Navigation Menu

Arman Macit'in Bebek Odası


İnsan hamile olduğunda anlıyor ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Kendinden fazla düşünmen gereken bir canlı var
hayatında. Bu  saatten sonra kendinize diye çıkılan alışveriş gezileri elinizde bebişinize alınmış poşetlerle son bulacak.







Yooo sakın şikayet ettiğimi sanmayın, aslında bu bir bakıma yeni eğlence kaynağı demek. Gezilecek mağaza sayısı artıyor haliyle. Mesela İtalya gezimizde bebek mağazası soran çifti kıskanmıştım ne yalan söyleyeyim, ki aslında ben de hamileymişim. Bileydim gider o mağazanın altını üstüne getirirdim, habire hatıra almayacak mısın diyen sevgili de ne yaptım ki ben diye sorardı kendi kendine :)


Aldım yine sazı elime, nerede kalmıştık, yazdıklarıma baktım da henüz konuya başlamamışım bile :) Evet efendim bebek odasıydı konumuz.

İlk önce evde kuzuma uygun bir oda ayarlamamız lazım, bebek odası dedikleri bir yer var ki biz onu giyinme odası olarak kullanıyoruz, ufak bir oda. Eee sanki bebek yatağı, dolabı ne kadar olacak deyip orada karar kılıyoruz, daha işin içine girmediğimizden bir bebek beşiğinin boyunu tahmin edemiyoruz elbette, 1,90 cm olduğunu öğrendiğimde yüzümdeki şok ifadesi bundandır.

Odadan eşyaları taşıtıyoruz, boşken gözümüze daha bir büyük geliyor. Odanın tüm ölçülerini, evlenirken ev eşyaları için yaptığım gibi tek tek metre ile ölçüp kağıda döküyorum. Yani odanın krokisini çıkarıyorum, nerede kiriş var nerede duvar, pencere, alçı nerede başlıyor vs gibi. Bu çok kolaylık sağlıyor eşya bakarken.




Aslında misafir odasını oğluma ayırmak isterdim ama içindeki yatak odası takımını başka bir yere sığdırmak mümkün değil. Eğer büyüdüğünde hala bu evde olursak, en büyük oda oğlumun olacak, içimde kalmış sanırım, biz kardeşimle hep küçük odalarda yaşadık, ortalama her Türk genci gibi :).

Uzun zamandır etrafınızda bebek olmadıysa mobilya bakarken afallıyorsunuz bizim gibi. Daha hangi markalar var kısmında tıkanıyoruz, internetten bakıyorum. En çok bilineni Çilek Mobilya. 

Cinsiyeti belli olduğu an biz de Çilek mobilyanın kapısında alıyoruz soluğu, tamam kalitelidir vs ama model yenidoğanlar için gayet az. Hele ki erkekse. 

Erkeklere her yerde ya düz beyaz alacaksın, ya aslanlı kaplanlı, budur yani. Zaten erkek çocuklarına her konuda model az kısmına hiç girmeyeyim en iyisi.



Bu arada mobilyalara baktıkça eve gelip odaya nasıl yerleşecek diye çoraplarla çizim yapıyoruz. Sevgilimle az uğraşmadık ne nerede nasıl durur diye :)


Bilinen birkaç markaya daha gidip yine elimiz boş dönünce bu defa da herkesin Karabağlara gidin sözünü dinliyoruz. İmalat yapan dükkanlar var orada.

Modelleri ve fiyatları görünce anladım ki bilinen markalar halt etmiş. Muhteşem takımlar var. 3.500 TL den az fiyata da pek rastlayamıyorum ama tabi :) 

Bebek mobilyalarının pahalı olmasının sebeplerinden biri yatak, dolap vs gibi mobilya boyalarının vücuda girdikten sonra atılamayan ve zehirlenmelere yol açan kurşun, cıva, selenyum, krom, arsenik, antimon, baryum, kadmiyum gibi ağır metallere sınırlama getiren EN 71.3 Avrupa standardı sertifikasına sahip olması. Bizim mobilya boyaları Akzonobel, sertifikasını kontrol etmekte fayda var. 

Beşikte dikkat ettiğim bir başka konu, ön kısmındaki paravanın indirilip kaldırılabiliyor olması ve korkuluk aralarının bebeğime zarar vermeyecek boyutlara sahip olması. 





Yanyana bi sürü bebek mobilya mağazası bulunan yolun kenarına park edip, hiçbir fikrimiz olmadan tek tek dolaşıyoruz mağazaları. Erkeklere genelde düz beyaz hazırlanmış, aksesuarlarla gönüllere girmeye çabalıyorlar.

Kapısından girer girmez ayyy bunu alalım, hayır bu kral tacı olanı, yok yok deniz fenerli süpermiş şeklinde ilerlediğim Aliş Bebe de karar kılıyoruz. 

Önce deniz fenerli olanı almaya niyetleniyorum. O kadar tatlı ki fener şeklinde yaptıkları dolabın üzerinde aynen fenerdeki gibi ışıklar yanıp sönüyor çok orjinal fakat 15.kez gelip artık mağaza sahipleri ile kanka olduğumuzda kesin kararımı helikopterli-uçaklı olandan yana kullanıyorum.




Elimdeki krokiden tüm mobilyayı aldığımızda halen emzirme koltuğuna yerimizin olduğunu anlıyoruz. Evlenirken yatak odama sığmadığından alamadığım Josephine beni bekler o zaman. Oda çok mavi olur diye gri rengini sipariş ediyorum. Eşyalar geldiğinde ne görelim; mavi bir koltukla bakışıyorum :)



Bu şirin fil arkadaşımı sosyal medyada üzerinde uyuyan bir bebişle görmüş o günden beri almak için arıyordum. Forum Bornova da gezerken karşımdan ufak bir kız çocuğunun elinde bu şirin fille geldiğini gördüm. Hemen annesine nereden aldığını sordum cevap basit; İkea :)

Apar topar gidip aldık bizim yumuş yumuş filimizi. Sevgilim de fillere bayıldığından ailece çok mutlu olduk :)



Josephine mavi geldi diye ilk başta istemem deyip sinirlensem de, ustalara kanımın ısınmasından dolayı "odaya yerleştirin yakışırsa alırım" diye bir öneri getiriyorum. O kadar güzel duruyor ki giderlerken "iyi ki yanlışlık olmuş" bile diyorum kendi kendime, her işte bir hayır varmış.

Elbise dolabı gayet büyük ve üst kısmı yüklük gibi, oda biraz ufakça olduğundan sürgülü kapılı oluşu bize çok kolaylık sağlıyor. İki tarafına da askılık taktırıyorum dilersem raf olarak da kullanabileceğim. Mobilyayı kendileri imal ettiği için istediğim düzenlemeyi yapabiliyorum.





Büyüyen karyola tercih ediyoruz, çekmecelerin olduğu yerin arkası kapaklı dolap, oyuncak dolabı deniyor, o kısım ileride kalkıyor ve başucuna konuluyor. 

Herkes beşiğin içine yatağını büyük alıyormuş, yatağı büyüttüklerinde yeniden masraf çıkmasın diye. Fakat o zamanda yatak ince kaldığından çocuğunuzun inip çıkarken bacağına zarar verebiliyor. 


Konuştuğumuz kimse tavsiye etmedi. Bizde şu anki ölçülerine göre yatak tercih ettik.Mağazalarda genelde hazırda bulunmuyor bu yatak, Yataş'tan aldık ve gelmesini 20-25 gün bekledik. Alez hediyesi vardı. Bu arada Yataş'a uğramışken yastığını ve yorganını da alıverdik :)

Komodin; mağazada bir yanı büyük kapak diğer yarısı 4 lü çekmece şeklindeydi. Bebeklere en çok çekmece lazım olduğundan ben büyük kısmı iptal edip geniş 4 çekmece olarak düzenlettim.


Önceki Hali
Bizim yaptırdığımız
Bu arada mağazada resim çekmek yasaktı ama sevgilim, kadını oyalarken ben de size gösterebilmek adına birkaç poz çektim. 

Duvar kağıtlarını yine takımın desenlerinde Aliş Bebe'den yaptırdık. Bazı içime sinmeyen yerler olsa da çok uyumlu oldu. Bu renkler odaya çok yakıştı, eminim Armanım da bu odaya çok yakışacak :)


Odanın önceki hali

Sonraki Hali




Duvar kağıdı düz olmadığından üst kısmını, alt ve bordür kısmını hep ayrı ayrı aldık. Biraz masraflı oldu ama sonuç hepimizi mutlu etti. Yapan ustadan mı yoksa bizim duvarın cinsinden midir bilmiyorum arada bazı yerleri kalkıyor. Ustayı yeniden çağırdığımızda bana özel yapıştırıcısından verdi, şimdi kabarırsa arasına sürüyorum, usta olduk sayelerinde.

Mobilyaları içime çok sindi. Fakat mağazada odayı tüm aksesuarları ile beğenmiştik, alalım desek hem sıfır indirim yapıyorlar hem de inanılmaz pahalı.

Bu durumda yine internet sağolsun aynı aksesuarları bulmak zor olsa da en sonunda Bebekom sitesi imdadıma yetişti. 

Tavan lambasına, halısına isim yazdırmanız mümkün. Ben lambaya yazdırdığım için halıyı es geçtim. 


Halı internette biraz daha farklıydı, onda da istediğiniz değişiklikleri yapabiliyorsunuz. Bizim mavi olan kısımları yeşildi mesela 



Helikopterli saat olmazsa olmazlarımızdan :)


Beşiğinin olduğu duvara asacağımız duvar panosunda biraz sorun yaşadık.Biz mağazadaki panoyu resim çekip Bebekom a yollamıştık, internette resmi yok ama ellerinde vardır diye çünkü o takımın tüm parça ve aksesuarları vardı. 


Orijinal Duvar Panosu
Meğersem ellerinde yokmuş, bizden de hiç ölçü falan almadan amcamlar kendi zevklerine göre yapmışlar. Bize whatsapp ten resmini attılar aman Allahım o da ne dedik görünce. Bizim şirin uçak olmuş, savaş uçağı:) Renkler garip :(

Kahroldum, iptal edelim diyorum, biz sizin için yaptık olmaz diyorlar, Eee resim attım diyorum, "biz de olmadığını düşünüp ölçü verseydiniz" diyorlar. Neyse biz uçağı sizinkinden yaparız deyince bir şans daha verdik.




Aynısı olmadı ve boyut olarak neredeyse tüm duvarı kapladı ama neyse, üzerine helikopterli aksesuarı da takınca güzel oldu :)

Aklınızda olsun, sitede resmi yoksa sipariş vermeyin. Ya da iyice anlatın imalat yapıyorlar sonuçta.

Nevresim takımı ve perde de yine Bebekom sitesinden. 





Pilot ve hostes ayıcıklarımızı dayısı Mehmet getirdi, beşiğinin üzerindeki bu yusufçuk ise internette tüm annelerin süper olduğunu anlattıkları Lamazze'nin oyuncağı. Amerika'dan getirttik. İnşallah anlattıkları kadar ilgisini çeker kuzumun.









Zürafa, Fil, yatağındaki bezden oyuncakların hepsi Seferihisar-Sığacık pazarından. Daha hamile olmadan önce görüp ahhh hiç etrafımızda bebek de yok ki alalım diyordum. Arman'ı öğrendiğimizde ilk iş pazarda satan amcaya gidip bolca almak oldu. Eşi dikiyormuş, sadece gözleri yapışkanlı olduğundan, Arman oynamaya başlayınca onları sökmeyi düşünüyorum.

Ortadaki kuzucuğu ise Joker'den aldım; Sleep Sheep uyku arkadaşı olur kendileri. Arman'ı uyutmak için birebir, anne karnındaki sesleri çıkarıyormuş. Valla bazen onu uyutalım derken bizim bile sızıp kaldığımız oldu :) 



Ses ve zaman ayarı var. Bizim ki ufak boyutu, bir de büyüğü var, bazen ana kucağına takıp yanımıza alıyoruz yolda da rahatlatıyor bizim miniği.


Odasını hazırladık ama Arman hala odasında yatmıyor, 6 aylıkken kendi odasına geçirmeyi düşünüyorum. Şu anda geceleri yatağımın yanına koyduğum beşikte uyuyor kaju fıstığım. 



Bu beşiği Kemeraltı'ndan aldık, bu tarz bir beşik istiyordum ama ne kadar mağaza gezersem gezeyim hiçbirinin giydirmesini beğenmedim, Egepark'ın içinde organik ve şık giydirmeyi beğendim ama onunda beşiği bambu'dan ve sallanmıyordu.




Neyse Kemeraltından aldığım bu beşik hoşuma gitti, yani aslında bu tip beşikler hep aynı, aldığım mağazadaki çalışanların tavrı hoşuma gitti demek daha doğru sanırım. Çok yardımsever ve ilgililer. Beşiğin giydirmesini iade ettim ve içine normal yatak giydirmesi olan bu ayıcıklı takımı diktirdim. 10 günde hazırladılar. Bu hali çok içime sindi.





Sabahları yatırmak için ise salona otomatik sallanan, ninni çalan Kraft Dondy aldık. Hamile kaldığımı öğrendiğimde arkadaşlarımın ilk tavsiyesi bu yataktı. 



Sabah uyandığında altını açıyorum, besliyorum, vitaminini verdikten sonra yatırıyorum yatağına kendi kendine sallandıkça uyuyor. Tüm annelere tavsiye ediyorum. Ben de o arada kahvaltımı yapıp mutfağı toplayabiliyorum.


Yatak demişken bahsetmeden geçemeyeceğim, bir de reflü yastığı aldım. Hoş bizimki çok yatamadı ama emdikten sonra çok kusan bebeler için ideal. Baş kısmı yüksek, yanlarında destek var düşmesin diye, yüzüstü yatırdığınızda boğulmasın diye kafa kısmının süngeri de delikli.


Ebebek'in internet sitesinden aldım.


İşte Arman Macit'in şirin odası, inşallah sizler de beğenmişsinizdir.








Hepinize kucak dolusu sevgiler...




Bavulumuz da hazır, ilk fırsatta bulutların üzerine çıkacağız sanırım :)



Sevgiler...


Not: Hamileyken acele etme 8 aylık olsun öyle bakarsın diyenleri dinlemeyin derim ben, çünkü mesela mobilyalar geliyor bir süre kokusunun çıkması bekleniyor, yatağı geç geliyor gibi zaman isteyen bir çok konu var.
Bana acele ediyorsun diyenlere tek cevabım "kötü bir şey olursa en son üzüleceğim şey aldıklarım" oldu.
Böyle bile ucu ucuna yetişti :)



İlginizi çekebilecek diğer yazılar;

  1. BABY SHOWER HAZIRLIKLARI
  2. Doğum Çantasında Neler Olmalı
  3. Hamilelikte 32.Haftada Çalışabilir Raporu Almak
  4. Hem Normal Hem Sezeryan;İşte Doğum Hikayem - Yeni !!
  5. SEVGİLİ GÜNLÜK / 13.09.2014
  6. SEVGİLİ GÜNLÜK / 15.08.2014
  7. SEVGİLİ GÜNLÜK / Bebeğimin cinsiyeti
  8. SEVGİLİ GÜNLÜK; Arman Macit
  9. Sevgili Günlük / Arman'a son 1 hafta - Yeni !!
  10. Özlem'in Bebeğimi Bekliyorum Partisi - Yeni !!

12 yorum:

  1. Çok güzel çok zevkli olmuş herşey güle güle annesi babasıyla sağlıklı çok mutlu büyüsün arman bebek (MAŞALLAH)

    YanıtlaSil
  2. Bu arada helikopter saatte mi internetten çok şirin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Internette var ama onu magazadan hediye olarak verdiler

      Sil
  3. Canım ne kadar güzel bir oda böyle :) Benim bile çocuk olasım geldim. Arman bebek çok şanslı :)

    YanıtlaSil
  4. Maşallah annelik size cok yakismis bebeginizi ne zaman gorucez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Bakalim babasi ne zaman izin verirse o zaman koyabilecegim :(

      Sil
  5. bayıldım hazırladığınız odaya,, allah saglıkla büyümeyi nasip etsin. hangi ayda başladınız hazırlıklara?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Ben cinsiyetini ogrenir ogrenmez basladim. Cumartesi de dahil calisiyordum cunku. Sirf pazar gunleri gidip mobilyaci gezebildim anca yetisti. Sevgiler

      Sil
  6. canım önerilerin harika bizlere çok yardımcı oldun, teşekkürler.

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar