Navigation Menu

SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.03.2014


Sevgili Günlüğüm; işyerimin taşınması, yeni tesise alışmak falan derken bir süredir boşladım seni. Sevgilisiyle yıllardır aynı binada
çalışmaya alışmış biri olan bana; bu değişiklik çok zor geldi inan.

Yeni arkadaşlar bulmamla birlikte, bugünlerde keyfim de yavaş yavaş yerine gelmeye başladı. Durum şudur ki koskocaman bir tesiste 2 bayanız sadece. Buna da şükür demek en güzeli sanırım.

Şu sıralar gezi planları yapıp, sonrasında bozmakla meşgulüm. Aslında bu günlüğü Kars'tan yazıyor olabilirdim:( Sevgilimin doğum günü yaklaşıyor yine beni bir heyecan sardı. Ne yapsam nasıl şaşırtsam O'nu diye.


Geçen yıl Balon Turu için o kadar çaba harcamış, Mart'ın 16 sında hiçbir Kapadokya turu bulamamış, hava şartlarından dolayı da balon turunun riskli olduğunu öğrenmiştim.


O zaman bu seneyi garanti altına alayım; kar tatili olsun dedim. Uludağ otellerine baktım, yorumlar berbat. Her okuduğum yorum; otelin eskiliği, pisliği, verdiğiniz parayı asla haketmediğini söylüyor. Hemen vazgeçtim.

Kartalkaya-Bolu güzel tesislere sahip, İzmirden Ankara ya uçup, araba kiralayıp 3 saat yol tepersen tabii. Bunu da göze aldım, fiyatları ne siz sorun ne ben söyleyeyim ama olsun değer kocama dedim. 


Rezervasyon için aramamla yeni bir şok dalgası sardı beni, "Hanfendi, o tarihlerde otel kapalı olabilir" Neeee! niye, neden, kar mı bitiyor, Martın ortası abicim?

Havalar sıcak giderse (bu seneki gibi) kar yumuşuyor ve kalitesi düşüyormuş :( Ya arkadaş, ne yaz tatili ne kış tatili oluyor nasıl bir tarihtir bu böyle :(

Kars ta güzel kar olduğunu öğrenip, etraftan Toprak Otelle ilgili de hoş yorumlar duyunca, çalışmalarımı oraya kaydırıyorum. Yanii bir doğum günü yapacağım haritada gezmediğim yer kalmadı.


Tamam Kars a Sun Ekspress direkt uçuyor, güzel. Her gün yok ama ayarlanabilir tarihler (Salı-Cumartesi) Bu durumda sevgilinin işten izin almasını istemem lazım yani sürpriz yapmak zorlaşıyor. Konuyu kendisine açıyorum.

Aşkım Nisanda Yunanistana gitme planı yapıyoruz, ardından da Büyük İtalya, istersen başka zamana bırakalım diyor. Acaba "yuh sana da Özlem, gez gez bir türlü doymuyorsun" mu demek istedi??? İyi peki sevgili, bıraktım gitti


Şu ara Yunanistan vizesi ile uğraşıyoruz, Midilli ya da Atina yapacağız. Valla önerileri olan varsa dört gözle bekliyorum. Hazır Schengen vizesi almışken Haziran gibi de Büyük İtalya da aşk yaşayacağız inşallah.

Dün heyecandan bacaklarım titredi, neden mi plaket aldım da ondan :) Yok yok blogla ilgili değil, daha ulvi bir durum :)


Türk Kadınlar Birliği'ne yıllardır düzenli olarak (ihtiyacı olan öğrencilere burs ödemesi için ) makbuz karşılığı ödeme yapıyorum. Çok ödeme yapmanıza gerek yok, mesela 5 kişinin gönderdiğini birleştirip; 1 öğrenciye aylık ödeme yapıyorlar. 

Çok olması değil, düzenli olarak her ay yatırmanız önemli sadece ki gidecek burs sekteye uğramasın.

Neyse efendim uzun yıllardır süregelen bu desteğim için plaket vermek istediler. Ne kadar utandım, sıkıldım anlatamam. "Zaten Hayır için yapıyorum, asıl ödül; ihtiyacı olan birine dokunabilmek" falan dediysem de başkalarına örnek olması bakımından almam gerektiğini anlattılar :)


İyi tamam hadi sahneye çıkar gülümserim falan ama sevdiceğim aklıma, "konuşma da yaparsın" diye sokuşturunca, beni aldı mı bir panik. Benim kendimi ifade şeklim yazı ! Telefonda bile konuşmayı sevmem ben : Hınca hınç dolu bir salona karşı ııı ıııgghhh kesinlikle olmazzz.

En son üniversitede sunum yapmıştım tüm sınıfa karşı, o kadar iyi çalışmama, araştırma yapmama rağmen; sesim ha ağladı ağlayacak gibi çıkıyor, Ne yapsam ne etsem bilemiyorum, farkındayım çok rezil birşey ama bir türlü düzeltemiyorum. 

İnsanlarda yüzüme bakıp duruyorlar, bu kız "Enron Şirketinin Batışı"nı anlatırken neden bu kadar duygulandı, sesi titredi diye :) Yok arkadaş aramızda duygusal bir bağ yanlış anlamayın .

Boğazımı temizlemek falan kafi gelmedi o gün. Ne zaman konuşma yapacak olsam o an gelir gözümün önüne. Olduğum yerde buharlaşıp yok olmak isterim .



Baloda kendi kendime "acaba hastalansam mı, yoksa masanın altına mı girsem" diye düşünüp duruyorum. Sevgili rahat tabii, her çekilişte onu boşuna mı kameraya çekiyorum ben :) Göz önünde olmaya bayılıyor. 


Acaba O mu benim yerime çıksa sahneye, ahhaaa olur valla, hani ünlülerin ödüllerini almaya gelen menajerleri gibi falan, neee ayıp mı olur :(


İlk plaketi alan konuşuyor, eşi bile konuşuyor, tabii o Belediye Başkanı, olur o kadar diyorum. Sevgilim suratıma sırıtıp duruyor, insanın fobisi olamaz mı arkadaş ne var. 


Allahtan konuşma faslı yokmuş, el sıkışıp, sırıtıp bir kaç poz çekilmekmiş işin bütünü.

Ardından Menemen testisi gibi diziliyoruz. (Bu arada Menemende bir tesisteyiz, söylemiş olayım) 


Her önüne gelen resim çekip duruyor. Şans bu ya gözüme birşey kaçıyor o anda. Gözüm çıksa da bu pozu bozmamalıyım diyorum ama mümkün mü.

Elim kirpiğimde, gözümün içinde oynaşıp duruyor. Umarım gazetede o pozları kullanmazlar, yani o kadar da kısmetsiz olmamam di mi ama.


Neyse efendim, plaketimi evimizde salonun en güzel köşesine koyuyorum. Sevgiliye de havayı basıyorum; pişt bak ne şanslısın, ödüllü bir bayan almışsın diye :) 


İşte böyle; dün akşam bir sürü duyguyu aynı anda yaşadım, offf bu işler pek bana göre değil sanırım. Ödül alma fobisi mi desek ne desek bilemedim şimdi :)

Annemin Şubattaki son kararlaştırdığımız doğum gününde dokunmatik güzel bir telefon aldık kardeşimle.

Son kararlaştırdığımız da ne demek derseniz; O yıllarca doğum günüm 9 Şubat dedi durdu, babam da kimlikte 19 Şubat yazıyor ben o zaman kutlarım diye diretti. Biz de her sene hem 9 unda hem 19 unda kutladık.

Annem yıllarca babama söylendi durdu, hem doğum günümü değiştirdin hem de Balık olan güzelim burcumu Kova yaptın diye. Niyeyse kendini hep Balık sanırmış evlenene kadar eehhhehehee

Annem ile ilgili hatıralarımı ve onun konuşmalarını yazmaya kalksam reyting rekorları kırarım vallahi, çok hoştur çoookkk...

İşte böyle; doğum günü kutlamasını bu sene aramızda 19 Şubat olarak kararlaştırdık. 
Ee noldu dersiniz babam 9 unda kutladı bu defa da! Ters bi aileyiz vesselam.

Neyse nerede kalmıştım, hıhhh dokunmatik telefon hediye ettik, ama o da ne;

"Ben bunu kullanamam, bir sürü fatura gelir, beceremem, istersen geriver..vs" 
Az kalsın özür dileyecektim aldığıma , o derece.

İşte böyle karşı çıkan kadının, şu anki durumu ne mi;


Dün akşam bizi arayıp, hadi whatsapp ten görüntü yollayıverin diyor, cevabını sesli mesaj olarak gönderiyor :) İnanmakta hala güçlük çekiyorum inanın. Bir titreşime ihtiyacım var sanırım.


Azimle ilgili bir söz vardı ama buraya yazsam doğru olur mu bilemedim :)

İşte böyle ardından bakınca gülümseyerek hatırlayacağım bir sürü hatıra biriktiriyorum. 


Genç kızlar olgunlaşmaktan sakın korkmayın, valla her geçen yıl daha çok eğlenmeye, mutlu olmaya başladım; 33 ne güzel bir yaşmışsın sen...




Hepimize huzur dolu günler dilerim....




Bugünün hatırlanacak kelimesi: Ödül







İlginizi çekebilecek diğer günlük yazılarım;


  1. 2013 NASIL GEÇTİ / 1. Bölüm
  2. 2014 YILINA MERHABA
  3. ACI BİR BABALAR GÜNÜ...
  4. AYAKKABI BAVULUMDA NELER VAR
  5. BİR BLOGGER'IN KLAVYESİNDEN
  6. KARDEŞ RUHUN GIDASIDIR
  7. Müthiş Bir Evlilik Yıldönümü !
  8. SEVGİLİ GÜNLÜK / 01.02.2013
  9. SEVGİLİ GÜNLÜK / 01.11.2013
  10. SEVGİLİ GÜNLÜK / 02.02.2013
  11. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.02.2013
  12. SEVGİLİ GÜNLÜK / 03.04.2013
  13. SEVGİLİ GÜNLÜK / 04.02.2014 - Yeni !!
  14. SEVGİLİ GÜNLÜK / 06.02.2013
  15. SEVGİLİ GÜNLÜK / 06.06.2013
  16. SEVGİLİ GÜNLÜK / 07.02.2013
  17. SEVGİLİ GÜNLÜK / 07.05.2013
  18. SEVGİLİ GÜNLÜK / 09.02.2013
  19. SEVGİLİ GÜNLÜK / 09.03.2013
  20. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.02.2013
  21. SEVGİLİ GÜNLÜK / 10.09.2013
  22. SEVGİLİ GÜNLÜK / 12.02.2013
  23. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.11.2013
  24. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.04.2013
  25. SEVGİLİ GÜNLÜK / 17.02.2013
  26. SEVGİLİ GÜNLÜK / 18.07.2013
  27. SEVGİLİ GÜNLÜK / 21.02.2013
  28. SEVGİLİ GÜNLÜK / 22.03.2013
  29. SEVGİLİ GÜNLÜK / 22.08.2013
  30. SEVGİLİ GÜNLÜK / 26.12.2013
  31. SEVGİLİ GÜNLÜK / 31.01.2013
  32. SEVGİLİ GÜNLÜK / Doğum Günüm
  33. SEVGİLİLER GÜNÜ / 2014 - Yeni !!
  34. SEVGİLİLER GÜNÜNE DAİR
  35. ÇEŞME DE 2 BLOGGER...
  36. ÖZLEM PILATES YAPIYOR
  37. İZMİR E GELDİM DEMEK İÇİN...

17 yorum:

  1. tebrikler eşinizle ömür boyu mutluluklar doğum günü kutlu olsun tahtilde süper saygılar yazıcam daha sonra işim çıktı geliyorum hemen

    YanıtlaSil
  2. yazım yarım kalmıştı bu arada en şık olmuşsun her zamanki gibi tahtil planların bana çok yadımcı oluyor ben hiç biyeri araştırmama gerek kalmıyor

    YanıtlaSil
  3. Maaşallah. :) Diyerek başlıyorum yazılarıma. Ama aldığınız plakete verdiğiniz emek için de tebrik etmek istiyorum. Sonuna kadar hak etmişsiniz. Bu arada Eşinizin doğum günü kutlu olsun. Daha nice mutlu yaşlara. Siz güzel güzel gezin, bizi bilgilendirin bizler de kısmet olanına gidelim. :)))) İyi ve kazasız yolculuklar... :) Fotoğraflar da güzel çıkmış. Daha nicelerine... :))))

    YanıtlaSil
  4. Cok tesekkur ederim. Maasallah diyerek baslamaniz da ne guzel bir dusunce.
    Umarim aksilik olmaz da planlarimizi gerceklestirebiliriz.
    Okudugunuz ve guzel yorumlariniz icin kalpten tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  5. Özlem'cim süper bir şey yaptığın ve sen beklemesen de ödüllendirilmek bence çok anlamlı ve güzel. Tebrik ederim canım. Bu arada fotolarda harika gözüküyorsun, maşallah diyeyim :)

    YanıtlaSil
  6. Bu arada yazmayı unuttum canım, Midilli'de çok bişey yokmuş, Atina daha doğru bir seçim olabilir. Sakız'a gitmediyseniz oraya da gidebilirsiniz Çeşme'den. Hatta benim blogumda Sakız'la ilgili bir yazı var bakıp fikir sahibi olabilisin. Öpüyorum çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aslında doğru yazın belki Midilli daha doğru bir seçim gibi. Atinayı araştırayım ben.
      Sakız yazına da hemen ışınlanıyorum :)

      Sil
  7. Çok teşekkür ederim Baharcım, ne güzel bir yorum bu böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabını geç görmüşüm, senin kadar yazamasamda gördüklerimi yazdım işte, umarım işine yaramıştır canım

      Sil
    2. Senin kadar olmasa da gördüklerimi yazdım işte, umarım işine yaramıştır canım

      Sil
  8. Öncelikle Tebrik ederim canım.
    Yazını okurken gerçekten beni çok güldürdün :)

    YanıtlaSil
  9. Saol canım. Yaşarken değil ama sonradan ben de gülüyorum :)

    YanıtlaSil
  10. ozlemcigim seni tebrik ederim esinin dogum gunu icin eger gitmediyseniz kazdaglarinda cetmihan oteli tavsiye ederim cok guzel bri haftasonu gecirebileceginizin garantisini verebilirim hem de kazdaglarinin havasiyla degisiklik yasamis olursunuz benden kucuk bir tavsiye..

    YanıtlaSil
  11. Bir araştırayım canım, teşekkür ederim fikir için.Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Tebrik ederim, mutluluklar, başarılar daim olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, amin, daha güzelleri sizin olsun inşallah

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar