Navigation Menu

Yeşil Deniz Kabuğu / S.Jio


Bebekli birinin bir kitabı bitirmesi ne kadar sürer? Tahminleri alayım...

Sadece birkaç saat. Evet yanlış okumadınız, bahsedilen kitap Sarah Jio- Yeşil Deniz Kabuğu ise bu kadar zamanda bitirebilir, aynı benim yaptığım gibi...

Sarah Jio geçenlerde Türkiye 'yi ziyaret etti, burada inanılmaz seviliyor ve bunun da etkisi ile sanırım kitabı ilk olarak burada yayınlandı.

Elime alınca, önce kapağında gezdiriyorum ellerimi, deniz kabuğunda takılı kalıyor parmaklarım, hafif çıkıntılı.

Kitap bittikten sonra bu defa, daha da etkilenerek okşuyorum bu çıkıntıyı. Uğruna neler yaşandığını hatırlayarak..

Kitabı özetlemem gerekirse;

Kitabın başında Kailey yaşlı ve torununa çok merak ettiği hikayeyi anlatıyor, hayatını kurtaran adamı yani.

Kitap bir şimdiki zamana bir de geçmişe ışınlanıyor. Geçmişi ise Cade ile beraberken ve sonrası olarak ikiye bölüyor, bu yüzden tarihlere dikkat etmek lazım, bir bölümde 1996 anlatılırken hoop 2050'ye atlayabiliyor çünkü.

Kailey bir gazetede yazarlık yapmakta, seneler önce Seattle'a en yakın arkadaşı ile taşınmış ve en büyük aşkını da burada bulmuş. Kendinden bile çok sevdiği Cade 'i.

Her şey muhteşem giderken, müzik şirketi sahibi, deli gibi aşık Cade, bir gün ortadan kaybolur. Onun kaçtığını, hatta başka bir ülkeye taşınıp evlendiğini düşünmektedir sevgilisi.

Yıllar sonra Kailey, romanlardaki prenslere benzeyecek kadar yakışıklı ve zengin Ryan ile düğün hazırlıkları yaparken, hiç ummadığı bir anda Cade ile karşılaşır.

Kailey onu gözlerinden tanısa da, Cade farketmez bile. Dünya tatlısı, karizmatik Cade; Kailey'in en son tahmin edebileceği yerde, sokakta karşısına çıkar, aç karnını doyurmaya çalışan bir evsiz olarak.

İşte bu karşılaşmadan sonra, Kailey'in 2 erkek arasında yapmak zorunda kalacağı seçim, Cade'i bu hale düşüren esrarengiz olaylar, en yakın arkadaşı Tracy ile ilişkileri, Ryan'ın ailesi gibi konular eşliğinde inanılmaz sürükleyici şekilde işlenmiş.

Anlatım tarzı yalın, o yüzden hızlıca okuyup bitirmek mümkün. Aslında konu bizim Türk Filmlerinde sıkça gördüğümüz cinsten. Muhteşem bir sevgili ve kötü durumdaki eski sevgili arasındaki tercih.

Belki de bu yüzden Sarah Jio bizim ülkemiz tarafından bu kadar benimsendi. Yıllarca izlemedik mi Türkan Şoray 'ın yaptığı seçimleri  :)

Her kitap bittiğinde olduğu gibi uzanıp gözlerimi kapatıyorum, tüm hikayeyi düşünüyorum, acaba gerçek hayatta olsa hangi erkeği seçerdik, eski bir aşkı mı, yoksa bizi deli gibi seven, yakışıklı, zengin Ryan'ı mı?

Kitap; 308 sayfa ve Pena Yayınları tarafından basılmış.

Gününüze renk katsın istiyorsanız tavsiye ederim.

Keyifli okumalar dilerim..


İlginizi çekebilecek kitap özetleri
  1. AGAPİ / Sarah Jio - Yeni !!
  2. Ay Hadi İnşallah! / Pucca
  3. CEHENNEM / DAN BROWN
  4. ENDGAME-Çağrı/J.Frey-NJShelton
  5. Hayalet Çocuk / M.Pistorius - Yeni !!
  6. USTAM VE BEN / ELİF ŞAFAK
  7. Uçurtma Avcısı (Khaled Hosseini)
  8. Ve Dağlar Yankılandı...
  9. İMARET / Y.Kalpouzos - Yeni !!

0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar