Navigation Menu

Ay Hadi İnşallah! / Pucca


Pucca; bloggerlar arasında bir duayen, onu tanımayan pek yok buralarda. Nedeni basit; o bir blog yazdı ve
bir anda meşhur oldu, bir sürü kitabı basıldı, büyük bir gazetede köşe verildi, peri masalı yaşıyor anlayacağınız.

Blogu neden yazdı peki, büyük aşk yaşadığı eski sevgilisi konuşmaya bile tenezzül etmeden, birkaç satırlık bir mektupla yurt dışına kaçtı da ondan. O da intikamını blogda sürekli ona saydırarak! aldı. Göz atmak isterseniz, tık tık!

Onu seven de bol, açık saçık yazıyor bu da edebiyat mı diyen de. Benim kendi fikrim ise; "millet ne der" diye kendi duygularını saklamaya alışmış bir toplumda, "ben buyum ne yapalım" diyerek ne yaşadıysa anlatan şirin bir kız çocuğu o. 

Okurken; "aaa bak aynı ben", "aferim iyi yapmışsın" ya da "hadi be sallama" diye sürekli kitapla konuşuyorum, arada kahkahayı patlatıyorum ve bana garip garip bakan sevgili ile göz göze geliyorum.

Gaziantep gezisinde okurum diye aldım, uçakta elimden bırakamadım, Antep'teki ilk gecemizde de bitti, eee tatilin sonuna kadar napıcam ben şimdi diye bunalıma bile girdim.

Uçakta okurken düşünün ahahahaha diye sürekli garip sesler çıkaran biri var yanınızda, sevgilim de ne var diye bir baktı kitaba, işte bakış o bakış, ben uyudum o hala devam ediyordu :)

Pucca'nın serisi size; atom fiziğini öğretmeyecek yada ne bileyim nazım ölçüsü hakkında fikir vermeyecek ama boll boll güldürecek buna garanti veririm.

Bu kitabında meşhur sevgilisi Ceri ile inişli çıkışlı ama sonu illa duvaklı bitmesi dilenen ilişkisini okuyacağız. Ayrıldıkları dönemde, başkaları ile takıldıklarını, kocaman dişleri ile durumunu, içtiğinde neler yaşadığını, başkaları hakkında iç sesini bile açık açık yazıyor gerisini siz düşünün.

Bu kadar iki yüzlü insanlar varken etrafımızda siz de benim gibi doğallıktan yanaysanız ve bu aralar gülmek için bir neden arıyorsanız bu kitabı almanın tam vaktidir diye düşünüyorum.

Hadi Pucca bu defa o duvağı takmalısın...


Pekiii Pucca ne demiş bu kitapla ilgili bir de ona kulak verelim;


"Ne anneler, ne eski sevgililer ne de etrafta dolanan s.tükler! Bu kez başaracam, bu kez o duvağı takcam! Hiçbir şey önüme engel olamayacak… Sen bile! Kaderimde yokmuş, falımda çıkmıyormuş, o adam bana göre değilmiş… Hiiiiiiiiiç anlamam, dinlemem, o adam buraya gelecek! Ayy hadi inşallah!"


"İskambil kâğıtlarından ev yapıyorum kendime Valeyi saklıyorum, Kızı kıskanıyorum, Asla hayaller kuruyorum. Hep birşeyler eksik kalıyor, sayılar başımı döndürüyor. Fal bakıyorum maça aramızı bozuyor, papaz kaçıyor. Ve ben kâğıttan evin içine bir türlü sığamıyorum…"


Keyifli okumalar dilerim...


Diğer kitap özetleri;
  1. BENAZIR BHUTTO
  2. Ben Nojoud 10 yaşında bir dulum
  3. Bir Geyşa'nın Anıları
  4. BİR ÖMÜR ARDINA BAKMADAN
  5. CEHENNEM / DAN BROWN
  6. CORPUS (HANDE ÖZCAN)
  7. DÜNYANIN İLK GÜNÜ
  8. EFENDİ (Soner Yalçın)
  9. GRİNİN ELLİ TONU (E.L JAMES)
  10. Gizli Anların Yolcusu (Ayşe Kulin)
  11. KARDEŞİMİN HİKAYESİ
  12. KİTAP KÖŞESİ BAŞLIYOR...
  13. LİMON AĞACI (SANDY TOLAN)
  14. PİRAYE (CANAN TAN)
  15. PİRUZE (SİNAN AKYÜZ)
  16. Son Sefarad / Beyazıt Akman
  17. TEYZEM LATİFE (PEGASUS )
  18. Uçurtma Avcısı (Khaled Hosseini)
  19. İNCİR KUŞLARI (SİNAN AKYÜZ)
  20. İSKENDER (ELİF ŞAFAK)
  21. İZ (CANAN TAN)
  22. İZMİR BÜYÜCÜLERİ

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar