, adanın merkezi olarak düşünebilirsiniz.

Tabi popülarite düştükçe konaklama fiyatları da, yemek ücretleri de aynı orantıda düşüşe geçiyor, Stari Grad bu yüzden tercih edilebilir.

Günübirlikçiler içinse Hvar daha doğru bir tercih olacaktır diye düşünüyorum.

Stari Grad ve Hvar arası otobüs ile yaklaşık yarım saat sürüyor.


HANGİ MEVSİM GİTMELİ

Keyifli bir ada olan Hvar, özellikle deniz mevsiminde muhteşem, çünkü teknelere atlayıp güzel koylar keşfedebilir, açık alandaki eğlence mekanlarında gönlünüzce eğlenebilirsiniz. 

Hırvatistan da hava sıcaklıkları Haziran ve Ekim ayları arasında 30 derecelerde seyrediyor, yani yaz tatili için ideal zaman.

Biz Ağustos ayında gittik, gündüz güneş kavururken akşamları üzerimize genelde hırkalarımızı giydik bir güzel :)


Buraya Ekim ayına kadar gönül rahatlığı ile gelebilirsiniz, Temmuz-Ağustos kalabalığın zirve yaptığı dönem, eğer kalabalık sevmiyorsanız Haziran ve Eylül ayları ideal zaman olacaktır.


Tabii farklı bir kültürü gezmenin en eğlenceli taraflarından birisi de festivallerine denk gelmek. Haziran sonu - Temmuz başında Lavanta hasadı, Lavanta Yağı festivali, Eylül ve Ekim de üzüm, zeytin hasatları festivallerle kutlanıyormuş.

Tam tarihlerini gitmeden önce mutlaka araştırın.

Ulaşım

Hvar'a gitmenin birkaç alternatifi var, altta bunları sıraladım ama tabii çok fazla değişiklik yaptıklarını da belirtmek isterim.

Dubrovnik - Hvar Ulaşım

Dubrovnik-Hvar arası hızlı feribot ile geçilebiliyor, fakat belli günler ve saatlerde var ne yazık ki (Perşembe- Pazar günleri ve sabah çok erken saatlerde)

Eğer programınıza uyuyorsa, hızlı feribotla yaklaşık 3,5 saatte ulaşabilirsiniz Hvar'a

Biz günübirlik gidip gelelim dedik yol uzun geldi, 1 gece yatsak adanın hangi ucuna indirdiğini bir türlü öğrenemedik ve Split'i planlarımıza dahil ettik. Hiç de pişman olmadık.

Hvar da mutsuz olmak yok

Drvenik - Hvar Ulaşım

Drvenik'den Hvar'a feribot yolculuğu 45 dakika sürüyor.

Bu arada Drvenik; Dubrovnik'ten Split'e doğru giderken yaklaşık 1,5 saat sonra karşımıza çıkıyor.

Yol yakın ama adanın doğu tarafında iniyorsunuz, Batıya kadar adayı baştan başa geçmeniz gerekiyor ki bu da 1,5 saat demek.

İndiğiniz yer Scuraj denen 400 haneli bir kasaba, burada araç bulmak sorun, olsa da iyi bir ücret ödemek gerekiyor, kendi aracımızla geçersek yaklaşık 1,5 saat boyunca dar ve virajlı yollarda araba kullanmayı göze alıp Hvar'a ulaşmamız gerekiyordu, bu yüzden bundan da vazgeçtik.



Split - Hvar Ulaşım

İşte en kolay ulaşım şekli. Burada bilmeniz gereken normal feribot ve hızlı feribot ayrımı olduğu. Biz şans eseri öğrenene kadar 2 saatlik yolu göze almıştık mesela.

Normal feribotlar devamlı çalışıyor, hızlı feribotların seferleri daha az.

Hızlı feribotlar daha pahalı ama birinde 2 saat süren yolculuk diğerinde 50 dakikaya düşüyor. Hızlı feribot için kişi başı (Gidiş-Dönüş) 200 Kn ödemek gerekiyor. Çocuklardan bilet parası almıyorlar. (2017 yılı için)

Hvar Bileti

Feribot işini Jadrolinija isimli bir firma üstlenmiş durumda. Buradan adalara geçişle ilgili en güncel bilgileri bulabilir, biletinizi alabilirsiniz.

Zamanınız bizim gibi değerliyse (çocuklu aileler anlar beni) hızlı feribot saatlerini öğrenmek faydalı olacaktır. Limandaki ofise sorabilirsiniz en güncel halini.

Liman Haritası

Split'in inanılmaz büyük bir limanı var. Bileti alırken feribotun, hangi numaradan kalkacağını  söyleyecekler, numarayı limanda bulup oradaki feribota binmek gerekiyor.

Biletler numaralı değil, dileyen dilediği yere oturabiliyor. Hafta sonu inanılmaz kalabalık olduğundan erken binmek faydalı oluyor.

Feribotun içi; herkesin yanında bavulu var

Dikkatimi çeken şey, herkesin sırtında devasa bir çanta oluşu, sanırım gezginlerin ilgisini bir hayli çekiyor burası.


Bavulları ile yolculuk yapan da çok var, "keşke bir gece konaklasaymışız biz de" diye iç çekiyorum  adayı gördükten sonra.

Feribot Güzergahları (Yaz Mevsimi)

Biz sezonunda gittik ve ilk gün hızlı feribotun dolu olmasından dolayı, ertesi gün için bilet alabildik. Kaybettiğimiz gün için ise rotayı, Google da resimlerine aşık olduğumuz, efsane plaj Zlatni Rat'a çevirdik, muhteşem bir denize girdik.

V Şeklindeki Zlatni Rat Plajı

Eğer ilk gün için plan yapıyorsanız siteden biletinizi almanız daha mantıklı olacaktır. Aksi halde bizim gibi diğer cennet adaları da plana eklemek durumda kalabilirsiniz :)

Tabii bu durumdan şikayetçi olduğum söylenemez doğal olarak :)

Bu arada minik bir hatırlatma; bilet aldığınız ofisin hemen önündeki dondurmacı ennnffeesss, favorim olur kendileri, gelip gidip yedik, off ki ne off siz de mutlaka uğrayın.


KONAKLAMA

Eğer ki bizim gibi Split'ten günübirlik gidip gelmeyi düşünüyorsanız birçok seçenek mevcut. Özellikle Booking'den bulduğumuz ve zevkle kaldığımız Guest House Sv. Duje merkezi konumu, sahibinin ilgisi (ücretsiz otopark için bizim arabaya binip, turladı bulana kadar) ve ufak ama her türlü ihtiyacınıza cevap veren odası ile tavsiye edebileceğim yerlerden.

Split teki odamın manzarası
Split limanına yakın konumda bulacağınız otel, yürüyerek gidip gelmenizi kolaylaştırır ama otopark sorununu da beraberinde getirir uyarımı da yaptıktan sonra Hvar'ın içindeki konaklama seçeneklerine geçelim.

Gitmeden blogun birinde konaklama inanılmaz ucuz diye okumuştum, gidip görünce ufak çaplı bir şok geçirdim, çünkü bizim Split te kaldığımız odanın bile 125 Euro idi geceliği.

Sanırım sezon dışı geldi kendisi. Bunu yazan arkadaşa sevgilerimi gönderip yazıma devam ediyorum. 

Hvar bu kadar pahalı olunca, daha uygun seçeneklere kayıyor aklımız, geneli stüdyo daireler yada evinin odalarını kiralayan ev sahiplerinden oluşuyor. Tabii Hostel'lar da seçenekler arasında. Hatta hostel da mutlaka konaklayın diye bir öneri de okumuştum gitmeden.

Üst kısımda olanların manzarası müthiş ama bayağı yokuş çıkmanız gerekiyor. Eee her güzel şeyin bir bedeli var :)

Hvar'daki oteller için burayı , hostel için ise şurayı takip edebilirsiniz.

Limandan çıktıktan yaklaşık 2-3 Km sonra Amfora Otel bulunuyor. Burası apartlara nispeten daha konforlu olacaktır. Ayrıca diğer adaları gezmeye niyetiniz yoksa önündeki denizi ile gönlünüzü de fethedebilir.

Amfora Otel

Bir de lüks/küçük oteller arasında sayılan, liman ile meydan arasındaki Riva Otel tercih edilebilir. Odaları küçük ama kullanışlı. Her bir oda, ayrı bir konseptte hizmet veriyor. Eski film afişleri büyük posterler olarak duvarları süslüyor. Denize nazır bir kahvaltı ile gününüz güzel başlayabilir.



EĞLENCE

Biz çocuklu ebeveynler olarak Hvar'ın gece hayatını hakkını vererek deneyimleyememiş olsak da, bu, adanın Avrupa'nın en popüler eğlence noktalarından biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor elbette.

Carpe Diem, limanda yer alıyor

Sahilde bulunan eğlence mekanları arasında yaz mevsiminin en popüleri Carpe Diem. Bazı geceler temalı partiler de oluyor, denk gelirseniz daha keyifli olacaktır (beyazlar partisi gibi) Yere atılmış minderler, rahat koltuklar, hamaklar derken bir bakmışsınız ay ışığı sizi fena çarpmış :)


İçki tarifesi yüksek bu arada haberiniz olsun.

Adada eğlence 22:00 den sonra başlıyor.

Işıklandırılmış, muazzam güzellikteki Hvar'ı kuşbakışı izlemek ve eğlenmek içinse Teraca Bar tercih edilebilir.

Limanın sağ kısmında ormanlık alan içinde bulunan Fortica isimli kulüp de ise eğlence sabaha kadar devam ediyor.


HVAR DA NEREDE, NE YEMELİ

Hvar genellikle deniz ürünleri ağırlıklı olsa da restoranlarda hem deniz ürünü hem de et yemekleri bulunabiliyor. Pizzacıdan, fırına, lüks restoranına kadar her damak tadına uyabilecek lezzet bulmak mümkün Hvar da.

Hvar'da ki tüm restoranlar için tıklayın!

Benim özellikle tavsiye etmek istediğim yer ise; Paradies Garden Restoran.


Resimden de görüleceği üzere rezervasyonsuz gelenleri geri çevirmek de üstlerine yok. Sevgilinin "feribotun kalkmasına 1 saat var, hemen gideceğiz" diye uzunca konuşmasına istinaden girebildik. İçerisi bomboş olmasına rağmen neden kimseyi almadılar pek anlayamadım tabii.

Rezervasyon için telefon: +385 (0)21 741 310 // +385 (0)91 17 42 066

Bu restorana, herkesin ballandırarak anlattığı Gregeda Tabağı yemeyi hayal ederek gitsek de, bunun için en az 1 saat beklememiz gerektiği gerçeği ile yüzyüze kalıyoruz. Zaman yok, garsonun tavsiyesi ile deniz mahsullü Paella da karar kılıyoruz bu durumda.

Deniz mahsullü Paella

Dev gibi bir tabak geliyor, tabii bu tabağın gelmesi de yaklaşık yarım saati buluyor, Allahım bu nasıl güzel bir lezzet.

Feribota yetişmeyecek olsak hakkını verebilirdik sanırım, çünkü biz aceleyle nasıl yediğimizi bilemedik. Yeniden gitmek için nedenler lazım insana değil mi ama :) Sevgili duy sesimiiii :)

Bunların haricinde; daracık sokakların arasında, taş bir binada hizmet veren, Konoba Menego'da favoriler arasında. Özellikle local şarapları mutlaka denenmeli diyorlar.

Ayrıca öğrendiğime göre Amfora ve Riva Otellerinin mutfakları da gayet keyifliymiş.


HVAR DA NELER YAPILIR

Hvar Kalesi

Hvar'ın nefes kesen manzarasını görmek istiyorsanız keyifli yollardan ulaşılabilen Hvar Kalesine, lavanta kokuları arasında mutlaka çıkmalı. Fortica Spanjola isimli bu kalenin yapımı 16.yüzyıla kadar dayanıyormuş.

Kalenin muhteşem manzarası

Feribottan iner inmez palmiye ağaçları karşılıyor bizi, arka tarafta ise tüm heybetiyle kale göz kırpıyor.

Liman Manzarası

1571 de Osmanlı saldırısında burayı, sığınma yeri olarak kullanıyorlar. Barut deposuna düşen bir yıldırımla büyük zarar görse de şu an adanın en önemli noktalarından biri.


Kalenin kendisi keyifli olsa da asıl muhteşem olan manzarası elbette. Yanınıza su, başınıza şapka almayı unutmayın :)

Fransisken Manastırı ve Plajı

Diğer gezilecek noktalardan biri olan Fransisken Manastırı, içinde bir sanat galerisi de barındırıyor, özellikle son akşam yemeğinin tablosu gidenleri büyülüyormuş.


Zaman zaman içinde müzik etkinlikleri düzenlenmekte, umarım denk gelirsiniz. Bu arada hemen önündeki berrak sularda denize girilebiliyor.

Araç ile Ada Turu

Hvar da asıl yapılması gereken şey bence, araç kiralayıp, adayı karış karış gezmek, onlarca bakir koyun içinde en beğendiklerimizde denize girmek.

Adanın birbirinden güzel koylarını resimde görebilirsiniz;



Scuraj, Jelsa, Milna, Vrboska, Basina, Zavala, Sveta Nedilja, Ivan Dolac bu güzel adadaki keşfedilmeyi bekleyen yerler. 

Tekne İle Adalar Turu

Limanda iner inmez bekleyen taksi motorlarla, yakınlardaki adaları keşfetmek unutulmaz bir tatil geçirmenize neden olabilir.

Özellikle Pakleni (Paklinski) adaları keşfedilmek için bekliyor. O kadar muazzam güzellikteler ki, resimlerine bakmak bile canımızı çektirmeye yetiyor.

Hvar'ın önündeki 20 ada ve kayalıkların bütününe Pakleni (Paklinski) Adaları deniyor. Eşsiz güzellikteki bu Ada grubu Hvar'a gelenlerin gözbebeği.

Hvar'ın hemen önünü süslüyor, Pakleni Adaları

Fakat adalarda öyle beach clublar falan beklemeyin, çoğunda çakılların yada kayalıkların üzerine attığınız havlunuza uzanacak, etraftaki bir yada 2 salaş restoranda yemek yiyecek ama muhteşem bir denizin ve Hvar'ın eşsiz manzarasının keyfini süreceksiniz.

En yakındaki Jerolim, mayosuz insanlara alışkınsanız Marinkovac (çıplaklar adası), en büyüğü ise Sveti Klement.

Adaların yerleşimi

Sveti Klement'te taksi botların sizi bıraktığı yerden içeriye doğru yürürseniz bakir bir deniz ve restoranları bulabiliyorsunuz.

Pakleni adalarından başka, uzaklığına göre birkaç saat mesafede bulunan Bol ve Korcula adalarına da Hvar'dan ulaşım sağlayabilir. Tatilinizde Hırvatistan'ın tüm adalarını zevkle keşfedebilirsiniz, korkmayın hepsi birbirinden güzel.


Hvar Meydanı

Hvar meydanının başında St Stephen's Katedrali tüm ihtişamı ile boy gösteriyor.



Yolun üzerinde sağlı sollu cafe ve pizzacılar, ayrıca dükkanlar bulunuyor. Burada resim çekilmelere doyamadık.

Hvar Merkezde Deniz Keyfi

Özellikle zamanınız kısıtlıysa ama enfes bir denize de girmek istiyorsanız size hap gibi bir tavsiye.

İndiğinizde bir U çekerek limanın tam karşısına yürüyorsunuz. Köşeyi dönüp o yolun sonuna kadar giderseniz (kalabalığı da takip edebilirsiniz) Amfora Otelin önüne çıkacaksınız.


Önündeki pırıl pırıl deniz size hemen hoşgeldin diyecektir. Biz günübirlik gittiğimiz için (çocukla da olunca) koşa koşa bu otelin plajına geldik, hiçbir ücret ödemeden bir ağaç altına yerleştik. Şezlong ve şemsiye, ayrıca duş, soyunma kabini, havuz, bolca kalabalık ve tertemiz bir denizi var.


Hvar'da zaten yol boyunca da göreceğiniz gibi kayaların üzerinde güneşlenip, denize giriliyor. Pek bizim millete göre olmasa da, deniz o kadar temiz ki insanın hiç düşünmeden atlayası geliyor . Yanınızda deniz ayakkabısı bulunması rahatlık sağlayacaktır.

Bahsettiğim otelin önünden ise yürüyerek girmeniz mümkün. Özellikle çocuklu aileler için gayet keyifli.


Adayı adım adım gezmek çok keyifli, acele etmeden her sokağı keşfetmeli, begonvillerin sardığı taş evlerin arasında yürümeli, deniz o kadar berrak ki kayıklar boşlukta duruyor gibi gözüküyor, ne olursa olsun bu denize girmeli.

Stari Grad

Stari Grad'i keşfetmeye zaman bulamadık ama gönlümün bir yarısı da orada kaldı. siz zaman bulursanız mutlaka o tarihi soluyun derim ben.

Stari Grad tablo gibi

Limanında iner inmez sakin bir şehir sizi bekliyor olacak, 2008 yılından beri Unesco koruması altındaki bu bölgede, zeytin ve üzüm yetiştiriciliği devam ediyor.

Urfa Balıklıgöl manzaralı, Stari Grad

Resimlerine bakmakla yetindiğim Stari Grad'in renkli ve ahşap pencereli evlerini benim yerime de bolca fotoğraflayın olur mu?

Limandaki Lüks Yatları İzlemek

Valla ne alaka demeyin, insanların çoğu limandaki cafede oturup, bu yatları izleyerek zaman geçiriyor. İzlenmeyecek gibi de değiller hani.


Limanı şıkır şıkır giyimli ultra zengin insanların yanında, sırtında evini taşıyan gezginler de dolduruyor. Herkesin uyum içinde olması harika. 


NELER ALINIR

Hvar da en çok lavanta ürünlerine rastlanıyor. Lavanta keseleri birbirinden farklı şekillerde yapılmış. Top olanından tutun da, gelinlik giymiş bebeklere kadar çeşitli versiyonları bulunuyor.


Bunun haricinde ahşap el işçiliği, çeşitli deri takılar, iğne oyaları gibi genelde turistik yerlerde satılan hediyelik eşyalardan bulmak mümkün.


Hvar şarapları da (bizden biraz daha alkollü) diğer alınabilecek hediyeliklerden.


AKLIMIZDA OLSUN

Özellikle bizim gibi mevsiminde giderseniz feribot için inanılmaz bir kuyruk oluyor. Ayrıca feribot da adaya tam saatinde gelmiyor ne yazık ki, şaşırmayın.

Feribot sırası

Bu durumu göze alıp (özellikle Split'e geri dönerken) bir saat öncesinden feribot sırasına girip, en azından çantanızı bırakabilirsiniz. Sırada beklerken beyin kanaması geçirmemek adına şapkanızı takmayı ve su içmeyi unutmayın :)

Cezalar el yakıyor
Hırvatistan'ın her noktasını inanılmaz beğendim, denizinin güzelliği, tarihi, eski şehirleri, deniz ürünlerinin lezzetleri ile kalbimde ayrı bir yeri oldu.

Hvar ise, Hırvatistan'da en keyif aldığım noktalardan biri oldu. Biz gitmeden günübirlik yeter diyerek program yapmış olsak da tavsiyem kesinlikle en azından tek gece konaklamanız yönünde. Koşar adımlarla değil de keyfini sürerek sokaklarını arşınlamanız.

Hvar da sokak araları çok keyifli

Günlerdir aklımdaki her bilgiyi derleyebilmek için uğraşıyorum, istiyorum ki ülkemizde pek de bilinmeyen bu güzel ada hakkında her şeyi anlatabileyim.

Umarım gitmek isteyenlere, keyifle okudukları bir kaynak olabilir bu yazı.


Seyahatle kalın,

Sevgiler.





  1. 2013 NASIL GEÇTİ / 1. Bölüm
  2. 2013 NASIL GEÇTİ / 2. Bölüm
  3. ADATEPE KÖYÜ / KAZDAĞLARI GEZİSİ
  4. AYVALIK'A GİTMEK İÇİN 10 HARİKA NEDEN
  5. Almanya / Heidelberg
  6. Almanya / Heidelberg-Frankfurt
  7. Almanya / Schillingsfürst - Feuchtwangen
  8. Almanya / Wertheim - Würzburg
  9. Almanya Gezisi / Rothenburg
  10. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  11. BADEMLİ - DİKİLİ / FAME BEACH
  12. BERGAMA ASKLEPİON GEZİSİ
  13. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  14. Divan Palmira Otel - Bodrum
  15. Doğanbey (Domatia) Rum Köyü
  16. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  17. EJDERHA MAĞARALARI (Drach Caves) / MALLORCA
  18. EN GÜZEL PİKNİK ALANLARI
  19. Ege'de Çok Bilinmeyen 30 Gezilecek Yer
  20. FETHİYE GEZİ REHBERİ
  21. Fethiye'de adrenalin dolu bir tatil için 5 öneri
  22. GAZİANTEP GEZİ REHBERİ
  23. GEZİMANYA SÖYLEŞİM...
  24. Güzeller güzeli; Mordoğan-Karaburun
  25. HATAY GEZİ REHBERİ
  26. KAHVALTI MEKANLARI - PART 4
  27. KARAGÖL GEZİSİ
  28. KAYRA BEACH / DİKİLİ
  29. KIBRIS (Cyprus) ADASI GEZİLECEK YERLER
  30. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  31. Kozak ve Çam Fıstıkları
  32. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 1.BÖLÜM
  33. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 2.BÖLÜM
  34. MALLORCA GEZİ NOTLARI - 3.BÖLÜM
  35. MALLORCA İÇİN HAZIRLIKLAR...
  36. MAYORKA GEZİ REHBERİ
  37. MAYORKA NIN EN GÜZEL PLAJLARI
  38. MOSTAR GEZİ REHBERİ - Yeni !!
  39. Midilli (Lesbos) Adası Gezi Rehberi
  40. MİDİLLİ GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  41. MİDİLLİ GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  42. MİDİLLİ GEZİSİ - 3.BÖLÜM
  43. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  44. MİDİLLİ'DE YAZ - 1.Bölüm
  45. MİDİLLİ'DE YAZ - 2.Bölüm
  46. MİDİLLİ'DE YAZ - 3.Bölüm
  47. MİDİLLİ'DE YAZ - 4.Bölüm
  48. OCTOBERFEST !!!
  49. OHAL Nedir? Bizleri Nasıl Etkileyecek?
  50. Palamutbükü-Datça / 2014
  51. Phuket / Tayland Gezi Rehberi
  52. ROMA'yı Keşfetmeye Hazır Mısın?
  53. ROMANTİK YOL / ALMANYA GEZİ REHBERİ
  54. SAKIZ (Chios) ADASI PLAJLARI
  55. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  56. SAKIZ ADASI (Chios) GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  57. SAMOS (SİSAM) ADASI GEZİ REHBERİ Yeni !!
  58. SEYREK - HOBİ PARK
  59. Sevgili Günlük / Almanya'ya doğru
  60. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  61. Sutüven Şelalesi / Hasanboğuldu
  62. SİNGAPUR GEZİLECEK YERLER REHBERİ
  63. SİNGAPUR İÇİN AYRINTILI GEZİ REHBERİ
  64. Taşlaşmış Şehrin laneti; POMPEI
  65. Teos Park-Sığacık/Seferihisar
  66. Türkiye'nin En Büyük Uçak Restoranı
  67. Urla'yı 7 geçe; ÖZBEK KÖYÜ
  68. Yunanistan Vizesi Hakkında Herşey
  69. YÖRÜK MÜZESİ / FETHİYE
  70. ÇAMLIK LOKOMOTİF MÜZESİ
  71. ÇOCUKLA / BEBEKLE SEYAHAT REHBERİ - Yeni !!
  72. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  73. İTALYA GEZİSİ - SİENA / Palio Yarışları
  74. İTALYA GEZİSİ / CENOVA
  75. İTALYA GEZİSİ / FLORANSA
  76. İTALYA GEZİSİ / MİLANO
  77. İTALYA GEZİSİ / PİSA KULESİ
  78. İTALYA GEZİSİ / San Gimignano - Orvieto
  79. İTALYA GEZİSİ / VENEDİK
  80. İtalya İçin Ayrıntılı Gezi Rehberi
  81. İtalya'nın serseri çocuğu; Napoli
  82. İzmir'in Meşhur Köyü; KOZBEYLİ



0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar