Navigation Menu

Arman Macit / 4 Aylık oldum


Merhaba;
Ben Arman Macit Yılmaz, anne babamın ilk ve tek evladıyım, yani şimdilik :) 10 Mart 2015 te dünyaya bas bas bağırarak geldim. Sırma saçlı, güleç yüzlü tontik bir bebeğim.

Bu ay artık çoğu şeyi bilinçli olarak yapıyorum, tutuyorum, gülüyorum, annem durumdan çok memnun, en severek yaptığım şey ise tatile gitmek oluyor :)

Yuppiii...


Annem zaten mızırdanıp duruyordu bizim bıyıklıya, yok efendim sıkılıyormuş, akşama kadar bebek bakıyormuş, (ne varsa benim gibi bi bebeğe bakmaya, hem bebek demesek şuna adımız var di mi ama) vıdı vıdı yapıp durdu, babam da sürpriz yaparak bizi 2 gece 3 günlük Bodrum tatiline götürdü, aferim anne bunu daha sık tekrarlamalısın çünkü ben bu deniz denen şeyi pek sevdim.

Bu da benim mayom :)


Herkesin gözü bende, acaba ayaklarım değince bağıracak mıyım diye, yahu karizmayı çizdirmemek için hoşlanıyormuş gibi yaptım da pek de soğukmuş. Neyse erkeğiz herhalde annem gibi oy oyy diye diye girmeyeceğiz di mi ama :)


Bak ayaklarını çırptı, ellerini soktu, ay şapkası uçtu diye eğlendirdim bizimkileri, iyi oldu ihtiyaçları vardı. Arada annemi yine mızmızlık yaparak çıldırtayım ki bıyıklı eli mahkum götürsün tatile tekrardan :)

Arada sırada ağzıma değişik şeyler sokup beni şaşırtıyorlar, bazılarına dudak büksem de mesela o çilek denen şeye bittiimmmm. Yahu ne tatlı bişeymiş o öyle, annem çekince ağlıyorum, o da oğlum daha miniksin birkaç ay sonra komple vereceğim diyor da bebeğiz arkadaş ben ne bileyim ne dediğini istiyorum işte :)


Çin restoranı ile tanıştım, mısırlı çorba, pekin ördeği, hepsini büyüdüğümde silip süpüreceğim, arkadaş süt içen adamın önünde de bu kadar iştahlı yenmez ki, bizimki de can ...


Bol bol uyudum, denize girdim, karnımı doyurdum tam tatil yaptım anlayacağınız, evet evet hiç üzmedim bizimkileri zaten korkuyorlardı ilk tatilimiz diye artık tadı damaklarında kaldı, beni pek evde tutmazlar sanırım.


Bu yazın, denize karşı ayak selfie si de benden gelsin o zaman...


Bu ayın en kötü tarafı saçlarımın sürekli dökülüyor olması, annemle ben yarış yapıyoruz sanki, ev kıl yumağına döndü yakında yastık doldururuz, geçen annemi cımbızla yatağımdan saçlarımı toplayıp saklarken gördüm de çok duygulandım, ne tatlı şeysin sen öyle bakim :)



Kafamın arkası bayağı açıldı, inşallah yenileri çabuk çıkar da şu yazının başındaki sırma saçlı bölümünü değiştirmek zorunda kalmam.

Ensemde kızarıklıklar oluşmuş,ben göremiyorum annem söyledi, Rehacım terlemekten oluyor dedi ama henüz geçmiş değil anlamadım gitti.



Artık kocaman bir erkek oldum o yüzden annemi hiç yalnız bırakmıyorum, cafede, yürüyüşte hep dibindeyim, kaptırmam süt kokulu annemi...






Geçen sabah bir uyandım o da ne gözümü açamıyorum, içinde vıcık vıcık bişeyler var, anam bizimkiler de bir panik oldular sormayın, Reha'yı cepten aradılar, verdiği damlayı damlattılar, annem baktı ki o irin gibi iğrenç şeyler daha da arttı bi panikle beni hastaneye götürdü. Bıyıklıyı panik bilirdik ama annem bugün onu geçti sanırım.

Aman sormayın randevusuz gidince bizi almak istemediler ya annemde bir numaralar bir numaralar, tiyatrocuymuş mübarek. Herkesten önce girdik doktorun yanına bu durumda :) Hatta üstüne radyolojiye girip kalça ultrasonumu bile çektirdi, iş bilcen abi bu dünyada demek ki.

Reha'nın dediği gibi enfeksiyon kapmış gözüm, annem bunalıma girdi "yahu habire yıkayıp, silip duruyorum, mikrop mu bulaştı çocuğuma" diye. Anneciğim doktor teyze dedi ya, sadece iğne başı kadar olan göz pınarım tıkanmış, öpmekten, havadaki tozdan bile olurmuş, bıyıklı ve annem dışında herkes ayaklarımdan öpecekmiş bundan sonra. Tabii dinleyen kim, dedem mesela yapıştı mı bırakmıyor ki :) Doktor teyze son teşhisi koydu, "ama öpenler de haklı, maşallah bir ışık var bu bebekte" diye.

Erkekten anlıyorsun vallahi, muck

Kalça ultrasonu normalde 2 aydan sonra çekiliyormuş ama Doktorum Reha hiç gerek yok mükemmel dedi diye vazgeçmişti bizimkiler, gözüm hastalanınca onu da şansa bırakmak istemediler 4. ay geç oldu biraz ama Allahtan süper çıktı sonuçlar.

Fıstık bir abla totomu elleyip durdu ultrason diyerek, anlamadım sanki ben ne yaptığını :) .Neyse bıyıklıdan çıkacak para varmış diyelim :)

Benim uyku saatlerim düzene girdi, kendi kendime uyumaya alışıyorum ya, annemde bir rahatlama bir rahatlama sormayın gitsin.



Birgün uyandım baktım ki, odanın ortasına mutfağı taşımış, bana da önlük giydiriyor, anneee maçoyuz biz yakıştı mı şimdi bu, çattım kaşlarımı da, yok artıkkkk....



Her gün değişik giydirip resim çekiyor, tabii bizim bıyıklı internete koymayı yasakladı diye bir gün elimi, kolumu, ayağımı, dirseğimi yayınlayıp duruyor, artık face de tartışma konusu oldu tüm vücudunu ne zaman göreceğiz diye, fanlarım oldu o kadar diyeyim ben, benim keyfim yerinde reklamın iyisi kötüsü olmazmış di mi ama :)


Annem Boba 4G diye bir kanguru aldı, aman bir rahat, bir rahat ki sormayın, ilk kullandığında annem biraz stresti, ya sevmezsem yolda ağlarsam diye ama onun korkularını yerle bir ettim, içine girdim mi bebekler gibi uyuyorum, ya tamam canım zaten bebeğim :)

Önce deneme için kiraladı, hoşuna gidince satın aldı. Koala gibi gözüküyorum değil mi?

Ben tüm bebek kardeşlerime tavsiye ederim, bakın beleşe reklam bile yaptım korkulur benden :)



Daha doğmamıştım hatırlıyorum, annem habire bıyıklıya; "bak çerçeve aldık hala masana resmimizi koymadın" diye sitem ediyordu,


Bizim bıyıklı en sonunda beraber çıktığımız tatil fotosunu koymuş, resmini yolladı bize, annecim, bıyıklı benim geleceğimi biliyordu ondan koymamış bugüne kadar, üzülme sen.


Bu ay dayımla, Özge abla geldiler ziyaretime, birlikte pikniğe bile gittik, ohhh temiz hava bol güneş ne iyi geldi, iliğim kemiğim ısındı valla, hele bir de mangalda bıyıklının yaptığı mısır yok mu, şu birkaç aylık hayatımın en lezzetli sütlerinden birini içtim o gün.



Bi büyüyeyim bu mangal işini devralacağım, bana bırak bıyıklı o öyle olmaz diye de ukalalık yaparım belki :) Aman duymasın...

Bizimkiler ıslatma savaşı oynadılar üfff keşke biraz büyük olsaydım, ne güzel eğlendiler. Hey yapmayın Özge'yi ıslatmayın hasta olur, kıyamam kiii...


Demem o ki güzel kızları seviyorum arkadaş, Özge'den de gözümü alamadım, dayım ara sıra ters ters baktı ama görmemezliğe geldim artık :)

Aslında kızlar da benim peşimde, tatilde anneme; "bize versene bu yakışıklıyı" diye birçok teklif geldi, bir ara korktum yahu bu ara ağlamış mıydım ya annem sıkılıp da verirse beni diye, ama annem "ben onu 35 yıl bekledim kimselere vermem" deyince bi rahatlama geldi bana, mutluyum arkadaş ben bu ailede.




Hepinize kocaman agucuklar gönderiyorum...


Maşallahları da bekliyorum :)

İlginizi çekebilecek diğer yazılar;
  1. Arman Macit / 1 Aylık oldu - Yeni !!
  2. Arman Macit / 2 Aylık Oldum - Yeni !!
  3. Arman Macit'in Bebek Odası - Yeni !!
  4. BABY SHOWER HAZIRLIKLARI
  5. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ??? - Yeni !!
  6. Doğum Çantasında Neler Olmalı
  7. Hamilelikte 32.Haftada Çalışabilir Raporu Almak
  8. Hem Normal Hem Sezeryan;İşte Doğum Hikayem - Yeni !!
  9. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  10. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  11. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti
  12. SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit
  13. Sevgili Günlük / Arman'a son 1 hafta - Yeni !!
  14. Özlem'in Bebeğimi Bekliyorum Partisi


11 yorum:

  1. Canım benim buradan kocaman öpüyorum Armanı :) Çok tatlı Allah nazarlardan saklasın. Maşallah.

    YanıtlaSil
  2. Maşallah , ne de tatlı bir bebeksin sen . Tatil güzel geçmesine sevindim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. mutlu aile.. hep mutlu olun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diger mutlu aile siz de hep mutlu olun insallah

      Sil
    2. Diger mutlu aile siz de hep mutlu olun insallah

      Sil
  4. blogunuzu uzun zamandır takip ediyorum, şimdilik geçmiş yazılarınızı okuyorum.. o kadar içten ve samimisiniz ki girdiğimde bi türlü çıkamıyorum :) şimdi ben de ilk bebeğimi bekliyorum açar açmaz arman macit butununa tıklıyorum, yazılarınız bana çok yardımcı oluyor. iyi ki bulmuşum burayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iyi ki bulmussun ben de boyle cici bir mesaji okumus oldum sayende. Bebisin saglicakla dogsun insallah, bol bol sutun ve uzun uykulari olsun aminnn

      Sil
    2. Iyi ki bulmussun ben de boyle cici bir mesaji okumus oldum sayende. Bebisin saglicakla dogsun insallah, bol bol sutun ve uzun uykulari olsun aminnn

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar