Navigation Menu

KOLAY YOLCULUKLA YOLCULUK KOLAY MI?


2018 yılı bizim için seyahat anlamında çok verimli geçti. Güney Kore ile başlayan serüvenimiz, Japonya, Rodos Adası, Katar, Karadeniz, Batum, Kıbrıs şeklinde keyifle devam
etti.

Yıllık izinlerimizi çok önceden ayarlama şansımız olmadığı için biz genelde son dakikacıyız, haliyle bilet araştır, plan hazırla, otel ayarla derken son günlerde inanılmaz bir efor sarfediyoruz.

Tatil yazılarıma gelen soruların başında "Tatili nasıl ucuza getiriyorsunuz" geliyor. En önemli kalem elbette ki uçak bileti

Nasıl ucuz uçak bileti bulabiliriz derseniz. Bununla ilgili minik tüyolar verebilirim;


Mesela, 

*Gideceğiniz ülkenin popüler tarihlerinden uzak durmak. 
Japonya'ya Kiraz çiçekleri mevsimi, Brezilya'ya Rio Karnavalı zamanı gitmemek gibi.

*Bunun yanında ne kadar erken o kadar iyi !
3 ay önce aldığınız bilet ile son dakika alınan bilet arasında ne yazık ki uçurumlar olabiliyor.

*Bir de uçak bileti sitelerinden faydalanmak ve diğer firmalarla kıyaslamak en akılcı çözüm seçeneğini sunuyor.

Özellikle Skyscanner sitesi bu konuda kurtarıcı oluyor benim için. Son günlerde dikkat ettiğim nokta ise, bu sitede bulduğum en ucuz uçak biletlerinin genelde https://www.kolayyolculuk.com/ sitesine yönlendiriyor olması.

Ben de merak edip, biraz araştırma yaptım;

Nedir bu Kolay Yolculuk ?

İnternet üzerinden online işlem yapılabilen İstanbul merkezli bir seyahat acentası kendisi. Uçak bileti, otel rezervasyonu yada araç kiralama gibi işlemlerinizi pratik bir şekilde halledebiliyorsunuz.


Kolay Yolculuk İle Nasıl Tanıştım?

Kıbrıs'tan henüz gelmişken, bir sonraki gezimizi planlamaya başladım bile, daha önce gidip çok keyif aldığım ve özellikle yemekleri konusunda vazgeçilmez bir yer olan Hatay göz kırpmaya başladı bana.


Değişik siteleri bilgisayarımda tek tek açıp karşılaştırma yaparken en mantıklı seçenek olarak Kolay Yolculuk çıktı karşıma.


İzmir-Hatay Uçuş 

Mesela ilk tablo skyscanner sitesinde en üstte çıkan Kolay Yolculuk fiyatı, 2. resimdeki ise Kolay Yolculuk'un kendi sitesindeki fiyatı. (Aynı tarih ve aynı uçuş için)




Siz de Hatay uçak biletini  https://www.kolayyolculuk.com/hatay-ucak-bileti sayfasından kontrol edebilirsiniz

Kolay Yolculuk Ucuz mu?

Skyscanner üzerinden bilete dönüş oranı en yüksek firmalardan bir tanesi olduğunu, yaptığı kampanyaları, kredi kartına taksit seçeneklerini düşünürsek fiyat olarak gayet makul olduğu anlaşılıyor. 

Site üzerinden firmaların uçak biletlerini satıp, şirketlerden komisyon alarak çalışan birçok şirket var, aldıkları masraflara göre birbirlerinden farklı rakamlara bilet bulunabiliyor, bunun için diğer sitelerle karşılaştırma yaparak karar vermek en mantıklısı diye düşünüyorum

Sizler de www.kolayyolculuk.com/ucak-bileti sayfasından istediğiniz yönler için biletleri kontrol edebilirsiniz


Kolay Yolculuk Güvenilir mi?

İnternetten ödeme yaparken ilk dikkat ettiğim nokta, kart bilgilerimin nasıl korunduğu, yani güvenilirliği. 

Bebek ürünleri ile ilgili alışveriş yaptığım bir siteye paramı kaptırıp, yurtdışı menşeili olduğu için savcılığın bile ilgilenmediğini düşünürsek, bence en önemli konu bu güvenilirlik meselesi.

 Bir seyahat sitesinin güvenilir olup olmadığını anlamak için dikkat ettiğim konuları şöyle sıralayabilirim;

- Türkiye'de uçak bileti satan her firmanın TÜRSAB'a (Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine) kayıtlı olması gerekmekte. TÜRSAB'ın sitesinden kontrol etmekte fayda var.

-Uluslararası bilet satabilmek için ise acentalar IATA (International Air Transport Association) üyesi olmalılar. Yine TÜRSAB'ın sitesinden kontrol edilebiliyor.

-İnternette alışveriş yaptığım site adreslerinin başındaki "https://" daha güvenli bir ağ bağlantısında olduğumu gösteriyor


-Kredi kartı bilgilerimi giriyorsam, 3D güvenliği olup olmadığı önemli. 3D güvenlik varsa kart bilgilerim saklanmadan direkt bankaya yönlendiriliyor çünkü.

- Ve acentadan aldığım bileti, ilgili uçak firmasının sitesine girip kontrol ediyorum :)

Kolay Yolculuk sitesini incelediğimde, yukarıda belirttiğim kriterlerin hepsini sağladığını gördüm ve internette hakkında yapılan yorumları tek tek okuduğumda güvenilirlik konusunda içime sinen bir site oldu burası.

Hazır uygun fiyatlı bir site bulmuşken bunu, sizlerle de paylaşmak istedim. Bu yazıyı bulduğunuza göre sanırım siz de makul bir bilet buldunuz ama benim gibi sitenin güvenliğinden emin olmak istediniz diye düşünüyorum.

Vizelerin kalktığı, tüm dünyanın bize kapılarını açtığı, ucuza seyahatin mümkün, imkanların fazla  olduğu nice güzel günler dilerim.


Seyahatle kalın,

Sevgiler 





0 yorum:

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar