Navigation Menu

Özlem'in Bebeğimi Bekliyorum Partisi


Aylardır kafamın büyük bir bölümünü meşgul eden, şunu da alayım, bu da eksik kalmasın diye pimpiriklenip durduğum partimizi
hayırlısıyla bitirdik.

Baby Shower hazırlıkları ilgili yazımı okumak için tık tık !

Son dakikaya kadar nasıl olacak, herkes gelebilecek mi, eğlenecek miyiz diye endişe ettim, hatta bir ara vazgeçsem mi diye bile düşündüğüm oldu.

Hani aylarca hazırlanıp yaz akşamında 3 saatte bitiveren ve sonradan tadı damağınızda kalan düğün gecemiz gibi koştura koştura ve çok eğlenerek geçti zaman.

Yalnız baştan uyarayım bu post bolca resim içermekte, buraya koyduklarımı neredeyse 5 katı fotoğraf arasından anca eleyebildim, umarım okurken siz de en az bizim kadar eğlenirsiniz.



Düğün demişken evlenmeden sevgilime, "düğün yapmayalım nikah kıyıp yemeğe gideriz" diye baskı yapan, sevgilisinin "annenin tek kızısın ne seninkilere ne benimkilere bunu yapamam" diye Türk filmi replikleriyle cevap verdiği (ki normalde rollerin değişik olması gerekiyor kanımca) muhabbet sonrasında, 2 düğün yapışımız ve bu düğünlerde en çok benim eğlendiğim, hiç yerime oturmak istemediğim, bitecek diye dakikaları saydığım doğrudur.

Partiden bir gece önce portakallı ve kakaolu muffinlerimi pişiriyorum. Mutlaka denemelisiniz pişerken mutfaktaki o hoş aroma kokusunu anlatamam size.


Ben kekleri pişirdiğim esnada sevgilim de Nefis Kokular / Şermin Hanım dan aylarca araştırma yaparak şekline anca karar verebildiğim pastamı almakla meşgul.


Şermin hanımın şaheserlerini görmeniz lazım o kadar güzeller ki, ben daha sade, üzerinde uyuyan bir bebek (Armoşum gibi) ve olmazsa olmazımız şirin bir fil olan konsepte uygun pastada karar kılıyorum.




İçini ise sevgili arkadaşım Aycan'ın yakışıklı oğlu için doğum gününde yaptırıp çok memnun kaldığı Çikolata-vişne ve antep fıstığı taneli olarak sipariş veriyorum.

Çok doğru bir kararmış, hepimiz bayıldık. Bu arada aklınızda olsun pastayı kişi sayısından eksik söyleyebilirsiniz çünkü pasta dilimini gayet büyük tutuyorlar, bizim mesela üst katı tamamen kaldı, partinin ardından da oturup her gün afiyetle tükettik :)

Beyaz renkli aldığım Marshmallow'ları çöp şiş çubuklarına takarak, benmari usulü erittiğim çikolataya batırıyorum, üzerine de Barmar'dan aldığım mavi arjantin şekerlerinden serpiyorum.

Ben evde bunlarla uğraşırken annemin evi de fabrika gibi çalışmakta elbette. Mücessem teyzem 3 kg yaprak sarması, yanında üzümlü kurabiyeleri ile uğraşıyor , Müesser teyzem partinin göz bebeği patatesten civcivlerle ve mercimek köftesini yapıyor, annem de dillere destan patlıcanlı böreğini pişiriyor.

Bunların yanında yengem Yonca, arkadaşım İnal, sevgili Özgür her biri evlerinde ikram telaşındalar.

Parti sabahı 11:45 gibi canım arkadaşım İnal ile Kahve Diyarına gidiyoruz. O da ne daha masa düzeni bile kurulmamış, Bir anda stres oluyoruz parti 13:00 de çünkü.


Mekandan bir arkadaş masaları düzenlerken, İnal'a pompayı veriyorum 50 ye yakın balonu kolları kas yapana kadar şişiriyor. Bu arada balonlar kendi kendine patlıyor, sönüyor. Gülmekten alamıyorum kendimi.

Bu arada doğuma yakın hazırlarız dediğimiz bez pasta konusunda İnal dan bir sürpriz geliyor, "baby shower bez pastasız olmaz" diye düşündüm diyerek, bolca uğraştığı bu şirin pastayı getiriyor partiye.


Bu arada tüm hazırlıkları düşünmüşüz fakat kafama takmak için bir taç almayı unutmuşum. Yine hakkını ödeyemeyeceğim İnal, bana çaktırmadan gidip eşi Hikmet ile taç alıp geliyor. Arkadaş gerçekten çok güzel bir şey :)


Parti saatine kadar yardımlarla son hazırlıkları da bitiriyoruz, kimileri amerikan servisleri koyuyor, tabakları ve peçeteleri yerleştiriyor, diğerleri ikram masasını düzenliyor, masaları süslüyor.


Misafirlerim de yavaş yavaş geliyor. 6 masayı birleştirip ikram masası yapınca garson şaşırmıştı fakat sonradan onun da gördüğü üzere hiç boş yer kalmadı üzerinde, abartmışız biraz sanırım.



Misafirlerimiz ellerinde hediyeleri ile geldiler, uzun süren bir fotoğraf faslından sonra, güzel pastamızın mumlarını dilek tutarak üfledik ve kestik. İnsan kesmeye kıyamıyor açıkçası böyle bir güzelliği.







Bu arada sevgili alev alev yanan maytabı görünce hemen beni tutup geriye çekiyor, ben de sürekli sevgilimin kanatları altında olmaktan gayet mutluyum resimden de anlaşılacağı üzere :)



Tam pastayı garsonlar alacağı sırada İnalcığım "konuşma isteriz" diye tutturuyor. Eyvahhh en stres olduğum şey, arkadaş konuşma işi sevgilime, yazma bana ait, herkes iyi olduğu işi yapsın desem de dinlemediler :)


Heyecanım azalsın diye sevgilim elimi tutarak destek oluyor, işte ben teşekkür falan edip topu gözlerimle sevgilime atıyorum, yalvaran bakışlarımı görebilirsiniz siz de izlerken.


Blogdaki tüm çekilişlerimde seve seve videoya konuşmayı kabul eden sevgili durur mu, şirin şirin konuşuyor hemencecik.

Sonradan gülümseyerek izliyorum bizi, ne kadar da mutluyuz, oğlum ileride bu yazıyı okurken bil ki biz babanla birbirimizi çok sevdik, seni büyük bir heyecan ve mutluluk içinde bekledik, baban onu ilk gördüğüm andan beri beni asla üzmedi, o tanıdığım hiçbir erkeğe benzemiyor, inşallah huylarının tamamını babandan alırsın, onun gibi iyi yürekli bir adam olursun sen de :) Bunları videoya söyleyemedim ama sana uzun uzun mektuplar yazacağım inşallah.

Hepimiz acıktığımızdan dolayı konuşmanın hemen ardından startı verdik, çin çin çinnnnn herkesss sofrayaaaaa...



Açık büfe olan ikramlarımızdan herkes tabaklarına bolca doldurdu, garsonlar içecek siparişi aldılar ve pasta servisine de başladılar. Kendi partimde sadece çay içebilmek (daha sağlıklı olmasından dolayı) garip gelse de Allahtan sevgilim ayran iç diye tutturmadı diyerek de kendi kendimi avuttum :)

Herkes bir yandan atıştırırken, İnal ipleri eline alarak oyunlara ilk startı verdi. Size oyun kartlarımın örneklerini de koyayım belki lazım olur.




İlk oyunumuz kartta bulunan belirli harflerden 5 dakika içinde en çok bebek malzemesi türetme.



Sevgilim ve ben de aralarda gezinerek takılanlara ipuçları verdik. Resimden de belli olduğu üzere bu işi herkes çok ciddiye alarak, resmen öğrencilik yıllarına geri döndü. 5 yıllık tecrübeli anne Çiğdem büyük bir farkla hediyeyi kaptı, tebriklerrrr :)


Benim gönlümde de kazanan annem oldu, bakar mısınız nasıl doldurmuş kartı :)


İkinci oyunumuz yine dağıttığımız kartlarda yazan belli harflerde 5 dakika içinde en fazla erkek ismini yazmak. Yan gözle birbirini kesenler mi ararsınız, kopya çekenler mi..


Katar dan gelen canım arkadaşım (seyahattutkunu.blogspot.de/) Gülçin, bu defa kazanmaya odaklı, eşi İnan ve Metin in de destekleriyle 60 isim bularak güzel küpelerin sahibi oluyor.





Ona en yakın rakip Emine, partinin yarışmalar konusunda hırslı minikleri Efe ve Deniz de birer tane hediye kazanıyorlar. Annelerine hediyelerini vermenin mutluluğu içindeler ikisi de  :)


Ardından, minik kavanozlardaki meyveli bebek mamalarının içeriğini tahmin etme oyunumuz var. Ben ilk başta kaybediyorum, resimdeki surat ifademe bakarsanız nedenini anlarsınız zaten :)



Kavanozların içlerinde 3 adet meyve karışımı varmış ne bileyim ben, hepsinin tadı birbirine girmiş gibi :)




Yeni anne Özgür "benim tatmama bile gerek yok" diyerek kendine ne kadar güvendiğini zaten kanıtlamıştı başta, daha renklerinden anlamış ne olduğunu, herkes bu konuda sınıfta kaldı ve Özgür kaptı hediyesini :)



Bebek tombalası da bizleri çok eğlendirdi. Sayıların yerine bebeklerle ilgili kelimeleri koyduk, 1., 2. çinko ve tombala yapanlara hediyelerini verdik. Hediyeler bitmeseydi birkaç kere daha oynayacaktık, o kadar zevkli geçti.





Çerçeveyle resim çekilirken, sohbet ederken son oyunumuzu oynamayı unutmuşuz :) O da anne adayı ki O, ben oluyorum, bebeğin hangi özelliklerinin kime benzemesi konusundaydı. Mesela gözü, dudakları, huyu ..vs anneye mi çeksin babaya mı.


Anne ile aynı cevapları veren kişi ödülü kazanacaktı. Olmadı :)



Partinin en büyük tesadüfü ise Sema anneyle aynı renklerde giyinmemiz olmuş. Elbise renginden, kolyelerimize kadar...Bu kadar mı denk gelir. Yanyana pek poz vermemeye çalıştık biz de :)


Hazırladığım minik kartlardan dağıttım, herkes de Arman'a şirin şirin notlar yazdı. Akşam yatağa uzanıp hepsini sevgilimle bir bir okuduk, çok keyifliydi gerçekten. Bu arada süslü kalemimi de birileri hatıra olarak aldı sanırım :)


Misafirlerimiz kendi hediyelerini bıraktı, paketlerin üzerine isimlerini yazmalarını rica ettim, evde bakarken çok yardımcı oluyor bu durum. Hemen bir iki tanesini açtık :) Kankardeşim Mine ve güzel hediyesi;


Ardından ben de içlerinde çikolata, su, drajelerle dolu kavanoz ve sepette lavantalı minik erkek bebek olarak hazırladığım hediye paketlerini herkese dağıttım.




Bol hediyeli, bol ikramlı, eğlenceli, fotoğraflı bir parti oldu özet olarak.







Şahsen ben çok eğlendim, sevdiklerimi etrafımda görmek, birlikte güzel vakit geçirmek çok iyi geldi. Tüm hamile bayanlara tavsiye ederim.

Benden 5 hafta daha ileride olan hamile arkadaşım Emine ile bol bol göbek yarıştırdık :) Bu yazıyı yayınlayana kadar Nehir bebek dünyaya geldi bile. Allah uzun ömürler versin inşallah kuzuma.


Bu güzel günün olmazsa olmazları, emeği çok geçen, günlerce uğraşan herkese, özellikle de;
Partiyi zevkli hale getiren, sürekli yardımıma koşan canım arkadaşım İnala, her türlü fedakarlığı her daim yapmaya hazır olan ve muhteşem patlıcan böreklerini ne zaman istesem hazırlayan sevgili anneme, evlerini kapatıp anneme gelerek fabrika gibi ikramlar hazırlayan Müesser ve Mücessem teyzelerime, kızkardeş gibi yanımda olan her an yardım elini uzatan yengem Yonca'ya, lezzetli keklerin sahibi Özgür'e, fotoğraflardan da belli olduğu gibi halasını kalpten seven, yanından bir an bile ayrılmayan canım Denizime, çok uzaklardan gelen Gülçin-İnan çiftine, Nuray teyzeme ve Sema anneye, bu güzel fotoğrafları tüm gün hiç üşenmeden çeken sevgili Sıla'ya, zaman ayırıp da yanımda olan tüm sevdiklerime, güzel hediyelerine ve son olarak da her an o tatlı gülümsemesiyle, maddi manevi her türlü desteğiyle, istediğim her şeyi bedeli ne olursa olsun yapmayı görev sayan sevgili ve yakışıklı sevgilime çok teşekkür ederim.



Ben çok şanslı biriyim gerçekten ve hayat sizlerle daha da güzel...


Sevgilerle...



İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

  1. 2014 YILINA MERHABA
  2. ACI BİR BABALAR GÜNÜ...
  3. ALİAĞA - İZMİR
  4. AYAKKABI BAVULUMDA NELER VAR
  5. AYVALIK TA 2 BLOGGER
  6. BABY SHOWER HAZIRLIKLARI - Yeni !!
  7. BAKARSINIZ OLUR ???
  8. BEN GELDİM...
  9. BEZ PASTA NASIL YAPILIR?
  10. BUTİK KURABİYE - NÜANS
  11. Bodrum-Bitez-Turgutreis-Gümüşlük
  12. BİR BLOGGER'IN KLAVYESİNDEN
  13. BİR PARÇA TİYATRO...
  14. BİZ NASIL AŞIK OLDUK !!!
  15. DOĞU YA DOĞRU - 3
  16. DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ....
  17. Dağmaran Kahvaltı Evi
  18. Denize girmek için en güzel plajlar
  19. Doğum Çantasında Neler Olmalı - Yeni !!
  20. DÜĞÜN DAVETİYESİ
  21. DÜĞÜN HAZIRLIKLARI...
  22. DÜĞÜN İÇİN SLAYT GÖSTERİSİ
  23. DİNİ NİKAH...(EVLENİYORUZZZ)
  24. EV-LE-Nİ-YO-RUUUUMMMMM...
  25. EVİMİN DEKORASYONU GELMİŞ
  26. En İyi Blog Yarışması Sonuçlandı
  27. Evlenince ilk defa anne demek!
  28. Evlilik Teklifi, Kız Kulesi, Ağva
  29. Evlilik; AŞK'ı Öldürür mü?
  30. GAZİANTEP TEN NELER ALDIM
  31. GEZİMANYA SÖYLEŞİM...
  32. Gaziantep Hediyelerini Kim Kazandı ?
  33. HAVA ALANINDAN...
  34. Hamilelikte 32.Haftada Çalışabilir Raporu Almak - Yeni !!
  35. Hissetmek
  36. KARDEŞ RUHUN GIDASIDIR
  37. KEYİFLİ SOFRA ...
  38. KEYİFLİ SOFRA da neler oluyor...
  39. KIZ İSTEME MERASİMİ
  40. KUAFÖR GÜNLÜĞÜM...
  41. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  42. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  43. LAZER EPİLASYON HAKKINDA...
  44. Muhteşem Çekiliş (Saatini Yarat)
  45. Müthiş Bir Evlilik Yıldönümü !
  46. NİŞAN TÖRENİMİZ...
  47. PALAMUT BÜKÜ / DATÇA
  48. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.03.2014
  49. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.09.2013
  50. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  51. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  52. SEVGİLİ GÜNLÜK / 26.12.2013
  53. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti
  54. SEVGİLİ GÜNLÜK / Doğum Günüm
  55. SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit - Yeni !!
  56. SEVGİLİLER GÜNÜ / 2014
  57. SEVGİLİYE HEDİYE...
  58. Sevgili Günlük / 2015 Geliyor - Yeni !!
  59. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  60. Sevgiliye sürpriz video ...
  61. Seyahat Tutkunu, bize geldi :)
  62. Türkiye'nin ilk otomobili;Devrim
  63. YILBAŞINDA BURCU GÜNEŞ..
  64. Yalıkavak-Türkbükü-Yel Değirmeni
  65. Yol Arkadaşım; KİNDLE TOUCH
  66. YÜKSEK YÜKSEK TEPELERE...
  67. ÇEKİLİŞ İÇİN HEDİYELERİM...
  68. ÇEŞME DE 2 BLOGGER...
  69. ÇİKOLATA KURSU...
  70. ÖZLEM PILATES YAPIYOR
  71. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  72. İZMİR E GELDİM DEMEK İÇİN...


17 yorum:

  1. Canim okurken gozlerim doldu inanki.Insallah hep mutlu olursun.Parti gercekten harikaydi.Senden ogrenicegim cok sey var.Pasta nefisti ,bu da aklimin bir kosesinde.Yarismalardan kazandigim kupe ise Arman`in bana hediyesi oldu.Severek takiyorum.Katar dan sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Her şey sizlerle, dostlarla güzel. Sizin gelmeniz de bize çok güzel bir hediye oldu. Öpüyorum kocaman

      Sil
  2. Bunu yazarken izlediğim yarışmanın da etkisiyle "Fevkaladenin fevkinde olmuş." demek geldi içimden. Maaşallah çok güzel süper güzel bir gün olmuş. Mutluluğunuzun daim olması dileğimle.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorumda aynen fevkaladenin fevkinde olmus ama :) dogumdan once sevdiklerimizle bulusup eglendigimiz bir gun oldu. Yorgunluk olsa da hepimiz cok eglendik. Sevgilerimi gonderiyorum bol bol

    YanıtlaSil
  4. İnşallah Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eder Arman bebeği, bence Metin Beyle yarıştırmalısınız göbekleri :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin insallah :) bu arada sevgilimle 5 aya kadar yaristirdik gobekleri. Kendimi sisman hissedince acip gobegini gosteriyordu bana, ben de moral buluyordum. Ama malesef 5 aydan sonra benimki ataga kalkti ;) simdi tek rakibim kendim :)

      Sil
  5. Canım çok güzel olmuş hem sen hemde partin :)
    Valla çok kıskandım =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fistik cok tesekkurler ama neden kiskandin ki insallah mutlu yuvani kur sonra cok daha guzellerini yaparsin. Elimden geldigince ben de destek olurum insallah. Opuyorum

      Sil
    2. Valla ne yalan söyleyeyim yanında olmak bende çok isterdim :) Kısmet artık. İzmir'e geldiğim bir zaman muhakkak seni görmek isterim..

      Sil
    3. Insallah canim her zaman beklerim

      Sil
  6. özlem abla uzun zamandır seni telefondan takip ediyodum ordan yorum yazmak zor oluyodu smdi bilgisayardan girince fırsattan istifade yorum yazayım dedim:) annem hac dan bi komşumuz için meryem eli ana otu getirmişti hem çocugu olmayan hemde doğuma gırcek bayanlar için bi ot kaynatılıp suyu içiliyo bide uzerinde tasıyodun sanırım sen bi arastirirp kafana yatarsa kullanırsın özlem abla. sağ salim bebeğini kucagına alman dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ben bol bol dua edip girecegim doguma. Hamileyken bitki sulari, caylari vs pek guvenli olmuyor. Yine de dusundugun icin cok tesekkur ederim

      Sil
    2. Canim ben bol bol dua edip girecegim doguma. Hamileyken bitki sulari, caylari vs pek guvenli olmuyor. Yine de dusundugun icin cok tesekkur ederim

      Sil
    3. Bahsedilen otu ben de biliyorum kuru bir ot zaten sancı başladıktan sonra suya koyuluyor içilmiyor.o ot açıldıkça,rahmin de rahatça gevşeyeceğine inanılıyor.bunun dışında,muteber eserlerde suya konup içilecek dualar da mevcut.kaynak için kolay doğum yazıp dinimizislam.com adresine bakabilirsiniz.

      Sil
  7. Her koşulda yanınızda olup karnını bile açıp size destek olan mutlu eden ama bir o kadarda pimpirikli bir eşiniz sevgiliniz var Allahım size, eşinize ve hayırlısıyla kucağınıza alacağınız minik Arman Macit'inize uzun sağlıklı mutlu ömürler versin :)) dualarım sizinler dualarımdasınız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Butun guzel dualariniz icin Cok tesekkur ederim. Allah sevgilimi basimizdan eksik etmesin insallah pirlanta gibidir. Sevgiler

      Sil
    2. Butun guzel dualariniz icin Cok tesekkur ederim. Allah sevgilimi basimizdan eksik etmesin insallah pirlanta gibidir. Sevgiler

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar