Navigation Menu

Cumba Restaurant & Bar / İZMİR


Gitmekten keyif aldığımız, müthiş! evet gerçekten müthiş lezzetleri ile bizi bizden alan bir
yerden bahsetmek
istiyorum.

Bu restoranı özellikle evlilik teklifi edecek yakışıklılara, sevgilisine sürpriz hazırlayan güzel kızlara, 50.evlilik yıldönümü için yer arayan amcalara, torununun başarısı için yemek verecek büyükannelere tavsiye ederim. Hani özel olsun, farklı olsun deriz de, internette tavsiye arayıp dururuz ya bazen, işte burası tam da yeri.

1997 den beri kaliteden ödün vermeden çalışıyor, personelleri 15 yıldır hiç değişmemiş ve bunu lezzetinden çok da iyi anlıyorsunuz.

Bornova'dan Manisa yolu boyunca ilerliyoruz, sağda bir benzin istasyonu var, adını yazmayım çünkü değişebilir.

Eveeet o istasyona girip de burada şık restoran mı olur diye düşüneceğinize, ee arabayı nereye park edeceğim diye kararsız kalacağınıza eminim. Ben de aynı düşüncelerle boğuştum ilk seferinde.


Ön yargılarınızdan kurtulun, restoranın önüne park edin ve aracı valeye bırakın, yanınızda gelen görevliyle birlikte camdan bir asansöre gireceksiniz, işte oldu, bu dakikadan sonra "aman Tanrım nereye geldim" düşüncesine terfi ediyoruz :)

Üst kısımdaki taş restoran çok şık, içinde harika antika eşyalar bulunuyor, bina Çeşme den getirilen 150 kamyon taş ile kaplanmış. Wc leri tertemiz, her yerde ince bir detay var.

Üst kat bu kadar muhteşemken, bir de alttaki cafe bölümünü görelim diyoruz, muz ağaçları, binden fazla çam ağacı ve diğer kocaman rengarenk ağaçlarla birlikte resim çekilmeye bir türlü bıkmıyoruz burada da.


Hizmet on numara, masanızın yakınlarında mutlaka güleryüzlü bir personel bulunuyor.

Bu kadar anlattın reklam mı yapıyorsun diye düşünen arkadaşlara selam olsun, tamamen kişisel bir tavsiye benimki. Bu kadar güzel peki fiyatlar ne durumda derseniz işte o kısım biraz sıkıntılı,  pek de ucuz değil çünkü.

Sitesinde zaten fiyat listesi var, gitmeden önce incelemek istersiniz diye düşündüm :)


En son gittiğimizde 4 çeşit sosu bulunan 'Cumba Spesiyal' yedim ve 10 üzerinden 10 verdim, bir de arnavut ciğeri yemeden dönmeyin derim, fakat tatlılarda aradığım lezzeti bulamadım, profiterolün içine dondurma konmuş ama çok yavan. Çikolata sosu biraz daha tatlı yapılabilirmiş. Buradan ilgililere duyurulur.




Osmanlı mutfağından; Şeftali Hüdavendigar ise orta karardı diyebilirim, bir daha ki sefere sufleyi denemek istiyorum.

Değişik, şık ve lezzetli bir seçenek arayan herkese tavsiyemdir.


Seyahatiniz bol olsun...

Sevgiler;

2 yorum:

  1. Maşallah ne kadar tatlı gözüküyorsunuz siz öyle :)
    Arman'da pek bir yakışıklı ilerde kızların çekeceği var :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Benim oğlum kızları hiç üzmeyecek :) İnşallah yani :) Sevgiler

      Sil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar