Navigation Menu

BABY SHOWER HAZIRLIKLARI

BABY SHOWER, BEBEĞİMİ BEKLİYORUM, PARTİ, KONSEPT, LEOPAR, MAVİ, BEBEK, ÇOCUK, MİSAFİR, İKRAM, BALON, SÜSLEME

Hamile olduğumu öğrendiğimde yaşadığım şoku atlattıktan hemen sonra ve özellikle de cinsiyeti belli olduğu andan itibaren Baby
Shower çalışmalarına başladım. Evet haklısınız bence de çok erken :)

Aslında önceleri gereksiz buluyordum fakat internette araştırmalara başladıkça, rengarenk süslemelere, şekerlere, pastalara, hediyelere kayıtsız kalamadım ve sanki dünyanın en önemli işiymiş gibi ilgilenmeye başladım.

İçi içine sığmaz, detaycı, başak burcu bir anne adayı için her ayrıntı özenle düşünülmeli, en iyisi olmalı, yorgunluktan ölene kadar etiketleme yapılmalı, gözünün önünde sürekli kurdeleler, fiyonklar dönmeli :)

Aslında bu işin orjinali, partiyi hamile kişinin arkadaşlarının sürpriz olarak hazırlaması, bebeğin ihtiyaçlarından bir kısmını ortaklaşa almaları vs.

Fakat ben en yakın arkadaşıma söylediğimde bile "Baby Shower ne ki" cevabını alıyorum. O an her şeyi tek tek planlamam gerektiğini anlıyorum. Hediye işi ise; eline bebek kıyafeti alan geliyor şeklinde genelde, benimki de farklı olmaz diye düşünüyorum.

Fakat etrafınızdaki arkadaş-dostlarınız işinize yarayacak şeyler almakta hemfikirlerse size güzel bir site önerebilirim; babyland.com


Hem mağazaya gidip yorulmayacak, bir tık'la listenize ulaşabilecekler hem de kaliteli ve birçok seçenek arasından tercih yapabilecekler.

Benim, hediye listesi oluşturma fikri çok ilgimi çekti, incelemekte fayda var, aklınızda olsun derim.

Hediye gelmesiyle bütçeye katkı sağlaması beklenen partimiz, bize neredeyse 2. bir doğum parasına eşdeğer oluyor ki her detayıyla kendim ilgilendiğim halde. Kolay mı; bir parti şirketine mi yaptırsam dememle, ufacık bir çerçevenin bile 200 TL olduğunu gördü bu gözler :) Yok daha neler...

En iyi iş kişinin kendi yaptığıdır diyerek sıvıyorum kolları :)

Sevgili "umarım gelen hediyelerle parasını çıkarırız" diye takılsa da ben pek umutlu değilim açıkçası.

Hazırlıklar içinde beni en çok zorlayan konu konsept seçmek oluyor, çünkü erkek bebek deyince hep mickey'li, futbollu, kral taçlı temalar ön planda. Ama olmaz ki, bu bebeğime hoşgeldin partisi olabilir ama amaç annenin motivasyonu. O yüzden biraz beni de yansıtacak kokoş detaylar barındırmalı içinde.

Sarı-Gri temaların üzerine yoğunlaşıp, internette o site senin bu site benim diye araştırırken, bir anda gördüğüm bu mavili ve leopar detaylı, fiyonklu bir tasarıma aşık oluyorum, internet sitesinin adı  http://www.zazzle.com/

BABY SHOWER, BEBEĞİMİ BEKLİYORUM, PARTİ, KONSEPT, LEOPAR, MAVİ, BEBEK, ÇOCUK, MİSAFİR, İKRAM, BALON, SÜSLEME

Burada "baby shower" diye arama yaptığınızda önünüze sayısız seçenek çıkacak, ben bu temaya bayıldım ve bununla ilgili ne varsa indirdim bilgisayarıma, sonra bunları istediğim ölçülerle matbaaya götürüp bastırdım. Kimi yapışkanlı, bazıları kalın kağıda, küçüklü büyüklü bir sürü baskı yaptırdım, hepsini de sevgilimle akşamları oturup kestik bir güzel.

Hakkını kesinlikle ödeyemem her konuda bana tam destek olan bir sevgilim var. Yuvarlak minicik etiketleri binbir özenle kesti geceler boyu.


Temaya karar verdikten sonra, gelenlere neler hediye edilecek ona karar vermek gerekiyor. Arman'dan sevdiklerimize ufak birer anı olsun istedim.

Önce bayanlar için şık bir bileklik baktım, istediğimden bulamadım, bulduklarımı da kişi sayısı ile çarpınca ortaya astronomik rakamlar çıktı.

Ardından minik kafeslerin içinde mıknatıslı kuşları beğendim, kurdelelerle de süsleyecektim. Fakat alışverişe gittiğim gün (ki sadece pazarları izinliyim) istediğim minik kuşlardan kalmadığını öğrendim :(

Ben de onun yerine bebek arabasında, başında simli tacıyla minik erkek bebeğe karar verdim, aynı Armoşum gibi baksanıza:)

BABY SHOWER, BEBEĞİMİ BEKLİYORUM, PARTİ, KONSEPT, LEOPAR, MAVİ, BEBEK, ÇOCUK, MİSAFİR, İKRAM, BALON, SÜSLEME



Lavanta ve tüllerle süslendi, ben çok beğendim inşallah misafirlerim de benimle aynı duyguları paylaşır. Hediyelere 'Arman Macit ten Sevgilerle' yazan minik kartlar zımbaladım.


Bunun yanında hediye çantaları için de etiketler yaptırıp yapıştırdım ve kurdele ile süsledim.



Hediye haricinde içine; su, çikolata ve içi drajelerle dolu minik kavanozlar da ekledim. Hediye çantalarım hazır...





Kavanozları Barmar isimli siteden, züccaciyeden daha uygun fiyata buldum. Aynı siteden bir sürü kurdele, fiyonk, tül de satın aldım.

İçlerine bademli drajeler, fındıklı toplar, bonibonlar koyup, kurdele ile süsledim :)



Çikolata paketinin boyutunda (ben damak marka tercih ettim) etiketler yaptırıp hepsini paketledim. 



Su şişelerini de aynı şekilde kardeşimle süsledik.



Oğluşum için banner yapmaya karar verdim. Kalın kartonlara harfleri bastırdım, tek tek kesip aralarına da fil figürleri de ekleyerek, kurdele ile birbirine bağladım. Gayet de şık oldu :)


Parti sepeti isimli siteden kişiye özel amerikan servisi ve tabaklar yaptırdım.


Baby shower şeklinde yabancı isimle yazmaktansa, Türkçe Bebeğimi Bekliyorum Partisi yazmak bana daha sempatik gözüktü :) Tabii tabaklarda oynama yapılmıyor onlar bu şablonda üretilmişler :(


Masa örtümü ve peçetelerimi aldım. Peçetelerimin etrafına yine temaya uygun etiketler yaptırdım.



Hoşgeldin Arman karşılama yazısını, buradaki parti malzemeleri satan bir dükkandan aldım, isim  için harfler ayrı ayrı satılıyor, üzerine yapıştırıyorsunuz. Bezden olduğu için kıvrılma yapmasın diye, alt ve üstüne çubuk şeklinde kestiğim kartonlar yapıştırıp ve düz şekilde asabilmek için kurdele takacağım :)


Resim çekilmek için konuşma balonları, bıyıklar, dudaklar satın aldım.


Kardeşim ve kız arkadaşı Özge'de katkıda bulundular sağolsunlar, "çocuk da yaparım kariyer de" yazısına bayıldım mesela :)


Resim çerçevesini hazır olarak satın aldım, kenarındaki kalbin içine keçeden harfler satın alıp  oğlumun adını yazdım :)



Şimdi baby shower da neler yapılıyor tam olarak bilmiyorum ama ben müzik olsun oynansın tarz bir parti istemedim. İnsanlar birbirleriyle muhabbet etsin, grup olarak oyunlar oynayalım fikri daha hoş gözüktü.

Sevgili arkadaşım İnal 5 çeşit oyun hazırladı partim için. Bunlardan biri tombala, diğerleri de belli harflerden en fazla sayıda bebek malzemesi, bebek adı türetme, bebek maması tahmin etme, anne göbeğini tahmin etme..

Ben de yarışmaları kazananlara vermek için minik minik hediyeler aldım :)



Bunlara karar verdim ama asıl önemli olan konu; partiyi nerede yapacağım. Misafir listeme göz atınca evde yapma fikrinden hemen soğudum. Hem çok kişiyiz hem de çoğu kişinin çocukları var. Ve ben hamileliğimin son günlerinde sehpalarımın üzerinde zıplayan çocuklar görüp strese girmek istemiyorum.

Bu yüzden Kahve Diyarı ile anlaştım. İçecekler+kişi başına da belli bir servis parası alacaklar. Süslemeye yardım edecekler, servisi de garsonlar yapacak.

Süsleme demişken, bir sürü 'bebeğim hoşgeldin' balonu satın aldım, bunların hepsini kim, nasıl şişirecek hiçbir fikrim yok açıkçası ama şişiren kişiye faydası olsun diye, pompa satın aldım; fiyatı 7,5 TL.



Ayrıca top gibi süslerden bi merak satın aldım ama beni bayağı oyaladı. Kat kat açmak öyle sanıldığı gibi kolay olmuyormuş, hele de TV izlerken tüm gece çıkardığım hışır hışır ses, sevgilime pek keyifli gelmedi diye düşünüyorum.



Masaların üzerini süsleyecek konfetilere, masa önü banner ına kadar bir çok süs de satın aldım. Bu alışverişlerin çoğunu internette parti malzemesi satan sitelerden yaptım. Zamanım olsa Kemeraltından almak daha ucuza gelirdi eminim ama internette de zibilyon tane çeşit var bunu da unutmamak lazım.

Misafirlerim oğluma minik notlar yazabilsinler diye katlamalı kartlar yaptırdım. Bu notları saklayacağım ve inşallah anlayabileceği yaşlarda kendisine vereceğim. O an hayatımızda olan yada olamayan herkesi yad edeceğiz birlikte.



Not kartlarını koymak için evde bulunan bir sepeti süsledim, nasıl olmuş ?


Ve tabii bu kadar şık sepet ve kartlara yine aynı şıklıkta bir kalem yakışır değil mi, bu da el emeği göz nuru kalemim :)



Arkadaşım Aycan oğlu için doğum gününde harika bir pasta yaptırmıştı, görselliği beni benden aldı, lezzeti ise yiyen herkesi. Bu yüzden hamile kaldığım anda, Aycan'a nerede yaptırdığını sordum,Şermin Hanımın face hesabını inceledikten ve yaptığı şaheserleri gördükten sonra benim için nefis kokular tek seçenek oldu.

Hatta Demet Akalın'ın baby showerındaki kurabiyeleri bile kendisi yapmış. Çok içime sindi. Kendisine ulaşmak isterseniz; tık tık!

Ayrıca çok ilgili, sempatik bir sahibi var, istediğiniz model varsa resmini gönderiyorsunuz hooop yapıyor, aklınızda olsun derim. Yaptığı bir iki pastayı koyayım anlarsınız şaheser demekle neyi kastettiğimi.



Ben daha sade bir pasta istiyordum, bu yüzden Pelit pastanesinin kataloğunda gördüğüm pastayı, bilhassa en üstündeki şirin mi şirin bebeciği çok beğendim(alttaki resim), birkaç değişiklikle, konseptime uygun olarak yaptıracağım inşallah, son halini partimin nasıl geçtiğini anlatacağım postta bulabilirsiniz.


Şu an daha yapılmadığından koyamıyorum kendisini :)

İkram konusunda ailemden tam destek aldım, börekler anneme, sarma ve kurabiyeler Mücessem teyzeme, poğaçalar Yonca'ya, mercimek köftesi ve patatesli civcivler Müesser teyzeme, sakallı poğaça, makarna salatası İnal arkadaşıma ait, ıspanaklı börekleri de Sema annem yaptırdı. Hepsinin şimdiden ellerine sağlık.

Bunların yanında ben deeee Muffin kekler yapıp, mavi puantiyeli kek paketlerine koyup, üzerini pasta kreması ve renkli şekerlerle süslüyorum. Muffin keklerimi koymak için ise konsepte uygun olarak bulduğum leopar desenli 2 adet sunum standı aldım internetten.


Metro marketten beyaz renk marshmallow alıp, çikolataya batırıp, mavi şekerlerle şirin hale getiriyorum.

Çubuklu marshmallowları koymak için metalden saksı almayı da ihmal etmiyorum. Kurdele ve nazar boncuğu ile süsleyince pek şirin oluyor.


Süslü kurabiye malzemelerim evde var, bir ara hobi olarak keyifle yapıyordum. Fakat kendim şeker hamurunu yemeyi sevmiyorum ve kimden alsam bir süre sonra çöpe atıyorum.

Artık moda olmasından dolayı herkes yapıyor ve o kadar emek boşa gidiyor, özellikle de dünyamızda bir sürü insan açlıktan hayatını kaybederken, gıda maddesinin çöpe gidiyor olması beni çok üzüyor.

O yüzden model seçip, hazırlanmama karşın, bu kurabiyelerden yapmak gelmedi içimden. Onun yerine herkesin severek yiyeceği ikramlıklar yapmayı daha uygun buldum.

Süslemeler, ikramlar hepsi hazır eee peki anne adayını süslemeyecek miyiz? Çok kilo almasam da göbeğim hızla büyüyor. Vücut 38, göbek 40 beden :)

Partide giyeceğim elbiseyi bulmak biraz zorluyor beni, hamile kıyafetleri satan mağazalar hiç tatmin edici değil, renkler koyu, mümkünse penye, gözalıcı hiçbir şey bulamadım.

Onun yerine 40 beden normal bir elbise almayı daha uygun buluyorum. Sırt ve koltuk altları biraz bol gelse de aldırmıyorum, bebişim dünyaya gelsin üzerime göre ayarlatırım :)
Nasıl olmuş...


Ve tabii ki sevdiklerimi çağırmak için davetiyelerim...
Matbaada bastırıp üzerlerine minik parlak bir taş yapıştırdım.


Biz 18 Ocak'ta Arman Macit'e kavuşmamıza az kaldı partisini yapmış olacağız. Herkesin iyi dileklerini bekliyorum.

Sevgiler...




İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

  1. ACI BİR BABALAR GÜNÜ...
  2. ALİAĞA - İZMİR
  3. AYAKKABI BAVULUMDA NELER VAR
  4. AYVALIK TA 2 BLOGGER
  5. BAKARSINIZ OLUR ???
  6. BEN GELDİM...
  7. BEZ PASTA NASIL YAPILIR?
  8. BUTİK KURABİYE - NÜANS
  9. Bodrum-Bitez-Turgutreis-Gümüşlük
  10. BİR BLOGGER'IN KLAVYESİNDEN
  11. BİR PARÇA TİYATRO...
  12. BİZ NASIL AŞIK OLDUK !!!
  13. DOĞU YA DOĞRU - 3
  14. DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ....
  15. Dağmaran Kahvaltı Evi
  16. Denize girmek için en güzel plajlar
  17. DÜĞÜN DAVETİYESİ
  18. DÜĞÜN HAZIRLIKLARI...
  19. DÜĞÜN İÇİN SLAYT GÖSTERİSİ
  20. DİNİ NİKAH...(EVLENİYORUZZZ)
  21. EV-LE-Nİ-YO-RUUUUMMMMM...
  22. EVİMİN DEKORASYONU GELMİŞ
  23. En İyi Blog Yarışması Sonuçlandı
  24. Evlenince ilk defa anne demek!
  25. Evlilik Teklifi, Kız Kulesi, Ağva
  26. Evlilik; AŞK'ı Öldürür mü?
  27. GAZİANTEP TEN NELER ALDIM
  28. GEZİMANYA SÖYLEŞİM... - Yeni !!
  29. Gaziantep Hediyelerini Kim Kazandı ?
  30. HAVA ALANINDAN...
  31. Hamilelikte 32.Haftada Çalışabilir Raporu Almak - Yeni !!
  32. Hissetmek
  33. KARDEŞ RUHUN GIDASIDIR
  34. KEYİFLİ SOFRA ...
  35. KEYİFLİ SOFRA da neler oluyor...
  36. KIZ İSTEME MERASİMİ
  37. KUAFÖR GÜNLÜĞÜM...
  38. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  39. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  40. LAZER EPİLASYON HAKKINDA...
  41. Muhteşem Çekiliş (Saatini Yarat)
  42. Müthiş Bir Evlilik Yıldönümü !
  43. NİŞAN TÖRENİMİZ...
  44. PALAMUT BÜKÜ / DATÇA
  45. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.03.2014
  46. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.09.2013
  47. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  48. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  49. SEVGİLİ GÜNLÜK / 26.12.2013
  50. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti
  51. SEVGİLİ GÜNLÜK / Doğum Günüm
  52. SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit - Yeni !!
  53. SEVGİLİLER GÜNÜ / 2014
  54. SEVGİLİYE HEDİYE...
  55. Sevgili Günlük / 2015 Geliyor - Yeni !!
  56. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  57. Sevgiliye sürpriz video ...
  58. Seyahat Tutkunu, bize geldi :)
  59. Türkiye'nin ilk otomobili;Devrim
  60. YILBAŞINDA BURCU GÜNEŞ..
  61. Yalıkavak-Türkbükü-Yel Değirmeni
  62. Yol Arkadaşım; KİNDLE TOUCH
  63. YÜKSEK YÜKSEK TEPELERE...
  64. ÇEKİLİŞ İÇİN HEDİYELERİM...
  65. ÇEŞME DE 2 BLOGGER...
  66. ÇİKOLATA KURSU...
  67. ÖZLEM PILATES YAPIYOR
  68. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014
  69. İZMİR E GELDİM DEMEK İÇİN...

10 yorum:

  1. Canım , çok güzel şeyler hazırlamışsın . İstanbul'dan kalkıp İzmir'e gelesim geldi :)
    Özellikle o damak çikolatalar beni bitirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke gelebilseydin çok keyifli geçti. Ayrıntısı ile yazacağım neler yaptık diye. Darısı senin başına :)
      Sevgiler

      Sil
  2. merakla partinin nasıl geçtiğini anlatmanı bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çektirdiğim resimler gelir gelmez yazacağım parti nasıl geçti diye :)

      Sil
  3. Hazırlıklar süper parti de mükemmel olmuştur mutlaka. Hadi bakalım küçük bir ayrıntı kaldı o da hayırlısıyla Küçük Bey'in gelmesi. Detaylar ince fikirler harika. Oğlum kızım evlenip de çoluk çocuğa karışıncaya kadar hala kalmış olursa bu tür adetler güzel bir rehber ve öncü olacak bana bu anlattıklarınız. (Maaşallah diyeyim unutmadan.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim tatli sozleriniz icin. Cocuklariniz coluk cocuga karisinca akliniza takilan ne olursa yardimci olmak isterim zaman ne olursa olsun.
      Sevgilerimi gonderiyorum 😘

      Sil
  4. Yorum yazdim silindi sanirim cok emek harcamissiniz hersey cok guzel gorunuyor partide super gecmistr merakla bekliyoruz bide seyahat tutkunu neden yazmiyor gorusuyordunuz sanirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, evet çok keyifli geçti gerçekten. Arkadaşım da yanımdaydı sağolsun.

      Sil
  5. merhaba çok keyifli görünüyor herşey. size baby shower ile ilgili birşey sormak istiyorum. biraz acil. bahsettiğiniz zazzle.com da beğendiklerim indiremiyorum siz nasıl yapmıştınız?

    YanıtlaSil
  6. Harika bir yazı olmuş; Süslemeler ve ayrıntılar çok bilgilendirici olmuş.

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar