Navigation Menu

Arman Macit / 8 Aylık Oldum


Merhaba;
Ben Arman Macit Yılmaz, anne babamın ilk ve tek evladıyım, yani şimdilik :) 10 Mart 2015 te
dünyaya bas bas bağırarak geldim.

Sırma saçlı, güleç yüzlü, annemin tabiri ile  tontik bir bebeğim.





Altta 2 dişimle çok şirin oldum valla, kendimi pek bir beğendim, şimdiden kimin elini, kolunu yakalasam ısırmaya çabalıyorum herkes gülüyor bu halime, üsttekiler çıksın da görüşürüz , yazdım kenara bu gülüşleri ben.


Annem benim dişlerimi kutlamak için Diş Buğdayı Partisi yapmaya karar verdi. Ne garip insanlar, kendilerinde 32 tane var ama benim 2 taneyi kutluyorlar, şimdi görmemişin dicem ama kıyamam annem özenmiş, kalbini kıramam. Hem zaten pastalı süte de hayır diyecek halim yok ya :)



Buğday, nohut kaynatıldı, kafamdan aşağı geri kalan dişlerim kadar yani 30 tane buğday serpildi, önüme hangi mesleği istediğime dair bir sürü obje konuldu, yenildi içildi, süper bir pasta kesildi, tüm sevdiklerim yanımda harika bir gün geçirdim.







Efendim, hangi objeyi seçtim onu mu merak ettiniz, ilk olarak makas (sanırım el becerilerim fena olmayacak) seçtim, ardından tahta kaşık (bu benim ne kadar boğazlı olduğumu gösteriyor) ve son olarak da kalem (inşallah okumayı seveceğim) seçtim. 

Kuzenim Çınar'ın doğum gününe gittik, balonlarla oynadım durdum, kesinlikle ben de bu doğum günü denen süper şeyden istiyorum. Resim çekiliyoruz deyince hemen tuttum Çınar abimin kolunu, samimi çıkalım resimlerde.



Artık mama sandalyesine oturabiliyorum, Birgün Venedik Restorana gittik, baktım kucakta beni beslemiyorlar, biri yiyor diğeri tutuyor şeklinde, dedim buna bir çözüm bulmalıyım. Mama sandalyesine bir oturdum, ohh gelsin ekmekler, gitsin çorbalar. Aptallık ediyormuşum bunca zaman.

Yakışıklı olmuş muyum Fenerbahçe li formamla :)


Bu ay benim için ilginç bir olayda; oy kullanma faslı oldu, önce annem kapalı bir kutuya girdi, beni terketti mi diye düşünürken çıktı geldi ohh be, sonra babamın kucağında ben de girdim o kabin denen yere, hiç eğlenceli değilmiş, sanmıştım ki içeride oyuncaklar var. Anladım ben, büyümek çok sıkıcı.


Geçen gün bir uyandım, bab-baa  bab-baa diyorum, aha noluyoruz, bu ses benden mi çıktı dememe kalmadı annem sarıldı öptü, o da bab-baaa demeye başladı. Kıskanıyor beni galiba, ne yapsam tekrar edip duruyor, ilgiye ihtiyacı var sanırım. Bıyıklıya söyleyim de bi sarılsın, öpsün.

Şu çorap denen şeye de hiç alışamadım arkadaş :(





Bir iki gün baba ladım ama baktım bana bir getirisi yok, unuttum gitti.

Fakat şu taktik çok işe yarıyor, ağlarken içli içli annnn-nneeeee diyorsunuz, o an içinin yağları eriyor, koşa koşa gelip, ne istesem yapıyor. İyi oldu bunu öğrenmem. Bütün bebek arkadaşlarıma tavsiye ederim.


Bu ara burnum akmaya başladı, tıkandı hatta, sanırım grip bulaşmış. Başım zonkluyor, acaba doğum gününde mi kaptım ki, neyse öldürmeyen güçlendirirmiş böyle diyorlardı sanırım.



Annem her gün o serum fizyolojik denen şeyden sıkıyor burnumun içine, taaa genzime kaçıyor, bas bas bağırıyorum, hayattan bezdiriyorum annemi, kusura bakma şekerim de pek keyifli değil açıkçası. Bu aklı anneme kesin doktorum Reha vermiştir.

"Kaka neyse de burun temizlemem, midem kalkıyor" diye babama trip yapan anneme de kapak oldu. Pek iç açıcı görüntüler değildi çünkü. Neyse ki geçti de hem ben hem de annem pek bir rahatladık.

Baba oğul çizgi film keyfimiz, bu bıyıklı da biraz uzun ama çok kafa adam valla.


Bu ara yemem için değişik şeyler deniyor annem, bazen ıspanak, kereviz, kabak, pırasa..vs böyle sürüp gidiyor. 

Yanağımda kırmızı bir iz çıkana kadar her şey iyiydi, kırmızılık günden güne büyüdü, bizimkiler streste, ne oldu diye. Araştırmalar sonucu alerji olduğunu öğrendik de acaba neye karşı :)


Doktorun verdiği krem kortizonlu diye kullanılmadı, sonra her şey tek tek aralıklarla denendi. Sanırım ıspanak beni böyle kızartmış. Ama doktor biraz ara ver yine yedir dedi, o vitaminden mahrum kalmamalıymışım, bazen yetiştirirken kullandıkları tarım ilaçlarından bile farkedermiş. Hassas bir mevzu sanırım.

Leke kayboldu 15 günde, yine lokum gibi çocuk oldum.



Bu aralar istediğim şeyleri alabiliyorum, bazen sürünerek, bazen dönerek yada emekleme çalışmalarıyla :)




TV denen alete pek bir kanım kaynadı, elliyorum, sallıyorum, hele altta ışıklı D-Smart dedikleri bir şey de var üzerinde kırmızı ışıkları olan hani, gidip gidip basıyorum düğmesine, ben aferim beklerken nedense annem pek bi dırdır yapıyor bu duruma, kadın milleti işte, beni engellemek için önüne kutu bile sıkıştırdı.

Ahhh D-Smart seni çok özledim diye sarılıyorum arada kutuya napayım artık :(



Doktor kontrolüne gittik, artık keçiboynuzu pekmezi de eklendi kahvaltıma veee büyük haber birkaç gıda hariç (inek sütü, bal, yumurta beyazı...vs) annemler ne yerse yiyebilirim, valla gözüme süperman gibi gözüktün Rehacım, serum fizyolojik olayını da unuttum gitti, seviyorum seni.




Bu ara ağlamayı öğrendim ama çok şirin ağlıyorum sanırım, yüzüme bakıp gülüyorlar, kameraya çekiyorlar, arkadaş bir öğretin bakayım ben nasıl etkili ağlarım. Bir bebek bulup ders almam lazım. Bebek dediğin ebeveynlerini çıldırtır ağlarken, benimki olmuyor farkettim.


Off yaz yaz acıktım valla, dur şöyle annn-nneee diye bir ağlayım da bir armut yedirsin bana. 

Önümüzdeki ay görüşürüz.


Bol bol agucuklar gönderiyorum...


Arman'ın günlük yazıları

4 yorum:

  1. Maşallah ne kadar çabuk büyüyolar ya Allah sağlıklı uzun ömürler versin inşallah ağlamasına bayıldım çok tatlı herşeyleri çok tatlı ya Allah herkese nasip etsin bu duyguyu yaşamayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin insallah kim istiyorsa tatsin bu duyguyu. O agliyor ben opuyorum cok sirin ne yapayim :)

      Sil
  2. MERHABA ÖZLEM HANIM MAŞALLAH ÇOK TATLI BEBEĞİNİZ BENİM Bİ SORUM OLCAKTI İŞE BAŞLAMA ZAMANINIZ YAKLAŞIYO GALİBA GEBELİK GÜNLÜKLERİNİZİDE OKUMUŞTUM BURDAN SORMAK İSTEDİM 37. HAFTADA İZNE AYRILDIK 38.HAFTADA BEBEK DOĞDU DİYELİM 40. HAFTAYA KADAR KALAN 2 HAFTAYI DOĞUM SONRASI İZNE EKLEYEBİLİYOMUYUZ ACABA BİLGİNİZ VAR MI

    YanıtlaSil
  3. Ay ben bunu ısırırım özlemcim ya maşallah o kadar tatlı kii ne kadar çabuk büyüyorlar :)

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar