Navigation Menu

Arman Macit / 7 Aylık Oldum


Merhaba;

Ben Arman Macit Yılmaz, anne babamın ilk ve tek evladıyım, yani şimdilik :) 10 Mart 2015 te dünyaya bas bas bağırarak geldim.

Sırma saçlı, güleç yüzlü, annemin tabiri ile  tontik bir bebeğim

Bu ay evde bir heyecan var ki sormayın gitsin, hazırlıklar tamamlanıyor, çekirdek aile olarak Almanya'ya gidiyoruz. Hadi bakalım hayırlısı, inşallah annemle babam çok şımarıklık yapmaz oralarda :)


İlk defa uçağa bineceğim için heyecan yaptım, tutar mı beni, annemin koynundayım ama ya kakam gelirse, acıkırsam emebilir miyim, off ufacık yaşımda ne stresler yaşıyorum, yarabbim.


Hiç beklediğim gibi olmuyor, sallana sallana arada emerek ve bolca uyuyarak geçiyor uçuş, bizim salondan büyük bir yerdeyiz ve etrafımda bir sürü insan var, hepsi komik suratlar yapıp, yüzüme bakıp sırıtıyor. 


Bazen yüzümde komik bir şey mi var diye düşünüyorum, neden sokakta bile insanlar çirkinnnn deyip sırıtıyor ki bana, sensin çirkin 

Frankfurt'a iniyoruz, sonra her gece bir otelde konaklayıp Romantik yol diye anlattıkları rotayı takip ediyoruz, nehirler, heykeller, bol bol sarışın ve çikolata denen henüz yememin yasak olduğu ama mis kokan şeyi görüyorum. 


Uyurken beni yerimden hoplatan korna sesi de hiç yok, sevdim ben burayı sadece biraz soğuk.

En sonunda Octoberfest diye çıldıran anne, babamla Bira Festivalindeyiz, sanki içki içiyorlar gibi geldik buraya. 


Babam, anneme harika bir elbise aldı, bayıldım, başta tanımakta zorluk çektiysem de kokusunu alınca, her şey normale döndü.



Bu arada annemin doğum gününü de kutladık, bıyıklı taaa memleketten mum taşımış yanında, düşünceli adam valla, ben de büyüyünce annemin gözüne böyle gireceğim.


Sonra festival alanına bir girdik herkes bir garip, erkeklerde deri şortlu takımlar, kadınların hepsinin memeleri meydanda, üff ne süt içilir şimdi onlardan.

10 gün boyunca o kadar değişik şeyle karşılaştım ki anlatamam, mesela yağmur altında yürüyüp, bir şatoya girdik. Bu şato denen şey; masallarda olmaz mıydı diye bayağı kafa yordum. 



Şatoya girmekten çok aslında pimpirikli babamın beni yağmur ve soğukta gezdirmesine şaşırdım, vay babam da bozuldu sonunda.

Ebeveynlerim beni hiç üzmedi, yaramazlık yapmadı, gak deyince sütümü, guk deyince yatağımı hazır ettiler, e ben de ayıp olmasın diye pek sesimi çıkarmadım, sadece Heidelberg ve Frankfurt arasında, bizimkileri intihar moduna getirdim o kadar.


E olsun o kadar da sonra arkadaşlarınıza ne anlatacaksınız, güzel olan şeylerin reytingi düşük oluyor. Biraz renk kattım hayatlarına. Tabii annem bi ara beni indir arabadan, kafayı yiyeceğim deyince sustum, ya giderse diye. 


Eve döndüğümüzün ertesi günü Kurban bayramıydı, bu benim 2.bayramım. Tecrübeliyim, güzel güzel giyinip herkesin beni öpmesine ses çıkarmayacağım, onlar da anneme bir kağıt parçası verecekler, hoop kumbarama girecek.

Fakat ben de bir sıkıntı var, havadan mı sudan mı, ağlamak istiyorum devamlı, canım yanıyor, acaba Almanya'da ki medeniyet psikolojimi mi bozdu diye düşünürken, bir tane diş pörtledi ağzımda. 

Ne zormuş bu diş meselesi, oh bir tane çıkardım rahat ederim dedim, yanından bir tane daha çıktı. 


Bayramı da heba ettik böylece, çıktı kurtuldum diye düşünürken konuşmalara kulak misafiri oldum, bunlar neymiş ki bir sürü daha çıkacakmış daha. Ağlarım bak...

Almanya'da gezerken bu boba denen kanguruda uyumaya pek bir alıştım, ee dişim çıkıyor ağrım var diye annemler de üstelemediler, ben de artık kendi kendime uyumam arkadaş,  oh be ana baba kokusunu çekeyim içime, naz yaparım böyle. 

Artık kanguruda uyuyorum sonra yatağa transfer.

Bu aralar hafif oturur gibi yapıyorum ama sağıma soluma bakınca kütt diye devriliyorum.


Reha geçen ay beni, ek gıdaya geçirince durumu abarttım, kimse yanımda yemek yiyemiyor, hemen saldırıyorum, salça oluyorum yediklerine, ohh be dünya varmış, ben bu günleri çok bekledim. 



Bu ay da sağolsun et ve et suyunu serbest bıraktı. kahvaltı yapabileceğim, düşünsenize mutluluğumu. 

Aşı vurdu ama gık demedim valla, yumurta sarısı neyse işte onu yiyeceğim sabahları, eminim o da çok lezzetlidir. Yaşadın Arman :)



Beni muayene ederken "çok hareketli maşallah" dedi, yahu ben timsah yürüyüşü yapıyorum mutluluktan, anlaşılmıyor mu oradan bakınca acaba :)

Annem sanırım doktoru yanlış anladı, elime pis kokulu pırasa isimli bu garip şeyi verdi, öğğhkkk bu ne be annecim, bu da yenir mi yani, diye düşünsem de ne olur ne olmaz yer gibi yaptım, ayy bu iştahsız deyip de başka bir şey vermezse diye korkumdan...


Böyle güzel bir ay geçirdim, hayatım renklenmeye başladı, sabah kahvaltımı yapınca annem beni dışarıdaki pisi lere, cik ciklere bakmaya götürüyor, okulun bahçesindeki çocukları izliyorum. 



İyi ki gelmişim dünya'ya diyerek bitirmek istiyorum yazımı, çok mutluyum :)


Bol bol agucuklar gönderiyorum...


Arman'ın diğer günlük yazıları

  1. Arman Macit / 1 Aylık oldum
  2. Arman Macit / 2 Aylık Oldum
  3. Arman Macit / 3 Aylık Oldum
  4. Arman Macit / 4 Aylık oldum
  5. Arman Macit / 5 Aylık Oldum - Yeni !!
  6. Arman Macit / 6 Aylık Oldum - Yeni !!
  7. Arman Macit'in Bebek Odası
  8. BABY SHOWER HAZIRLIKLARI
  9. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  10. Doğum Çantasında Neler Olmalı
  11. Hamilelikte 32.Haftada Çalışabilir Raporu Almak
  12. Hem Normal Hem Sezeryan;İşte Doğum Hikayem
  13. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  14. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  15. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti
  16. SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit
  17. Sevgili Günlük / Arman'a son 1 hafta
  18. Özlem'in Bebeğimi Bekliyorum Partisi

7 yorum:

  1. Onun o yanaklarını öperim ben gittikçe daha da yakışıklı oluyor :) Maşallah..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel anlatmış Armicik. ;) Birden Bade de böyle konuşuyor mudur icinden diye dusundum. Cok eglenceli Armanjn yazilari. Artik onun takipcisiyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bade'de bence buna benzer şeyler düşünüyordur, valla onlar bizden daha zeki gibi hissediyorum bazen şu kadarcık boylarıyla :)
      Armi de sana öpücükler gönderiyormuş öyle dedi :)

      Sil
  3. MAŞALLAH çok tatlı büyüdükçe daha sevimli oluyolar öpün yerimize bol bol bu arada büyüdükçe babaya benzemeye başladı sanki ;)) (gözde)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederiz, Valla dogdugundan beri bana benzeteni pek gormedim zaten. Sevgiler

      Sil
    2. Tesekkur ederiz, Valla dogdugundan beri bana benzeteni pek gormedim zaten. Sevgiler

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar