Navigation Menu

ARMAN MACİT'İN İLK DOĞUMGÜNÜ

doğum günü, tema, baby tv, ilk yaşgünü, 1 yaş, yaşgünü, ikram, süsleme, etiket, pasta, şeker hamuru, çocuk, hediye

Dünyamı güzelleştiren, önceliklerimi değiştiren, iyi ki ile başlayan cümlelerimin

kahramanı minik oğlum 1 yaşına girdi.

Kendi pek anlamayacak bile olsa, ileride resimlerine baksın, ayy ne kadar banal deyip dudak büksün, annemle babam da ne çok abartmış diye hayıflansın diye bir parti hazırlamak istedik desem daha doğru olacak çünkü büyük bir ihtimal resimlerine bakacak çağa geldiğinde onu pek cezbetmeyecek bu tür şeyler.

Biz yine de ileride aramızdan ayrılanlar olursa birlikte güzel bir anısı olsun, ne çok seviliyormuşum diye mutlu olsun istedik ve sevgilimle güzel bir parti hazırlamak için kolları sıvadık.

Önce bir konsept bulmak gerekiyor böyle günlerde, mickey mi olsun, denizci mi yoksa uğur böceği mi diye düşünürken Arman'ın sadece Baby Tv izlediği ve karakterlerine bayıldığı aklımıza geldi.






















Evet neden olmasın ki, etrafımda hiç görmediğim için afişleri, etiketleri falan nasıl bulacağımı bilmesem de düşünmesi bile beni mutlu etmeye yetti, Şu karakterlere baksanıza, çok eğlenceliler, ben bile başka bir şey izlemez oldum artık TV de.

Baby Shower dan antrenmanlıyım, ilk önce misafirlere verilecek hediye işini halletmek gerekiyor. Minik kavanozlarda çikolatalar, su şişeleri gibi insanların pek de tamama tutmadığı ama sizi ağır işçi statüsünde çalıştıracak ıngım zıngım işlerle uğraşmak istemediğimden, daha faydalı insanları gülümsetecek olan tohum bombasında karar kılıyorum.

Tohum bombası, içinde 16 çeşit kır çiçeği tohumu barındıran, %100 atık kağıtlardan üretilmiş çevre dostu bir ürün. Doğa Kağıt tarafından hazırlanıyor ve değişik formları mevcut, kalpli olanları, kitap ayracı şeklinde olanları daha neler neler.

Ben top top olanları süslemek için daha şirin buldum. 9'lu paketler halinde geldi, 10 paket alarak 45 hediye çantası hazırladım, her pakete 2'şer tane tohum bombası koydum, yeterli oldu :)


Eee tohum bombasını öylece versem, millet atacak bir köşeye, o zaman saksı da alayım ki tam olsun dedim. Mavi, dantelli plastik saksıları Kemeraltından annemle teyzem alıp getirdiler sağolsunlar hızır gibi yetişiyorlar her şeye. Bir de toprak koyabilseydim tam olacaktı ama işe başladığımdan uğraşmak zor geldi açıkçası :) Toprak koysam, gübre de eklesem mi derdim kesin o yüzden belli bir noktada durmam gerektiğini düşündüm sanırım.

Hediyelik çantaları oğlumun kıyafetine uygun olarak kırmızı renk seçtim, İnal benim zor gün arkadaşım, o yüzden bu işler ona ait :)

Etiket ve afiş resimlerini, pastamızı emanet ettiğimiz Nefis Kokular Şermin hanım gönderdi, biz de matbaada bastırdık. Çantalara etiketler yapıştı, tül keselerde tohum bombaları saksıların içinde yerini aldı, minik bir not da eklendi, kurdele ile süslendi, bu iş tamamdır.


Büyükler tamam peki minik misafirlerimiz, onları hiç unutur muyum...
Kızlara şirin bebekler, erkeklere ise küçük arabalar alıp, süsledim...


Sıra pastamızda, bu konuda şanslıyız çünkü Şermin hanım var. Baby Shower, diş buğdayı derken ailemizin pastacısı oldu kendisi. Neden mi, içini krem şanti ile doldurmuyor, çikolata eritip hazırlıyor, tazecik, malzemeleri kaliteli. 

Asıl mesleği seramik, çamurla uğraşmak yerine pastayı tercih edince işte böyle muazzam görüntüler ortaya çıkıyor.


Bu şirin kelebek ve zürafa kurabiyelerini de yine Nefis Kokulara yaptırdım, şekli kadar tadı da enfesti :)

Mekan ise yine Baby Shower da ortamından ve garsonların ilgisinden çok memnun kaldığım Kahve Diyarı. Kişi başı belli bir servis ücreti ve ilk içecekler olarak anlaşma yapıyoruz. 

Bu defa mekan süslemesini profesyonel ellere bırakmak istedik, Bonzai Organizasyon dan teklif aldım, o kadar samimi, içten yaklaştı ki, başka bir firma aramaya gerek bile duymadım. Sanki kendi oğlunun partisi gibi ilgilendi. Hatta parti günü daha ben mekana gelmeden her şeyi bitirmiş, kendinden ilave bir sürü süs, balon ve led de eklemişti. Buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum kendilerine.

Fakat partiye yarım saat kala telefon açıp biz mekana gelmedik, parti akşamdı değil mi diyerek beni kalpten götürecek olan şakalarını da hiçbir zaman unutmayacağım sanırım :) Kalp atışlarımın sesinden bu cümleden sonrasını duymadım bile :)



Mekan,süsleme, pasta derken oğlumun kıyafetine geldi sıra ki aslında beni en çok yoran kısım da burası. İnstagram dan Momsandone ın diktiği kıyafetlere, dilediğiniz her şeyi kumaşa basabilmelerine bayıldım. Bu arada aklınızda bulunsun, eğer ki diktirecekseniz en az 1 ay önceden siparişinizi verin anca yetişiyor.

Baby Tv karakterli yelek, kırmızı biyeli gömlek, kırmızı pantolon ve kırmızı papyon sipariş verdim. Basılmadan size resmini göndereceğiz onaylarsanız hazırlarız dediler ve doğum gününe az bir süre kala bana alttaki resmi gönderdiler.


Karakterlerin bazıları hoşumuza gitmese de değiştirmeye zaman yok tamam dedik. Peki bize gelen nasıl derseniz, resimdeki 13 karakter 8'e inmiş, ağaçlar yok, tamamen farklı, ben şok tabi. Gelen yeleği koyayım ne demek istediğimi anlayacaksınız;


Telefon açıp bana farklı geldi diyeyim dedim, anlayışsız müşteri oldum, tasarımcıyım ya bilmem lazımmış, o büyük bir kumaşa basılmış ve kesilecekmiş, böyle kuş kadar kalması normalmiş.

Yahu ben ne bileyim onu kaç metrelik kumaşa bastığını. Mümkün değil istemem dünya kadar da para vermişim zaten, gömlek desen biyeleri bile yok :(

Anlayışsız bir kadın olarak geri gönderdim, mesaj atıyorum, biz halledeceğiz cevabı alıyorum, ne gelecek yine bir fikrim yok. Neyse doğum gününe yetişsin derdindeyim ben.

Gele gele yine kelebeklerin kanatlarının bir kısmı kesilmiş bir yelek geldi, buna da şükür sadece kelebek de gelebilirdi deyip kabul ettim, bu arada hata yaptık aman kargo parasını da biz ödeyelim diyen de yok tabii.


Burada kesin "ahh gençliğimmm" diye iç geçiriyor :)


Neyse efendim çocuuma çok yakıştı o yüzden sinir olmak yok :)

İnstagramda kıyafet için çok güzel hesaplar var, bir daha şansımı onlardan yana kullanmayı düşünüyorum.

Ayakkabılarını ise instagram da moots'dan aldım, aldığım günden beri de ayağından çıkarmadım desem yeridir.

Kendi giydiğim elbisenin modelini internette görüp çok beğenmiştim fakat kumaşı hoşuma gitmediğinden, malzemesini alıp, kendi terzimde diktirdim. Bu arada kırmızı renk, uzun kollu bir elbise bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyormuş bunu da anlamış oldum efendim :)

doğum günü, tema, baby tv, ilk yaşgünü, 1 yaş, yaşgünü, ikram, süsleme, etiket, pasta, şeker hamuru, çocuk, hediye

Tek başıma hiç resmim yok çünkü oğlum kucağımdan bir saniye bile olsun inmeyi reddetti :)

İkramlar için Teyzemin, Annemin, Yonca'nın, Nuray ablamın ve kendi ellerime sağlık. Hepsi de enfesti.


Madem çocuk partisi o zaman onların eğlenmesi daha önemli, o yüzden palyaçomuz da hazır. Bu palyaço da ayrı bir konu aslında. Partiler oluyor ama arka planında neler dönüyor neler :)

Palyaço ablam tam mekana geldi yanımda bitip ben İphone 6 telefonumu kaybettim, sizin arabada düşmüştür dedi.

O kadar koşuşturmanın arasında araba arandı, her şey didik didik edildi, yok yok. Suratı asık palyaçomuza aramak istediğin biri var mı diyoruz, hatırlamıyorum diyor. Parti çıkışında giyin biz seni bırakalım diyoruz, 20 dakika bekliyoruz, ne gelen var ne giden, ortalıktan kayboluyor.


Partide neredeyse palyaçomuzu güldürebilmek için ayrı bir palyaço tutmamız gerekecekti.

Vicdan azabı çekiyorduk ki patronu aradı ve işlerin göründüğü gibi olmadığını söyleyip bizden binlerce defa özür diledi. Neyse diyoruz veee parti hazırlıklarına geri dönüyoruz.

Parti sabahı Arman hem diş çıkarıyor hem de grip oluyor. Sürekli mızmız, kucağımdan inmiyor. Önceleri doğum günü çocuklarına bakıp, yazık uyku vakti herhalde hep ağlıyor bunlar diye düşünürdüm.

Bakınız oyuncakla oynarken bile ağlayan minik bir adam :)


Şimdi anlıyorum ki uyku saatini ayarlasan, karnını doyursan altını açsan da ağlıyor arkadaş bunlar. Formatında var, doğum günü=mızmızlık demek. Böyle kodlanmış demek ki DNA larına.

Kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın.

Giyindik, süslendik, ortam şahane, konuklarımız gelmeye başladı. Hep birlikte olması en güzeli, aile olmak, akraba, dost olmak ne kadar değerli umarım Arman da anlar ileride.

doğum günü, tema, baby tv, ilk yaşgünü, 1 yaş, yaşgünü, ikram, süsleme, etiket, pasta, şeker hamuru, çocuk, hediye

Muhteşem pastamızı üfledik, bol bol resim çekildik (ailemizin fotoğrafçısı Sıla sağolsun) , güzel kızlardan makas bile aldık :)

doğum günü, tema, baby tv, ilk yaşgünü, 1 yaş, yaşgünü, ikram, süsleme, etiket, pasta, şeker hamuru, çocuk, hediye

doğum günü, tema, baby tv, ilk yaşgünü, 1 yaş, yaşgünü, ikram, süsleme, etiket, pasta, şeker hamuru, çocuk, hediye

Bu dünyanın en iyi babası ile birlikte oğlumun bu dünyadaki ilk yılını kutladık. işin en zevkli kısmı ise; parti bitip eve geldiğimizde zevkle açtığımız bir sürü hediye paketiydi.

Arman, çok kısa zamanda o kadar çabuk adapte oldu ki dünyaya, ağzımız açık izliyoruz, bir bebeğin doğması, her şeyi öğrenmesi, oturması, emeklemesi, yürümesi, konuşması, gülümsemesi, hatta kafasını tutabilmesi bile mucize gerçekten. Bebeği olanlar anlayacaktır ne demek istediğimi.

doğum günü, tema, baby tv, ilk yaşgünü, 1 yaş, yaşgünü, ikram, süsleme, etiket, pasta, şeker hamuru, çocuk, hediye

doğum günü, tema, baby tv, ilk yaşgünü, 1 yaş, yaşgünü, ikram, süsleme, etiket, pasta, şeker hamuru, çocuk, hediye

Allah arzu eden herkese nasip etsin bu duyguyu, dünyadaki tüm bebeklere uzun uzun ömürler versin. 

Canım oğlum, 
Sen bizim en kıymetli varlığımızsın, her şey güzel olsun, senin ilk yılını mutlulukla kutlayalım diye babanla birlikte çok özendik.

Doğduğundaki o ilk kokun hala burnumun ucunda, ipek gibi tenin, sıcacık ellerin, gülümseyen yüzün ve insanın içine işleyen bakışlarınla dünyamızı değiştirdin.

Sen bizi değiştirdin, anlam kattın yaşantımıza, daha iyi, daha şefkatli, daha güzel yaptın, sen bizi gerçek bir aile yaptın.

Bunları senin kulağına fısıldıyorum, henüz anlamıyorsun ama yine de gülümsüyorsun bana. Ömrünün sonuna kadar anlatacağım hiç sıkılmadan, sen iyi ki geldin dünyama, iyi ki varsın.

doğum günü, tema, baby tv, ilk yaşgünü, 1 yaş, yaşgünü, ikram, süsleme, etiket, pasta, şeker hamuru, çocuk, hediye

Seni seviyorum...




7 yorum:

  1. Maaşallah ımı ekledikten sonra yazmak istedim öncelikle.
    Son bölümüne gelince göz yaşlarımı tutamadım.
    Muhteşem olmuş.
    Eminim ilerde bu yazıları okuyup bu fotoğraflara baktığında çok mutlu olacaktır. Konsept harika, özellikle tohum işi çok yaratıcı.
    Daha nice yaşlara mutlu ve sağlıklı erişmenizi dilerim.
    İnce elenip sık dokunan her bir ayrıntıya özenle hazırlanılan daha çooook uzun törenler dilerim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ne kadar içten ve güzel bir yorum bu böyle. Sevgilerimi gönderiyorum.

      Sil
  2. Bastan sona tek tek okudum canim ne guzel yazmissin. harika bir parti olmus hersey en ince detayina kadar dusunulmus gercekten . pasta icin kesinlikle Sermin hanim ile anlasacagim. harika gorunuyor. tadi da nefisti baby showerdan biliyorum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim fıstık. Pastamız müthişti gerçekten. Keşke sen de yanımızda olabilseydin

      Sil
  3. Çok güzel bir parti olmuş :) İyi ki doğmuş Arman Macit :)
    Sağlıkla büyüsün inşallah...
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, amin inşallah tüm bebekler anasının babasının koynunda sevgiyle büyüsün.Sevgiler

      Sil
  4. uzun zamandır ara ara takip ediyorum bloğunuzu,ufaklık doğdu büyüdü 1 yaşına geldi bile maşallah,yeni yaşı kutlu olsun.blog fikri aslında çocuğuna olan duygularını,heyecanını o anki hislerini anlatabilmek adına çok değerli bir belge niteliğinde olduğu için çok önemli bence.seneler sonra oğlunuz bu satırları okuyup duygulanacak çok güzel bence.keşke ben de tembellik etmeyip bir günlük tutma gibi adeta blok yapabilsem,bu açıdan da sizi kutluyorum.

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar