Navigation Menu

CEHENNEM / DAN BROWN


Dan Brown ın yazdığı tüm romanları okudum. Bu defa da değişmedi ve “ee sonunda ne oldu acaba” dedirten türden bir romanla karşınızdayım.

Yazarın en sevdiğim özelliği romanda gittiği her yerin tarihini, özelliklerini, sanat eserlerini siz hiç farkına varmadan , sanki yıllardır orada yaşıyormuşsunuz gibi size anlatabiliyor oluşu. Bu romanında da bol bol İstanbul var. 

Son bölümü bizim güzel şehrimize ayrılmış durumda. Yerebatan sarayı nın güzelliği, İstanbul un baştan çıkarıcı havası...

KİTAP, NE OKUSAM, DAN BROWN, CEHENNEM, DA VİNCİNİN ŞİFRESİ, LANGDON, SİENNA, ROBERT, KEYİFLİ, HEYECANLI, OKUMAK

Sürükleyici, heyecanlı, elinizden bırakamayacağınız türde fakat ben yine de yazarın "Da Vinci  şifresi" eserini tek geçiyorum. O tadı hala yakalayabilmiş değilim. Benim gözümde yükselttiği çıtayı hala kendisi bile geçebilmiş değil.

Yazar; bu defa "inferno" yani "cehennem" kavramı ile karşımızda. 

Kısaca özetlemem gerekirse; Profesör Langdon gözlerini bir hastane odasında açar ve son 48 saate dair her şey beyninden silinmiştir.

Kendi ile mücadele içerisindeyken hastane basılır ve saldırıya uğrar. Genç ve güzel doktor Sienna Brooks sayesinde kurtulur.

Floransa, İtalya, Venedik ve İstanbul un büyülü havasını teneffüs ederken bir yandan da insan nüfusunun çoğalmasını engellemeyi kendine görev edinmiş ünlü genetikçinin sakladığı virüsü bulmaya çalışacağız.

Son 48 saatiniz yokken ve bir komplo içerisindeyken kime güvenmeniz gerektiğini asla bilemezsiniz, doğrularla yanlışların yer değiştirdiği , insanın kendi beynine bile güvenemediği bir dünyaya hoş geldiniz o zaman...

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar