Navigation Menu

ENDGAME-Çağrı/J.Frey-NJShelton


Müdür gülümseyerek kalabalığa baktı "okul birincimiz Sarah Alopay'ı büyük gururla takdim ederim" Sarah ayağa kalktı.
Kırmızı kepiyle cübbesini giymiş, göğsünden okul birinciliği nişanı olan mavi bandı geçirmişti. Gülümsedi. Bütün gün gülümsemişti. O kadar çok gülümsemişti ki yanakları acıyordu. Çok mutluydu.

Bütün yazı erkek arkadaşı Christopher la geçirecek, 20 yaşına bastığındaysa hayatının geri kalanına başlayabilecekti.

742,43625 gün sonra özgür olacaktı.

Normal bir hayat süren Sarah ve onun gibi seçilmiş 11 oyuncu daha zamanın geldiğini bildiren çağrıyı aldılar, dünyadaki her şey yok olmadan kendi soylarını kurtarmak için, bulmacayı çözmek zorundalar. 

Herkesten gizli aldıkları dövüş eğitimleri, acıya dayanma testleri, işkence dolu günler artık onların en iyi yol arkadaşı.

Elimde bulunan 3 kitaptan beni en çok kendine çekeni Endgame oldu, ufacık bir bebeğim olduğu ve boş kaldığım her saniye dinlenmem gerektiği halde, bu kitap, ben de deli gibi okuma isteği uyandırdı.

2 günde okuyup bitirdim, en ilginç kısmı ise; eğer ki bulmacayı çözersek yaklaşık olarak 500.000$ lık altının sahibi olabiliriz. Kurallar için tık tık!


Türkiye'den bolca bahsedilen, çoğumuzun haberinin bile olmadığı Urfa Göbekli Tepe'yi tanıtan, süper sürükleyici, acabası fazla bir kitap bu. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.

Kısaca özetlemem gerekirse; 13 yaşından büyük ve 20 yaşından küçük, dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan, doğdukları günden beri sayısız eğitim alarak, temkinli ve acımasız olmayı öğrenen 12 genç, dünyanın sonunda kendi soyları yaşasın diye bir bulmacanın içinde buluyorlar kendilerini.

Dünyaya saklanmış 3 anahtarı bulup, ortaya çıkarmak, bunu yaparken de diğer üstün yetenekli oyunculardan hızlı davranmak, işte görevleri bu.

Gözü dönmüş katiller de var, dilsizler, kıyametin gelmesini isteyenler, aşık yada yumuşak kalpliler de...

Açlık oyunları tarzı bir kitaba benzettiğim Engame'i okurken, Stonehenge, Göbeklitepe gibi nasıl ve ne şekilde yapıldığı hala muallakta olan, insanlık tarihinin gizemini çözemediği yerleri incelemek büyük keyif. Özellikle Göbeklitepe'ye gidip görmüş olan benim için cazibesi anlatılamaz.

James Frey ve Nils Johnson Shelton'un yazdığı 534 sayfalık bu kitabın yayıncısı; Pena Yayınları. 

Benim gibi elinize aldığınızda bırakamayacak ve hemen bitirmek isteyeceksiniz, başta oyuncuları tanıtırken off bu kadar kişiyi ve özelliklerini nasıl aklımda tutacağım, ee şimdi bu kimdi diye düşünseniz de, bulmacanın içine girdiğinizde hepsi sanki en yakın arkadaşınız gibi olacak.

Benim ilgimi en çok Sarah Alopay çekti, zaten kitapta genelde onunla ilgili bilgiler fazla, aşkı, eski normal hayatına dönme arzusu, aslında abisi oyuncu iken bir anda kendini bu bulmacanın içinde buluvermesi, diğerlerinden daha az yetiştirilmiş olması, sanırım kendime daha yakın hissetmeme neden oldu, pek bir sevdim hanım kızımızı :) 

Sizlere de keyifli okumalar dilerim...



İlginizi çekebilecek diğer yazılar;



0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar