Navigation Menu

LİMON AĞACI (SANDY TOLAN)


Limon ağacını okumaya başladığımda ilk sayfalarında sıkıldım açıkçası; yıllar, isimler, olayı ayrıntısı ile anlatmalar..vs                                                                                        

Ama azmettim çünkü gerçek hikayelerle dolu bir kitabın, böyle sıkıcı devam etmesi mümkün değildi.


Kendi ülkelerinde huzur içinde yaşayan Araplar ile tüm dünyada toplanıp, kamplarda katledilen Yahudilerin hikayesi.

Katledilmekten son anda kurtulan Yahudilerin getirilip şu anki İsrail ama gerçekte Filistin ‘e yerleştirilmeleri, Arapların kendi ülkelerinden sürülmesi, işkence edilmesi.

Vatanını , evini öylecik, nasılsa geri döneceğiz diye hiç bilmedikleri İsrailli ailelere bırakan Arapların, geri dönüş mücadelesi. Tüm dünyanın özellikle de Amerika nın, ufacık İsrail devletine yardımları, desteği ile ülkelerinden kovulan Arapların mülteci olarak yaşamlarını sürdürmesi.

İşte Limon ağacı da tam bu hikayenin orta yerinde. Limon ağacı ekili olan evinden çıkarılan Filistinli Beşir in ve o çok sevdiği evine yerleştirilen, Yahudi Dalia nın hikayesi.

Dalia bu durumu içine sindiremez ve Beşir le arkadaş olur, iki düşman milletin arkadaşlığı bu kadar kolay olmayacaktır elbet. Ne gel evine yerleş diyebilir ne de kendi içine sinerek oturabilir. Ortak bir karar verirler ev üzerinde.

Beşir diğer Filistinliler gibi geri dönüşten başka hiçbir anlaşma yolu bilmez. Orası bizim ülkemiz, evimize dönmek istiyoruz en büyük arzularıdır. Beşir bunun mücadelesini ömrünün son anına kadar verecektir.

Sonucu mu ? Hepimiz biliyoruz geri dönen yok, topraklarda İsrail devleti tüm acımasızlığı ile hala bulunmakta.

Sizi gerçek ve iç acıtıcı bir hikaye ile tanıştırıyorum, mutlaka okuyun, ve hepimiz dua edelim birgün bizim ülkemiz üzerinde de böyle oyunlar oynanmasın, doğup büyüdüğümüz, her taşını bildiğimiz güzel ülkemizde çocuklarımız, torunlarımız hatta onlarında çocukları doğabilsin diye.

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar