Navigation Menu

SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit


Günler o kadar hızlı ilerliyor ki peşinden koşuyor gibi hissediyorum kendimi bu aralar. Bebeğimizin kontrolü, baby shower hazırlıkları,
doğum için hastane araştırması, alışveriş, odasının seçimi..vs iş haricindeki tüm zamanımı dolduruyor.

Kocaman bir yapılacaklar ve alınacaklar listem var. Alınacaklar listesi tam 2 sayfa. Annem, Sema annem, biz, teyzemler 4 bir koldan saldırdığımız halde bile henüz 3 de 1 lik kısmına yetişebilmiş değiliz :) resmen düğün hazırlığı gibi.

Yapılacaklar listemin başında ise; doğuma hazırlık kurslarına katılmak var. Fakat İzmir de çok da istediğim gibi bir kurs bulamadım henüz, tavsiyesi olan varsa her daim beklerim.

Bu arada daha önce hiç ilgilenmediğim fakat artık hayatımın odak noktasını oluşturan bir sürü kelime var. Antibakteriyel, Mini Damla, Aziz Bebe, Akzo Nobel, kauçuk emzik, kanguru, lohusa geceliği, burun aspiratörü ..vs gibi

Bir de bunun yanında göbeğimi her gören başlıyor anlatmaya, küvet mutlaka ayaklı olacak (bu küvet konusunu mutlaka sonra ayrıntılı anlatmam lazım, arkadaşlar 300 TL diyorlar haberiniz olsun), filesinin içinde köpükler bulunacak, aaa şekerim sakın sterilizasyon cihazını almayı unutma, emzik damak yapısını bozar, olur mu emzik emmezse parmak emer çocuk, uleeennnn teker teker gelin.


Ailemize katılacak yeni erkeğimize isim bulmak için bir hayli araştırma yapıp yine elde var sıfır olarak ilerlerken, bir anda aklıma "Arman" ismi geliyor. Hiç bir tanıdığımda duymadığımdan acaba bu bir isim mi diye bile tereddüte düşüyorum. Ayşe Arman var ama sayılmaz, o soyadı :)

Türkiye de sayısı az olmakla birlikte Arman varmış oh be derken anlamına bakıyorum, Dürüst, temiz kişi veeee 2.anlamı da Özlem :) dım dım dımmmmm

Bu fırsat kaçmaz bizim yavrukuş benim adımı taşıyacak demek ki, derken tabi babaya da danışıyorum. O da ok verince oldu bitti bu iş; artık bir adımız var; Arman Macit...

İşyerinde arkadaşımla konuşurken olup bittiği için Miray da çok şaşkın, ne kadar çabuk karar verdiniz diye :)

Macit ismini de takip edenler bilir, eşimin babasının adı, biz evlendikten sonra kanser hastalığına yenik düştüğü için kaybettik. acısı çok taze o yüzden mezarının başında sevgilime teklif ettiğim gibi, bu günde zevkle oğluma adını veriyorum.

Bu aralar en sık söylediğim cümle, "nazar boncuğu olsun"
Tamam moralini düzeltici falan ama bir yerden sonra bir bakıyorsunuz yer gök nazar boncuğu olmuş.
Mesela bebek odasını duvar kağıdı kaplatıyoruz. Çok içimize sinen bir model de bulduk buraya kadar süper di mi.

20 yıllık ustayım diye koltukları kabaran ustamız tüm duvarları kaplıyor, bitiriyor, ardından da "sizin boyanın altındaki alçı yanık bu yüzden bu kağıt tutmaz, atar" diyor. Ne, nasıl yani, e biliyordun niye kapladın o zaman.

Sevgilim sakin; "abi bir çözüm yolu üretelim" dedikçe, amcam ise; "benim suçum değil, yapacak bir şey yok" diyor. Allahım sınıyor musun...

Ulen düdük ben mi yaptım alçıyı yada evi alınca alçı örneği alıp laboratuvara mı göndermem gerekiyordu, usta olan sen değil misin deneseydin bi köşesinde.

Neyse efendim, evet 3-4 yerinden ayrılıyor, ustayı çağırıp yapıştırtıyoruz falan, düzelince "nazar boncuğu olsun" diyorum, o da ne arkasından diğer duvar da atıyor :(


Yani nazar boncuğu diye diye ilerliyoruz bu yakında. Duvar kağıdı mı? Şu anda kendi haline bıraktım rahat rahat takılsın  :)

Mobilyalar odaya sığar mı sığmaz mı diye ölçüp biçiyoruz, aralarında ne kadar boşluk kalır, ferah olur mu gibi sorular dolaşıyor kafamızın içinde.

Bir akşam işi gücü bırakıp, bir elimizde metre, diğerinde gözümüzde tam olarak canlandırabilmek için bir kova dolusu çorap :) Ama siz de çizimimize bir bakın, çok faydalı olmamış mı :)


Bu Baby Shower işi biz Türklerde biraz yanlış ilerliyor kanımca, hani yurtdışında anne adayının arkadaşları bu işi üstlenip, bebişin ihtiyaçlarını da alıp partiye gelirlermiş ya, işte ben en yakın arkadaşıma söyleyince; Baby Shower da neymiş ki yanıtını alıyorum.

Yani onlara saatlerce anlatıp, eee artık düzenlersin artık bir particik denmiyor. Tüm iş hamile kişiye yani bu durumda bana kalıyor. Öyle karşıdan "eee ne var ki bi pasta, bi süsleme" demeyin, işler o şekilde yürümüyor ne yazık ki.

Bunu ayrı bir yazıda ayrıntılı anlatayım da ne demek istediğimi anlayın. Etiketi, banner'ı, kavanozları, verilecek hediyeleri, pastası, çerçevesi, bıyığı, dudağı, ikramları, yapılacak yeri... say say bitmez. Ama canım napalım benim oğlum da shower'sız mı kalacaktı :)

Kemeraltında elektrikli beşik bakıyorum, hamile kaldığımda arkadaşlarımın bana verdiği ilk akıl, Craft Dondy almamdı, herkes çok memnun falan. Annemler de bizimle, işin önemli noktası burası tabii ki.

Benim beşiği görünce annem "Yeşim teyzenlerin aldığı daha güzel, kullanışlı, bi görsen bilmem ne ayarı bile var" Anne diyorum şu anda piyasanın en iyisi bu, fiyatı yerli araba parası kadar, yok ne desem olmuyor.

Yeşim teyzemlerinkinin; uçtuğuna, bebeğin altını değiştirdiğine, yemeğini yedirdiğine bile ikna olmuş durumda o kadar diyeyim de siz anlayın, üzerimdeki baskıyı düşünün. Yani şu da var, ben bunu beğenmişim banane bilmem ne teyzeden di mi ama.

İyi diyorum ona da bakarım, internette araştırıyorum Craft'ın başka elektrikli beşiği yok, teyzeme soruyorum onda da cevap aynı, senin dediğin iyi değil, "Yeşim teyzenlerinki çok güzel ve özel" (bu mesajı hala saklıyorum, birgün lazım olur diye)

Taş düşsün inşallah o beşiğin kafasına. (bu arada başka şeyler söylüyorum ama siz anlayın artık)

Resim göndersin de bakalım bu özel ve güzel beşiğe diyorum, gelen resim ne mi dersiniz; benim Craft Dondy.


Ulen beni delirttiğiniz, kafamı duvarlara vurdurttuğunuz, intiharın eşiğine sürüklediğiniz şey, benim size gösterdiğim değil mi? Karşımda sırıtan tipler, hey Allahım ya.

1 haftamı kahrettiniz be, komşudaki tavuk bizimkilere devekuşu gözüktü zaar.

Akşamları en büyük eğlencem, Arman'ın attığı tekmeler. Daha önceden hamile kadınların karnına dokunmaktan hoşlanmayan ben, şimdi açıp açıp bakıyorum benimkine. Tamam itiraf edeyim, karnım garip şekillere girerken bazen bir hoş hissetmiyor değilim, içimde bir canlı olduğunu bilmek tuhaf oluyor cidden.

Ama çok da eğlenceli elbette, sağa sola geçiyor, tekmeliyor, bazen sanırım hıçkırıyor.

Doktor kontrollerimiz de sevimli hale geldi. bir bakıyoruz ayak parmağı burnunda, bazen esniyor, ellerini dertli dertli kafasına koyuyor. annem neyi kafana taktın bu kadar...

Onun için gardıropta ayırdığımız tek gözü doldurdu, baktık olmayacak gömme dolaptaki 2 kocaman rafı da boşalttık, orası da dolmak üzere, yakında bizim dolapları boşaltıp ona vereceğiz sanırım. Odası gelince umarım oraya sığabilir.

Bu aralar mandalina ya sarmış durumdayım. 3 günde 4 kilo yiyebilme kapasitesine sahibim a dostlar. 6 ayı bitirdiğim halde, doğum öncesi kilomun üzerine sadece 1,6 Kg almış haldeyim. Bunda her gün yediğim bir sürü çikolata, tatlı ve abur cuburu kesmemin faydası büyük. Şimdi daha çok meyveciyim.

Meyveyi önceden ağzıma koymazdım, aslında sevmediğimden değil, biri soyup önüme koyarsa pek bir severim. Üşengeç gördüm kendimi. Bu aralar hazırlık işini sevgilim üstlendi o yüzden midem, ayva, deveci armudu vs görmüş oluyor.

Hamileliği genel olarak pek bir sevdim. Yani ilk 3 ayını çıkar zevkli bir dönem gerçekten. Sürekli alışveriştesin, sevgilim; bulaşık makinasının boşaltılmasından, çoraplarını kirli sepetine atılmasına kadar (evet yanlış okumadınız, garip değil mi) düzenlilik konusunda mutasyona uğruyor. Yaptığın yemekler daha lezzetli, sen daha bir güzelleşmiş geliyorsun kendilerine.

Her sene bir tane yapsam mı acep :)

"Bekara karı boşamak kolay" dediğinizi duyar gibiyim, birini doğurayım da öyle karar vereyim en iyisi :)

Sevgi dolu kalın, hayat size mutlu olacağınız sürprizler hazırlasın inşallah...


Bugünün hatırlanacak kelimesi; Arman




İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

  1. 2013 NASIL GEÇTİ / 1. Bölüm
  2. 2014 YILINA MERHABA
  3. ACI BİR BABALAR GÜNÜ...
  4. AYAKKABI BAVULUMDA NELER VAR
  5. BAKARSINIZ OLUR ??? - Yeni !!
  6. BİR BLOGGER'IN KLAVYESİNDEN
  7. KARDEŞ RUHUN GIDASIDIR
  8. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı - Yeni !!
  9. Müthiş Bir Evlilik Yıldönümü !
  10. SEVGİLİ GÜNLÜK / 01.02.2013
  11. SEVGİLİ GÜNLÜK / 01.04.2014
  12. SEVGİLİ GÜNLÜK / 01.11.2013
  13. SEVGİLİ GÜNLÜK / 02.02.2013
  14. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.02.2013
  15. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.03.2014
  16. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.04.2013
  17. SEVGİLİ GÜNLÜK / 04.02.2014
  18. SEVGİLİ GÜNLÜK / 06.02.2013
  19. SEVGİLİ GÜNLÜK / 06.06.2013
  20. SEVGİLİ GÜNLÜK / 07.02.2013
  21. SEVGİLİ GÜNLÜK / 07.05.2013
  22. SEVGİLİ GÜNLÜK / 07.05.2014
  23. SEVGİLİ GÜNLÜK / 09.02.2013
  24. SEVGİLİ GÜNLÜK / 09.03.2013
  25. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.02.2013
  26. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.09.2013
  27. SEVGİLİ GÜNLÜK / 12.02.2013
  28. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  29. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.11.2013
  30. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.04.2013
  31. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  32. SEVGİLİ GÜNLÜK / 17.02.2013
  33. SEVGİLİ GÜNLÜK / 18.07.2013
  34. SEVGİLİ GÜNLÜK / 21.02.2013
  35. SEVGİLİ GÜNLÜK / 22.03.2013
  36. SEVGİLİ GÜNLÜK / 22.08.2013
  37. SEVGİLİ GÜNLÜK / 26.12.2013
  38. SEVGİLİ GÜNLÜK / 31.01.2013
  39. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti - Yeni !!
  40. SEVGİLİ GÜNLÜK / Doğum Günüm
  41. SEVGİLİLER GÜNÜ / 2014
  42. SEVGİLİLER GÜNÜNE DAİR
  43. Sevgilimin Doğum Günü / 2014
  44. ÇEŞME DE 2 BLOGGER...
  45. ÖZLEM PILATES YAPIYOR
  46. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ / 2014 - Yeni !!
  47. İNSANI DELİRTEN 30 ŞEY
  48. İZMİR E GELDİM DEMEK İÇİN...





10 yorum:

  1. Aman aman adıyla bin yaşasın küçük prens. Ne büyük bir heyecan şimdi. Üstelik altı ay ne de çabuk geçmiş :D Çoraplarla yapılan çizime bayıldım çok yaratıcı olmuş. Bütün işi üstlenmeniz zorlamasın sizi. Yok mu düğün organize edenler gibi bunu da organize edenler? (Gerçi insan her şeyi kendi elleriyle yapmak ister mutlaka ama...) Ahh anneler böyledir illa gördüklerini isterler. :) Aslında ne istediklerini onlar da bilmezler.
    Kolaylıklar dilerim.
    Gerçekten eşsiz zamanlar yaşıyorsunuz.
    Kuzucuğunuzu sağlıklıca kucağınıza almanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Büyüdü maaşallah. Evet anneler gerçekten özenip bezeniyorlar, herşey kendi ellerinden çıksın istiyorlar. Ben de daha Ocak ortasında yapacağım baby shower ın çoğu hazırlığını bitirdim bile. Herşey hemen olsun mantığıyla :)
      Keyifli ve güzel zamanlar yaşıyorum, inşallah Allh isteyen herkese tattırsın bu güzel günleri.
      Çok öpüyorum, sevgiler

      Sil
  2. Özlemcim büyük bir zevkle okudum yazını. Çok beğendim senin geçtiğin yollardan arkandan geliyorum bende. Bazı şeyler ''aaa işte aynı'' diyorum. Mesela isim kısmı bizim için de çok kolay oldu. Hepsi iyi hoş da ama canım 6 aylıkken de 1,5 kilo da neymiş... oldu mu şimdi. Ben 5 aylıkken 5 kilo aldım. Hızlıca kilo al sende e mi :))))
    Sağlıkla inşallah bebeğini kucağına almanı diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) valla kilo meselesini ben de çok kafaya takmıştım, ama dr um normal diyor, 7.aydan sonra alırmışım, doğuma da önümde bir topla girip, bırakıp çıkarmışım :)
      İnşallah sen, ben ve tüm anne adayları sorunsuz bir hamilelik, acısız bir doğum yaşar ve sağlıklı bebeklerine kavuşurlar.
      Ne güzel duygular değil mi?

      Sil
  3. Kesinlikle çok zevkli. 4. ay dolana kadar sıkıntılı bişeymiş gibi düşünsem de 4 ten sonra rahatladım. Kıpırtılarını hissediyorum ve artık onla daha çok konuşuyorum. Hep çocuk mu yapsak acaba :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence once bir doguralim, baktik kolaymis yapariz birkac tane daha :)

      Sil
  4. Hayırlı uğurlu olsun. Adı gibi dürüst ve temiz yaşasın. İkinci anlam zaten cuk oturmuş maşallah :))
    İlginçtir benim eşim de daha önce meyvelerin yüzüne bile bakmazken nedense hamileliğinde açığı kapattı. Hele mandalina evde hiç eksik olmadı. İzmirli olmak mıdır yoksa erkek annesi olmak mıdır ortak nokta orasını Allah bilir??
    Hazırlıklar sırasında yaşanan sıkıntılar maalesef hep yaşanıyor ama bu işin tuzu biberi olarak kalıyor sonradan. Özgün çorap fikrinize bayıldım ama isterseniz seve seve bu konuda yardımcı olabilirim. Odanın ve kullanılacak mobilyaların ölçülerini göndermeniz yeterli. Hoş kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dilekler çok teşekkür ederim. Sanırım ortak noktamız bayağı varmış eşinizle benim aramda, e o kadar mandalina düşkünlüğü de olsun değil mi :)
      Çoraplarımızı seviyoruz, bayağı faydasını da gördük, güzel teklifiniz için de ayrıca çok mutlu oldum.
      Sevgilerimi gönderiyorum size ve güzel ailenize :)

      Sil
  5. Canım ismi beğendim ve özellikle kayınpederinin ismini de koyman Arman ismine çok yakışmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım benim. Benim de çok içime sindi kuzucuğumun ismi.

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar