Navigation Menu

AGAPİ / Sarah Jio


Hiç aşık oldunuz mu? Yoksa kendinizi aşık olduğunuza ikna mı ettiniz, değmez miydi, belki de ömrünüzü boş bir hayale harcadınız...


Kaç halini biliyorsunuz aşkın, etrafınızdakileri hangi kategorilere sokardınız bilseydiniz... 

Aşk sizi ilgilendirir, gitse de, kaybetseniz de içinizde barınır, ona sahip çıkmak, aşkın kendisini sevmek gerekir diyor kitap. 

Zaten Agapi'nin anlamını; Özverili, fedakar, koşulsuz, bencil olmayan aşk. Kişi kendini sevdiğine adar, karşılığında hiçbir şey beklemeden verir. Onu "O" olduğu için sever diye açıklıyor. Zamanında John Lee tarafından 6 aşk türü olduğu kabul edilmiş ve saygı duyulmuş, Agapi'de onlardan biri

Bir gücünüz olsaydı mesela, aralarında gerçek aşk olan çiftleri görünce anlasanız, ne kadar güçlüyse o kadar şiddetli sarsılsa bedeniniz. Bir tek kendi aşkınızı göremeseniz...

İnanır mıydınız yabancı bir kadının senin yeteneğin var demesine, doktorunuz beyninde tümör var, acil ameliyat olmalısın dese bile, ölmeyi göze alıp inatla bekler miydiniz... 

Kitabın sonuna kadar acaba gerçekten ameliyat mı olmalı, ölecek mi diye merak içinde bırakıyor

Kahramanımız Jane'in hayatı, tanımadığı bir kadın tarafından gönderilen kart ile tamamen değişiyor, etrafındaki aşkları izliyor, belli bir görevi var, bir yıl içerisinde tamamlayamazsa gerçek aşkı asla bulamayacak.

Sıcacık sevimli bir mahalle, candan komşular, ölümsüz sevdalar, aldatan karı kocalar, inişli çıkışlı hikayeler ve çiçeklerin dilinden anlayan Jane. 

Aşk hikayeleri genelde bilindik ve klişe, çiftler sürekli birbirlerini aldatıyor ve garip olan şu ki hiçbiri yadırganmıyor. Kitabı okurken bu hikayeler Türkiye'de yaşansaydı kaç cinayet çıkardı diye aklımdan geçirmedim değil. 

Artı neden tüm komşular aşkının her detayını bu kadına anlatıyor diye de durup düşündüm, bir de herkes aşık mı olur insanın etrafında. Benim niye arkadaşlarımda bu kadar hikaye yoktu, belki benim de gücüm var ama sayelerinde farkedemedim bu yaşıma kadar.

Kıskandım mı Jane'i; evet. Sayısal Lotonun sonuçlarını görmek daha fazla işime yarayabilirdi ama yetenek yetenektir sonuçta :)

Yorumlarda Sarah Jio'nun diğer kitaplarına kıyasla daha sıradan bulunsa da hiç sıkılmadan sonuna kadar okudum. Bazı yerleri önceden tahmin edebilsem de Armi'nin uyuduğu saatlerdeki en yakın arkadaşım oldu. 

Lo; kitaptaki en çok merak ederek okuduğum karakter, çok ipucu vermek istemiyorum ama gelse saatlerce sohbet edermişim gibi hissediyorum o kadar yakın geldi bana.

276 sayfadan oluşan Agapi-Ölümsüz Aşk'ın yazarı; Sarah Jio, Türkçeye çeviren; Fatma Zeynep Öztürk ve yayımcısı ise; Pena Yayınları

Bize ulaşana kadar emeği geçen herkese teşekkürler...

Şimdiden keyifli okumalar diliyorum...

Kitapla kalın...



İlginizi çekebilecek diğer kitap özetleri;

  1. Ay Hadi İnşallah! / Pucca
  2. BENAZIR BHUTTO
  3. Ben Nojoud 10 yaşında bir dulum
  4. Bir Geyşa'nın Anıları
  5. BİR ÖMÜR ARDINA BAKMADAN
  6. CEHENNEM / DAN BROWN
  7. CORPUS (HANDE ÖZCAN)
  8. DÜNYANIN İLK GÜNÜ
  9. EFENDİ (Soner Yalçın)
  10. ENDGAME-Çağrı/J.Frey-NJShelton - Yeni !!
  11. GRİNİN ELLİ TONU (E.L JAMES)
  12. Gizli Anların Yolcusu (Ayşe Kulin)
  13. KARDEŞİMİN HİKAYESİ
  14. KİTAP KÖŞESİ BAŞLIYOR...
  15. LİMON AĞACI (SANDY TOLAN)
  16. PİRAYE (CANAN TAN)
  17. PİRUZE (SİNAN AKYÜZ)
  18. Son Sefarad / Beyazıt Akman
  19. TEYZEM LATİFE (PEGASUS )
  20. USTAM VE BEN / ELİF ŞAFAK
  21. Uçurtma Avcısı (Khaled Hosseini)
  22. Ve Dağlar Yankılandı...
  23. İNCİR KUŞLARI (SİNAN AKYÜZ)
  24. İSKENDER (ELİF ŞAFAK)
  25. İZ (CANAN TAN)
  26. İZMİR BÜYÜCÜLERİ

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar