Navigation Menu

Arman Macit / 1 Aylık oldum


Merhaba;
Ben Arman Macit Yılmaz, anne babamın ilk ve tek evladıyım, yani şimdilik :) 10 Mart 2015 te dünyaya bas bas bağırarak geldim.


Hastanede şanım yürüsün dimi ama :) Siyah sırma saçlı, güleç yüzlü tontik bir bebeğim.

Hikayemi kendi ağzımdan yazmaya karar verdim, tamam annem blogcu ama ben de fena sayılmam hani.


Dünyaya ilk Barış amcanın ellerinde merhaba dedim, tamam tamam ağladığım doğrudur, duygulandım sanırım :) Şimdi bakıyorum da keşke biraz gülseymişim daha fotojenik çıkardım resimlerde :)



Doktor amca çıktıktan sonra beni anneme gösterdi hatta yanağına kan bile damlattım, biraz muzurum da :)


Annem, masada yatmış bir yandan ağlayan bir yandan gülen bir kadın. Renkli bir kişilik sanırım :)


Daha çok ufağım, sırma gibi saçlarım var, herkes dalga geçiyor berbere götürelim diye, hooopp ufağız ama güldürmeyiz kendimize, 9 ay içeride yatmışlığımız var yanii.


Ayrıca bi ağlarsam görürsünüz dünyanın kaç bucak olduğunu.

Zaten anadan üryan yatırdılar beni gelip geçen hatunlar bakıyor orama burama, alloooooo giydirsenize arkadaşşş...


Oda kalabalık, herkes kime benzediğim konusunda yorum yapıyor, babama benzediğimi söyleyenler çoğunlukta sanırım. Babam dedim de sanırım şu sırık oluyor kendileri :)

İşte annemi de odaya getirdiler, süt diye bir şey varmış, beğenecek miyim bakalım :)


Anne dedikleri şey de bu işe yarıyor sanırım.

Bu ay gaz problemi beni mahvetti, çıkarabilmek için morarıyorum resmen, yine de ailemi üzmemek için ağlamıyorum ama devamlı bir ıkınma sesi çıkıyor benden. Pek karizmatik gözükmüyorum sanırım o anlarda.

Yazık bizimkiler kıyamıyorlar bana. Doktor amca gaz damlası da vermedi, onun yerine anne sütüne karıştırıp içmem gereken probiyotik verdi. Valla kötü ağrıyor, 40 gün sonra geçer diyorlar, umut dünyası işte.


Her 2 saatte bir acıktığımı belli edecek şekilde sesler çıkarıyorum, bütün gün başımdan hiç ayrılmıyorlar, ya kusarsam, ya nefes alamazsam diye diye kimseler uyumuyor evde. Ne güzelmiş dünya şimdiden pek sevdim.


Göbek bağıma her gün alkol sürdüler, 13.gün düşebildi, işte bu günden sonra; su denen güzel şeyi farkettim, önce 2-3 günde bir sonrasında her gün yıkanıyorum pek keyif aldım bu işten ben.

Yaslıyorum sırtımı fileye evin bayanları etrafımda fır dönüyor, koltuk altlarımı, totomu yıkayıp duruyorlar, ardından da bebe yağı ile güzelce yağlanıyorum. Gel keyfim gel. Baba bey artık evin kralı benim haberin ola...


Tek şikayetim anneannem beni yıkarken kırklamadan bırakmıyor, derimi yüzecek neredeyse, hoop kadife gibiyim ben daha, her gün yıkanıyorum zaten, tamam kusuyorum falan ama bu da fazla değil mi yahu :)

Göbek bağı demişken hala nereye gömeceklerine karar verebilmiş değiller, bizim sırık hala kara kara düşünüyor, üniversiteye mi atsa cami avlusuna mı gömse, biraz pimpirikli bir tip.

Annem ve anneannem beni sıkıştıra sıkıştıra biraz sarsarak seviyorlar, babam ise parmağını değdirmeye bile korkuyor, kırılacakmışım gibi.

Dedem kulağıma adımı okudu, tam uyuyacaktım ismimi duyunca açtım gözlerimi :)


Valla açıkça söylemek gerekirse annemi kıskanıyorum bu adamdan, o yüzden ona gidince huysuzlanıyorum bu aralar, yada göğsündeki kılları yoluyorum. Fakat O, ben ne yaparsam yapayım yine de sevgi dolu bakıyor. Hakkını vereyim sabırlı biri.



Eldivenlerim hala elimde, doktor amca kızmasa çıkarmaya niyetleri yoktu, çıkardılar da bu defa da tırnaklarımı kesmeye cesaretleri yoktu taa ki birkaç defa yüzüme faça atıncaya kadar. Hatta bir gün annem diğer gün babam keserken parmacığımı kanattılar. Kahroldular gerçekten, üzülmesinler diye ağlayamadım bile. Vicdanlı çocuğum vesselam.

Sürekli yumruklarım sıkılı duruyorum, sağım öldürür, solum süründürür ona göre :)


Henüz kafamı tutabilmiş değilim, eller desen benden habersiz salınıp duruyorlar, pek net göremesem de emerken annemle göz temasını kuruyorum, gönlünü alıyorum. Eee bana şu aralar en çok lazım olan kişi o di mi ama ?



Sesim muhteşem valla Pavarotti mi desem, Hakan Aysev mi bilemedim. Arada "gülümsedi" diye havaya giriyorlar ama pek bilinçli değilim açıkçası, sanırım dudaklarımı yanlara doğru açmamdan hoşlanıyorlar, daha çok pratik yapmalıyım.



Bu ay birbirimizi tanımakla, alışmakla geçti. Annem ve anneannem uykusuz kalsalar da pek mutlular. İnşallah anne babam güzel huylu insanlardır,bir ömür geçireceğim ne de olsa, bakalım yaşayıp göreceğiz.


Yeni maceralarım da görüşmek üzere; takipte kalın :)


Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden, güzel kızların yanaklarından öperim.


Sevgiler...

Not: Size bu yazıyı ulaştırabilmem sırık yüzünden biraz zor oldu açıkçası, en son ya yazdın diye hastalanırsa ne yapacağız dediğini duydum anneme, o kadar diyeyim de siz anlayın gerisini.




İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

24 yorum:

  1. Çok guzelll ya çok sirin anlatmışsin . Rabbim yazarlardan korusun.... Maşallah .masallah

    YanıtlaSil
  2. Hay Maaşallah. Ömrün çok olsun senin. Sağlıkla büyü kuzucuk.
    :)))

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu yerim yer :) Maşallah çok tatlı Özlemcim. Allah nazarlardan korusun. Bu arada sana benziyor demek çok isterdim ama bende Babasına benzettim :)

    YanıtlaSil
  4. 41 kere maşallah dedik bile :)
    Allahım nazarlardan esirgesin, çok tatlı :)

    YanıtlaSil
  5. Maşallah...omrun uzun olsun sağlıklı büyü inşallah. Takipteyiz armi;)

    YanıtlaSil
  6. Maşallah Arman Macit bebeğe. Çok ama çok tatlı. Siz yine de dualar okuyun bebeğe, nazar filan değmesin sakın :( Allah bağışlasın, bana da nasip etsin inşallah :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tatli yorumunuz icin tesekkur ederizzz. Allah isteyen herkese nasip etsin insallah bu guzel duyguyu

      Sil
  7. Maşallah arman bebişe çok tatlı minik bey en güzel sağlıklı mutlu günler onun olsun Allah bağışlasın tekrar maşallah (gözde)

    YanıtlaSil
  8. Cok tesekkur ederim gozde en guzel gunler seninle olsun insallah

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı olsun.Bebeğiniz kız olsaydı da çıplak göründüğü fotoğrafı koyar mıydınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekara kari bosamak kolay o yuzden kiz cocugum olmadan ne desem bos.

      Sil
    2. Nedense erkek çocuğun pipisini göstermek mevzu bahis olunca hiç çekinmiyoruz ben inanıyorum ki bebeğiniz kız olsaydı bunu yapmaz ya da en azından "acaba " diye düşünürdünüz.

      Sil
    3. Haklisiniz boyle bir durum var ne yazik ki.

      Sil
  10. Çok tatlı maşallah

    YanıtlaSil
  11. Başta Özlem Hanım dediğim, doğum tarihinizi görmemle birlikte şok yaşadığım Özlem Ablacığım; henüz 20'li yaşlara veda etmemiş bir görünümünüz var 2 günde bütün yazı arşivinizi okudum çok da eğlenceli bir şekilde kardeş ruhun gıdasıdır yazınızda sesli güldüğüm çok oldu. Bu arada kaleminiz ne kadar da kuvvetli 2 yılınızın geçiği Kütahya'dan sevgiler... Bir gün tekrar yolunuz düşerse canlı kanlı görüşmek dileğimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba nazcim valla yas geciyor ama bu yorum moral oldu inan ki :)
      Yazilarimi begenmene cok mutlu oldum. Ben de seni okuyup gecmedigin yorum birakip dusuncelerini yazdigin icin tebrik ederim pek azimiz geri donus yapariz cunku. Kucak dolusu sevgiler

      Sil
  12. Yazilarınız süper bebeğinizi de ne güzel anlatmışsınız sizi uzun süredir takip ediyorum takip etmeye de devam edeceğim bebeğiniz eşiniz ve tüm sevdiklerinizle sağlıklı uzun huzurlu ömürleriniz olsun inşallah .İzmirden Bilge :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilge selam, hoşgeldin :) Armi ile maceralar devam ediyor ama ben bayağı geriden yazabiliyorum :)
      Hemşehrime kocaman öpücüklerrrr

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar