Navigation Menu

Gizli Anların Yolcusu (Ayşe Kulin)



Adının baş harflerini yan yana koyunca kitabın içeriğini de öğrenmiş oluyoruz.
Çoğumuzun anlamaya çalışmadan üzerini çizdiği kavramı Ayşe Kulin gözümüzün içine sokuyor. Yıllardır birlikte yaşadığınız kocanızın veya babanızın Gay olduğunu öğrenseniz ne düşünürdünüz.

Kocanızın başka bir erkeğe yazılmış aşk mektuplarını yakalasanız ne tepki verirdiniz! işte bu kavramlarla yoğrulmuş, zaman zaman "ne iğrenç", zaman zaman da "aşkın cinsiyeti olmuyor" dedirtecek türden bir roman.

Başarılı, zengin, orta yaşlı, çocuklarını kaybettikleri için karısının kendinden uzaklaştığı İlhami ile yanında yeni çalışmaya başlayan genç Bora nın aşk dolu hikayesi. Evli, çocuklu bir adam ve tercihlerini ortalığa dökmemiş bir gay. Bu duyguyla başa çıkmaya çalışıyor, fakat engel olamadığı bir aşk gelip yakasına yapışıyor, uygunsuz, kabul görmeyen bir aşk. 

Gizli saklı ve tutkulu, bazen çocuğu gibi bazen de tutkulu aşığı gibi yaklaşıyor Bora ya. Günün birinde hiç beklenmeyen bir anda ortaya çıkıveren ilişkilerinin yarattığı sansasyon. Her seçimimiz için bir bedel ödüyorsak bu kadar sıra dışı bir ilişki için ödenecek bedel nedir?

Başlarda sıradan düz bir roman gibi ilerlerken sonunu merakla beklediğiniz, Sizi Türkiye sınırlarından çıkarıp Uzakdoğu da gezdiren, bitince ise kendinizi sorguladığınız ilginç bir kitap.

Ben sıkılmadan okudum size de tavsiye ederim. Yakın zamanda Bora nın Kitabı isimli devamı niteliğinde bir roman da yazdı Kulin, elimdeki kitap bitince en kısa zamanda okuyup onu da paylaşıyor olacağım sizlerle.

Kalıplar içinde yaşamadığımız, insanlara ve davranışlarına hoşgörüyle yaklaştığımız ve herkesi olduğu gibi kabul edebildiğimiz bir dünya adına , keyifli okumalar...


2 yorum:

  1. Evet güzel ve değişik bir kitap diğer serilerinide okuyunca dahada keyif alıyorsun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel gerçekten zaten bu yazarın kitapları beni hiç hayal kırıklığına uğratmıyor

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar