Navigation Menu

DANSLA TANIŞMA


      Sevgili ablamın da bahsettiği gibi, dansla tanışma faslım biraz sıkıntılı olmuştu. Bizim büyüdüğümüz, yetiştiğimiz ortamda dans eden erkekler ve çeşitli ‘kıvırma tabirleri’ içeren hareketler pek hoş karşılanmaz, ‘sen nasıl delikanlısın’ gibi ibareler kullanılırdı.


Aynı şekilde benim de kafa yapım bu şekildeydi. Erkek adam kıvırmaz J Ablamın rutin ziyaretlerinden birinde ev arkadaşım Murat ve benim ona hep barlara gidip boş boş içmekten sıkıldığımızdan bahsetmiştik. Tabiki evde de oturup içebilirdik ama üniversite 2. Sınıf öğrencileri olarak biz içimiz kıpır kıpır olan gençlerin tek hayali bardan kız kaldırmaydı tabiî ki J Ablamın bize güzel bir tavsiyesi olmuştu; ‘genç delikanlı boylu poslu insanlarsınız, dans size çok yakışır gidin tango yapın, hem fazla kıvırma yok onda, hem de tango ortamında kızlar gelip sizi dansa kaldırıyor’ deyince aklımızda bir şimşek çakmadı da değil hani

SALSA, TANGO, JADORE DANS OKULU, TUTKU, İZMİT, AŞK, DANS GECESİ, SAPANCA

                Ablam İzmir’e döndükten sonra bir gün ev arkadaşımla Dolphin alışveriş merkezinde (İzmit) yemek yedik ve dışarı çıktık acaba napsak dercesine boş bakıyorduk,  tam karşımızda Jadore Dans Okulu duruyor. Biraz baktık ve ablamın sözleri aklıma geldi. Okulun sahibi ve işletmecisi Hakan abi karşıladı bizi , ayakkabılarımıza baktı ve ‘uygun dedi, yarın gelin telafi dersi yapalım daha sonra derslere başlarsınız’ diyerek yolladı bizi.
                Ertesi gün Mine Yıldırım eşliğinde yaklaşık iki saatlik bir telafi çalışmamız oldu. Ancak biz tango yaptığımızı sanıyorduk. Bir ara ‘hocam, bu tangoda el ele tutup baştan sona yürüme yok muydu? Biz sürekli dönüyoruz’ dedim , hoca güldü doğal olarak J Dansla o kadar alakası olmayan birisiydim ki tango ve salsanın ne olduğunu bile bilmiyordum. Hoca daha sonra, ‘sizin gibi yakışlıklı boylu poslu adamları bulmuşum, sizi salsacı yapacağım, gösterilere çıkacağız, asistanlarım olcaksınız benim diyerek’, derse devam etti.
                Sonradan çook sonradan öğrendiğimize göre, bizim başladığımız zaman 2009 mart ayı, salsa sezonunun ikinci yarısı, çok sayıda erkek eksiği varmış. Sevgili Mine Hoca’mızda bizi bayağı bir gazlamış ki korkup kaçmayalım diye J ama hakkını vermek lazım, cidden de dediği gibi ilgilendi hatta çok çok fazla ilgilendi ve ilk derste verdiği bütün sözleri tuttu. Onunla değişik şehirlerde birçok gösteri yaptık. Ve halen daha çok değişik planlarımız mevcut. Onun sayesinde onun emekleriyle, dans benim için bir tutku haline geldi. Yani işin özü, o ilk adımı attığım salondan yaklaşık dört yıldır ayrılamıyorum. Arada ne aşklar ne sevdalar geldi geçti de dans aşkı, dansın tutkusu geçmek bilmedi.
                Dans öyle bir şeydir ki, Amerika’ya  bir yaz programı için gittiğimde bile beni yalnız bırakmadı. Hemen ortamla kaynaşmanızı sağlayan çok güzel bir ifade biçimi. Kim olursa, nereli olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun, dansla birlikte her zaman ortak bir dile sahip oluyorsunuz. Nice dostluklar nice paylaşımlar gerçekleşiyor.
                Diğer yandan da tutku kısmı da çok fazla, hayatınızda bir çok şeyden önce geliyor. Halen daha ailemin ısrarlarına rağmen İzmir’e dönemiyorum. Dans ortamı her yerde aynıdır, ama ben ilk adımı attığım ortamdan bir türlü uzaklaşamıyorum. Her şeyiyle beni bağlamış gibi geliyor bazen. Burada düzenlediğimiz salsa geceleri, teknelerde düzenlenen rakı balık fasıl eğlenceleri, Sapanca’ya yapılan Pazar kahvaltıları her şey çok keyifli.
                Dans ederken okulumun son senesinde onur belgesi bile aldım. Çünkü dans, hayatın stresinden uzaklaştırıp, kafanın rahat olmasını sağlıyor. Kafa rahat olduğu içinde her şey daha verimli hale geliyor. Tabii en önemlisi kurulan güzel dostluklar, bıraktığı tatlı anılar her anımızın kaliteli geçmesini sağlıyor. Bence dansa karşı olan arkadaşlar kesinlikle önyargılarını kaldırmalı ve mutlaka ‘ilk adımı’ atmalılar diye düşünüyorum.
                Bugün ablamın ricası üzerine aklıma gelen ilk şeyleri paylaşmak istedim. Aklıma dansla ilgili değişik hikayeler geldikçe bu blogda paylaşımda bulunmaya devam edeceğim..
Sevgilerle dansla kalın J
Bu arada ben seni daha çok seviyorum canım ablacım, hayatımda başıma gelen güzel herşeyin arkasında  hep sen oldun. Teşekkür ederim her şey için ;)

A.Mehmet SEZEN  
Jadore Dans Okulu İzmit/KOCAELİ

6 yorum:

  1. İşallah Bir gün dans gösterini bizde izleriz.Çok şanslısın böyle bir ablan var, bende çok şanslıyım ablan gibi arkadaşım var

    YanıtlaSil
  2. mehmet ben seni ve partnerini özlemin düğününde seyretmiştim harikaydınız

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim elimizden geldiğince ablam için bir sürpriz yapalım dedik ;),Özlem söz konusuysa herşey güzeldir ;)

    YanıtlaSil
  4. Mehmet Sezen, Bekar ve Maseratisi var diyor sözlerime son noktayı koyuyorum....

    YanıtlaSil
  5. Yakışıklı unutulmuş bu yorumda :)

    YanıtlaSil

Pekiii sen bu konu ile ilgili ne düşünüyorsun? Yorumunu yaz ben Özlem e iletirim... :))

INSTAGRAM @yollardahayatvar